מדלת אחת מנסים להדוף את היהדות

Harrington

Well-known member
מנהל
אני בת!
בלה לולה לא יכול להיות בן!
זה לא כזה מסובך!!
זה בכוונה להרגיז כי לא בא לך בטוב מה שכתבתי??
חחח, לא, סתם חוסר תשומת לב (לא תמיד מסתכל על מי אני מגיב בכלל. יותר מגיב לתוכן מאשר לבן אדם).
פעם אחת ב 30 וקצת שנות חיי בישראל לא דחפו לי עלון למסעדת סושי או למועדון.
פעמיים - אולי - דחפו עלון לסלון יופי חדש שנפתח.
נרות שבת? כל שישי.
כל.
שישי.
כשאני מספיקה לקלוט מישהי כזאת בזמן, אני מתרחקת ממנה מראש. פעם הייתה מישהי שעמדה במקום קבוע, אז הלכתי מסביב רק כדי לא להיתקל בה.
מצוין. שמחתי לשמוע. אז כל אחת ואחד והיכן שהוא (או היא) מסתובב אני מניח :). אני נתקל בכיף בעלונים, מ1,001 סוגים, שנדחפים לי ליד (ולא רק בארץ אגב). מעולם לא הטריד אותי במיוחד. לא כשזה נרות שבת ולא כשזה עלוני פרסום. אם אני רוצה אני לוקח, מעיין וזורק או שומר, אם לא בא לי אני מסרב בנימוס וממשיך הלאה בחיי. לא בזה ולא בזה יצא לי שרדפו אחרי :).

בכל מקרה, שמחתי לקרוא שמציעים לך נרות שבת כל יום שישי. כל שנותר כעת הוא להדליק אותן :cool:.

raya

Well-known member
מסכימה איתך.
כל פעם שמישהי מנסה לדחוף לי נרות שבת בזמן שאני מסתובבת בעיר ביום שישי, אני תוהה לעצמי מה יקרה ואיך היא בעצמה תגיב אם אני אדחוף לה בחזרה עלון פרסום של איזו מסעדת סושי לא כשרה או מועדון שפתוח בשישי בערב.
ממש כך! אני עונה (די באופן בוטה בעצם) שאין לי שום רצון לקבל נרות.
זה קורה לא רק בימי שישי, אלא גם בימי חמישי. בבית חולים סורוקה, אם יש לי תור ביום חמישי, אקבל הצעות להדלקת נרות.

נערך לאחרונה ב:

raya

Well-known member
ועינינו הרואות שאת בכל זאת שורדת את המאורע כל פעם מחדש. מסתבר שהצעת נרות שבת זאת לא פעולה כל כך מסוכנת (למוצעים) :).
שורדת? תלוי איך מסתכלים על זה.
אומרים שלהיות עצבני זה לא טוב, אז זו סיבה שאולי אני שורדת אבל יחד עם זה גם מתעצבנת.
תפסיקו לדחוף לי נרות להדלקה בערב שבת, אני לא דוחפת לכם שום דבר שאמור לעצבן אתכם.
וזה שורש הבעיה, מה שנקרא "התחשבות באחר".
זה חד צדדי מכל כיוון.
צר לי שאתה לא מבין/רואה את זה כך.

נערך לאחרונה ב:

Bella Lola

Active member
ממש כך! אני עונה (די באופן בוטה בעצם) שאין לי שום רצון לקבל נרות.
אני ממש צריכה לרסן את עצמי כדי לא לענות באופן בוטה.
פעם אחת הלכתי בעיר בלבוש מאוד לא דתי (חצאית יחסית קצרה, חולצה ללא שרוולים) והייתי מראש עצבנית, אז כשפתאום קלטתי את השקית הזאת עם הנרות נדחפת לי לפנים (תרתי משמע), אמרתי בכעס "אני נראית לך דתיה??"

