אני חושב שהשתגענו
כל הזמן אנחנו מאשימים את הממשלות השונות שהן לא משקיעות בפריפריה אבל כנראה שאנחנו לא פחות אשמים, כשאנשים אומרים שרחובות היא "הדרום הרחוק" וחלקם בשום פנים ואופן לא מוכנים לגור בה בגלל שזה רחוק להם מדי אז משהו כאן לא בסדר, ואם רחובות היא הדרום הרחוק מה נגיד על אשקלון וקריית גת שרחוקות חצי שעה מתל אביב? מבחינת אנשים רבים גוש דן בלבד נחשב אצלם "האזור המפותח" ואם הדרמת או הצפנת ממנו כמה קילומטרים לערים כמו רחובות, אשדוד, נתניה, וכו' יצאת ממדינת תל אביב והגעת לפריפריה.
אין לי ספק שכל העניין של הפריפריה יצא מפרופורציות, יצא לי אפילו לשמוע אנשים שמכנים את פתח תקווה וראשון לציון פריפריה כי הן נמצאות "רק" במעגל השני של גוש דן, אז זה ממש לא רציני. אוקיי אז תל אביב היא העיר הטובה, תל אביב העיר המגניבה אבל עדיין לא צריך להגזים, העובדה שערים כמו קריית גת ואשקלון לדוגמא לא מגניבות כמו תל אביב לא אומר שאין שם חינוך טוב, תחבורה טובה, בילוי, ותעסוקה, וגם אם חסר שם חלק מהדברים הללו אנשים יכולים למצוא את כל זה בערים הסמוכות או לנסוע חצי שעה לתל אביב.
בקשר לחיפה: אני לא יודע למה הצעירים בורחים משם, כנראה שזה בגלל התנהלות כושלת של העירייה כי חיפה זאת עיר מפותחת ויש שמה הייטק, ותשתיות תחבורה, העובדה שההייטק והתושבים בורחים משם זה כי משהו לא בסדר שם, בכל עיר מתוקנת שכונת בת גלים הייתה השכונה היקרה ביותר בעיר ולא המוזנחת ביותר.
בקשר לירושלים: לציין את ירושלים ביחד עם חיפה ובאר שבע זה ממש לא רציני, אם ירושלים פריפריה אז אני מלכת אנגליה.
ובקשר לבאר שבע: אם פריפריה היא מדד של אי שוויון אז ב-2018 לא נוכל להגיד יותר שבאר שבע היא פריפריה,ברגע שבניית פארק ההייטק ועיר הבה"דים יסתיימו העיר תצמצם פערים עם גוש דן בהרבה תחומים ולא נוכל להגיד שהממשלה מזניחה את האזור הזה לטובת מרכז הארץ.