מדוע נשים מופלות לרעה על פי הדת?

ddt47

New member
מדוע נשים מופלות לרעה על פי הדת?

האשה לפי מה שנראה על פני השטח בתפיסה הדתית מוצגת כבת מלך אולם תפיסתם של הרבנים לאורך הדורות באה לידי ביטוי יותר מאשר פעם אחת והיא היתה בוטה ביותר כלפי האשה ומעמדה והנה מספר דוגמאות לעיונכם 1)סעיף ח שולחן ערוך יש ליזהר שלא ילך איש בין שתי נשים, ולא בין שני כלבים או שני חזירים, וכן לא יניחו האנשים שתלך ביניהם אשה או כלב או חזיר. 2)יש לאשה להיות צנועה בטבילתה, להסתיר ליל טבילתה. ולא תלך בפני הבריות, שלא ירגישו בה בני אדם. ומי שאינה עושה כן, נאמר עליה: "ארור שוכב עם כל בהמה". 3)כל אשה רוחצת לבעלה פניו ידיו ורגליו ומוזגת לו את הכוס ומצעת לו את המיטה ועומדת ומשמשת בפני בעלה כגון שתתן לו מים או כלי (אבה"ע פ' ס' ד). כל אשה שתמנע לעשות מלאכה ממלאכות שהיא חיבת לעשותן כופין אותה לעשות (סעיף טו). 4)אשה פסולה לדון (חו"מ סימן ז סעיף ד) כל הפסולין לדון פסולים להעיד (ס' לג ס' א). 5)אין מעמידים אשה במלכות שנאמר עליך מלך, ממלך ולא מלכה וכן כל משימות שבישראל אין ממנים בהם אלא איש (רמבם הלכות מלכים פרק א'). 6)לא תרבה שיחה עם האשה שכל שיחתה של האשה אינה אלא דברי ניאופים (מסכת דרך ארץ רבה פרק ראשון). 7)אין אשה חכמה אלא בפלך. ישרפו דברי תורה ולא ימסרו דברי תורה לנשים (תוספות במסכת סוטה כא ע"ב). 8)"ללכת בין שתי נשים זה כמו ללכת בין שני חמורים או בין שני גמלים"; הרב עובדיה 9)כל באשה ערווה יש עוד דוגמאות רבות ואני שואל מדוע יש תפיסה כזו שלילית של הדת על האישה כולל זה שהיא נחשבת לזו שפיתתה את אדם וכביכול בגללה כולנו איבדנו את גן העדן אולם למעשה בזכותה אנו חיים וקיימים כי היא זו שנושאת ברחמה אותנו והיא זו שמטפלת על פי רוב וברוב הזמן בנו ובלעדיה אנחנו לא היינו מתקימים ולכן יש לתת לה כבוד שלא נופל בשערה משל הגבר ואולי יותר מכך כי היא האמא של כולנו ויש לזנוח את התפיסה המפלה וחסרת הבסיס וההיגיון בכל מסגרת שהיא ובמיוחד בכל הדתות למניהם

תגובה../images/Emo37.gif

בס"ד מפליא שגבר רושם את זה קבל משהו נחמד: מאתר "הלכה יומית" http://halachayomit.co.il/displayRead.asp?readID=343 אולם אישה שמגדלת בניה לתורה ומחנכת אותם ללמוד תורה, ומעודדת את בעלה ללמוד תורה, שכרה הרבה מאד, שהיא מקבלת שכר כמותם, וכמו שאמרו רבותינו חכמי התלמוד (בסוטה כא.) על נשותיהם "דפלגן בהדייהו" כלומר שמקבלות חלק בחלק כשכרם של בעליהן ובניהן, וכן אמרו רבותינו במסכת ברכות (דף יז.) כך אמר לו רב לרבי חייא, הני נשי במאי זכיין? (כלומר, אלו הנשים במה זוכות לעולם הבא?) באקרויי בנייהו לבי כנישתא ובאתנויי גברייהו ביה רבנן ונטרין לגברייהו עד דאתו מבי רבנן. (בכך שדואגות לבניהן שילמדו תורה, ודואגות לבעליהן שילמדו תורה בבית המדרש, ובכך שממתינות לבעליהן שישובו מבית המדרש, זוכות לזכות התורה.) לגבי מה שהצגת אחי, תוכל לעיין פה: דמות האישה ביהדות http://www.hidabroot.org/Site/ARDetile.asp?id=8977&Catogory=12&SubID=7144
ציטוט מהמאמר: "לגבי דמותה של האישה והיחס אליה על פי תורתנו הקדושה ומסורת היהדות, רווחת משום מה ההשקפה, שמעמדה נחות, והיא מקופחת בחברה ומשוללת זכויות בביתה, כשהזלזול הינו מנת חלקה מכל עבר." ועוד דברים בנושא על נשים ביהדות: http://www.hidabroot.org/Site/ARList_02.asp?id=7144
קריאה נעימה