הכי נמוך שנתקלתי בו זה שאמא הסתובבה עם הבת שלה, בת ה 7 בערך, ונתנה לילדה להציע את הנרות לאנשים. עכשיו איך תתעצבני על ילדה בת 7 שלא מבינה מה היא עושה?? גם לא תצאי על האמא לעיניי הילדה....
זה קורה לא רק בימי שישי, אלא גם בימי חמישי. בבית חולים סורוקה, אם יש לי תור ביום חמישי, אקבל הצעות להדלקת נרות.
לי קרה רק בימי שישי.. אולי כי אני לא מסתובבת בעיר בימי חמישי.

דורון-55

Active member
אותי זה מפחיד.......
מי שרוצה להניח תפילין - שיעשה זאת בביתו.
מפחיד ?? למה
ישנם אנשים שאין להם תפילין בבית
או שיש להם מהבר מצווה והם קטנים או שכבר פסולים
או לחלופין אנשים שלא מניחים ביומיום ומזדמן להם דוכן כזה
ומניחים מה רע בזה אף אחד לא חייב להניח
אם זה לא בא מרצונו .

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מפחיד ?? למה
אם זה לא בא מרצונו .
בדיוק.

raya

Well-known member
מפחיד ?? למה
אם זה לא בא מרצונו .
מפחידה אותי העובדה שהפעולה הזו נעשית , בין השאר, כדי לשכנע ילדים/בוגרים/חיילים (מי שלא יהיו) לחזור בתשובה.
באותה מידה שדוכני חב"ד בנתב"ג מפריעים לי גם כן.

boriska1

Well-known member
דלת שניה נפתחת בפני היהדות.
עצוב שיהודים יוצאים נגד היהדות, ויש היוצאים גם נגד הציונות.

אפקט סערת התיכון ברמת גן: מאות דוכני תפילין יוצבו במוסדות החינוך
סערת התפילין ברמת גן גרמה לנערים רבים ברחבי הארץ לברר איך משיגים תפילין, שיהיו נגישים להם ולחבריהם • יש מי שהרימו את הכפפה והכריזו על הצבת זוגות תפילין במוסדות, בתיאום מראש עם המנהלים • "ראינו איך אלפי בני נוער מתעוררים, רוצים להתפלל ולהתחבר ליהדות שלהם"
צפה בקובץ המצורף 125572

boriska1

Well-known member
אף אחד לא מתעורר מהנחת תפילין. ואם זה מעורר אותו , בעייתי. הנחת תפילין זו מצווה מדאורייתא, לא אביזר להפגין דבר זה או אחר. אין שום דבר יהודי בלתפוס נערים ברחוב ולשכנע אותם להניח תפילין.
ראוי שכל ילד בר מצווה, יקבל תפילין. יש מסורת ישראל, הסנדק קונה תפילין לבר מצווה. כולם רוצים להיות סנדקים, אבל שצריך להוציא כמה אלפי שקלים.... ככה אנחנו, היהודים.
יש ילדים, שלא יודעים מה זה "שמע ישראל". זה חמור. בדורינו זה לא קיים, גם בדור ילדיי.
וחמור לא פחות, לדעתי יותר, שלא נותנים שמות יהודים לילדים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אף אחד לא מתעורר מהנחת תפילין. ואם זה מעורר אותו , בעייתי. הנחת תפילין זו מצווה מדאורייתא, לא אביזר להפגין דבר זה או אחר. אין שום דבר יהודי בלתפוס נערים ברחוב ולשכנע אותם להניח תפילין.
ראוי שכל ילד בר מצווה, יקבל תפילין. יש מסורת ישראל, הסנדק קונה תפילין לבר מצווה. כולם רוצים להיות סנדקים, אבל שצריך להוציא כמה אלפי שקלים.... ככה אנחנו, היהודים.
יש ילדים, שלא יודעים מה זה "שמע ישראל". זה חמור. בדורינו זה לא קיים, גם בדור ילדיי.
לא משכנעים, שואלים, ולפעמים העמדה באה כהצלה.

SupermanZW

Well-known member
מוזר מה שכתבת, כי מטרת התפילין היא דווקא לעורר את המאמין, למעשה סביר להניח שהתפילין נובעים מחוסר הבנה של הפסוקים, שהם למעשה אנלוגיה. "והיו לאות על ידך" - הכוונה היא שמעשה ידיו יעיד על אמונתו, "והיו לטוטפות בין עיניך" - הכוונה היא שיזכור תמיד את אלוהיו, כאילו "עומד לנגד עיניו" (למרות שאין לו גוף או דמות הגוף).

