מדוע נותנים לגיטימיות לרדיפה מגזרית???

יוליקה

Member
מנהל
מדוע נותנים לגיטימיות לרדיפה מגזרית???

מה זה הדבר הזה של רדיפת האשכנזים וכל הקשור אליהם???
סדרת טלויזיה נגד האשכנזים.... "באשכנזים אין כלום לנו המזרחיים יש תוכן"
אתם מתארים לכם מה היה קורה אם היו יוזמים תכנית שמשמיצה ולועגת למזרחים??
זה היה מגיע לכנסת והיתה מחאה להסיר את התכנית מהטלויזיה....
אבל ללעוג ולהשמיץ את האשכנזים זה לגיטימי וזה טבעי לחלוטין....
פרופ' שלמה מעוז בכל תכנית שלו תוקף ומשמיץ את האשכנזים....
כעת עולה בערוץ 8 תכנית על ערסים ופרחות בהשתתפותו של רון כחלילי המזרחן שלא
מפסיק לרדוף את האשכנזים על כל צעד ושעל....
הנה לדוגמא:
ב-1996 ערך וביים סדרה דוקומנטרית בת 4 פרקים – "ים של דמעות" – אשר סקרה את תולדותיה של המוזיקה המזרחית בישראל, מראשית שנות הששים ועד אמצע שנות התשעים. הסדרה שודרה במסגרת שידורי "רשת", ערוץ 2 ועוררה פולמוס רחב. בין היתר פרסם המקומון "העיר" גיליון מיוחד שכותרתו הייתה "אשכנזים, לבונקר!".

למה לרדוף אשכנזים זה לגיטימי אבל ברגע שאומרים משהו על מזרחים זו גזענות????
ראיתם פעם תכניות בישול שבה מביאים אוכל עדתי ואין בו קציצות ברוטב או דגים חריפים????
אז זה גזעני להגיד את זה... אבל לתקוף את האשכנזים שאין בהם כלום...זה מותר!!

deebeebee

New member
הקנאה אוכלת מבפנים

אבל הגיע הזמן שהאשכנזים ירימו ראש וישיבו מבלי לחשוש.

המזרחים הכבדים

כנראה מרגישים צורך להוכיח עליונות. לדעתי רובם לא מכירים את התרבות האשכנזית. מאחר ואני ממוצא מעוב לחלוטין אני מכירה את שתי התרבויות ויודעת מה אני אומרת.

עמיקם10

New member
ועל זה אומרים או שמצליחים או שמסבירים.

הסיבות ליחס אל האשכנזים ידועות. הבעיה שאין לנו את נעמי שמר שהיתה בציניות ועוקצנות יורדת על זה. זה שיצחק תשובה לא, ושלמה אליהו לא, והמון טייסים לא. מראה שלאנשים האלה יש בעיה. רון חכלילי הוא איש מוסיקה והשפה בשירים שהוא שומע, מסתדרת לו עם הקיפוח. אביהו מדינה טען שהוא המלחין הכי גדול בארץ. אז למה אומרים שסשה ארגוב ולא זהר ארגוב. ולמה רחל, אלתרמן ורחל. ולמה נעמי שמר. ולמה מתי כספי ואריק איינשטיין ? הוא העלה לכל אלה את הסעיף. גם עגנון ןעמוס עוז ומאיר שלו מול אלי עמיר וסמי מיכאל שאינם זוכים באותה הערכה. א.ב. יהושע נחשב לאשכנזי..והוא לא. יהורם גאון גם לא. הבאתי את המזרחים כדי להראות שאין סיבה אמיתית. אלה זו מורשת מימי המעברות שגם רומנים ופולנים היו שם.[ ויוליקה בטח תזכיר את הגאון אפרים.]