enigma4u

New member
שטויות מאתרי מיסיון

לא נמאס לך להעתיק שטויות מאתרי מיסיון? ענה בבקשה בלי להעתיק כמו תוכי, מדוע חובה להציל את חייו של גבר זקן לפני אישה צעירה? מדוע מברך הגבר שלא עשני עבד, שלא עשני גוי ושלא עשני אישה? מדוע אישה מופלה לרעה בדיני ירושה? מדוע חז"ל כתבו על האישה מסריחה, קמצנית, נואפת וכו'. האישה בעיני חז"ל נוצרה כדי לשרת את בעלה. גם לכלב זורקים עצם מידי פעם ואומרים מילה טובה (אשת חיל)

arriy80

New member
שטויות מאתרי מסיון

מאיפה אתה חושב ש-ddt העתיק את כל הציטוטים אם לא מאתרי מסיון? נראה לך שהוא למד גמרא עם רש"י ותוספות? אתה בטוח שהוא למד משנה והגיע גם למסכתות קטנות? אתה חושב שהוא למד את השולחן ערוך על ארבעת חלקיו? גם טעויות תמימות פה ושם מעידות על חוסר ידע ביהדות והעתקה של הדברים כמו תוכי. אז יש אתרי מסיון שהקלו על מלאכת המנגחים וליקטו להם את כל הציטוטים מרחבי ספרי היהדות הראשונים והאחרונים. הם גם טרחו לשמור כל אימרה של רב כזה או אחר בכדי שיהיה אפשר להביא משהו "טרי"... מסיון.

enigma4u

New member
שטויות מאתרי מסיון

ddt הביא את דברי חז'ל ולא משנה מהיכן הוא ליקט אותם, לעומת הספורטאי שהספורט היחידי שלו הוא העתקת מאמרים מלאים מאתרים מסיונרים. ותשובה להתנהגות חז"ל כרגיל אין לך ומעולם לא היה לך.

MrAnderson

New member
אריה צודק...

ddt וגם ספורטאי העתיקו מאתרים שהם בהגדרה של "קוני נשמות". הרי שתיהם לא למדו בעומק על הנושא הנ"ל. כמו שגם אתה לא למדת את דברי חז"ל הנ"ל. רק הבדל קטן אחד... מה שddt הביא בא לנגח את הדת. מה שספורטאי הביא לא בא לנגח שום דבר.

MrAnderson

New member
תיקון טעות להתבאטות

שיבנו אותי כמו שצריך. האתר שddt הביא ממנו את הדברים בא לנגח את הדת. לא ddt שבא בסה"כ לשאול על הנושא.

enigma4u

New member
נבואה ניתנה לשוטים

מניין לך מה למדתי ומה לא? >מה שddt הביא בא לנגח את הדת< מספיק עם הקלישאה המחבתי"ת על כל מי ששואל שאלות, חפשו תשובה יותר מקורית. מטרתו של הספורטאי היא להציל נשמות טועות, אין הבדל בינו לבין המיסיונר הנוצרי, שניהם דואגים להגדיל את שכרם בעולם הבא.

ddt47

New member
מה שddt47 הביא זה ממש לא לנגח אלא....

לדון בנושאים ממש כמו שחכמינו ידעו לדוש בהם וחוץ מזה לשבת בבית מדרש וללמוד כמו תוקי את זה כל טמבל יודע לעשות החוכמה היא לשאול שאלות ולהעביר ביקורת היכן שצריך....מכל מלמדי השכלתי....ואתם הם אלו שנמצאים כל הזמן בעמדת התגוננות היות וכניראה יש לכם על מה......אדם שהוא נקי ובטוח שהוא נקי לא יעמוד כל הזמן על המשמר שמה ימצאו אצלו ליקוי...אלא אם כן יש לו כזה.....אתם כל פעם שמוצאים איזושהי התיחסות לא ראויה לנושא מסויים במקום לדון בנושא ולראות היכן אפשר לתקן או לשנות אתם תוקפים את זה שמצא בעיה או שמשהו מפריע לו........מישהו אמר פעם "ודרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום" ואני חושב שכאן אתם מפספסים ובגדול ולכן יש כזה פער בינינו לבינכם כי אנחנו חושבים שאף אחד לא מושלם וחף מטעויות ואתם חושבים שהכל אצלכם ובדת מושלם.........................אתם טועים ובגדול אם כך" טלו קורה מבין עינכם"

MrAnderson

New member
מי זה אתם?ואיפה זה עצלכם?

