מדלת אחת מנסים להדוף את היהדות

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
דלת שניה נפתחת בפני היהדות.
עצוב שיהודים יוצאים נגד היהדות, ויש היוצאים גם נגד הציונות.

אפקט סערת התיכון ברמת גן: מאות דוכני תפילין יוצבו במוסדות החינוך
סערת התפילין ברמת גן גרמה לנערים רבים ברחבי הארץ לברר איך משיגים תפילין, שיהיו נגישים להם ולחבריהם • יש מי שהרימו את הכפפה והכריזו על הצבת זוגות תפילין במוסדות, בתיאום מראש עם המנהלים • "ראינו איך אלפי בני נוער מתעוררים, רוצים להתפלל ולהתחבר ליהדות שלהם"
1743007550740.jpeg

Harrington

Well-known member
מנהל
אם הייתה לאנשים האלה טיפת ידיעה היסטורית, הם היו יודעים שלא משנה כמה הם ייצאו נגד היהדות, היהדות היא זו שתנצח בסופו של דבר. גם אם לעתים הדרך נראית ארוכה.

מקסים 45

Well-known member

סערת התפילין ברמת גן גרמה לנערים רבים ברחבי הארץ לברר איך משיגים תפילין, שיהיו נגישים להם ולחבריהם • יש מי שהרימו את הכפפה והכריזו על הצבת זוגות תפילין במוסדות, בתיאום מראש עם המנהלים • "ראינו איך אלפי בני נוער מתעוררים, רוצים להתפלל ולהתחבר ליהדות שלהם"
צפה בקובץ המצורף 125572
FB_IMG_1743026622049.jpg

משתפרת1

Well-known member

צפה בקובץ המצורף 125572
אין לי בעיה עם דוכני הנחת תפילין כל זמן שלא מפעילים לחץ על העוברים ושבים להשתמש בהם. מי שרוצה- שיניח. בפתח אחד מבתי המאפה בישוב שלי יש דוכן עם תפילין וסידור. לפעמים מישהו רוצה להשתמש בהם. זה לא צריך להפריע לאף אחד.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אין לי בעיה עם דוכני הנחת תפילין כל זמן שלא מפעילים לחץ על העוברים ושבים להשתמש בהם. מי שרוצה- שיניח. בפתח אחד מבתי המאפה בישוב שלי יש דוכן עם תפילין וסידור. לפעמים מישהו רוצה להשתמש בהם. זה לא צריך להפריע לאף אחד.
אכן ללא לחץ.

Harrington

Well-known member
מנהל
אותי זה מפחיד.......
מי שרוצה להניח תפילין - שיעשה זאת בביתו.
אכן בהחלט, לגמרי צודקת. מי שרוצה להניח בביתו, שיעשה זאת בביתו. מי שלעומתו רוצה לעשות זאת ברחוב, שיעשה זאת ברחוב. קצת מזכיר אפצ'י לטעמי. אותו נוהל (אם כי אני בהחלט מקבל שאפצ'י ברשות הרבים יכול להיות דבר מאוד מפחיד, או בכל אופן מבהיל :)).

נערך לאחרונה ב:

raya

Well-known member
אכן בהחלט, לגמרי צודקת. מי שרוצה להניח בביתו, שיעשה זאת בביתו. מי שלעומתו רוצה לעשות זאת ברחוב, שיעשה זאת ברחוב. קצת מזכיר אפצ'י לטעמי. אותו נוהל (אם כי אני בהחלט מקבל שאפצ'י ברשות הרבים יכול להיות דבר מאוד מפחיד, או בכל אופן מבהיל :)).
מה הקשר בין התעטשות לבין דוכני תפילין שהמקימים אותם מנסים "בנועם" לשכנע עוברים ושבים להניח אותם.
ברור לי שלדעתך זו פעולה מבורכת, אני רואה אותה מהצד השני.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה הקשר בין התעטשות לבין דוכני תפילין שהמקימים אותם מנסים "בנועם" לשכנע עוברים ושבים להניח אותם.
ברור לי שלדעתך זו פעולה מבורכת, אני רואה אותה מהצד השני.
"מבורכת" או לא זה בעיני המתבונן. מתנצל על שאני עושה לך את מה שאני שונא שעושים לי, אבל אומר בכל זאת ש'השאלה צריכה להיות אחרת' והיא אם זה לגיטימי אם לאו. על כך תשובתי אכן חיובית. לא מכיר פה עניין של צדדים בכלל. דוגמה קלאסית לכלל 'זה נהנה וזה לא חסר' שאפשר ורצוי לפעול לפיו.

