מדופרס.

• פותח הנושא both
  • פורסם בתאריך

both

New member
מדופרס.

בשבוע האחרון אני מרגיש כאילו עליתי על רכבת הרים מטורפת.
אשתי מאד תומכת בי בכל מה שקשור לג'נדר ומנסה לעזור לי בכל דרך אפשרית. אני חייב לומר שאני מאד מעריך את כל מה שהיא עושה עבורי ואת התמיכה וכלל לא לוקח דבר כמובן מאליו.
בשנה האחרונה השתניתי הרבה- למדתי לקבל את העובדה שאני יותר גבר מאישה ושיש בי את שניהם במינונים שונים, שאני אוהב שמתייחסים אלי כאל גבר ומכירים בשוני בין הצדדים שבי ושאף פעם לא אהיה לגמרי מאושר מאיך שאני נראה. מעבר למה שלמדתי השניתי מאד מבחינה חיצונית- בעבר נראיתי כאישה טומבויית בעיקר והיום אני נראה יותר כמו גבר או לכל הפחות בוצ'ה.
אשתי לקחה את כל התהליך טוב יותר משחשבתי, אבל אם לומר את האמת, אני רואה עד כמה היא מתקשה עם דברים מסויימים, למרות שהיא דוחפת אותי קדימה לחקור וללמוד עוד על עצמי תוך התנסות בדברים שונים. אתמול התחלתי לחפש אונליין ביינדר ו- packer . בתחילה אשתי עזרה לי עם זה אך בשלב מסויים היא יצאה מהחדר. כשבדקתי איתה מה קורה, התחילה שיחה מאד ארוכה ורגשית. היא אמרה לי שהיא פוחדת לאבד את האישה שבי לגמרי ושמאז שהתחלתי לחשוב על ביינדר וכדומה (לפני חודשיים בערך), יותר ויותר אני נוטה להיות גבר ופחות ופחות נותן ביטוי חיצוני לאישה שבי. אמרה שקשה לה לפעמים עם המראה שלי והיא מתגעגעת לזמנים בהם נראיתי יותר נשי, זמנים בהם לבשתי חזיה ותחתונים סקסייםעבורה, זמנים בהם התלבשתי בבגדי נשים כשיצאנו לבלות. שאלתי אותה אם היא רוצה שאחזור לאיך שהייתי נראה קודם אבל היא אמרה שלא...שאני צריך להיראות כפי שאני אוהב ונוח לי להראות ושאני חייב לחיות כפי שאני כי זה עושה אותי מאושר יותר. היא צודקת- מאז שאני מתלבש ונראה יותר כמו גבר הפכתי להרבה יותר מאושר וגם קל לי יותר לקבל את הגוף איתו נולדתי (מוזר לא?!). בשנה הזו לא חשתי כמעט דיספוריה. כן, אני מאד רוצה ללבוש ביינדר כשאנ יוצא אבל בכללי מפריע לי הרבה פחות שיש לי חזה ואני חי עם עצמי הרבה יותר טוב. הבעיה היא שלאשתי, שהיא לסבית, קשה מאד עם המראה הגברי שלי. עם האישיות הגברית וזה שאני לוקח תפקיד גברי יותר אין לה בעיה (התכונות היותר נשיות שלי יוצאות החוצה לא מעט גם כגבר) אבל עם המראה לפעמים יש לה. עד עכשיו איכשהו היא הסתדרה עם זה אבל עכשיו שהיא מנסה לדמיין אותי ללא חזה (כשאלבש ביינדר) או עם "חבילה" במכנסיים, קשה לה עוד יותר. אמרתי לה שאני מוכן לעצור הכל- לא לקנות דבר ולא לשנות כלום יותר. גם שאלתי אם היתה מעדיפה שאגדל שיער שוב ואתלבש כמו שפעם, אבל היא שללה על הסף ואמרה שהיא רוצה ללמוד לאהוב את המראה הגברי שלי והיא תעבוד על עצמה בקשר לזה, כל מה שהיא רוצה ממני זה לאפשר לה ע"י זה שאמשיך לחקור, להתנסות ולהראות כפי שאני מרגיש. נשמע פרפקט, נכון?! אבל כשאני רואה כמה קשה לה, כמה מפריע לה ואיזה מאמץ היא צריכה להשקיע בלחיות עם כל השינוי הזה, זה נורא כואב לי. היא האדם האחרון שהייתי מוכן להכאיב לו במודע! מאד קשה לי להמשיך בדרך שלי בידיעה שאני עושה לה חיים קשים כל כך ו"לוקח" ממנה את הצד אליו היא נמשכת יותר, מצד שני אני לא יודע מה לעשות כי אני אישית כן זקוק להיראות כגבר משום שככה אני מרגיש רוב הזמן.
אני יודע בבירור שלעולם לא אעבור שינוי פיסי, מתוך בחירה אישית וזה מרגיע אותה די הרבה. הדרך היחידה שלי להרגיש טוב עם עצמי היא להיראות כגבר, אם בלבוש, בתספורת ואם בקשירת החזה. לגבי ה-packer אני עדיין לא יודע אם בכלל אני צריך את זה, אבל הייתי רוצה לנסות ולו רק בכדי לעבור תהליך אלימינציה ולשים את זה מאחוריי במידה וארגיש שזה לא מה שאני צריך.
איך אני יכול לשמור על באלאנס, עוד לא הבנתי. אני יודע שהיא מקווה ומצפה שמדי פעם אתלבש כאישה בשבילה אבל מצד שני היא רוצה שזה יבוא מצורך פנימי שלי להיראות נשית אבל איך אני יכול לעשות את זה כשהצורך הפנימי שלי הוא להיראות גברי גם כשאני מרגיש נשי יותר?! תמיד התלבשתי יותר כבן מאשר בת ורק לעיתים רחוקות הייתי לובש חזיה ותחתונים סקסיים וגם אז יותר בשבילה מאשר בשבילי. אני מרגיש תקוע ולא יודע מה לעשות. איך להקל עליה ועדיין להמשיך עם הדרך שלי, איך לעזור לה ובו בזמן להיראות גברי ולספק לה הזדמנויות להתמודד עם הקושי, כפי שהיא רוצה.
מעבר למראה אין לנו כל בעיה- היא אוהבת את הגבר שבי ואת התפקיד שאני לוקח במערכת היחסים שלנו (אפילו אוהבת שאני הגבר שלה במיטה), אבל המראה הוא בעיה.
כל הלילה חלמתי שאני ממשיך ככה ובסוף מאבד אותה, בחמש בבוקר התעוררתי עם תחושת מועקה ודכאון נוראי. איך מתגברים על בעיה כזו לעזעזאל, אני לא יודע.