הדסהש1

New member
אפילו היום המוזיקה שנשמעת לרוב

היא מזרחית, כל האמפי מלאים בזמרים כאלה, נכון שדלמה ארצי
ממלא אולמות ץאבל הז"אנר המזרחי צובר תאוצה, לא יכולה לשמע
לשמע אותם בכל תחנה, גם אתמול שידרו את גלי עטרי וקלפטר שטענו
שלא משמיעים אותם , היתה אמורה להיות הופעה של עטרי שמארחת את
מירי מסיקה.בגלל מיעוט מחערת הכרטיסים זה בוטל

יוליקה

Member
מנהל
אבל אני לא מדברת על מוסיקה

זה נושא שלנצח ישאר במחלוקת כי זה שאלה של טעם אישי.
אבל כשתוקפים את האשכנזים כמי שהם... "אין להם כלום"
האוכל האשכנזי חסר טעם.... אבל כולם אוכלים שניצל שכנראה נולד לשיטתם בהרי האטלס...
והצ'יפס גם נולד שם.... עוף בגריל... ועוף מטוגן (קנטאקי פרייד צ'יקןו) כד'... הם הרי העתיקו את זה למטבח שלהם וחושבים שהוא נולד שם....
התרבות האשכנזית ריקה מתוכן...השירה, הספרות לא קיימת...
בכלל אנחנו האירופאים חסרי חינוך ותרבות והמוסיקה הקלאסית חסרת תוכן וטעם....
אבל השאלה שלי מתייחסת לכך שאיך נותנים לתכנית כזאת לעלות??
הרי אם זה היה להפך שאנחנו האשכנזים היינו תוקפים ומבטלים את התרבות המזרחית
היתה קמה קול זעקה רמה וש"ס היו מביאים את זה לדיון בכנסת... על גזענות וכד'....
אז למה כשזה הפוך - זה לגיטימי?????

הסדרה "זגורי" - ראיתי קדימונים

וקראתי ביקורות עליה. מסתבר שמציגים את המזרחיים שם כחסרי תרבות, גסי רוח, והכול בסדר והם נ ה ד ר י ם! או כך הם חושבים את עצמם.

שם הסידרה על שם יוצרה: מאור זגורי .

והם אמנם בסידרה נראים פרימיטיביים, עלובי החיים, עצלנים וכו, כך רואה אותם מי שיצר אותם, והוא לא אשכנזי.....

עמיקם10

New member
הם מבטלים אותנו ואותך.ואנחנו לא שמים זי. זו בעיה ללא פתרון

רמי קליינשטיין ששכחתי אותו היה נשוי לריטה אז הבנות הן אשכנזיות ?
ונשוב לבעיות ללא פתרון- ההבדלים בין ערביי ישראל ויהודי ישראל. לא ניתנים לגישור.
העוני כמה שיתמכו - יהיו יותר כי זה נחמד להיות נתמך. ולקבל יש מאין בלי להתאמץ.
ואגב התמיכה ומחאת הקוטג' - היום נוכחתי שגבינה מלוחה בולגרית עולה 23 שקל באריזה ואותה כמות במעדניה עולה 16.שקל. ז"א היצרנים תנובה ושטראוס קבעו מחיר גבוה לאריזה. גם במעדניה נותנים קופסא-פחות יפה.
אז אולי את הקוטג ימכרו בתפזורת במעדניה בפחות כסף.

זה הרי ברור

מדובר בקנאה של המזרחיים באשכנזים שמשקיעים ומצליחים, ואז מתגברת הקנאה שלהם והם מגבירים את השנאה לאשכנזים, וזה באשמתם.

אבל המזרחיים יכולים להתגאות במצבים והישגים שהאשכנזים לא יכולים , למשל:

1. המפלגה היחידה בארץ הגזענית נטו שבה אין אף אשכנזי, היא "שס - מפלגת הספרדים", האשכנזים מעולם לא הקימו מפלגה אשכנזית.

2. באלילי הזמר המזרחיים יש נרקומנים, עברייני מין, בעלי קשרים עם עבריינים, וכו.

3. בסקר שנערך לפני שנים, נמצא כי רוב האסירים הם מזרחיים

4. גם מזרחיים וגם אשכנזים שוכנו במעברות, אבל בעוד המזרחיים שוקעים במרה שחורה וזכרונות מהארצות מהן באו, האשכנזים השקיעו מאמצים רבים להתקדם ולצאת מהמעברות, ואז המזרחיים שנאו אותם יותר כיוון שהם מצליחים.

