מדוע נותנים לגיטימיות לרדיפה מגזרית???

עמיקם10

New member
כאמור נושא ללא פתרון. לא עד ש...אלא פשוט לא.

זוגות נשואים מתגרשים במצבים האלה. 'רגשי' זה במוח. צריך מחקר וניתוח פסיכולוגי. כי את הסיבות יודעים.
אולי יש כדורים שיקלו על התחושות.?
דוקא הגששים צחקו על כולם. פולי היה עושה אשכנזי למות. ושייקה את המורה למחול.אבל זה לא עוזר. עוד מעט יגידו שעשו משהו לעפרה חזה..שכולם יודעים מה קרה בדיוק.

ladybug4NLP

Active member
עמיקם-מה שקרה לעפרה חזה יכול לקרות לכולם

נגיפים לא ממש מבדילים בין שחור ללבן, בין אשכנזי לספרדי

י מ י ת 2

New member
קראתי בפיסבוק פוסט של סיון רהב מאיר העיתונאית

היא רצתה לספר היכן פגשה את נווטת הקרב שנהרגה במפולת השלגים בנפאל. זה היה במסגרת ערב שבת שמפקד מחלקה בחיל האויר ארגן למחלקה שלו בישוב חרדי. כל המחלקה היתה שם בבית הכנסת בליל שבת . סיפרה שהחילות לא ידעו בדיוק איך להתנהג בעזרת הנשים ואז הסבירו להן והיה נורא נחמד.
אין לי ספק שהיה נחמד. אבל אני שואלת
ממתי תפקידו של חיל האויר לארגן לחיליו מפגשים עם ישוב חרדי?
ואם באו לשם בשבת מובן מאליו שלא יכלו לצאת משם עד צאת השבת. ואני בכלל לא בטוחה שזה נעשה מרצון חפשי של החילים.
ועוד שאלה האם קבוצה חרדית תבוא בפקודה לאיזה ישוב חילוני נאמר קיבוץ לקבלת שבת חילונית?
נעשים בצבא דברים שאנחנו לא מודעים להם בשטח זה. ובעיני זה פסול מעיקרו.

אף חייל לא יאמר למפקד שלו "לא", פן יבולע לו...

הכניסה של החרדים למחנות צהל ויחידותיו נעשה מזה שנים רבות, הכל מסיבה מסיונריות נטו.
בדיוק מהסיבה שפותחים בתי חב"ד בעולם, כביכול לעזור לישראלים אבל הכוונה ידועה, הרי הרמב"מ אמר שמי שיוצא מארץ ישראל דינו כדין עובד עבודה זרה. כנראה שהרצון המיסיונרי חזק יותר מהלכות הרמב"מ.....

מינהר

New member
החרדים חושבים שמגיע להם יותר, ושהם נעלים יותר

כמקיימי מצוות.[ די טפשיות לרוב, לדעתי]. הם מצליחים לכפות רצונם, מיסיונריות כזו. אבל בתור אקזוטיקה, לבלות שבת במחיצתם יכול להיות מעניין. לא כדאי לפסול. אני גדלתי אצל סבא וסבתא חרדים. אז אני די סובלנית לשטיקים החרדיים.

הם מנצלים את הסובלנות הזו למעשים שליליים

למשל , הרבנים אומרים למפקדים שהאיסור על שירת נשים היא "מדאורייתא" (מהתורה) כאשר זה שקר מוחלט כי זו פסיקה של שני אמוראים מחורפנים שלקחו פסוקים משיר השירים, בהם הבעל מהלל את אשתו היפה והיא מהללת את בעלה, והפכו את המשפטים הזכים הללו לפירוש מכוער של איסור שמיעת נשים ואיסור לנשים לגלות את שיער ראשן.
והמפקדים, טיפשים/חסרי-ידע בתורה , מאמינים לרבנים למה שהם ממציאים.

אתמול מישהו ניסה לדבר על "החבר הדמיוני" ועל הניסים שלו ויתר השטויות , עניתי לו שכל דבריו דברי הבל ורעות רוח, וההוכחה היא 6.000.000 יהודים בהם רבנים מכובדים וקהילות חרדיות שלמות.....
אין לי שום סובלנות לחרדים שכל מטרתם בחיים למרר את חיי החילוניים עד שהמדינה תהפוך למדינת הלכה, והלכה המדינה.

לא גדלתי בחברה חרדית, למרות שאני מצאצאי רש"י, אבל הייתי שתול בתפקיד מסויים חצי שנה בעדה החרדית, ואני יודע מצויין על מה הם חושבים. כמות השקרים ששמעתי אצלם היתה עצומה בכמות שלא תתואר , היחס לחילוניים מתחת לכל ביקורת, מאז אני פשוט בז להם.
המשפט החברתי הידוע בכל דמוקרטיה: "חיה ותן לחיות" לא קיים אצלם.

ימית, זה קרה בזמן צוק איתן - כפו

על חיילים חילוניים להקשיב לדרשות של חרדים. הם התלוננו באוזני כתבים צבאיים.

