מדינת ישראל היא ניסוי שנכשל, הייתם צריכים להקשיב לישראל זנגוויל ולמלך ראוויטש

SupermanZW

Well-known member
העניין הוא לא ההווה אלא העבר, אם לא הייתה מדינה יהודית ליד ערבים ששולטים בשוק הנפט, היה גם פחות אנטישמיות כי הערבים לא היו מתדלקים את האנטישמיות. ובכל מקרה זה היה מחוז יהודי ללא אוסטרלים. אבל זה לבכות על חלב שנשפך, ובכנות אני לא יודע על מה חשבו כשרצו מדינה גם יהודית וגם דמוקרטית באזור עם רוב ערבי, אם היו רוצים מדינת אפרטהיד עוד הייתי מבין. אבל החזון של הרצל שהערבים יסכימו להיות מיעוט לאומי במדינה יהודית היה מנותק מהמציאות שלא לדבר על החלום שהמוני יהודים יעלו ויאפשרו ל-10% להפוך לרוב של 70%-80% ויהפכו רוב של 90% למיעוט של 20%-30%.
ע"פ הנתונים הדמוגרפיים העדכניים ביותר, 76% מתושבי ישראל הם יהודים, 22% הם ערבים, ו2% אחרים.

Harrington

Well-known member
מנהל
ע"פ הנתונים הדמוגרפיים העדכניים ביותר, 76% מתושבי ישראל הם יהודים, 22% הם ערבים, ו2% אחרים.
לא הכרתי את הנתונים האלה ולא יודע מה מקורם, אך אם הם נכונים זה שיפור לטובת היהודים אל מול המספרים שדווחו בשנים האחרונות.

Harrington

Well-known member
מנהל

מדינת ישראל היא ניסוי שנכשל, הייתם צריכים להקשיב לישראל זנגוויל ולמלך ראוויטש​

מדינת ישראל חיה ובועטת, מהווה מקלט ומקום מפלט ליהודים מכל רחבי העולם בשעה שהם יזדקקו לה, בית למליוני יהודים כבר היום, ועל אף שהיא מתמודדת עם קשיים לא פשוטים מיום הקמתה, היא חזקה, חיה, בועטת ויציבה.

היורדים ממנה מחפשים הצדקות למעשיהם עקב קשייהם האישיים להתמודד עם החלטתם והעין העקומה בה קרוביהם וחבריהם מסתכלים עליהם איתה. אז הם ממציאים שהמדינה מתמוטטת, תיכף נעלמת, "ניסוי שנכשל" ושאר המצאות מנותקי הקשר למציאות. תמיד היה כך ותמיד יהיה כך. ברוך ה' המציאות מלמדת אותנו את ההיפך המוחלט.

SupermanZW

Well-known member
מדינת ישראל חיה ובועטת, מהווה מקלט ומקום מפלט ליהודים מכל רחבי העולם בשעה שהם יזדקקו לה, בית למליוני יהודים כבר היום, ועל אף שהיא מתמודדת עם קשיים לא פשוטים מיום הקמתה, היא חזקה, חיה, בועטת ויציבה.

היורדים ממנה מחפשים הצדקות למעשיהם עקב קשייהם האישיים להתמודד עם החלטתם והעין העקומה בה קרוביהם וחבריהם מסתכלים עליהם איתה. אז הם ממציאים שהמדינה מתמוטטת, תיכף נעלמת, "ניסוי שנכשל" ושאר המצאות מנותקי הקשר למציאות. תמיד היה כך ותמיד יהיה כך. ברוך ה' המציאות מלמדת אותנו את ההיפך המוחלט.
לא מכיר ניסוי שלא משיג את מטרתו 77 שנים ולא מכריזים על כישלונו. 77 שנים זה בערך תוחלת החיים הממוצעת של אדם בעולמנו בעת הנוכחית. איפה עובר הגבול שלך?