5. האוכל המרוקאי, הוא חריף סתם בשביל להרוס את הקיבה. בדקתי פעם והסתבר לי שהאוכל המרוקאי במקורו הוא אוכל די תפל, אז היהודים הוסיפו לו חריפות רבה כדי לטשטש את העובדה. רק מלחכי-פינכה טוענים שהאוכל המרוקאי טוב.
לעומת זאת מאכלים אשכנזים רבים כמו למשל אצל הרומנים או ההונגרים ואחרים הוא אוכל מתובל וחריף אבל בטוב טעם, כאשר חריפות קלה היא בהחלט טובה לבריאות.

6. כל פעם שמתעורר "השד העדתי", היוזמים הם תמיד אך ורק המזרחיים המשחקים מסכנים. כל העולם חייב להם.

7. על תרבות קשה להתווכח , אבל בהחלט בעוד התרבות האשכנזית מגוונת , המזרחית חד-גוונית. ואוי לו לזמר המזרחי שיעז לא לסלסל.....

מאיר, אינני מבינה למה צריכים להשמיץ

את האוכל המרוקאי, מה זה שייך לגזענות? תשים לב לאיזה סוג של מסעדות רצים כל האשכנזים , למסעדות של הערבים ועדות המזרח, גם אתה ביניהם! לפי דעתי האוכל המורקאי , הוא בין המאכלים הטובים ביותר, אני אשכנזיה, ואני אומרת שהאוכל של האשכנזים הוא דל תבלינים, לי לא טעים, כמו האוכל של האנגלים, הגרמנים ועוד....
, רק פה בארץ למדתי את סוד התיבולים הנפלאים של המאכלים של ארצות הבלקן ,יוון, טורקיה, ספרד ועוד...
אל תערבב את השניצל והצ'יפס , אלו מאכלי רחוב עממיים, שבכל מקום בעולם משתמשים איתם !
למרות שההודים משתמשים עם הרבה תבלינים, אני לא מצליחה לאכול את המאכלים שלהם, התבלינים שלהם ממש לא לטעמי , לגיטימי!

אני לא משמיץ אף אחד

בזמנו הייתי צריך להביא קבוצה בסוף טיול למסעדה "דארנה" המרוקאית בירושלים, וזה מה שסיפר לי בעל המסעדה בעצמו.
במשפחה יש לנו מרוקאים, וכשביקשתי שאת המנה שלי יבשלו בלי חריף, היא יצאה מנה עלובה (וזה התחבר לי לסיפור של הבעלים של דארנה). אגב גם ההודים אוהבים חריף ששורף את המעיים.

אני דיברתי על שניצל וצ'יפס ?
וזה בכלל לא אוכל רחוב, הוינאים מאוד יכעסו.
אגב, כשנחה הרוח על אשתי, היא קונה שניצלים דקים דקים, וזה מצויין כחטיף מול הטלויזיה.....
בכלל, כרומנים אנחנו יודעים לקחת מכל אחד את הטוב והטעים.
למשל אצלנו בבית החומוס בא עם תוספת של סחוג עליו, או חומוס רגיל ובצד מטבוחה.

זה נכון שיש ארצות באירופה (כמו המטבח הפולני שהאוכל שלהם לא מתובל ודי תפל) אבל הבאתי דוגמה לרומניה והונגריה, כשהאוכל מתובל בטוב טעם , מה שנקרא:"פיקנטי". כן, גם ארצות הבלקן, יוון, טורקיה, ספרד שמהם "גנבו" הרומנים הרבה סוגי תיבול (כמו גם מילים לשפה).
תטעמי קבב במסעדה מזרחית מצויה, ומיטיטיי רומני, אין מה להשוות ביניהם.

נכון שההעדפה היא למסעדה מזרחית, שם ההבדל הוא לעומת מסעדה מצויה, שיש מה שנקרא "פותחים שולחן" עם כל טוב. כשאני אוכל במסעדת האירוס בצומת עין-חרוד, מביאים לשולחן בצלוחיות קטנות סוגים רבים של מחמצים, אחד טעים יותר ממשנהו, וכל האוכל טעים , הקבב עסיסי , הצ'יפס פריך והחומוס מוגש בדיוק כמו שצריך (בניגוד לאלויס שירדה מגדולתה, שהתחזתה למסעדה מזרחית, ולא היא).
במסעדה רומנית מקבלים את כל האוכל טעים ומתובל היטב, יש מגוון של חמוצים של בית, וכן תוספות המקובלות על הרומנים, אחד טעים ממשנהו (ולא נשכח בסוף את הפאפאנאש...).

