אתה ואני עדיין לא ברמות ההשגה של הוקינג.
לו לקח כמה שנים טובות להגיע למסקנה שיש בורא ושאלת "מה היה לפני" תישאר לנצח סתומה והמדע רק יכול לשער מה היה ברגע הראשון. אבל בוא נעזוב את "מה היה לפני" ונסתכל הלאה: בוא נסתכל על הכסא שאתה יושב עליו - תוכיח לי שמישהו יצר אותו ושהוא לא נוצר מעצמו. אתה אדם אינטיליגנטי ותענה לי שעצם היצירה מעידה על היוצר ושאין פה מקריות/הסתברות להווצרות ספונטנית מזריקת קרשים באויר. פרופסור פרד הויל: ''הסיכוי שצורות חיים מפותחות התפתחו באקראי, שווה לסיכוי שסופת טורנדו שתחלוף מעל מגרש גרוטאות תגרום להיווצרות מטוס בואינג 747 מן החומרים המצויים שם''. אם מתייחסים להסבר המדעי על תחילת החיים ועל היווצרות ספונטנית, קודם כל נסביר מהי הסתברות בלתי אפשרית: ע"פ חוקי ההסתברות, ארוע אשר ההסתברות להתרחשותו נמוכה מ- 1 חלקי מספר בן 50 אפסים, הינו בלתי אפשרי מכל בחינה מעשית. ההסתברות להיווצרות אקראית של מולקולות D.N.A מוערכת ב- 1 חלקי מספר בן 1000 אפסים. הדבר דומה לזכיה בפרס הגדול בהגרלה בת מיליון כרטיסים במשך שלוש שנים ברציפות, שבוע אחר שבוע. כל זאת לפני שהזכרנו יצירה של תא שלם, חלבונים ועוד ועוד... נניח שכל אטומי הקוסמוס (מספר בן 80 אפסים) הגיבו זה עם זה אלף מיליארד פעמים כל שניה, ונניח שהם עשו זאת במשך 13.7 מיליארד שנים, וכך כביכול נוצרו האותיות של ה- D.N.A , עדיין נגיע רק למספר בן 110 אפסים שהוא קטן במידה מדהימה מהמספר בן 1000 אפסים שהוא מספר התגובות הדרוש לסיכוי של היווצרות אקראית של המולקולה. פרופסור ג'ורג' ולד, ביולוג בעל פרס נובל: ''המכונה המורכבת ביותר שהאדם הצליח לתכנן, המחשב האלקטרוני, היא כמשחק ילדים בהשוואה לאורגניזם הפשוט ביותר. די לאדם להתבונן בעוצמת המשימה כדי להבין כי היווצרות עצמית של יצור חי היא בלתי אפשרית. ובכל זאת... אנחנו כאן. כתוצאה - אני מאמין של בריאה עצמית!''. האם יש בדבריו נימוק הגיוני או הסבר מדעי? הרי הוא מאמין בבלתי אפשרי, לשיטתו! אני חושב שקיבלת הסבר משכנע באמצעות אילימינציה של תופעות רנדומיות, אם אתה עדיין בשלך, לבריאות.