Harrington

Well-known member
מנהל
לא מכיר ניסוי שלא משיג את מטרתו 77 שנים ולא מכריזים על כישלונו. 77 שנים זה בערך תוחלת החיים הממוצעת של אדם בעולמנו בעת הנוכחית. איפה עובר הגבול שלך?
בבחינת המציאות. ראשית 77 שנים עבור מדינה בהקמה זאת לא תקופה ארוכה במיוחד. רוב מדינות העולם נטלו תקופה ארוכה לא פחות בשביל להתייצב ולהפוך למדינות היציבות שהן כיום. אבל אני לא מהנוהגים להשוות. מסתכל פשוט על המקרה שלפני. עובדתית, מדינת ישראל מתמודד עם קשיים שהיא מתמודדת איתם מיום הקמתה. קשיי הקמה שנובעים מהסביבה בה היא נמצאת, משנאת עשיו ליעקב. היא אכן טרם הצליחה להתגבר על שנאה זו. אני גם לא בטוח שאי-פעם תצליח. בכל אופן לא לפני בוא הגאולה.

הטעות מבחינה זו ואני טוען כך כבר שנים, הייתה במחשבה שכן הצלחנו לעשות זאת. שהגענו אל המנוחה ואל הנחלה. לא עוד מלחמות. דור אחר, תקופה אחרת. שקט ושלום בין עם ישראל לשונאיו. בתכל'ס גילינו, למרבה הצער במחיר דמים קשה מנשוא, שזה לא המצב. בדיוק כפי ש'הצד שלי' טען לאורך כל הדרך. אבל זה בדיוק כל הסיפור. אז עבור השמאל השואף והמאמין בשלום, זאת הייתה מכה חזקה. עבור הימין שברובו צפה זאת, מעט פחות. התוצאה זהה. ישראל עודנה במלחמת קיום ולא השתנה הרבה מאז קום המדינה ועד היום מבחינה זו.

מה שנותר הוא שהציבור כולו ירגיש כך. זה הלא אחד השינויים המובהקים מאז קום המדינה ועד היום. המדינה גדלה, התייצבה בהרבה תחומים, והסכנה התרחקה מהגבול הקרוב אל גבולות רחוקים יותר. כך התאפשר לציבורים שלמים להרגיש בטוחים. פחות לחיות בתחושה של מחויבות להיות שותפים להגנה ולייצוב.

אז "איפה עובר הגבול שלי"? אני לא יודע להגדיר מראש. יודע רק שנכון להיום, ישראל, כאמור מעלה, לא רק שמהווה בית מוצלח למליוני יהודים, היא אף מצליחה להוות מקלט ומקום מפלט ליהודים שלא מתגוררים בה אך חוששים (גם אם לא יודו בכך) שביום מן הימים יזדקקו למפלט כזה. זה בעיני בדיוק ההיפך מכשלון, שכן באלפיים השנים האחרונות עד 1948 למניינם לא היה לנו מקום מפלט כזה. זאת הצלחה מסחררת אם כבר שאלת.

מה יוליד יום? אינני יודע. הבעיות רבות כידוע ויש בהחלט דברים רבים לטפל בהם. גם שנאת החינם בתוך העם אינה חדשה במיוחד. יש לה ביטויים לאורך כל שנות קיומה של המדינה, על אף המנהג להכריז על אירועי התקופה כעל הקשים ביותר שראינו. אך אין בהם כדי להפוך את ה"ניסוי" למשהו שנכשל. עובדתית זה פשוט לא המקרה. גם לא אם יש מי שחשוב לו להציג זאת כך, בעיקר מהטעמים שציינתי כבר קודם.

SupermanZW

Well-known member
כל עוד שולטת ממשלה ימנית קיצונית, מוחזקת בידי החרדים, נתמכת בידי כלי תקשורת מטעם-
היא מקרבת את קץ המדינה.
זה לא הולך להשתנות, הם ניצחו דמוגרפית, לכן הכרזתי - הניסוי נכשל.

