מדע או אמונה?

barakhalla

New member
לא הבנת.

אתה מדבר על מה יקרה אם הסיכוי של 1 חלקי מספר בן 1000 ספרות כן יתממש. (התפתחות התא הראשון) אז זהו, שאין סיכוי כזה, לכן כל התיאוריה שבאה אחריה, קורסת.

מה לא היה מובן בתגובה שלי?

דיברתי על ההתפתחות של מולקולת ה- D.N.A הראשונה, הסברתי שעד כמה שידוע לי אף אחד לא טוען שהיא נוצרה במקרה אלא שהיא התפתחה כמו בתהליך האבולוציה המוכר לכולנו.

barakhalla

New member
הסבר לי את ההבדל בין

"נוצרה במקרה" לבין "התפתחה" (כלומר ממה התפתחה)

כבר הסברתי

ממולקולות R.N.A פשוטות יותר. למשל. או סתם ממולקולות פשוטות יותר. מולקולות שההסתברות להיווצרותן הרבה יותר גבוהה. תראה, הצליחו לשחזר חומצות אמינו במעבדה בלי להתאמץ יותר מדי, במשך מיליארד שנה היה קיים על כדור הארץ מרק קדמוני עם חומצות אמינו, למה להניח מיד שמולקולת D.N.A נבראתה יש מאין?

barakhalla

New member
תענה לי:

על כל פעולה של הצלחה אקראית יש גם מספר דמיוני של תוצרים לא-מוצלחים אשר גם הם החזיקו מעמד לאורך השנים. איפה פחי האשפה והררי הזבל המכילים את התוצאות של אי-הצלחות אלה?

לא ממש הבנתי את השאלה

למה שתוצרים לא מוצלחים יחזיקו מעמד לאורך השנים? הם יתפרקו.

תגובה שלי אחרונה ודי

אתה קנראה אינך ממש מעונין לשמוע את הדעות שלי ועמיתי בפורום הזה. אתה באת כדי לספר לנו על התגלית של בורא עולם שמאד מעסיקה אותך, וכדרך הגב אתה מנסה לשכנע אותי ואת חברי הפורום בנכונות הטענות שלך. עכשיו אם תקשיב טוב, תבין שאין אנו שוללים את דבריך אלא רק מציגים דעות נוספות אלטרנטיביות לדיעה שלך כדי שאולי תבין שבמדע מנסים לבחון דרכים רבות מעבר לדיעה הפרטית שלי או שלך ומנסים לשלול דרכים שאינן מיצגות אמת מדעית (שהיא אינה אמת במובן הסטנדרטי) לפי הכלים המדעיים.לפיכך, אין לי ויקוח איתך (דעתי הפרטית אינה כשלך) ואם ברצונך לשוחח איתי אתה צריך להתייחס ברצינות לדברים שאני אומר. אחרת, אין לנו שיח. לפי השרשור הארוך מעל אני מבין שאין לנו על מה לדבר ולכן כאן סיימתי להגיב.

אחמס1

New member
אוף, כמה שטויות. אבל מה שמאפיין את הויכוח בין

אתאיסטים לתומכי בריאה-באמצעות-כוח-עליון / אבולוציה הוא (חוץ מזה שהאתאיסטים צודקים) שכל דיון הוא איזומורפי לאיזשהו דיון אחר עם אותם טיעונים ואותן תגובות. כמו שאמר חובב מדע, בפורום אתאיזם יש אנשים עם יותר כוח נפשי לדוש בזה. אם שייח' ספיר היה פה גם הוא כנראה היה שמח להתווכח, אבל הנ"ל נעלם... מישהו ראה?

pelegs

New member
מצחיק משהו שאתה דורש מאנשים לפתוח את הראש

ולחשוב בהגיון, כאשר אתה זה שמנסה להראות רק מצב אחד אפשרי ולהתעקש שהוא הוא הנכון, בעוד שמצד אלה שצריכים "לפתוח את הראש" הוצעו אפשרויות נוספות - שהיקום בעצם לא קיים, שהיקום היה מאז ומתמיד או שבכלל היקום הוא פשוט משחק וידאו גרוע במיוחד. שים לב שאף אחד לא שלל את האפשרות שאכן ישנו בורא כל-יכול ואדיר (למה דווקא בזכר תמיד?) ליקום, אלה הוצע שזוהי אחת מבין האפשרויות. ובכל זאת, אנחנו אלה שצריכים לפתוח את הראש לרעיונות אחרים

pelegs

New member
*אלא הוצע

(לא אחסוך מעצמי תיקוני שגיאות כתיב כשזה מגיע לשירשורי דיונים
)

barakhalla

New member
אתה יכול להניח מכאן עד מחר.

אני מתייחס לדברי המדע כיום והוא "היקום לא היה תמיד". אתה זה שצריך להוכיח אחרת, אם אתה חושב אחרת...

