מדלית כסף לישראל.

דיברגנט חדש

Well-known member
עד היום 6 מדליות לישראל.

מדליה שביעית בכחול-לבן בפריז: נבחרת ההתעמלות האמנותית זכתה בכסף

מדהימות: אלופות העולם דורגו רק במקום החמישי לאחר תרגיל החישוקים בגמר הקרב-רב, אבל תרגיל סרטים וכדורים נפלא העניק להן את המקום השני והוכיח מדוע הציפיות מהן היו כה גבוהות. סין הפתיעה עם זהב היסטורי, ארד שני ברציפות לאיטליה​

יש מדליה שביעית בכחול-לבן בפריז! נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית זכתה היום (שבת) במדליית כסף בגמר הקרב-רב של אולימפיאדת פריז, זאת לאחר שהשיגה על שני התרגילים שלה (חישוקים ומשולב) ציון משוקלל של 68.850 נקודות.

החמישייה הישראלית - הכוללת את אופיר שחם (19), דיאנה סברצוב (19), הדר פרידמן (18), רומי פריצקי (20) ושני בקנוב (18) - הייתה במקום החמישי בלבד בתום תרגיל החישוקים (35.600 נקודות), אך התעלתה בתרגיל המשולב (33.250) שהקפיץ אותה למקום השני. מדובר כמובן הישג השיא של נבחרת ישראל בתחרות זו, כשעד כה הוא היה המקום השישי, בו סיימה בשלוש מארבע הופעותיה עד פריז - בייג'ינג 2008, ריו 2016 וטוקיו 2020.

נבחרת ההתעמלות האמנותית

נבחרת ההתעמלות האמנותית
(צילום: עוז מועלם)

נבחרת ישראל

סגנית האלופה האולימפית! נבחרת ההתעמלות האמנותית

נבחרת ישראל

דיברגנט חדש

Well-known member

מדלית כסף לישראל.​

תוסיפי עוד אחת :) ובהמשך למשחק, יש לנו עוד פגיעה |מדליה| :)

מדליה שישית לישראל בפריז - ושלישית ביום אחד: ארטיום דולגופיאט זכה בכסף

המתעמל ארטיום דולגופיאט זכה במדליית כסף בגמר תרגיל הקרקע באולימפיאדת פריז. דולגופיאט, שזכה בזהב בגמר הקרקע בטוקיו, זכה הפעם בכסף, המדליה השישית של ישראל בפריז, והשלישית באותו היום - לאחר שהאלוף האולימפי הטרי תום ראובני זכה בזהב בגמר גלישת הרוח, והגולשת שרון קנטור זכתה בכסף. דולגופיאט הוא הספורטאי השני אחרי גולש הרוח גל פרידמן שזוכה בשתי מדליות אולימפיות בתחרות אישית.

פולגאר

Well-known member
תוסיפי עוד אחת :) ובהמשך למשחק, יש לנו עוד פגיעה |מדליה| :)

מדליה שישית לישראל בפריז - ושלישית ביום אחד: ארטיום דולגופיאט זכה בכסף

המתעמל ארטיום דולגופיאט זכה במדליית כסף בגמר תרגיל הקרקע באולימפיאדת פריז. דולגופיאט, שזכה בזהב בגמר הקרקע בטוקיו, זכה הפעם בכסף, המדליה השישית של ישראל בפריז, והשלישית באותו היום - לאחר שהאלוף האולימפי הטרי תום ראובני זכה בזהב בגמר גלישת הרוח, והגולשת שרון קנטור זכתה בכסף. דולגופיאט הוא הספורטאי השני אחרי גולש הרוח גל פרידמן שזוכה בשתי מדליות אולימפיות בתחרות אישית.
מסתבר שהיה זכאי לזהב ואז היה בול :) מאחר שהפיליפיני קרלוס אדריאל יולו, שזכה במדליית הזהב חזר על אלמנט זהה פעמיים בתרגיל שביצע ולכן דרגת הקושי שלו הייתה אמורה לרדת ולכן ציונו היה צריך לרדת:

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
כמעט ישראל הגיעה לזהב.
עוד זהב, אומנם לא של ישראל, אך כן של ישראלית |מדליה| :)

המתאבקת האמריקנית-ישראלית זכתה במדליית זהב אולימפית

עמית אלור בת ה-20, בתם של שני ישראלים שהיגרו לארה"ב, השלימה טורניר מושלם בפריז עם ניצחון בגמר על ז'ומנזארובה מקירגיסטן. מיחאין לופס הפך למתאבק הראשון בהיסטוריה שזוכה בחמש מדליות זהב ברציפות​