אז זה אוכל אחר - וזה טעים וזה טעים.

ladybug4NLP

Active member
אכן אין כמ אכל מרוקאי או עירקי או טורקי-וסיני והודי טוב יותר

אמממה מהסתנסות רבת שנים עם אוכלוסיה מזרחית מאד מסויימת ני מוכרחה לומר שערס ופרחה הם כנויים מימיים מידי.

אני זוכרת שמישהי אמרה לי כשהייתי נשואה טריה - אתם האשכנזים כל היום רק ספרים ותיאטרון ו"מרבות" אבל האשכנזיות
לא יודעות לבשל ולנקות.
אז עניתי לה שכל אחד מתגאה במה שהוא טוב. אלללי - לא ממש הבינה את הבדיחה על חשבונה.....

וכן, לי מותר... כי אני נשואה באושר זה 41 שנה לישראלי ממוצא עירקי!!!!!

יוליקה

Member
מנהל
לאה, כל אחד אוכל מה שטעים לו ולא צריך להשמיץ

אני מבשלת אוכל צפון אפריקאי... בראש השנה הכנתי מפרום טריפוליטאי שיצא טעים מאד,
גם אני לא מסוגלת לאכול חריף - אבל אני לא משמיצה...
אבל תנסי לתת ליוצא עדות המזרח רגל קרושה או געפילטע פיש... זה חסר טעם לטעמו....ומגעיל!!!
בכלל ההכללות האלה שאוכל אשכנזי הוא חסר צבע וטעם זו השמצה כללית ומכוונת נגד המגזר.
אוכל הונגרי, רומני צ'כי הוא אוכל מתובל, צבעוני, מגוון בשלל מתכונים... וזה בהחלט ענין של טעם.
אני לא מתחברת לאוכל יווני לא אוהבת את התבלינים - לא מסוגלת לאכול עלי גפן ממולאים....
לא אוהבת עשבי תיבול... אבל זה אישי וזה לא מאפיין את האשכנזים...

אני מסכמת את הויכוח הזה באימרה,

"על טעם וריח, אין מה להתווכח", הרב אוהבים את האוכל שאכלו אצלו בבית, זה בסדר גמור.
יש לבתי חתן מרוקאי, שאוהב דגים ממולאים שלי ! ככה שאין הכללות! הוא בשלן מעולה, ולא מבשל חריף, אלא פיקנטי וטעים מאוד ! זה ההובי שלו לבשל!
אני לא אהבתי את האוכל שבישלו אצלינו , אחרי שתחתנתי למדתי מחמתי שהיא אשכנזיה שחייתה בטורקיה , דברים מסויימים שבעלי אהב, אבל במשך השנים פיתחתי לי מטבח עם בישולים מעורבים שלמדתי מחברות, ואח"כ מספרים ! והכי חשוב שבני המשפחה שלי מאוד אוהבים את סיגנון הבישול שלי .

tsaa53

New member
גם אני שואלת את אותה

שאלה.
אני חושבת שרוב "האשכנזים" חוששים להתמודד עם הרדיפה הזו מצד המזרחיים.
האם זוהי "הגלות" שטבועה בהם עדיין? האם זהו מספר מועט שהולך ומתמעט?
מעניין?!

יוליקה, רגשי נחיתות, זה הכול. המזרחיים

גאים בזה שיש בהם ערסים ופרחות. כלומר - רועי זונות ופרוצות. יופי.... שמתי לב שדוחקים את האשכנזים יותר ויותר ואף אחד לא אומר דבר. אז אני אומרת בכל הזדמנות - אני אשכנזיה, לא אוהבת מוסיקה מזרחית ומי שלא מוצא חן בעיני...
שמתי לב שגם פרסומות מתמקדות מאוד בשני דברים - ילדים עם כיפות ומוסיקה מזרחית. כך אנחנו גם נראים.

למעלה