מדוע מקדשים על שתי חלות בקידוש

סייג לחוכמה שתיקה.

עדיפות לשתוק כשאין ידיעה וחקירה מספקת בחוכמה. תודה. (ולא, לא התכוונתי אלי..)

masorti

New member
אין צורך לשתוק...

כשיודעים שתחום מסוים שיש הטוענים שהוא חוכמה עמוקה איננו כזה.

אתה לא יודע ולמה?

כי ידיעת החוכמה היא חווית הניסיון: למקרה ועוד לא הבנת, בעוד שאתה תוקף את החוכמה מתוך זלזול ובטחון מופרז בידע שלך, אני מנסה להראות עד כמה המדעים הם מוגבלים רק לתוצאה החומרית של האנרגיה הרוחנית אתה לא יודע ולא מבין, מפני שמעולם לא פתחת אפילו ספר קבלה אחד אמיתי בחייך...ולא כך חוקרים או מוכיחים עושים, כאשר הם מנסים להפריך טענת האחר.

ומכיוון,

שניסיון = השגה אצל חכמי הקבלה, מכיוון שלא השגת אפילו את דרגת הדומם דקדושה, אינך יכול לטעון שאין בסיס להימצאות העניין הנ"ל.

masorti

New member
הממבו-ג'מבו הפסבדו רוחני שלך...

על האנרגיה הרוחנית לא ישנה את העובדה שאין לתורה הזו שום בסיס. תסעי להודו ותקני שם אלף ספרים עם 3000 גרסאות של תורות "רוחניות" שנשמעות בדיוק כמו הקבלה.

כך מדבר אדם...

שלא בדק את האמונות מהודו מקרוב ואת חוכמת הקבלה מקרוב וכמובן שלא עשה השוואה ביניהן. שבת שלום, ידיד יקר.

מנהג מחייב, יש דבר שכזה ?

הרמבם בקושי הצליח להכליל את גזירות ותקנות הסנהדרין שבלשכת הגזית בכלל לא תיסור! ובכאן אני שומע על מנהג מחייב ? עוד טרם הביא הרמבם מקור שישנו חיוב לשמוע לפסקי המשנה והתלמוד שנכתבו שלא במקום הבית? ואין מה לדבר על מנהגים. ויעויין בהלכות ממרים כמדומני פרק ג

מחייבת למי שנותל על עצמו דרך ותו לא....

הוספתי לך גם הערה בהערה למטה עבור דברי זה עם האצבע...

אם התורה לא משאירה מקום לאינטרפרטציה...

על סמך מה קמו גדולי הפרשנים? על סמך מה קמו מדרשי חז"ל? על סמך מה קמה חוכמת הנסתר?

על סמך צפצוף בדברי אלהים !

שקבע נחרצות שהבכורים הם המה יהיו השופטים! ומשהחליט משה למנותן לסדרנים לאהרן וחור, ואף פתח במסע בחירות, או אז צווה למנות את הכהנים למורי הוראה. ואחר החורבן רק הכהנים בני צדוק הורשו להקריב ולהורות וחזל הם שדחקו את רגלי הצדוקים בחסות ארתחשסתא האיראני

ומאיפה ידידי הנכבד

מוציא את תורתו מסיני הזו? מה הכוונה "האיראני"? - איראן לא תמיד הייתה איראן, היא גם הייתה פרס כמדומני. אתה עוד אחד מחסידי הרמב"ם שלא יודע מספיק על הרמב"ם ומתנגח בפרשנים כגון : רש"י, איבן עזרא, אונקלוס, חכמי התורה שבעל פה, חכמינו זכרונם לברכה. פרקי אבות לא חלק מהיהדות נכון חבר?.

``ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם``

ודרשו בסנהדרין ולא בפני הדיוטות! ולא ידעתי איך פירש``י בפני הללו שעלו עימו להר? שהלא לדבריו לא די שהחזיר את הזקנים לאחוריהם, אלא משמע מהפסוק ``הנה אהרן וחור עימכם מי בעל דברים יגש אליהם`` כמובן אל אהרן וחור. ואף שמונו הזקנים לשופטים עכ``ז פתח במסע בחירות

אתה יודע....

התורה שבעל פה מלאה בדיונים וסתירות וכמובן...פשרות. היהדות איננה אטומה ועיוורת כפי שהרבה מנסים להציגה!!! שאם כך היה, יכולנו להיקרא במידה רבה "קתולים".

ומי קבע לבלתי סור ימין ושמאל ?

אפילו אומרים על ימין-שמאל, ועל שמאל-ימין! ואפילו הוא אומר מפי הקבלה והם אומרים כך נראה בעינינו שנהרג הזקן על המראתו ! ואם זוהי פתיחות, אז מה היא סף האטימות ?

אדוני הנכבד קראי?

אחרת אני לא מבינה מה פשר ההתנגדות לארבעת הרבדים שבפירוש התורה ולמנהגים וההלכות שנוסדו בידי חכמים כדוגמת שולחן ערוך והתורה שבעל פה.

איני קראי, באשר איני מאמין !

אם משה וחזל מצפצפים בעזות מצח על דברי אלהים, לא נותר לי במה להאמין ! ואיני נמנה על חוג הקראים, אף כי אני משתדל להיות נאמן לפשוטו של מקרא

או שמא נותן התורה אינו יודע

להביע את עמדתו ? זאת במידה והבנת את המקורות שציינתי שאינם מותירים מקום לפרשנויות. אז אם חזל לא צפצפו על דברי אלהים, בהכרח שאלהים אינו יודע מהו רוצה מעצמו? ומה כתב בתורתו? ועדיין לא התמודדת עם מקור אחד שציינתי בתגובותיי

../images/Emo62.gifאור מאמי

תצאי מזה א בשיח חרשים! הרי מי שמצהיר בחוצפתו בשם נותן התורה ולא מסייג את דבריו או שוקל בהם חוטא לעיקר תורתו .....

למעלה