מדינה של רמאים (מעתיקה את הכותרת :) )...

חידת היגיון

האם יש מצב שתדע את התשובה מבלי להיפגע

SicTransit

Active member
אוכלוסיה בסיכון

יש שני משרדים שאמורים לטפל בבעיות הגיל השלישי: משרד העבודה והרווחה והמשרד לשויון חברתי. האן מישהו כאן זכה לשמוע את האדון אוקוניס או את הגב' גילה גמליאל מתייחסים למה שקורה בבתי האבות, בהם - במקרה שהשמועה לא הגיע לאזניהם - מתגוררים קשישים? האם מישהו שמע על פעילותם של שני אלה להקלות על קשישים בימי קורונה? משהו פשוט כמו מתן עדיפויות במשלוחים ממרכולים, כך שזקן בן 80 לא יצטרך לצאת מביתו למכולת אם הוא רוצה לשתות חלב לא בעוד 14 יום אלא קצת קודם? משהו קצת פחות פשוט כמו ארגון ההתנדבות של בני נוער וצעירים לביצוע משלוחי מזון ותרופות גם לזקנים שאיתרע מזלם לא לגור בבני-ברק, כך שיחידת הקומנדו של צה"ל לא מגישה להם עזרה?
&nbsp
אני, מכל מקום, לא שמעתי על שום פעילות חיובית של שני אלה. הלואי שיכולתי לומר שזה מפתיע אותי.

trilliane

Well-known member
מנהל
באתר פיקוד העורף יש מידע בנושא

משמרות זהב - מבצע סיוע לאזרחים וותיקים
חלוקת מזון ותרופות לאוכלוסייה המבוגרת ברחבי הארץ
https://info.oref.org.il/12412-15387-he/Pakar.aspx
&nbsp
אזרחים ותיקים? כך תשמרו על עצמכם
כללים מועילים לזמן השהייה בבית
https://info.oref.org.il/12412-15072-he/Pakar.aspx
[יש בתחתית רשימה למי פונים ומה עושים]
&nbsp
זה הזמן להתנדב - כך תעשו זאת
כל מה שרציתם לדעת על התנדבות ברחבי הארץ
https://info.oref.org.il/12412-15388-he/Pakar.aspx
&nbsp
העמוד הראשי
https://info.oref.org.il/

SicTransit

Active member
תודה

אני מנסה להבין מה עושים השרים הנכבדים שממונים על הנושא מתוקף תפקידם. אין לי בעיה אישית להשיג את צרכי, ובכל מקרה הרשות המקומית שלי קלה להשגה בטלפון ואני בטוח שאוכל לקבל ממנה סיוע אם יהיה צורך.

SicTransit

Active member
כי זה לא סתם ללכלך

אם לדעתך אין עניין ציבורי בשאלה מה עושים השרים המממונים למען הקשישים אתה פטור מלקרוא, ועל אחת כמה וכמה פטור מלהגיב.

אספרסו2

New member
זכות התגובה ועל אחת כמה וכמה

זכות הקריאה היא זכות יסוד בקריאה שלך לבדיקת המתרחש כך שאתה סותר את עצמך.
תחליט.

SicTransit

Active member
זכויות

יש לך זכות לקרוא ויש לך זכות להגיב. חבל שאתה לא מנצל זכות נוספת שיש לך: להפסיק להיות קרצייה.

אספרסו2

New member
חלק ממהות הדמוקרטיה

ואם אתה לא מגיב לעניין כנראה שלך יש את הזיקה לתחום הפאראזיטולוגיה.

trilliane

Well-known member
מנהל
עשינו היום ניסיון ראשון להזמין מרמי לוי... לא מוצלח

זמן האספקה היה קרוב והמחירים טובים, אבל רשימת החוסרים ארוכה כמעט כמו רשימת המוצרים שסופקו (כמעט 200 ש"ח של מוצרים שלא סופקו!) אז מה זה עוזר לנו בסופו של דבר אם אין ברירה אלא לעשות השלמות? בדיוק מזה רצינו להימנע... ובמצב כזה לא משתלם לשלם על משלוח.
&nbsp
ביצים לא קיבלנו (בסדר, זה כנראה צפוי) אבל גם לא סוכר (לבן רגיל), גבנ"ץ (שני סוגים שהוזמנו), עוד מוצרים בסיסיים וכמעט כל הפירות והירקות שהזמנו (בין היתר תפוחי עץ, תפוחי אדמה, פלפלים, עגבניות שרי, כל סוגי עשבי התיבול...). לפחות המעט שהגיעו נראים בסדר. היתרון היחיד הוא שהם מרכזים את רשימת החוסרים בסוף החשבונית, וכך יש לנו עכשיו רשימת קניות נוחה להשלמות...

