מדעני חלם

Ergil

New member
מה אתה אומר

הערכים, המוסר והצדק שלנו כיום נובעים מתגליות מדעיות. הדוגמא הכי פשוטה: חופש העיתונות, עיתונות בכלל, קיימים רק כי הומצא הדפוס.

nissimhania

New member
אתה באמת מאמין בזה ??

הדוגמא שנתת היא בדיוק למה שהתכוונתי, הומצא הדפוס בשם הטכנולוגיה אך מה נעשה עם אותה המצאה ? נוכל להנחיל לתוכה ערך שבו אנו מאמינים, כגון: כל בני האדם שווים, וליצור את המושג- "חופש העיתונות". הרי אתה לא באמת מאמין, שבגלל המצאת הדפוס גילינו שבני האדם שווים! ולפיכך האדם שהמציא את הדפוס, המציא בעצם את חופש העיתונות ?? ובכל מקרה, "חופש העיתונות" אינו ערך יסוד, אלא נובע מערך עליון יותר ובסיסי יותר- "כל בני-האדם שווים". והוא לא תלוי בקיומם של עיתונים... ומה אם "לא תרצח", "לא תגנוב", "כבד את אביך ואימך" ?? האם ערכי יסוד אלו נבעו מהמחקר המדעי ?! אתה לא באמת מאמין בזה. זו אמונה חסרת שחר.

Ergil

New member
חחחחחחחחחחח

"אמונה חסרת שחר" מפי אדם דתי. אתה רוצה להגיד שהתורה מטיפה ל"כל בני האדם שווים??? תעשה לי טובה.

nissimhania

New member
3 דברים והמלצה בשבילך

1. אני לא אדם דתי. 2. לא אמרתי את המילה "תורה", ובטח שהיא לא מטיפה ל"כל בני האדם שווים". 3. אני לא אעשה לך טובה. המלצה: שאין לך מה לומר, עדיף לשתוק.

Ergil

New member
בסדר, אדם מאמין

אם מדברים על "אם אין לך מה לומר עדיף לשתוק". מותר לי לשאול מה הטעם בהודעה שלך? נדמה לי שניהלנו דיון אינטילגנטי ומנומס עד כה. אם קשה לך להתמודד עם הטיעונים שהעלתי, פשוט תגיד זאת.

בוני101

New member
ארגיל הצעיר-עצה

דמוסטנס , קונפוציוס , משה ,ירמיה הסופר ,הנביאים ,ישו . כל אלה לא חזו את כבוד GUTTENBERG כשכתבו מאמרי ביקורת : לחיזוק החברה לכינון ערכי צדק ומשפט לחשיפת שחיתות השלטון לרדיפת האמת אם כל אלה , אינם ערכים ומוסר בעיניך , מה כן ? כבוד למדע והטכנולוגיה , כן . אבל אלה רק כלי שרת. המדענים , כמו הקרון הראשון של NISIMHANIA אינם אלא הגלגל המניע . הכח וסיבת המניע נעלמים מעיניך. טול קורה מבין עיניך .למד והשכל מהסובב . ידך עוד נטויה.

Ergil

New member
בוני הזקן-תודה על העצה

המוסר שלנו בטח לא נובע מהדת(כל דת), שמטיפה לרדוף את השונים. המוסר בא מהאדם, והמדע עזר לו להתגלות.

בוני101

New member
ארגיל - בשמחה

רואה יותר את תודתך .לכן רווח לי . אמת ,המדע נתן ויתן כלים לאדם לחקור הנסתר. אולם , מדע אינו בונה על המופשט אלא על המוחלט . המוסר הוא תולדה של גדלות והתעלות הרוח. ערכי מוסר שונים מאדם לאדם . מתרבות לתרבות . תרצה קרא לזאת , מדת לדת (אני לא דתי). עצם קיומה של דת אחת טמון ברדיפתה את האחרת . הלא איש מדע אתה . זה נקרא survival of the fittest אל תרדוף גם אתה את דתך . יש לה מספיק צרות משלה . בכנותי אותך צעיר ,כיוונתי לחיבה . עדיין כך .

Ergil

New member
דתי?

אין לי דת. בקשר לשאר ההודעה, אני חושב שאתה עושה מאמץ מודע להיות בילתי מובן. אני שוב אומר, שבלי המדע, ערכים כמו "שיוויון" או "דמוקרטיה"(כצורת חיים, לא כממשל) לא היו מוכרים לנו, ולא היה להם מקום.

לילין

New member
כמו שכבר נאמר..