האב היה שיאן ישראל בהדיפה כדור ברזל, הבת אלופה אולימפית. עמית אלור, מתאבקת יהודייה-אמריקנית בת 20, זכתה הערב (שלישי) על מזרן ההיאבקות בפריז במדליית הזהב.
אלור גברה, יש שיגידו כצפוי, בגמר על מירים ז'ומנזארובה מקירגיסטן 0:3 וחתמה משחקים אולימפיים ראשונים מושלמים מבחינתה. למה כצפוי? אחרי הכל מדובר באלופת העולם בשנתיים האחרונות, שמראש סומנה כפייבוריטית הברורה לזכות בזהב האולימפי בקטגוריית המשקל עד 68 ק"ג.
עמית אלור

עמית אלור חוגגת את הזהב עם דגל ארה"ב
(צילום: Punit PARANJPE / AFP)

עמית אלור

אלור, רגע אחרי הניצחון בגמר
(צילום: REUTERS/Kim Kyung-Hoon)

אלור היא בתם של שני ישראלים שהיגרו לארה"ב. אביה, יאיר, לשעבר אלוף ישראל בהדיפת כדור ברזל, עבר עם רעייתו אילנה לאמריקה בשנות ה-70, ומאז גידלו השניים משפחת מתאבקים מפוארת. עמית, הצעירה מבין חמישה אחים ואחיות, היא גולת הכותרת שיצאה ממנה.

רבים בישראל נחשפו בשבועות האחרונים לסיפורה של אלופת העולם, הקשר ההדוק שלה לארץ וגם על הרצון בוועד האולימפי הישראלי לשכנע אותה לייצג את ישראל באולימפיאדות הבאות. היא בעצמה סיפרה כי "דיברתי רק עברית עד שהלכתי לגן המקומי. אני חושבת שהבנתי את ההשפעה של להיות ישראלי ויהודי מבחינה תרבותית רק כשהתבגרתי. לעיתים קרובות הייתי מרגישה לא בנוח לומר לאחרים שאני יהודייה, אבל עכשיו זה משהו שאני גאה בו. אני מאמינה שלא הייתי האדם שאני היום ללא הרקע היהודי שלי.

עמית אלור

חגיגת הניצחון
(צילום: Punit PARANJPE / AFP)

"אני מייצגת את ארה"ב וגם את ישראל. אני ישראלית ואמריקנית, חשוב לי אחרי מה שראיתי ב-7 באוקטובר, לגרום לשמחה בישראל. אני יודעת שאם אייצג את ישראל זה ישמח את ההורים שלי שיהיו גאים וגם אהיה גאה בעצמי. ישראל זה הבית השני שלי".

דיברגנט חדש

Well-known member
סיכום המשחק בול פגיעה לגבי תחזית תחזית "ספורטס אילוסטרייטד": ישראל תזכה ב-6 מדליות בפריז כפי שתיארתי בתגובה #4 בשרשור מחזיקה אצבעות של שמלת תחרה1
  1. פגיעה: זהב - ארטיום דולגפיאט (התעמלות, תרגיל קרקע) הביא |מדליה| כסף כמתואר בתגובה #12 שלי אך כפי שנכתב בתגובה #22, היה טעות בשיפוט והגיע לו זהב לכן אולי צריך להחליק להם ולתת להם בול.
  2. פגיעה: זהב - ענבר לניר (ג'ודו, עד 78 ק"ג) הביאה|מדליה| כסף כמתואר בתגובה #2 שלי.
  3. כלום: ארד - דריה אטמנוב (התעמלות אמנותית, קרב רב) לא הביאה|מדליה|.
  4. פגיעה: ארד - נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית (תחרות קבוצתית) הביאה|מדליה| כסף כמתואר בתגובה #24 שלי.
  5. כלום: ארד - נבחרת ישראל בג'ודו (מיקס) לא הביאה|מדליה|.
  6. פגיעה: ארד - שרון קנטור (גלישת רוח) הביאה|מדליה| כסף כמתואר בתגובה #10 שלי.
  7. כלום: כלום - פיטר פלצ'יק (ג'ודו, עד 100 ק"ג) הביא|מדליה| ארד כמתואר בתגובה #4 שלי.
  8. כלום: כלום - רז הרשקו (מעל 78 ק"ג) הביאה|מדליה| כסף כמתואר בתגובה #9 שלי.
  9. כלום: כלום - תום ראובני (גלישת רוח) הביא|מדליה| זהב כמתואר בתגובה #11 שלי.
  10. בול: זהב - עמית אלור (היאבקות, עד 68 ק"ג) הביאה|מדליה| זהב כמתואר בתגובה #23 שלי.
סיכום
סה"כ 7 מדליות ולא 6 מדליות כפי שהימרו ויש גם מדלית זהב נוספת של ישראלית יורדת בתקווה שתעלה בחזרה |הלוואי|
יש רק ארד אחד ולא ארבע כפי שהימרו וגם הארד שיש הוא בכלל לא נכלל בהימורים שלהם.
יש 5 מדליות כסף כאשר לא הימרו אפילו על אחת :)
יש רק זהב אחד ולא שניים כפי שהימרו וגם הזהב שיש הוא בכלל לא נכלל בהימורים שלהם.

למעלה