מינהר

New member
יוליקה, את העלית נושא מאוד רציני. של רדיפת אשכנזים,

השתלחות בהם. כאילו דמם הפקר.
בסוף הדיון גלש לעניני אוכל ומוסיקה, שזה לא העיקר.
אפשר להנות ממוסיקה ישראלית מזרחית. זה עדיין לא הבכיות האינסופיות של אום קולתום.
מזל שהגיעו העולים מרוסיה, ויצרו איזון מספרי, אחרת האשכנזים היו ממש צריכים להכנס לבונקר, ולהסתיר מוצאם.

י מ י ת 2

New member
בענין החרדים וצה"ל. הבעיה אינה בחרדים הבעיה

בחוקים של הצבא.
לחילים כפרטים ודאי שקשה לסרב . וכפרטים זו באמת יכולה להיות חוויה מענינת. הקוץ הוא בפקודות הצבא. ובזה צריך להילחם. אבל לא החילים אלא התקשורת,האזרחים. הם אלה שצריכים להרים קול צעקה.

מיכאל1411

New member
רגשי הנחיתות של העדה המזרחית לא יודעים מנוח אה?

האשכנזים סבלו בשואה, בזכותם קמה מדינה. ואז הגיע גל היהדות המזרחית ותרם רק שיח ימני קיצוני
שלא נותן אפשרות לפיתרון רציונלי עם הפלסטינים. אני גר בעיר בה יש רוב מזרחי, גילאי 12-30 רובם
ככולם מתלהמים במקומות ציבוריים ויכולים לומר שהם ממשפחות חמות עד מחר, זה לא תקף כשאתה
מתפקד בחברה כמישהו חסר נימוס או בעל בינה ממוצעת. צריך לזרוק את הפוליטקלי קורקט ולומר דברים
בשם הכנות ובשם הפרגמטיזם. אף אחד לא מדכא מזרחים. אם הייתם כ''כ נחרצים לעשות שינוי, תעשו אותו.
למה להמשיך ולבסס את המסורת האנכרוניסטית של המדינות מהן באתם? הרי זה מנתגש עם הליבריזם
האשכנזי, אז ברור שתהיה התחככות בלתי רצויה שבסופו של דבר פוגעת במרקם של המדינה. נמאס לי
כבר מילדות בנות 12 מוצא מרוקאי שמזיינות את השכל בקול רם מחוץ לחלון, הן מחונכות או מה? זה העתיד?
ג'יזס קרייסט..

יוליקה

Member
מנהל
הבוקר בערוץ 20 החדש - שיח בין רון כחלילי וצ'רלי ביטון

למה היה רע להשתכנז ולמה צריך לחזק את התרבות המזרחית...

עמיקם10

New member
פתרון רציונלי עם מי שברח גורש ורק מחכה שתפסיד?

1. הם בליגה אחרת. 2. מיואשים ואין להם מה לעשות בעזה אלא לחכות. 3. אם נצא מהגדה היא תהיה עזה. 4. מתעודדים מהדע"ש. ולא תרצח לא קיים. [וחנין זועבי גדעון ועמירה אומרים שגם אצלנו.] הוסף מה שאתה רוצה.

מיכאל1411

New member
אז בסדר, תמשיך לדכא אותם ולשלול זכויות אדם

מה אתה מצפה? שלא יתנגדו נגד הכובש? שישבו בשקט? תן להם מה שהם רוצים וברגע שתהיה להם מדינה, כל הפרה
ביטחונית של הריבונות שלנו תיענה במתקפה כזו קשה מצידנו ואף אחד באו''ם לא יוכל לומר כלום. ואז נראה האם מדינת
פלסטין תעז לעשות טרור, אחרת נמחוק אותם תוך שעתיים.

עמיקם10

New member
שלא נותן אפשרות לפיתרון רציונלי עם הפלסטינים. .קשור לזה

הלקוח קישר את היחס של הימין והמזרחים המקופחים לרציונליות עם הפלסתינים וכשתהיה להם מדינה- הכל היה טיפ טופ. הבעיה היא שההולך לישון עם כלבים קם עם פרעושים. ומי שגורש לא ישכח.

עמיקם10

New member
מדכא ושולל זכויות הרי זה בדיוק מה שטוענים המקופחים.

וגם...בעזה שבכלל לא שייכת לענין של הקיפוח לאחר שעזבנוהם..הם עזבו אותנו. בדיוק לשנתיים. ובעוד שנתיים שוב ניכנס בהם.ומה זה משנה לאו"ם ? כשתהיה להם מדינה במקום רשות הם ימשיכו עם החילול היהודי של 'אל-אקצה' וטומאה של הר הבית- שהוא מקום מקדשנו..ואם אשכחך.
אז הנה פתרון רציונלי- נבטל הכיבוש. והם -רק- ירצו את שכונות אל קודס כמו הגבעה הצרפתית ימשיבו לרגום את הרכבת הקלה..שהרי בכל פעם יש מטרות חדשות. וגם ישנם תמימים חדשים. שלא לאמר תמואים
ואני לא ימני בכלל ולא מקופח. סתם קאקר.

עמיקם10

New member
ניתן להם מה שהם רוצים ויהיה שקט-? הם רוצים את ארץ ישראל.

והמזרחים רוצים את השלטון על החברה הישראלית. ממש 'איזה מין שלוה ולא [צריך לעשות]עושים שום דבר'.

למעלה