אני מתכוון למה שאנחנו בלי שביקשנו, אני מתכוון לזלזול באינטלגנציה , אני מתכוון לדמיון יש בינינו דמיון ואתה מתכוון למציאות מחקר מגמתי ואולי אתה מתערב במציאות ומדמין,
אנשים לא מבינים שיש הבדלים חיצוניים בין בני-אדם בתוך גזע מסויים, ויש שיוכים גזעיים. אם זה המחקר שעליו קראתי לפני כמה חודשים, אז המדענית הזאת זוכה לזלזול מלא מצידי, ואני גם אפסול מראש מחקרים עתידיים שלה.
מה ההבדלים הדרושים להגדרת אוכלוסיות ממין מסויים כגזעים נפרדים. בעיקרון הדבר נעשה לפי יכולת ההבחנה של האדם- אם יש שוני ברור בין האוכלוסיות אף הם שייכים לאותו מין אזי הם מגזעים שונים. אני חושב שאצל בני אדם בהחלט קיים שוני ניכר בין הקבוצות השונות ואין סיבה שלא לחלקם לגזעים רק בגלל סיבות היסטוריות של עיוות מדעי ו"פוליטיקל קורקטנס".
אני לא חושב שאבולוציה מכריחה התפתחויות מסויימות, היא רק יוצרת אילוצים שמגדילים את ההסתברות שלהם. למרות הדחפים האבולוציונים, כנראה שההסתברות להתפתחות מין תבוני נמוכה, ולכן מזל שיש בכלל אחד. כמובן שכאן התייחסתי לאפשרות יצירת שני מינים תבוניים שהתפתחו מיצורים לא תבוניים במסלול נפרד. השאלה אם האדם התפלג או יתפלג היא סוגיה אחרת.
אריות חתולים ודבורים הם לא נבונים? מה זה נבון בעיניך? אני לא בטוח שתבונה זה הדבר הבולט המבדיל אותנו מהשאר. לא פחות חשובים הם היכולת לאחוז דברים ביד, והיכולת להפיק צלילים מגוונים שיוצרים דיבור. ההצלחה של האדם היא ביכולתו להתאים את עצמו לכל סביבה אקולוגית, ולהתגבר על המתחרים שלו. גם נראה לי גם שאפשר לנסח די בקלות עוד שאלות מהסוג: "איך זה שנוצר רק מין אחד ש..." (וגם החתול מן הסתם רואה את עצמו כנזר הבריאה...) ומשהו משעשע מתוך מדריך הטרמפיסט: "האדם הניח תמיד שהוא אינטיליגנטי יותר מהדולפינים, וזאת משום כל אותם השגים שהצליח להשיג - הגלגל, ניו יורק, מלחמות וכיוצא בזה. בעוד שכל מה שהדולפינים עשו מסתכם בלשכשך במים ולבלות זמנם בנעימים. לעומת זאת האמינו הדולפינים תמיד כי הם אינטיליגנטים הרבה יותר מהאדם, מאותן הסיבות בדיוק." _____________________________________________ בלי פאניקה!!!!!