מדמ"ח בטכניון-חזרה על חומר לפני תחי

• פותח הנושא AMT
  • פורסם בתאריך

AMT

New member
מדמ"ח בטכניון-חזרה על חומר לפני תחי

לת הלימודים. אז בשעה טובה התקבלתי למדמ"ח בטכניון לסמסטר חורף, נותרו עוד 5 חודשים על לתחילת הלימודים, ומכיוון שאני חלוד לגמרי (אחרי 3 שנים צבא) אני מעוניין להתחיל לחזור על החומר מהתיכון שעשוי לעזור ע"מ שתיהיה נחיתה רכה עד כמה שאפשר... אשמח אם תוכלו לייעץ לי על מה לחזור במתמטיקה ובכל מקצוע אחר ואיך לבנות לעצמי תוכנית לימודים לתקופה הקרובה כי ממש אין לי מושג מאיפה להתחיל ומה באמת נחוץ. בנוסף, אני חייב להבחן בבחינת הסיווג במכניקה, אני מתכוון ללמוד באופן עצמאי עם הספר האפור של יורם אשל (מכניקה לתיכון ולאוניברסיטה), האם זה אפשרי לדעתכם? איך כדאי ללמוד לבחינה והאם אספיק ללמוד את כל החומר עד ספטמבר? עצות יתקבלו בברכה... תודה לכולכם ושבוע טוב!

GuestOfHonor

New member
חזרה על החומר ++

עשה לעצמך טובה גדולה, ושים את הידיים על הספרים של האוניברסיטה הפתוחה בקורסי הייסוד המתמטיים - אלגברה לינארית (1+2) וחשבון אינפנטסימלי (1, ו2+3 או חדוו"א ב' בהתאם לרמה שמגיעים אליה בטכניון). יש לך מספיק זמן לעבור עליהם בסבבה, לפתור תרגילים ו'להיכנס לעניינים'. אין צורך לחזור לפני זה על חומר של התיכון מכיוון שהחוברת הראשונה בכל קורס חוזרת על חומרים רלוונטיים לקורס (כמו לוגריתמים ותורת הקבוצות לדוגמא, אם אני זוכר נכון). חוץ מזה, אם לא למדת 5 יח"ל מחשבים בבית ספר (או למדת לבד ברמה מקבילה) שווה קצת להכניס את עצמך לעניינים גם בנושא של התכנות. יש מגוון ספרים ואתרים באינטרנט שיכולים לעזור לך לחזור\ללמוד את היסודות.

AMT

New member
מאיפה ניתן להשיג את הספרים הללו?

או להשאיל אותם? וכיצד אדע למה אני זקוק: חשבון אינפינטסימלי או חדו"א? תודה!

ואת הספרים אתה יכול לקנות בחנות

הספרים של דיונון/אקדמון/משהו אחר הקרובה למקום מגורייך.

GuestOfHonor

New member
לא ממש

בפתוחה (וגם באוניברסיטה בה אני לומד עכשיו), 'אינפי' הוא כינוי לקורס שעובר על החומר בצורה יותר תאורטית (ויותר קשה) מאשר חדו"א, למרות שיש בניהן חפיפת חומר די גדולה.

אבל יש ספרים ששמם מכיל

את המילה "אינפי" ויש כאלה שאת חדו"א. גם אלה וגם אלה יתאימו לו

vinney

Well-known member
אינפי

מדמ"ח לומדים מתמטיקה טהורה, גם בטכניון. את הספרים אתה יכול לקנות באינטרנט בלמד"א : http://www.openu.ac.il/Lamda1/ , או לקחת בספריה. זה מסוג הספרים שגם לא יזיק שיהיה לך וגם לא תהיה לך בעיה להפטר מהם אחר כך אם לא תצטרך יותר

AMT

New member
האם צריך את כל הספרים?

יש 7 ספרים בסדרה אלגברה ליניארית 1 ועוד 3 בסדרה אלגברה ליניארית 2, האם צריך את כולם?

felix85

New member
איזה מהספרים?

העניין הוא שבאתר הזה, יש ספרים גם בחד"וא א' וגם בחשבון אינפ' ... עם מה מהם להתחיל?

ron369

New member
בטח שיש!

לא הבנתי כלום (כמעט) כשלמדתי חדו"א ב', וזה אחרי אינפי 1. לעומת זאת, כשלמדתי מעט אינפי 2 אמיתי...

felix85

New member
התחלה

אוקי, אבל הסתכלתי על מה שלומדים בתואר ואני רואה שיש שם קורסים של חדו"א 1 ו - 2 ואני לא רואה שם חשבון אינפ'...מדוע? תוכלו להצביע על כמה ספר / ספרים מסויים שמהם כדאי להתחיל?

vinney

Well-known member
השמות משתנים מאוניברסיטה

לאוניברסיטה. בחלק מהאוניברסיטאות קוראים לקורסים המתמטיים "חדווא" ולקורסים הטכניים "אינפי", ובחלק הפוך. באו"פ אינפי זה הקורסים המתמטייים (אלה שצריך למדמ"ח/מתמטיקה), בטכניון השמות הפוכים (או שזה חדו"א מורחב מול חדוו"א רגיל, לא יודע בדיוק איך הם קוראים לזה שם), אבל הרעיון הוא החומר, התוכן. התוכן שאתה צריך נמצא בספרי אינפי של האוניברסיטה הפתוחה.

gil levi

New member
בטכניון זה חדו"א ת'.

מתמטיקאים בטכניון לומדים אינפי, מדמ"חניקים (וחשמלטורים שאימצו את הקורס בעקבות הפקולטה למדמ"ח) לומדים חדו"א ת'. מתחת לזה יש חדו"א מ' (שעד לפני שנה, אותו למדו המדמ"חניקים והחשמלטורים) ואני חושב שמתחת לזה יש עוד כמה חדו"אות.

AMT

New member
זה לא מוגזם?

10 ספרים ב5 חודשים ועוד לא התחלתי ללמוד... שלא נדבר על הוצאה של כ600שח... אין כמה ספרים ספציפיים שיקלו עלי את תחילת הלימודים?

vinney

Well-known member
אתה לא חייב לקנות

אפשר לקחת אותם בכל ספריה. בחודש-חודשיים הקרובים כנראה שיהיה תור אחרי הספרים האלה כי זה תקופת המבחנים, אחר כך תוכל לקחת ולקרוא.

vinney

Well-known member
אגב, הספר של אנטון (חדוו"א)

גם מצוין, אומנם הוא יותר שטחי מבחינת החומר התיאורטי, אבל בתור הכנה מקדימה תוכל להסתפק בו, ויהיה לך יותר קל להתעמק לרמה הנדרשת בזמן הלימודים עצמם.

למעלה