מדינת ישראל ? או מדינה שוויונית ?

EverMan

New member
מדינת ישראל ? או מדינה שוויונית ?

ברור לכולנו שישראל מעצם היותה מדינה יהודית , אינה מדינה שיוויונית. מה עדיף שיהיה בארץ כנען ? מדינה יהודית ציונית ? או מדינת כלל אזרחיה סוציאליסטית ?

שאלה קשה שגם לי קשה לענות

עליה.. אני חושב שמה שקודם חשוב זה טובת האדם. אח"כ טובת המדינה. טוב.. אין לי ממש עוד מה לכתוב. תשתמשו במה שאמרתי כדי לפתח את הדיון שאכן יתפתח בעזרת השם!

EverMan

New member
השאלה היא

האם דווקא ישראל , מכל המדינות , צריכה להיות מדינת כלל אזרחיה , האם אין לישראל יחוד ?

לישראל יש יחוד.

לא באנו לארץ ריקה. כך אמר יצחק רבין ז"ל. בהתייחסות לעניין אחר, אבל אפשר גם לקשר את המשפט לעוד דברים. יש פה ערבים, יש פה יהודים. ובתוך ישראל. לא מעבר לקו הירוק. צריכים ללמוד לחיות בשוויון מלא. אני לא פוסל בחירתו של שר ערבי או, אפילו, ראש ממשלה. כי אם לא תהייה האפשרות זה לא דמוקרטי.

EverMan

New member
אם יבחר פה ראש ממשלה ערבי

אז איזו סיבה יש לקיום של ישראל כישראל ? ולא כ"פלשתין" ?

תראה, אם אנחנו דמוקרטיה

אז עד הסוף. אי-אפשר לעשות הגבלה שכזאת. אבל לא נראה שנגיע למצב כזה, אלא אם ניהפך למדינה דו-לאומית. ז"א, מה שאני מתכוון, אם נספח את השטחים לישראל ולפלשתינים תהייה זכות הצבעה.

EverMan

New member
אם דמוקרטיה אז עד הסוף

אם יהודית אז עד הסוף ... בעייתיקצת לא ?

GIPSY

New member
משיח למה שלא תקרא לה מדינת ישמעאל

במקום מדינת ישראל ובכך תגשים להם את הפנטזיה של ותחסוך להם מאבקים על מדינה אם כבר אז כבר עד הסוף הלא כן...???!!! רק תיקח בחשבון שאם זה אכן יהיה כך (חלילה כמובן) אז תקח רק בחשבון שאתה ואנחנו כבר לא ניהיה לא רק במדינה הזאת אלה בעולם הזה בכלל!!!

התכלית

באנו לפה והקמנו לעצמנו מדינה כדי שנהיה רוב באיזה שהיא מדינה. זאת בעצם התכלית הציונית, אם הרוב היהודי יחליט שהמדינה לא תיהיה שויונית אז היא לא תיהיה. אבל עקרון הכרעת הרוב היהודי הוא שצריך להוביל.

wendigo

New member
אז מה שאתה אומר זה שעדיף

שתהיה מדינה ציונית שתדאג קודם כל ליהודים ואח"כ לשאר האזרחים?

לא

אני אומר שטכלס המדינה הזאת היא בשביל שלא נהיה מיעוט וזה החשוב באמת. אתה זוכר מה תמיד מסכן יהודים בשאר העולם - העובדה שאנחנו מיעוט ולכן שונאים אותנו.