טומבוית

New member
ברגע שאתה מרגיש טוב עם עצמך

אתה מקרין את זה החוצה. והעיקר האופי :)

ליזי133

New member

באמת שאני אל יודע/ת מה לעציע, אבל אני רוצה לתמוך, לפחות איכשהו קצת....
באמת המון בהצלחה, אני מאמינה שאתה יכול להגיע לפתרון, את לבד ואת יחד איתה, אני חושב שתוכלו להגיע לפתרון, ובאמת מאחלת בהצלח!!

lily kane

New member
קראתי את זה כמה פעמים

וזה בהחלט לא מצב פשוט ולכן גם אין לי שום פתרון קל.
אני רק חייבת לציין כמה אשתך מדהימה וכמה היא באמת אוהבת אותך.
שהיא רואה מעבר לעצמה ולנוחות שלה גם את האושר האישי שלך ואת החשיבות שלו.

אני חושבת שאם תחזור אחורה מבחינת הביגוד, יש לי תחושה שהדיספוריה המגדרית שאתה חש תהיה גבוהה יותר, אולי אפילו האהבה תהפוך ללא מעט מרירות וכעס עליה בתת מודע, על כך שהיא מונעת ממך להיות באמת את/ה. אולי במידה מסוימת היא מודעת לזה.

אני לא רוצה לומר את הקלישאה שהגוף לא חשוב, אלא האישיות.
זה בהרבה דברים כן, נכון. אבל אני מניח שבתור מי שהגדירה את עצמה כלסבית יש לה אהבה רבה לגוף הפיזית נשי.
היא מרגישה ואוהבת עם כל החושים וכן לראות אותך עם ביגוד נשי כנראה ירגש אותה.

אבל אני גם חושבת שאתה לא יכול להתלבש רק על מנת לרצות מישהי או מישהו אחר, לא משנה כמה הם חשובים לך, אם הם שווים את מה שאתה מעניק להם , הם לא היו רוצים שתהיה אומלל/ה.
אני מאמין שהזמנת הבינדר והלבישה ותהליך הדרגתי שבו היא רואה אותך אתו מספר פעמים יעזור יותר לגלות שמאחורי הגוף אתה עדיין אתה, ואפילו פיזית מאחורי הבגדים גם אותו גוף.

ESenJi

New member
וואו

כתבת כאן את כל הלבטים והחששות שיש לי, רק שיש בינינו הבדל אחד - אני עדיין לא מצאתי מישהי שבכלל מצליחה להבין ולקבל את העובדה שאני אמנם ביולוגית אישה, אבל פנימית גם גבר.

לשמחתי הרבה הצלחתי למצוא סביבה (סטרייטית אמנם) שמאוד תומכת בי ומחזקת אותי, עם אנשים שמנסים ככל יכולתם לקבל ולהבין את הדבר המוזר הזה שהוא אני. אבל זה ממש מדכא ככל שאני חושב על זה, כי אני מבין שיהיה לי אפילו יותר קשה למצוא מישהי שתקבל אותי, מאשר אם למשל הייתי "רק" לסבית.