&nbsp
מאוד לא אהבתי את שיטת האריזה שלהם בשקיות רב-פעמיות ממותגות של רמי לוי, אבל לא בכמה גדולות (שאשכרה אפשר לנצל אח"כ לקניות) אלא הרבה שקיות קטנות ובינוניות שאין מה לעשות איתן... איזה בזבוז. הן מאוד לא סביבתיות כי אי אפשר למחזר אותן (והן גם כעורות מאוד). אם לא מספקים בארגזים (חבל) כבר עדיפות שקיות הנייר הממוחזר של שופרסל.
&nbsp
אני מבינה שהמצב קשה, וגם פסח וכו', אבל כשכל המטרה היא להימנע מלצאת לקניות ואי אפשר להשיג אותה במשלוח, זה די חסר טעם.

amub

Active member
נסיון שלי עם רמי לוי ושופרסל.

לאחרונה הזמנתי פעמיים משופרסל ופעם אחת מרמי לוי. לפני כן אף פעם לא הייתי מזמין און ליין. אשאר עם שופרסל בגלל שירות לקוחות, הבעיות נפתרות בוואטסאפ. רמי לוי לא מגיב לפניה במייל דרך האתר שלהם.

קרייטיב

New member
trilliane - באמת ריגשת עם מה שכתבת על השקיות והסביבה

מודה שעוד לא יצא להיתקל במישהי מישהו שככה אכפת להם. כל הכבוד על כך.
אגב מה הכוונה לארגזים. מי מהרשתות מספקת את הקניות בארגזים כפי שכתבת בפסקה האחרונה שלך? ממש בארגזים חומים? ואיך המוצרים שצריכים קירור נשמרים בארגז אטום?

SicTransit

Active member
אני קיבלתי את המשלוח בקופסאות קרטון

עם שקית אחת של ג'ל קרור בקופסה עם המוצרים שנזקקו לה.
&nbsp
משלוח קודם הגיע בהמון שקיות חומות. בכל מקרה צריך להפטר מאמצעי האריזה, מה שמחייב אותי לטייל למיכל המחזור הסמוך. לא נורא.

SicTransit

Active member
כן

אני צופה בעיה עם פינוי פסולת הנייר בארץ, ומקווה שמישהו שם למעלה חושב על זה (אבל לא הייתי מתערב שזה כך).

אספרסו2

New member
בוא נתחיל מזה שאתה תבצע

אתת המוטל עלייך,צריכה נבונה צופנת בחובה פחות פסולת.
ואז לא יהיה לך למי לבוא בטענות.

SicTransit

Active member
בסדר. נתחיל מזה.

אני עדיין צופה בעיה עם פינוי פסולת הנייר בארץ, ומקווה שמישהו שם למעלה חושב על זה. לא באתי בטענות קודם ואני לא בא בטענות עכשיו.
&nbsp
אף פעם לא הבנתי למה אנשים מתעקשים להפגין את הטיפשות שלהם ברבים כאילו יש בה איזה כבוד גדול.

אספרסו2

New member
אתה לא מבין וממשיך

להתעקש להפגין?
הכוונה שלך טובה זה ברור
אבל איכות הסביבה אינה בראש מעייניו של כדור הארץ עכשיו.

trilliane

Well-known member
מנהל
חן חן
בעבר משלוחים השתמשו בארגזי קרטון, גם שופרסל...

(וגם עדן טבע מרקט ז"ל). זה היה הסטנדרט, ובמקום הממממון שקיות היו מעט ארגזים, שקל היה להיפטר מהם או להשתמש בהם לצורכי אריזה אחרים. לפני כמה שנים שופרסל עברו לשקיות נייר (חום ממוחזר) שזה לא נוח, אבל בסדר, לא נורא; קצת טרחה לקפל אותן ולזרוק למחזור, אבל לפחות אפשר למחזר. את השיטה של רמי לוי אני לא אוהבת, כאמור, ורשתות אחרות לא ניסיתי.
&nbsp
מבחינת קירור אין הבדל בין ארגז לשקית; אם רוצים שמים כל מיני שקיות קרח, אבל האידאל הוא כמובן לשנע בקירור. כך או כך לא נראה לי שעושים זאת, כי אם לא מקבלים את המשלוח בתחילת חלון החלוקה בלאו הכי רוב הקפואים כבר די מופשרים, וגלידה למדתי מזמן שאין שום טעם להזמין.

למעלה