מדוע רק מין נבון אחד?

קפהש

New member
מדוע רק מין נבון אחד?

מדוע אנו המין הנבון היחידי? נראה לי מאוד חריג שאין עוד מינים נבונים על פני האדמה. אנסה להסביר למה זה חריג: אילו היה בנמצא רק מין אחד של "יצורים מעופפים" הייתי מופתע. אם המין המעופף הזה היה מין בסכנת הכחדה , הייתי טוען משהו בנוסח "אין הצדקה אקולוגית ליצורים מעופפים ולכן לא התפתחו עוד ייצורים מעופפים" אבל אילו היה לנו מין יחידאי של "יצורים מעופפים" והמין הזה היה נפוץ ומשגשג בכל רחבי העולם, עם דומינטיות אקולוגית ברורה, הייתי שואל את עצמי מדוע לא התפתחו מינים נוספים בכיוון של תעופה. בצורה דומה אני שואל כעת מדוע לא הופיעו ייצורים נבונים נוספים? לפי המצב היום לייצורים הנבונים (בני אדם) יש יתרונות אקולגים אדירים על פני שאר היצורים. כלומר קיים לחץ אקולוגי/אבולציוני חזק לטובת יצורים נבונים ומפתיע שרק מין אחד השטלת על הגומחה הזו. קפהש

Levos

New member
אנחנו הראשונים

מן הסתם היה גם יצור מעופף ראשון. למין זה בטח גם כן היה ייתרון ניכר עד שמינים נוספים פיתחו תעופה. אין מניעה למינים נבונים נוספים להתפתח אלא אם כן האדם יפריע להם.

Dianthus

New member
נישה

לכל יצור יש את הנישה האקולוגית שלו, בה הוא יכול להתקיים בצורה הכי יעילה. היו מספר נקודות זמן ששני מינים נבונים, לדוגמא הומו סאפיאנס וניאנדרטל. מכיוון שהם חולקים את אותה הנישה המין בעל יתרונות יחסיים רבים יותר דחק את המין השני ותרם להעלמו.

קפהש

New member
נישה לייצור נבון

אבל ההומו ספיינס והניאנדרלטים איכלסו נישות שונות. הניאנדרלטים היו באזורים הקרים יותר והסאפיאנס באזורים החמים יותר. לא אמורה להיות בינהם תחרות ישירה, ממש כפי שדובי הקוטב לא מתחרים בדובים החומים של צפון אמריקה. השועלים של הנגב לא מאיימים על השועלים של סיביר. למעשה בגלל שהתפוצה שלנו כל כך רחבה, ובגלל שאנו נפוצים בכל אזורי האקלים, הייתי מצפה שהמין שלנו יתפצל לתת מינים שכל אחד מהם מתאים לסביבה שונה. בדומה לצבאים שפיתחו יכולת הסתגלות לתנאי אקלים שונים. (אייל הצפון מול אנטילופה אפריקנית). אם תסתכלי עלינו היום תראי שאנו מאכלסים המוני נישות אקולוגיות. איך זה שעל כל הנישות הללו השטלת רק ייצור נבון אחד? באזורים שונים בעולם, ובעידנים שונים לאורך ההסטוריה מינים שונים בתכלית מילאו את אותם התפקידים האקולוגיים (בזכות אבולציה מתכנסת). איך זה שרק באפריקה נוצר מין נבון? למה אסיה ואמריקה לא הוציאו ייצורים נבונים? למה בעידנים קדומים יותר לא נוצרו יצורים נבונים? אם המין שלנו כל כך משגשג, מדוע נכחדו מינים נבונים שהיו קרובים אלינו? הרי הם אמורים להנות מאותם היתרונות כמונו. קפהש

qet1

New member
אבל ההומו ספניאס התפשט לכל העולם

הוא לא נשאר רק באזורים החמים...

בקשר לתת מינים,

ובגלל שאנו נפוצים בכל אזורי האקלים, הייתי מצפה שהמין שלנו יתפצל לתת מינים שכל אחד מהם מתאים לסביבה שונה. זה כבר קרה, ככה באיזורים קרים יותר התפתחו גזעים עם עור בהיר וכו' וכו'. אבל אלה לא הבדלים גדולים, אז מה בדיוק נדפק בתהליך שהיה הגיוני שיקרה? אולי, כנראה, הגלובליזציה, כל אחד מאיתנו יכול לחיות בכל מקום אחר בעולם, וזה יהיה בשבילו בדיוק אותו הדבר. אם אדם "גזעי" שהוא והרבה דורות לפניו במשפחה גדלו באפריקה עובר לגור באיזור צפוני וקר, הוא יכול ללבוש מעיל. ולהיפך, אדם צפוני יכול לעבור לגור באפריקה ולשים קרם הגנה או מה שלא יהיה. כולם חיים בכל מקום כמו סלט ענקי, וכמובן שיש גם נישואי תערובת מה שבכלל הופך את התערובת ליותר ויותר אחידה. אפשרות שנייה, שיכולה להצטרף לקודמת - בני האדם לא קיימים פה מספיק זמן בשביל התפתחות משמעותית של תת מינים.

qet1

New member
האפשרות השניה שרשמת היא מה שגרמה

לזה שזה לא קרה עד עכשיו, האפשרות הראשונה שרשמת כנראה תגרום לזה שזה כבר לא יקרה לעולם.