מסוייט

New member
מוסריות

לא פחות חשובה מיהדות ואם איבדנו את המוסריות למה שנמשיך לשמור על "מדינה יהודית"

מוסריות

חשובה כמו יהדות (אם לא יותר), עובדה שהאיסור על גזענות הוא כל כך מהותי במדינה שלנו (זה לא אומר שזה אכן קורה).

wendigo

New member
אני תומך במדינה אשר

תדאג לזכויות שוות של כל אזרח ואזרח ולא משנה מה הדת והצבע עור שלו ורק אח"כ שתדאג לאינטרסים האישיים שלה. ואני אסיים בקטע מתוך שיר של אביב גפן-"שיר תקווה": בואו נצעד לחלום בלי גזע ולאום בואו ננסה עד שיהיה טוב."

maoz9

New member
.... תמימות היא תכונה נאצלת מאוד-

לאום חלום שלום, לאום בלון- גם מתחרז גם אביב גפן.... ככל הנראה, אני מבוגר מרובכם הייתי בתחילת שנות ה-90 מדריך ב"השומר הצעיר" את הערכים הסוציאל-חברתיים הפנימיים אני מאמץ בחום עד היום.... לעומת זאת, אני כמו רבים מחבריי מדריכים בשמו"ץ מאותה תקופה חושבים שרוח השמאל המדיני מוליכה אותנו הרבה מעבר לתהום. רבין לטוב או לרע העביר כבר שינה את המפה הגיאו-פוליטית לטוב או לרע- שרון/ניצי ה'עבודה' (מבלי להתייחס פרסונלית) קרובים הרבה יותר לרוח השמו"ץ בתחילת שנות ה-90. מהרוח הסהרורית שהשתלטה על ה"שמאל החדש". מ אפילו מכונני תנועת השומר הצעיר הבינו וסייגו תמיד את מה שאתם מעלים כאן שמשמעותו מדינה דו-לאומית: "קיומם הפיזי של העבריים בארץ הזו תלוי ברוב יהודי מוצק באותה מדינה"... ללא אותו רוב גורל הקיום האקזנטציאלי של עבריים כפרטים או כציבור לא יתקיים."

רטוש

New member
צירוף מקרים מעניין- גם אני בוגר

השמו"ץ - ואני מוצא עצמי כבר שנים ארוכות בעמדה זהה למה שהביע מעוז. אנחנו נשארנו איתנים כסלע בדעתנו- נחלוליות ה"שמאל החדש" היא שסחפה את המפה הפוליטית אל מקומות לא לנו.

EverMan

New member
הגישה של השומר הצעיר

מאוד בעייתית בעיניי. מתקופת הקוממיות , השומר הצעיר הגדיר את מטרתו כ... "ביסוס רוב יהודי מוחץ בא"י" בשלב א'. ואז בשלב ב' "הקמת מדינה סוציאליסטית על בסיס הרוב היהודי הזה" עזוב את הערכים הסותרים ... מי אמר שהשומר הצעיר פשוט לא עוקב אחרי התורה הזו ? שהחדיר דאז מאיר יערי ? אביו הרוחני של השומר הצעיר ?

doresh shalom

New member
../images/Emo4.gif

אכן נושא בעייתי ... אני חושב שחובתה של מדינת ישראל (או כל מדינה אחרת), היא "לשרת" את כל אזרחיה . ברגע שהמדינה לא פועלת לטובת אזרחיה (ללא הבדלי דת,גזע,מין וכו'...), היא לא ממלאת את תפקידה כראוי. ולסיום: אמנם רוב יהודי זה טוב ויפה. אבל לא במקום זכויות האזרח/האדם.
נ.ב. :
כתבתי עם סימני פיסוק(!).

maoz9

New member
ידידי- אכתוב את זה בצורה פשטנית

יותר... מקווה שתבין במצב המתואר של מדינה דו לאומית. זכויות אזרח- התקיימו אולי כן ואולי לא... רק שאתה ומשפחתך לא כל כך תהיה חלק מאותו "שיוויון נפלא"- אבל למה? מדוע ? וכיצד? מפני שאתה תיתפוגגו ברוח יעלמו/ תגורשו/תושמדו יהיו שיבבו: אבל זה נוגד את הדמוקרטיה - - יענו להם:נכון זה מאוד לא דמוקרטי, אבל ככה יצא.....

למעלה