raya

Well-known member
"מבורכת" או לא זה בעיני המתבונן. מתנצל על שאני עושה לך את מה שאני שונא שעושים לי, אבל אומר בכל זאת ש'השאלה צריכה להיות אחרת' והיא אם זה לגיטימי אם לאו. על כך תשובתי אכן חיובית. לא מכיר פה עניין של צדדים בכלל. דוגמה קלאסית לכלל 'זה נהנה וזה לא חסר' שאפשר ורצוי לפעול לפיו.
מעניין מה היית אומר לו קבוצת נוער (שומר צעיר, נוער עובד, תנועה מאוחדת אם היא עדיין קיימת) תשים דוכן של עידוד לפעילות חילונית בבית ספר דתי/חרדי.
אולי לא הגדרתי טוב את טיב הפעילות המוצעת, מקווה שהכוונה ברורה.
לא חושבת שיתאים אם אהיה בוטה בדבריי.

Bella Lola

Active member
מעניין מה היית אומר לו קבוצת נוער (שומר צעיר, נוער עובד, תנועה מאוחדת אם היא עדיין קיימת) תשים דוכן של עידוד לפעילות חילונית בבית ספר דתי/חרדי.
אולי לא הגדרתי טוב את טיב הפעילות המוצעת, מקווה שהכוונה ברורה.
לא חושבת שיתאים אם אהיה בוטה בדבריי.
מסכימה איתך.
כל פעם שמישהי מנסה לדחוף לי נרות שבת בזמן שאני מסתובבת בעיר ביום שישי, אני תוהה לעצמי מה יקרה ואיך היא בעצמה תגיב אם אני אדחוף לה בחזרה עלון פרסום של איזו מסעדת סושי לא כשרה או מועדון שפתוח בשישי בערב.

דורון-55

Active member
אותי זה מפחיד.......
מי שרוצה להניח תפילין - שיעשה זאת בביתו.
מפחיד ?? למה
ישנם אנשים שאין להם תפילין בבית
או שיש להם מהבר מצווה והם קטנים או שכבר פסולים
או לחלופין אנשים שלא מניחים ביומיום ומזדמן להם דוכן כזה
ומניחים מה רע בזה אף אחד לא חייב להניח
אם זה לא בא מרצונו .

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מפחיד ?? למה
אם זה לא בא מרצונו .
בדיוק.

raya

Well-known member
מפחיד ?? למה
אם זה לא בא מרצונו .
מפחידה אותי העובדה שהפעולה הזו נעשית , בין השאר, כדי לשכנע ילדים/בוגרים/חיילים (מי שלא יהיו) לחזור בתשובה.
באותה מידה שדוכני חב"ד בנתב"ג מפריעים לי גם כן.

boriska1

Well-known member

צפה בקובץ המצורף 125572

boriska1

Well-known member
אף אחד לא מתעורר מהנחת תפילין. ואם זה מעורר אותו , בעייתי. הנחת תפילין זו מצווה מדאורייתא, לא אביזר להפגין דבר זה או אחר. אין שום דבר יהודי בלתפוס נערים ברחוב ולשכנע אותם להניח תפילין.
ראוי שכל ילד בר מצווה, יקבל תפילין. יש מסורת ישראל, הסנדק קונה תפילין לבר מצווה. כולם רוצים להיות סנדקים, אבל שצריך להוציא כמה אלפי שקלים.... ככה אנחנו, היהודים.
יש ילדים, שלא יודעים מה זה "שמע ישראל". זה חמור. בדורינו זה לא קיים, גם בדור ילדיי.
וחמור לא פחות, לדעתי יותר, שלא נותנים שמות יהודים לילדים.

למעלה