כש"יצאתי" מהארון לחלוטין, לפני כ-4 וחצי שנים, החבר'ה הבנים שלי קיבלו את זה בהבנה וניסו לעזור לי. מה שקרה אחרי זה הוא שבמשך כמעט שנה וחצי פתאום נעלמו לי הרבה מאוד סממנים נשיים, והמראה שלי נהייה מאוד גברי. מה שמפתיע הוא שדווקא החבר'ה הבנים רמזו לי לפעמים בעדינות שהם מרגישים שהם איבדו את הבחורה שבי, ושעשיתי מעבר חד.

לדעתי זה עניין של פריקת עול ומתיחת הגבולות. כרגע זה מתפרץ החוצה חזק ודומיננטי, כי סוף כל סוף אתה יכול באמת לשחרר את פקעת העצבים הזאת ולתת לה ביטוי.

מהניסיון שלי, אחרי תקופה מסוימת זה יתחיל להתאזן בחזרה, ובסוף תגיע למצב שבו נוח לך גם בתור גבר וגם בתור אישה, מבלי שאחד מהצדדים יהיה דומיננטי כל הזמן.

לי למשל יש תקופות ברורות - בחורף אני יותר נוטה לצד הגברי שלי ובקיץ יותר לצד הנשי. זה לא אומר שכל החורף אני בן מוחלט וכל הקיץ אני בת מוחלטת, אבל זה סוג של איזון שנוצר לי עם הזמן (בעיקר בגלל ההעדפה לבגדים - בגדים חורפיים גדולים מוציאים ממני כמעט אוטומטית את הבן שבי, בגלל טשטוש המראה הנשי שלי).

snoopytush

New member
אבל זה גם תלוי במינונים both הוא נוט היותר

לצד הגברי מאשר הנשי אז אולי זה יתאזן קצת אבל עדיין
הגבר אצלו יהיה דומיננטי יותר לדעתי

אם זה מעודד

לי הייתה חברה בזמן שהגדרתי את עצמי ג׳נדרקוויר (היום אני מגדיר את עצמי ftm). היא דברה אלי רק בזכר והייתי החבר שלה. ובאותה תקופה בכלל לא שמתי ביינדר והייתי עם שיער ארוך (כלומר הייתי אמנם טומבוי אבל נראיתי בחורה לכל דבר).

both

New member
העניין הוא

שגשאני הכרתי את אשתי חשבתי עצמי ללסבית ועוד גם נראיתי נשית, עם הזמן אמרתי לה שיש בי גם בן וגם בת וניסיתי להסביר איך זה עובד אבל אז עוד לא לגמרי הבנתי את זה בעצמי ואפילו לא ידעתי מה זה ג'נדרקוויר. היא לקחה את זה קצת קשה בתחילה אבל אחרי כמה ימי מחשבה ודיבור היא קיבלה ולמדה לאהוב גם את הגבר שהוצאתי לראשונה החוצה. בשנה האחרונה עבדתי על עצמי המון וחקרתי הרבה..עברתי בין הגדרות ואני עדיין לא לגמרי בטוח איזו מתאימה לי. כיום אני חושב שאני FTM אבל איפשהו בתוכי יש לא מעט תכונות נשיות יותר שאיכשהו באות לידי ביטוי (למרות שאין מעבר בין בן לבת, אני תמיד אותו אדם הרואה עצמו הרבה יותר בן מאשר בת). מכיוון שאני לפעמים מרגיש כאילו אני לא פה ולא שם, קשה לי עם עצמי וקשה עוד יותר להסביר לאשתי מה אני מרגיש וחושב. בשבוע האחרון דיברתי איתה יותר ברצינות על האפשרות שאני באמת FTM והיא מצידה באמת מקבלת ומנסה לתמוך כמה שרק היא מסוגלת- מתייחסת אלי בזכר רוב הזמן למרות שעדיין לא לגמרי- היא עדיין תופסת אותי גם כאישה שלה ובד"כ אני יכול לסבול את זה אבל לפעמים..לפעמים זה ממש מוציא אותי מדעתי. עד כה אני לא לבשתי ביינדר אבל אני בהחלט מתכוון לקנות וללבוש מתישהו בקרוב. ביגוד גברי התחלתי ללבוש לפני כמעט שנה וחצי ואת השיער שלי קיצצתי לקצר לראשונה יום אחרי החתונה שלנו, לפני 9 חודשים. עם הזמן זה קוצץ אפילו עוד יותר.
אני חושב שאשתי יכולה להתרגל לראות בי גבר אבל גם נראה לי שייתכן שהיא תמיד תראה בי גם אישה. משהו שלפעמים מפריע לי אבל לא בדרגה שמטרפת אותי, מצד שני לפעמים זה מאד מאד מפריע לי..אני אתן לזה זמן ונראה בהמשך מה יהיה.

snoopytush

New member
אולי שווה לכם לבדוק אופציה של יעוץ זוגי

שילווה את התהליך?