הטענה הנכונה היא "היקום במצבו הנוכחי

לא היה תמיד". יש תיאוריות הטוענות כי לפני המצב הנוכחי היקום היה במצב אחר, שאין מניעה והתקיים תמיד. תיאוריות אחרות טוענות כי "היקום הנראה" נמצא בתוך "רב יקום" נצחי. חפש בגוגל על "pre big bang"

barakhalla

New member
ענה לי בבקשה

"לפני המצב הנוכחי היקום היה במצב אחר, שאין מניעה והתקיים תמיד..." אם התקיים תמיד, משמע - איסופי - לא תלוי זמן. אם הוא אינסופי, כיצד חל המהפך על ציר הזמן, זמן שלמעשה לא קיים? הטענה השניה שלך "היקום הנראה" נמצא בתוך "רב יקום" קרובה מאד לטענת הקבלה היהודית והיא - היקום אינו אינסופי, יש לו גודל וה "רב יקום" הוא מחוץ לגבולות החומר ולמעשה עולמות רוחניים מהם השתלשל ונברא היקום. עולמות אבי"ע - אצילות, בריאה, יצירה ועולם העשיה [שהוא היקום המוכר (בחלקו הקטנטן) לנו].

כיוון שביקשת יפה,

אז אענה לך: ראשית, אינסופי לא זהה ל"לא תלוי בזמן". יכול להיות אינסופי אך משתנה. שנית, "ציר הזמן" מניח רצף, אך אין כל הכרח שהיה רצף כזה. יכול להיות מספר אינסופי של מצבים שאיננו רצף (ואפילו מספר לא בן מניה - ההוכחה של כהן להשערת הרצף מראה כי דבר כזה אפשרי). כמובן, כאשר אין רצף, לזמן יש מובן אחר מאשר המובן ה"רגיל". הוא משמש בעצם "תג" המבדיל בין המצבים (השונים או זהים) או פרמטר, כאשר על פרמטר זה מוגדר סדר שמובנו "לפני" (או אחרי, איך שאתה מעדיף). תחשוב על אוסף של מצבים שבהם היקום הקדום יכול להמצא, עם תהליך כלשהו שמעביר ממצב למצב, כאשר חלק מן המצבים הם "מפצים גדולים", וחלק זה יכול להיות סופי או בן מניה, ושאר המצבים אינם. התהליך מעביר את היקום ממצב למצב, עד ש-"בום!". העד ש הזה יכול להמשך נצח, כלומר "לפני" כל מצב תמיד היה מצב אחר שאיננו מפץ. לגבי הסיפא של הודעתך, באמת שאינני יודע איך להתייחס לגיבוב המילים הזה.

barakhalla

New member
יש פה אוקסימורון:

"אינסופי משתנה..." אתה כנראה לא מבין את המושג "אינסופי" ו "נצח". אתה אפילו לא קרוב. זה מינוח תיאורטי נוח וגמיש בשכלנו המוגבל אך אינו מציאותי בעליל. חומר לא היה תמיד, גם יקום קדום לא יכול היה להיות תמיד. חייב להיות מצב של יש מאין - לזאת הגיעו בסופו של דבר גדולי המדענים. ד"א, אותם מגבבים טענו לפני 2000+ שנה 1. שיש "נרתיק" לשמש שמגן מפני קרינתה ההרסנית. (ובאמת גילו זאת רק לאחרונה...) 2. בקבוצת הכוכבים כימה (פליאדות) ישנם למעלה ממאה כוכבים (בעין בלתי מזוינת ראו רק 8...) - וזאת 1600 שנה לפני גלילאו. איך הם ידעו?? ישנן עוד דוגמאות, אני אניח לך לחקור מעט ולהסתקרן... אתה במרחק של "תורת הקבלה והנסתר" בגוגל.

אני לא מבין ../images/Emo4.gif

נו טוף. אני מבין דבר אחד - אתה לא באת לכאן לשאול שאלות כדי להבין, אלא כדי להתווכח. אני ממליץ לך על פורום אתאיזם, שם ישמחו להתווכח איתך על הדברים האלה. אותי כבר שנים שזה משעמם לשמוע את אותם שטויות שוב ושוב

barakhalla

New member
אבל למה אתה לא מנסה לברר?

אני הייתי בדיוק כמוך, רק לא עצרתי בנקודה הזו, חיפשתי וקיבלתי תשובות. מה שמפתיע (או לא) זה שהתפתחות המדע גרמה לי להאמין באותו "כוח עליון." נ.ב מצטער ששעממתי אותך...

זה אתה שלא מנסה לברר.

גש לפורום שהפניתי אליו בהודעה הקודמת, חפש בו ותראה שכל השאלות שאתה מעלה כבר הועלו שם, נטחנו עד דק ונענו כולן. אתה יכול לא לקבל את התשובות, אבל אז מה הטעם בהעלאת השאלות שוב ושוב? לי זה הספיק.

למעלה