Dianthus

New member
סאפיאנס/ניאנדרטאל

שני המינים הללו חלקו נקודת זמן(70,000-50,000 BC)ואזור גיאוגרפי! ומכיוון שחיו על צייד/ליקוט, הם חלקו את אותה נישה, אפשר להניח שהיו נקודות מפגש "חמות" בהם עלה הסאפיאנס על הניאנדרטל, דבר שתרם להכחדותו של הניאנדרטל במהלך הזמן. אפריקה היא מקור הפרימאטים(למעט הגיבון) כך שהגיוני שההומאנידים הגיעו משם והתפשטו לשאר הכדור, תתי-מינים קימים המינים מתמחים, אנחנו לא מתמחים אלא אופורטוניסטים ולכן לא היה לחץ אבולוציוני להתפצלות

LordOfSpells

New member
פה הבעיה שלך! זה לא "אנחנו"!

תראה, זה כמו שתגיד שרק ציפורים עפות, ואיך זה שרק ציפורים?(נו טוב, ועטלפים) אבל שים לב, לא רק "אנחנו"-השמים בעלי תבונה. גם האפרו-אמריקאים בעלי תבונה, ההיספפנים, האסקימוסים, הנורדים, הסינים-בעצם כל הגזעים של האדם. פעם היה רק זן אחד שיכל לעוף, אבל ממנו התפתחו עוד המון זנים. מכיוון שלבני אדם אינטלגנציה גבוהה, "אנחנו" כוללים את עצמנו כקבוצה אחת, אבל בני-האד םגם מחולקים לגזעים. נכון שההבדל בדי.אן.איי הוא ממש קטן בן הגזעים, אבל גם ההבדלים בן הדי.אן.איי שלנו לשל קוף לא כזה גדול.

qet1

New member
בני האדם לא מחולקים לגזעים!

כל בני-האדם הם גזע אחד, ההבדלים בין אנשים מאזורים שונים הם לא מספיק גדולים כדי להגדירם כגזעים שונים.

למה לא?

הרי ההבדל בין כלב לברדור לבולדוג הוא כמו ההבדל בין אדם סיני לאדם שחור,לא?

lmatan1

New member
נגעתם בנקודה הכואבת גיזעי גזען

ההבדל ביניהם דומה גם בין אדם לחיה וגם בכל דבר והיפוכו בענין הוא שמי שמחזיק בדעה שכולנו דומים בעצם מודיע שכולנו שונים מי שאומר שהוא אוהב את כולם בעצם מודיע שהוא שונא את כולם, ובקשר להבחנה המעולה שלך גזע חלול אתה אמנם מבחין ביו הגזעים בכלבים רק שכחת שהיום יש בזכותינו גם גזע מעורב שזה הכלאה של שני סוגים ולכן הוא לא גזעי הרי אתה מעיד על עצמך שאתה גזעי אבל אם אתה לדוגמא הכלאה של ערבי ויהודיה אתה בעצם גזען מילידה ובידך לבחור לאיזה גזע אתה משתייך,

qet1

New member
ממש לא

למעשה, לא מזמן נערך מחקר (אני מקווה שאמצע לינק יותר מאוחר) שהראה שההבדל הגנטי הממוצע בין כל שני שכנים באותו כפר גדול יותר מההבדל בין אותו כפר לכפר בצד השני של העולם... לשם השוואה: ההבדל הגנטי בין שימפנזה לאדם תמיד יהיה גדול יותר מההבדל בין שני בני-אדם...

Charles Darwin

New member
אתה באמת מאמין שבכפר של שבט הזולו

האנשים יותר שונים זה מזה מאשר מהאנשים בכפר איסלנדי
גם אני שמעתי על ה"מחקר" הזה רק שלא ממש השתכנעתי. ממתין ללינק...

qet1

New member
זה הגיוני דווקא

כי מדובר על הבדל בין שני פרטים מול הבדל בין שתי אוכלוסיות (אני מניח שזה תלוי גם בגודל הכפר,אבל בוא נניח שהוא גדול מספיק).

Charles Darwin

New member
יש הבדל בין גנוטיפ לפנוטיפ

גם (ואני מדגיש, גם) אם זה נכון גנוטיפית, זה בוודאי לא נכון פנוטיפית וההבדלים הגנטיים הם לא במיקום משמעותי (ע"ע ג'אנק דנ"א).

lmatan1

New member
האם יש הבדל ביני ובינך לדעתך

למה ללכת כל כך רחוק,

למעלה