במקרה כזה הייתי אומר שאתה
אדיוט.
אתה עושה העתק-הדבק ושואל אותי אם זה מנוסח יותר טוב מהמקור?
אבל מכאן זה מתחיל להדרדר.
שאלת איך אף אחד לא שם לב שהניסוי בוצע ב- CERN. הסברתי לך שאין שום קשר בין הניסוי לבין מה שעושים ב CERN (אם לדייק, קיימת טכנולוגיה אחת שפותחה ב CERN והשתמשו בה בודאות בשלבים מסוימים בניסוי, אבל מכיוון שגם אתה ואני משתמשים בה ממש כעת אין טעם להתייחס אליה). ואז אתה כותב את הפנינה הבאה- "מאיץ החלקיקים מדמה תנאים של המפץ הגדול, ייתכן שבהמשך הדגימות נלקחו למכון הטכנולוגי בג'ורג'יה". אתה אדיוט? איזה דגימות? בוזון היגס? אתה מבדיל בכלל בין מפץ גדול, אבולוציה, אביוגנזה והגרביים שלך?
גם לקריספר אין קשר לניסוי המתואר, מלבד העובדה שמדובר בביולוגיה (אם לדייק, הניסוי המתואר בכתבה הוא ביוכימיה). מוזר שאתה מתייחס דווקא לאספקט של לוחמה ביולוגית שמזה יש לכל מעצמה (וגם לכמה לא מעצמות בעליל) מחסנים שלמים. בטכנולוגיה שהזכרת יש כמה סכנות מוסריות ופיזיות משמעותיות ביותר, כמו שיש בה הבטחה עצומה. למשל- אם הוריך היו עושים ריצוף גנטי בזמן, היה הרופא ניגש אליהם בהבעה רצינית ואומר- "צר לי, אבל התינוק ייצא מטומטם. אבל אפשר להשתמש בטכנולוגיה חדשה שפיתחו הגויים, קריספר שמה. נחליף את המקטע הפגום בד.נ.א שיש לנו כאן בספריה, מקטע של חיידק משובח, מאלה שיכולים לראות ולהרגיש את הלבלב מבפנים, ובא לציון גואל. ובאותה הזדמנות נעשה לו עיניים כחולות שיילך לכם קל בשידוך. תחתמו כאן כאן וכאן". לא שווה?