הנה עוד מעט הולכים לגייס נכים לקרבי, אבל חרדים לעולם לא יגויסו. ניתן לנכים להילחם ולחמאס להשמיד את כולם. אתם מחכים לעוד שואה?

Cranio

Well-known member
זה לא הולך להשתנות, הם ניצחו דמוגרפית, לכן הכרזתי - הניסוי נכשל.

הנה עוד מעט הולכים לגייס נכים לקרבי, אבל חרדים לעולם לא יגויסו. ניתן לנכים להילחם ולחמאס להשמיד את כולם. אתם מחכים לעוד שואה?
אתה ממהר לחרוץ דין לפני הזמן.
העם עוד לא אמר את דברו.

SupermanZW

Well-known member
אתה ממהר לחרוץ דין לפני הזמן.
העם עוד לא אמר את דברו.
לא האמנתי שיגיע השלב בו ינסו לגייס נכים לקרבי, אבל הנה זה בא. מהלך נואש כזה מוכיח שהסוף קרב. אתה חושב שיש סיכוי שחיילים נכים ינצחו אויב כלשהו?

העם עוד לא אמר את דברו? טוב, אז נחכה לבחירות הבאות. אם החרדים ישבו גם בקואליציה הבאה תאכל את הכובע שלך?

Harrington

Well-known member
מנהל
לא האמנתי שיגיע השלב בו ינסו לגייס נכים לקרבי, אבל הנה זה בא. מהלך נואש כזה מוכיח שהסוף קרב. אתה חושב שיש סיכוי שחיילים נכים ינצחו אויב כלשהו?

העם עוד לא אמר את דברו? טוב, אז נחכה לבחירות הבאות. אם החרדים ישבו גם בקואליציה הבאה תאכל את הכובע שלך?
אתה קצת מגזים. פרופיל 64 מאז ומעולם היה מספיק לתפקידים קרביים מסוימים. לא מדובר ב"גיוס נכים" ולא בטיח. סתם הגזמה פראית לצורך קידום נרטיב ואג'נדה. אמנם אני מסכים איתך שהחרדים לא יגויסו. בכל אופן לא בשלב זה של ההיסטוריה ולא בדרך בה המערכות פועלות היום לקדם זאת (הן לא פועלות לקדם זאת). אבל בין זה לבין מה שאתה מנסה לעשות כאן מההחלטה הנוכחית יש עוד מרחק רב. בכל אופן עבור שוחרי האמת והמציאות.

SupermanZW

Well-known member
אתה קצת מגזים. פרופיל 64 מאז ומעולם היה מספיק לתפקידים קרביים מסוימים. לא מדובר ב"גיוס נכים" ולא בטיח. סתם הגזמה פראית לצורך קידום נרטיב ואג'נדה. אמנם אני מסכים איתך שהחרדים לא יגויסו. בכל אופן לא בשלב זה של ההיסטוריה ולא בדרך בה המערכות פועלות היום לקדם זאת (הן לא פועלות לקדם זאת). אבל בין זה לבין מה שאתה מנסה לעשות כאן מההחלטה הנוכחית יש עוד מרחק רב. בכל אופן עבור שוחרי האמת והמציאות.
פרופיל 64 הוגדר כלא כשיר לשירות קרבי, אך מתאים לתפקידים תומכי לחימה מסוימים. פרופיל 45 לא מתאים גם לתומכי לחימה, משום סוג, נא לדייק.

Harrington

Well-known member
מנהל
פרופיל 64 הוגדר כלא כשיר לשירות קרבי, אך מתאים לתפקידים תומכי לחימה מסוימים. פרופיל 45 לא מתאים גם לתומכי לחימה, משום סוג, נא לדייק.
מאחר ובשום מקום לא דיברתי על פרופיל 45, ממילא אין שום חוסר דיוק בדברי :). זה שאתה מושך לדבר על כך לא הופך את דברי ללא מדויקים. נא לדייק כפי שביקשת :). לגבי פרופיל 64 כאמור, מאז ומעולם תפקיד זה איפשר גם תפקידים קרביים מסוימים. אכן לא את כולם. אני לא יודע מה השינוי המדויק שנעשה כעת מבחינה זו. אך לא מדובר ב"נכים" כפי שטענת ואין כל שחר לדבריך אלו.