הבעייה המרכזית של המדע היא שהוא חוקר רק את הקיים ואינו יכול להוכיח או להפריך אמונות למיניהן כמו למשל קיומו של אל זה או אחר שיצר וברא את העולם . המקום האמיתי שבו ישנו הסבר ,חלקי אמנם אבל הסבר, להיווצרותו של העולם מנקודת האפס שבה לא היה דבר (גם לא החלקיקים הקטנים ביותא או אנרגיה בסיסית כלשהי)- זו הדת. בתנ"ך למשל , ספר בראשית נפתח באות -ב- של בראשית, וזאת כיוון שהאות ב סגורה משלושת הצדדים הפונים אחרונית ופתוחה רק מן הצד הפונה קדימה. כלומר, אל לנו לחקור במה שקדם למה שהביא בפנינו התנ"ך. אלו דברים הנשגבים מבינתו. אך יש לומר שקיומו של אל או ישות כלשהי אכן ממלא פערים שהמדע אינו יכול להוכיח על פי תיאוריות פיזיקליות כלשהן. אני קוראת עכשיו למשל משו בפראפסיכולוגיה על טלפטיה וצחזות וכלמיני, בכל אופן המחבר (משו צייטלין) מסביר באופן מקסים והדרגתי את התופעות הנ"ל כתופעות שאין להן שום הסבר או חוקיות מדעית ושל "רוח" יש חלק מרכזי בה. הרוח , הנשמה, היא חלק שאיננו יכולים לראות או להסביר, בדיוק כפי שאין אנו יכולים להסביר את היווצרותו של היקום. אולי יש דברים שטוב שיהיו מופלאים ושלא ייפתרו לעולם. אולי הרדיפה הזאת אחר דבר בלתי מושג היא בריאה לחיי הנפש ותשמור עליהם מניוון מובטח. אולי יום אחד, באחרית הימים, האל יתגלה ויסביר את הכל. ואולי לא.

לילין

New member
כמו שכבר נאמר..

הבעייה המרכזית של המדע היא שהוא חוקר רק את הקיים ואינו יכול להוכיח או להפריך אמונות למיניהן כמו למשל קיומו של אל זה או אחר שיצר וברא את העולם . המקום האמיתי שבו ישנו הסבר ,חלקי אמנם אבל הסבר, להיווצרותו של העולם מנקודת האפס שבה לא היה דבר (גם לא החלקיקים הקטנים ביותא או אנרגיה בסיסית כלשהי)- זו הדת. בתנ"ך למשל , ספר בראשית נפתח באות -ב- של בראשית, וזאת כיוון שהאות ב סגורה משלושת הצדדים הפונים אחרונית ופתוחה רק מן הצד הפונה קדימה. כלומר, אל לנו לחקור במה שקדם למה שהביא בפנינו התנ"ך. אלו דברים הנשגבים מבינתו. אך יש לומר שקיומו של אל או ישות כלשהי אכן ממלא פערים שהמדע אינו יכול להוכיח על פי תיאוריות פיזיקליות כלשהן. אני קוראת עכשיו למשל משו בפראפסיכולוגיה על טלפטיה וצחזות וכלמיני, בכל אופן המחבר (משו צייטלין) מסביר באופן מקסים והדרגתי את התופעות הנ"ל כתופעות שאין להן שום הסבר או חוקיות מדעית ושל "רוח" יש חלק מרכזי בה. הרוח , הנשמה, היא חלק שאיננו יכולים לראות או להסביר, בדיוק כפי שאין אנו יכולים להסביר את היווצרותו של היקום. אולי יש דברים שטוב שיהיו מופלאים ושלא ייפתרו לעולם. אולי הרדיפה הזאת אחר דבר בלתי מושג היא בריאה לחיי הנפש ותשמור עליהם מניוון מובטח. אולי יום אחד, באחרית הימים, האל יתגלה ויסביר את הכל. ואולי לא.

בוני101

New member
הסיבה הראשונה

יפה סיפרת ונאה דרשת . אך נעלה מאיתנו הבנת סיבת הסובב . כי הקרון הראשון ,שליח הסובב הוא . אולם כשל זה במצוות בוראו או שמא חטא לשליחותו . את פריו של זה החוטא גם מדענים לא ישורו . כי בהגיע היוצר מסיבוב עולמות הפיץ (מפץ) ,לא אחרת יהיה . מבריתו (את האדם) יקיץ . אז מה טעם בחלם או מדע עסקינן אם בקרוב נהפוך ברי-מינן ?

חדת קרן

New member
../images/Emo45.gif

והרי דטרמניזם לתפארת מדינת ישראל כל מה שנותר הוא להמתין ...למסובב שיחזיר אל המערה ונישאב אל תוך ה- אין

למעלה