מדוע מדע?

../images/Emo6.gif אני בכלל לא מבין על מה אנחנו מדברים

אני בעד קידום הספרות , בעד מקצועות הומניים , כולל פסיכולוגיה . בעצם , כל דבר שעוסק באנשים עצמם . זה לא אומר שאני טוען שיש לחסל את הפקולטות למדעים מדוייקים, בכלל לא, אני לא מדבר דווקא באוניברסיטאות ספציפית, התקציב שלהן קטן לעומת דברים אחרים . אני מדבר על נאס"א לדוג' . גם אותה , זה לא שצריך לסגור ולהפסיק לחקור את החלל . אלא להפחית מהתקציב , ולא כי סתם בא לי כי אני לא אוהב מדעיים , אלא כי אפשר להשקיע את המשאבים בדברים הרבה יותר מועילים, נכונים וטובים לכל. תואר ראשון לכולם הוא כרגע כרעיון בדרגת גיחוך. לא כולם יכולים ולא כולם רוצים , ולא כל כך יתאפשר . יש צורך בעבודות שאין בהן צורך בתואר (ממכונאי רכב , אינסטלציה ועד מנקה רחוב) . אני מדבר על חינוך 12 שנות לימוד , אבל גם יותר מזה - מיצירת טלויזיה איכותית יותר , עידוד הספורט, המוזיקה , התיאטרון , סופרים צעירים וכו' וכו' - לכל זה אתה צריך כסף. וכפי שכבר אמרתי - צימצום פער חברתי - זה כולל תמיכה (לא חייב ישירה) בשכבות חלשות . המאיץ הוא רק דוגמה... המראה את סדר העדיפויות.

oferzak

New member
מסכים שיש בעיה של סדר עדיפויות

מצד שני אין שום דרך לדעת האם חקר החלל יביא אי פעם תועלת (התועלת הכי גדולה לאנושות הגיעה מעובש ממנו עושים אנטיביוטיקה). אי אפשר לצפות דברים כאלו. הבעיה לא מדע מעשי מול מדע לא מעשי +תרבות+ חינוך + מה שתרצה אלא שיטה כלכלית המעדיפה להעשיר את העשירים ואת המדינות העשירות על חשבון השאר. גם אחרי המאיץ מדינות אירופה יכולות לפתור את הבעיות הכלכליות של אפריקה ללא שום בעיה.

למעלה