כפי שביקשת, "נא לדייק", אבל זה עובד לשני הכיוונים ידידי...

SupermanZW

Well-known member
מאחר ובשום מקום לא דיברתי על פרופיל 45, ממילא אין שום חוסר דיוק בדברי :). זה שאתה מושך לדבר על כך לא הופך את דברי ללא מדויקים. נא לדייק כפי שביקשת :). לגבי פרופיל 64 כאמור, מאז ומעולם תפקיד זה איפשר גם תפקידים קרביים מסוימים. אכן לא את כולם. אני לא יודע מה השינוי המדויק שנעשה כעת מבחינה זו. אך לא מדובר ב"נכים" כפי שטענת ואין כל שחר לדבריך אלו.

תומך לחימה זה לא קרבי, רק לוחם זה קרבי.

Harrington

Well-known member
מנהל
תומך לחימה זה לא קרבי, רק לוחם זה קרבי.
שאלה של הגדרות. לא רואה סיבה מיוחדת להתעמק בדיון בנושא. אפשר להתווכח אם צוות טנק ראוי להיקרא קרבי אם לאו. אבל בעיני כאמור זה די דיון מיותר. בכל מקרה לענייננו, בכל מקרה לא נכון לדבר על "נכים" שמגויסים ללחימה. אם זה ברור, דייני.

SupermanZW

Well-known member
שאלה של הגדרות. לא רואה סיבה מיוחדת להתעמק בדיון בנושא. אפשר להתווכח אם צוות טנק ראוי להיקרא קרבי אם לאו. אבל בעיני כאמור זה די דיון מיותר. בכל מקרה לענייננו, בכל מקרה לא נכון לדבר על "נכים" שמגויסים ללחימה. אם זה ברור, דייני.
בין הסעיפים שמורידים פרופיל ל64 יש כאלה שעליהם מקבלים אחוזי נכות מביטוח לאומי. לדוגמה: אפילפסיה, אסתמה קשה, COPD, מחלות נפש שמאוזנות ע"י כדורים, וכו'.

Harrington

Well-known member
מנהל
בין הסעיפים שמורידים פרופיל ל64 יש כאלה שעליהם מקבלים אחוזי נכות מביטוח לאומי. לדוגמה: אפילפסיה, אסתמה קשה, COPD, מחלות נפש שמאוזנות ע"י כדורים, וכו'.
מה שעדיין לא הופך את הסיטואציה ל׳צה״ל הופך נכים ללוחמים׳ כפי שאתה מתעקש להריץ.

Harrington

Well-known member
מנהל
אנשים הזכאים לאחוזי נכות מביטוח לאומי אינם נכים? זה חדש לי.
אז תתחדש לך בניחותא ובהנאה מרובה.

מאחר ואנחנו הולכים סחור-סחור וסתם טוחנים מים כבר כמה סבבים, אסיים בלחזור על מה שכבר נכתב: צה"ל לא מגייס נכים ללוחמה ולא בטיח והוא בטח שלא עושה זאת בהקשר כלשהו לאי-גיוס חרדים.

זהו. מכאן אפשר להמציא מה שרוצים, לעוות מה שמתחשק, ולהנפיץ מה שאי-אפשר בלעדיו.

מיצינו.

פולגאר

Well-known member

היה לי בילדות חבר שהיה אסמטי עם פרופיל 45 ובכל זאת שיחק כדורגל בקבוצה בליגה, אם טוב לכדורגל, טוב גם לתומך לחימה ואף לחלק מהתפקידים של לחימה.

למעלה