מדינת תל-אביב...

ש מים

New member
ליווי יועצים

לא ציינתי (אולי כי לי זה נראה היה ברור מאליו), כי חובה שכל תכנית תהיה מלווה ביעוץ אקולוגי (הכולל: זואולוג ובוטנאי/ביולוג), לצד שאר היועצים.
לצערי הרב אנו לא רואים זאת היום ולדעתי, ככל שעולה מצוקת השטחים הפתוחים במדינה (ולאור הגברת המודעות לנושא "שמירת המגוון הביולוגי") - יש צורך חיוני בהתייחסות לנושא זה.

מסדרונות אקולגיים

בימים אלו אני נדרש בשני פרוייקטים שלי להתייחסות להשפעות הפיתוח על המסדרון האקולוגי הארצי, באחד המקרים מדובר על רשות עירונית היושבת בצוואר בקבוק של ממש במסדרון.

קל לבוא ולומר ש"אין מניעה ליצור מסדרון", אבל כאשר צריך לתרגם את האמירה לצעדים בשטח, ולהתייחס לתוכניות המתאר הקיימות בשטח, הרכב בעלויות קרקע וכו', מסתמן שדרוש שינוי רדיקלי בתפיסת עולמם של מקבלי ההחלטות - הן ברשויות המקומיות והן במדינה - כדי להבטיח שהמסדרונות האקולוגיים יישארו (וישופרו היכן שתפקודם כיום גרוע) ולא ייסתמו בבטון ואספלט. ושינוי זה כולל לא רק הצהרות אלא גם תקציבים חיוניים לשמירת שטחי המסדרון ללא בנייה (ואף הסרת בנייה קיימת במקומות ספציפיים).

ש מים

New member
זה (האתגר) שמפריד בין המוץ לתבן

ועושה את החיים המקצועיים למענינים יותר.
לא?

darkshadow1

New member
המציאות די מסובכת מסובכת.

כמה דברים:
1. אני שמח שגם אתה הבנת קצת את ההיגיון מאחורי השינויים שכנראה יעשו בתמ"א 35.
2. אכן משקיעים תקציבים רבים בהנגשת הפריפריה למטרופולינים: מקימים את רכבת העמק (3.5 מיליארד ש"ח) ומסילת אשקלון באר שבע (2 מיליארד ש"ח). במקביל כבר משקיעים מיליארדי שקלים בהקמת הזרוע המזרחית של כביש 6 (מיקנעם עד צומת עמיעד). הבעיה היא שהכסף התחיל לזרום רק לפני שנים בודדות ולכן את התוצאות נראה רק לקראת סוף העשור.
3. הוצאת אזורי התעסוקה והארנונה מידי הרשויות תגרום לכאוס ולריכוז כוח אדיר בידי גופים שמושפעים מיותר מדי פוליטיקה. אין ספק שנדרש פיתרון- קודם כל צריך להתחיל מחלוקה צודקת יותר של קרקעות בין מועצות מקומיות (מוכרים לרעה המקרה של דימונה והקריה למחקר גרעיני ונתניה והמועצות האזוריות העשירות שמסביבה), ואולי להמשיך להטלת מיסים על גביית ארנונה מעסקים באזורים מסויימים במדינה- שיעברו למועצות אזוריות חלשות.

amit1270

New member
פתרון אפשרי (?) לבעיית הארנונה באזורי תעסוקה

העברת חלק מהתשלום לערים שבהן מתגוררים העובדים באותם אזורים.

ציוניסט

New member
יריקה לפנים!

העוול זועק לשמיים. מי יעבור ככה לגור בכרמיאל או קריית גת? איזה צעיר יעדיף את ירושלים כשהוא יכול לקנות בזול דירה במודיעין? למה להשקיע בבאר יעקב, מודיעין ובראשון במקום לבצע התחדשות אורבנית אמתית ברמלה ולוד? למה להרוס המרחב הכפרי המעט שנותר בשרון.

במקום עבודת עומק, בונים כאן טלאי על טלאי, שכונה ליד שכונה ללא תכנון כולל. במקום תחבורה ציבורית אמתית שתעודד מגורים במרכזי הערים מדברים כאן על הרכבות לירושלים ובאר שבע שלפי איך שזה נראה - רק יאפשרו לגור במרכז ולעבוד בפריפריה.

ש מים

New member
למה "במקום"?

לפי ההבנה שלי (ואני מקווה שכך זה יתבצע, ועל זה אנו - ציבור אנשי המקצוע - צריך להתריע ולעמוד) לצד התכנית של בינת/משרד הפנים תפותח מערכת התחבורה הציבורית העממית לפריפריה. הדבר יאפשר את כל מה שכתבתי למעלה, בתוספת מדרג מחירים אמיתי (מי שרוצה לגור במרכז - ת'פדל - שישלם כפול ומשולש, ויקבל את כל הפסיליטיז, ומי שיוותר על המרכז יקבל דיור זול יותר, בפריפריה, אבל עם נגישות איכותית למרכז!).
לדעתי נגישות גבוהה ואיכותית למרכזים הכלכליים (והתרבותיים, עבור אלה שזו התרבות שלהם) בגוש דן תתרום לפיתוח רמלה-לוד.

ש מים

New member
צ"ל: גם (לפיתוח רמלה-לוד)

והכל יקום ויפול על התחבורה! (גם...
).

ציוניסט

New member
וכאן אי אפשר שלא להזכיר תח"צ בשבת

אילולא היא (בתוספת נת"צים איכותיים ואכיפה) אף אחד כאן לא יוותר על רכב פרטי.

שאלה לש מים

מעניין מאוד שכל הזמן אתה מציין בסיפא של הרשימות שלך את ההערכה הרבה שלך לפרופ' ארנון סופר, מאונ' חיפה. מאידך, אתה מתעלם לחלוטין מכל התיאוריות המבוססות שלו-נגד הקמת מדינת תל אביב, שלטענתו, ובצדק, מאיימת על קיומה של מדינת ישראל! אז מה ניראה לך נכון יותר?
בכל מקרה, מציע לכולם לקרוא את מחקריו המפורטים של ארנון סופר בנושא הזה.

ש מים

New member
משה היקר...

ראשית, אני שמח שגם אתה קורא מעמיק ומעריך את מחקריו של פרופ' סופר.
ושנית (ואולי חשוב יותר): אחת התכונות המייחדות את פרופ' ארנון סופר (וזו בהחלט אחת הסיבות שאני כל כך מעריך, מוקיר ומעריץ אותו) היא תכונתו הייחודית - להטיל ספק בכל דבר ולא לקבל דבר כמובן מאליו. תכונה נדירה וחיונית לחוקר וסייר של האמת. קטונתי, אבל אני מנסה לזכור זאת תמיד.

למעלה