מדינת ישראל ? או מדינה שוויונית ?

rototo

New member
מזל טוב!על סימני הפיסוק!

יום מרגש.|בוכה מהתרגשות|

idoz

New member
מדינה יהודית

הבעיה היא שמישראל מצפים ליותר כל הזמן.

GIPSY

New member
זו בהחלט צריכה להיות המדינה שהיא

נועדה להיות מלתחילה - בית יהודי-לאומי-ציוני ודמוקרטית שבה הזכויות והח-ו-ב-ו-ת שוות לנו ולמי שבחר לקשור את גורלינו עימנו וכוונתי היא למשל הגיוס לצה"ל (שאצל הערבים והחרדים בלכסיכון זה לא קיים ומוקצה מחמת מיאוס שרק מתעלקים ודורשים ברוב חוצפתם רק את זכויותיהם מבלי למלא את חובותיהם) אם כבר אז עד הסוף!!!

תגיד לי את האמת...

אתה רוצה לתת לערבי להטיס F-15? אתה רוצה שימסרו לערבים סודות מודיעין? ואם ערבי מפקד עליך במלחמה(שתיהיה נגד מדינה ערבית), איזה פקודות הוא ייתן לך? להרוג את דוד שלו?

Azazel

New member
הבעיה תפתר ע"י האינגרציה המוחלטת

והמלאה של ערביי ישראל לתוך החברה הישראלית.

Azazel

New member
היא לא תשתנה.

זה כל הקטע. אנחנו נשנה אותם ולא להפך.

חימס

New member
כאילו שזה יקרה...

אנחנו היהודים היינו בכמעט 2000 שנות גולה, ובכל זאת הצלחנו לשמור על זהותנו. למה אתה חושב שהערבים ישכחו שהם ערבים?

Azazel

New member
אתה מרים להנחתה.

כשהיהודים קיבלו זכויות מלאות, מהר מאוד הם התחילו להשתלב בחברות שסבבו אותם. לולא השואה, והאנטישמיות בברה"מ, אני חושב שהיהודים היו מזמן נעלמים.

חימס

New member
ומה קורה בארה"ב?

רוב היהודים שם עדיין שומרים על יהדותם, בכל אחת מהדרכים השונות. ושם, כידוע, יש שוויון זכויות מלא. זה לא רק בגלל השואה ככה, שכן גם לפניה הייתה קהילה יהודית בארה"ב, והיא, מסתבר, לא נעלמה. אפשר להשוות בין האנטישמיות שפשטה באירופה בעקבות האמנסיפציה (וגם לפניה) לבין הגזענות האנטי-ערבית בישראל. זהו ודאי גורם שעשוי להפריע לתהליך. מה גם שבמצב של שוויון זכויות המצב אף עלול להחמיר. אל תמעיט בצורך האנושי להשתייכות. עם אחד לא מסוגל בכזו קלות להחליף את סממניו באחרים, בייחוד לא בכאלה שבאים כנגדו. אני לא אומר שזה לא יכול להיות, אבל הסיכויים הם קלושים, ואם זה יקרה זה יהיה מאוד-מאוד לאט.

למעלה