גם בין בני דורך ודור ילדיך יש מי שלא יודעים מה זה "שמע ישראל", זה שאתה לא מכיר לא אומר שזה לא קיים.

יש (ולמעשה תמיד היו) אפילו רבנים ששמותיהם אינם יהודים, ואפתיע אותך, אפילו "משה" זה לא שם יהודי, את זה לא אני אומר, אלא התורה אומרת. בת פרעה היא זו שקראה שמו "משה", שם מצרי, ולא אמו יוכבד. אמו בכלל קראה לו יקותיאל, סתם שתדע.

Harrington

Well-known member
מנהל
מוזר מה שכתבת, כי מטרת התפילין היא דווקא לעורר את המאמין, למעשה סביר להניח שהתפילין נובעים מחוסר הבנה של הפסוקים
תמיד כיף לקרוא על חוכמתך העילאית, אשר גוברת על כל קובעי ופוסקי ההלכה לאורך אלפי שנים, שרחמנא לצלן לא הבינו את הפסוקים, עד שבאה נשמתך הטהורה לעולם ולימדה אותם שהכל בעצם טעות ואי-הבנה. מליוני מניחי התפילין לאורך הדורות מודים לך ולא יודעים כיצד היו מסתדרים בחייהם בלעדיך!

boriska1

Well-known member
מוזר מה שכתבת, כי מטרת התפילין היא דווקא לעורר את המאמין, למעשה סביר להניח שהתפילין נובעים מחוסר הבנה של הפסוקים, שהם למעשה אנלוגיה. "והיו לאות על ידך" - הכוונה היא שמעשה ידיו יעיד על אמונתו, "והיו לטוטפות בין עיניך" - הכוונה היא שיזכור תמיד את אלוהיו, כאילו "עומד לנגד עיניו" (למרות שאין לו גוף או דמות הגוף).

גם בין בני דורך ודור ילדיך יש מי שלא יודעים מה זה "שמע ישראל", זה שאתה לא מכיר לא אומר שזה לא קיים.

יש (ולמעשה תמיד היו) אפילו רבנים ששמותיהם אינם יהודים, ואפתיע אותך, אפילו "משה" זה לא שם יהודי, את זה לא אני אומר, אלא התורה אומרת. בת פרעה היא זו שקראה שמו "משה", שם מצרי, ולא אמו יוכבד. אמו בכלל קראה לו יקותיאל, סתם שתדע.
אנחנו מדברים על מסורת ישראל ודת ישראל. אתה מדבר על פלגים נוצרים שוליים, לרוב סקאנדינבים, או קנדים. שם נפוצות כל מני כתות הטוענות שמוצאם מיהודים, ויש גם הטוענים שהם מקיימים את היהדות. אצל יהודים מקיימים מצוות. למה? ככה. וזו בדיוק הבעיה עם "לדחוף" תפילין.
למשה היו 4-5 שמות, יקותיאל ביניהם. משה זה שם עברי.
מעניין. אפשר לכתוב על הכל. אבל צריך לכתוב בהקשר. דיברנו על היהדות המסורתית.

נערך לאחרונה ב:

ריקי זו אני

Well-known member
כשמנהלי בתי הספר יבינו שגדל פה דור אחר,
דור ישראלי שדומה יותר לדור סבא מאשר לדור אבא...
רוצה ומבין שסבא היה יהודי (חילוני) בכל רמ"ח אבריו...
שידע ואהב את התנ"ך והבין שהדרך לישרוד במזרח התיכון מול
עולם ערבי ע נ ק... היא בגרוש והפיכת כפרים לשטחי חקלאות...
מהערים להיות ערים יהודיות ללא סממן אחר בהם...
מול הדור של אבא... שחיפש קרירה, כסף נסיעות בעולם
ושקט תוך ויתורים על הבטחון הבסיסי.

למעלה