ליזי133

New member
זה משהו שמיועד 'לחקות' את ה'חבילה' אצל זכרים

בעיקר לFTM, ובעיקר בשביל 'לעבור' כגבר.

Apikachu L

New member
אז רק אני משתמש בגרביים מגולגלות?

אגב, שווה להתייעץ עם זכר לגבי הגרביים האלו, כדי שיוכלו לומר מה הגודל שנראה כמו "חבילה".

both

New member
סוף סוף

יש לי קצת זמן לכתוב.
רציתי להודות לכולכם על התגובות, העידוד והייעוץ.
אני עדיין מתמודד עם תחושת דיפרסיה מסויימת, אבל מרגיש הרבה יותר טוב. אשתי ואני המשכנו לדבר על הכל והחלטנו שאמשיך בדרכי אבל קצת יותר לאט בכדי לאפשר לה זמן להתרגל ולעכל וגם שאשתדל מדי פעם להפתיע אותה בלבוש נשי.
אני חושב שסביר להניח שבאמת עם הזמן הדברים ייתאזנו קצת יותר. לא חושב שאי פעם אהיה 50%-50% גבר ואישה לעולם (כל חיי היתה לי נטיה משמעותית לצד הגברי) אבל סביר להניח שבסביבות ה-70% גבר 30% אישה, שזה יהיה שינוי מורגש כי כרגע אני מרגיש מינימום 90% גבר. אני מקווה שעם הזמן גם יבוא לי יותר להתלבש קצת יותר נשי או קצת פחות גברי מדי פעם.
בכל אופן, לעת עתה עושה רושם שהכל ביני לבין אשתי בסדר. כשאקנה ביינדר ואלבש מדי פעם נראה איך היא תסתדר עם זה.
לגבי ה-packer, חשבתי על זה עוד וכרגע לא מרגיש שזה הכרחי ממש אז החלטתי לא לקנות , מה שאני מקווה שיקל עם אשתי.
כל התהליך הזה הוא נורא רגשי וקשה עבור שנינו..עכשיו אני מבין עוד יותר למה הדחקתי הכל במשך כמעט 30 שנה.
אבל בסה"כ אני באמת בר מזל שמצאתי אישה כזו מדהימה, שאוהבת אותי מספיק בכדי לעבור את זה איתי עם כל הקשיים, ולומר לי שלא משנה מה יהיה, היא נשארת לצידי.

snoopytush

New member
המזל שלכם זה שאתם מדברים על הכל

כן זה קשה אבל בזכות הדיבור והתקשורת
יש סיכוי שהשינוי יעבור בשלום ובאמת להאט את הקצב
זה רעיון טוב :)

snoopytush

New member
חשבתי לעצמי ש

אני מכירה זוג אמינית עם מיני והם לפעמים מתפשרים על סקס
למרות שאמניים כידוע לא מתלהבים מסקס במיוחד.
האם זה ממש יפריע לך לפעמים ללבוש את הבגדים שאישתך אוהבת
כלומר החזייה והתחתונים פעם ב? ברור שלא כל יום כי זה יהיה מנוגד לרצון הכללי
שלך אבל מידי פעם כזה האם זה ממש יפריע לך? כי אם אז אפשר בחוץ להתלבש כמו
גבר ובבית פעם ב להתלבש כמו שהיא אוהבת. זו פשרה אבל זה בשבילה
כל עוד זה לא מסב לך כאב כמובן.
כלומר אני חושבת שלפעמם בזוגיות יש פשרות ואם היא מקבלת אותך כגבר בפנים ( בבית),
ובחוץ אז אולי מידי פעם אפשר ללכת טיפה לקראתה?
מה דעתך?

היי אני קורא פאסיבי פה וחשבתי על משהו...

יש מישהו ביוטיוב שיש לו בלוג, קוראים לו electricdade. הוא טרנסג׳נדר ftm, אבל הוא ואשתו הכירו והתחתנו כזוג לסביות, ורק בהמשך הוא הבין שהוא טרנסג׳נדר ועבר שינוי מגדרי ופיזי. הוא ואשתו מתעדים בוידאו בלוג את התהליך גם מהזוית שלו וגם מהזוית שלה. זה לא מאה אחוז כמו המקרה שלך אבל יש קוי דמיון ואולי זה יוכל לעזור לכם קצת.

כן!

כמה חודשים אחרי שהוא התחיל את השינוי היא גם נכנסה להריון מתרומת זרע והיום יש להם ילדה:)

למעלה