אני יחיד פה. אני לא כתוב בקבוצה. ואני חושב גם שאתה טועה ביחוס שלי לזרם מסויים. אבל נעזוב את זה. זה בכלל לא משנה מאיזה זרם אני מגיע. אתה צודק. צריך לדון על הנושא. ללא ספק שיש פה בעתיות מסויימת וזה מאוד מאוד מציק לי. ואני הכן רוצה תשובות בעניין יחס לנשים ביהדות. אבל לדעתי אנחנו דור כזה ירוד שאין בימינו תשובות נכונות. וכל מי שינסה לפרש את הדברים כמו שהם יכול להגיע למסקנות לא נכונות. לי אישית אין מספיק ידע כדי לדון בנושא. אני רק הבאתי סלידה מסויימת מהאתרים שבאים לנגח את הדת.(אני אישת בחיים לא בקרתי בכזה.) אבל כן ראיתי שהאנשים שלוקחים מהאתרים האלה מביאים מידע לא מדוייק, או לא מביאים את המידע במלואו. אני מקבל כל דעה. אבל האתרים האלה עצם העובדה שהם קמו ברשת מצביע על זה שהם באים בגישה של תוקפנות. אז אני די סולד מהם.

ddt47

New member
דיבורים בעלמא פשוט קשקשת זולה.....

אם הדברים הועתקו כמו שהם מופיעים במקור אז אומרים על מי שהביא דברים בשם אומרם הביא גאולה לעולם על כן תגובתך חסרת משמעות ואפילו מראה עד כמה עמוק נגעתי בכתיבתי שנית גם אתם תמיד אוהבים להביא דוגמאות מפה ומשם כדי להוכיח את דבריכם כך שאני נוהג כפי שלימדתם אותי שלישית אני כן למדתי גמרא ומשנה ואינך יודע עד כמה ידיעתי מגעת על כן הפוסל במומו פוסל ואתה ידידי אינך חף מטעויות ואחת מהן היא הנסיון להסתיר דברים תמיד גורם להם לצוץ על פני השטח ובדיוק מתי שלא צריכים אותם (חוקי מרפי)מה לעשות אני במקומך הייתי מחפש תשובה ראויה למעמדה של האישה ולדברי הבלע של חז"ל לדורותיהם במקוםן לחפש את הכסף מתחת למנורה.

להביא חצאי דברים זה אכן מסיון

או מתנועת הלל. הלכה אומרת גם שחייב אדם לאוהבה כגופו! מה הכוונה? מה שהיה טוב לך, מה שהיית רוצה שיעשו לך, תעשה לאישתך. מעבר לכל חובות האשה גם לגבר ישנם חובות. ``ולכבדה יותר מגופו`` זו מטלה לא פשוטה עבור הגבר. אם תקדיש דקה שלימה לנסות לנתח את הציווי של חז``ל, תראה לאן הדרישות מגיעות. אדם גם מחוייב לקנות לאשתו מבלי קשר למצבו הסוציואקונומי בכל חג מהתורה, ביגוד מלא! אדם חייב לעזור לאישתו בבית מדין ``עניי ביתך קודמים`` (עני מלשון צורך ב...). ויש עוד מצוות כמו שאר כסות ועונה שחייב כל אחד לאישתו. אז אם אני יביא את החיובים של הגבר כלפי האשה זה יראה פמינסטי.

enigma4u

New member
גם לכלב זורקים עצם

אם ראית גבר סנילי בן 90 ואישה צעירה אמא לילדים טובעים בנהר, ההלכה מחייבת להציל את הגבר קודם מפני שהוא חייב במצוות. ואחר כך יספרו לכם שהאישה בדרגה יותר גבוהה לכן היא פטורה מהמצוות. כמו כן בדיני ירושה האישה מופלה לרעה. הרמב"ם פוסק שאישה המסרבת לרחוץ רגלי בעלה מכים אותה בשוט, ראיתם פעם שמכבדים מישהו בלרחוץ רגליים. כמו כן פוסק הרמב'ם לא לתת לאישה לצאת לרחוב אלא פעם בחודש, מזל שהוא לא כותב לקשור אותה ברצועה כמו כלב. חז"ל קוראים לאישה """"מסריחה""" שאלו את ר' יהושע. מפני מה האישה צריכה להתבשם ואין האיש צריך להתבשם? אמר להם: אדם נברא מאדמה והאדמה אינה מסרחת לעולם, וחוה נבראה מעצם. משל: "אם תניח בשר שלושה ימים בלא מלח מיד הוא מסריח". (בראש' רבא ו"ז) מעניין שר' יהושע שכח שאדם וחוה נוצרו ביחד מעפר ואלוהים רק הפרידם לאחר מכן. כמו כן ראו פה איזה כבוד עושים לאישה. יש ליזהר שלא ילך איש בין שתי נשים, ולא בין שני כלבים או שני חזירים, וכן לא יניחו האנשים שתלך ביניהם אישה או כלב או חזיר" (קיצור שלחן ערוך ג' ח'). כמו כן חז"ל כדי לכבד את האישה כינו אותה כקנאית, עצלנית, יצאנית, רכלנית וכו'.

למעלה