מדע בדיוני עברי...?

מדע בדיוני עברי...?

שלום עולם מה שלומכם? אני סטודנט חובב מד"ב וכל שנותיי כחולה "מסע בין כוכבים", סדרת הרובוטים של אסימוב וספריו של ארתור סי קלארק, לא נתקלתי בספר מד"ב ישראלי אמיתי! אני לא מדבר על פנטזיה... אלא מד"ב, וההגדרה בשבילי היא: סיפור דימיוני בסביבה טכנולוגית אפשרית או מבוססת על מדע אמיתי בהגזמה או בתקווה רחוקה. אז מה דעתכם? יש דבר כזה מד"ב ישראלי? דבר נוסף שאני מעוניין לשאול בעצתכם... אני התחלתי לכתוב(או לפחות לנסות) סיפור מד"ב קצר בזמני הפנוי, אך נתקלתי בקשיים... שמות. אין בכוונתי לכתוב על חלליות וחייזרים אבל תארו לעצמכם את המשפט הבא "משה ירד מן החללית ושלף את אקדח החלקיקים שלו..." אני אישית, אם אקרא משפט כזה בספר.. אני אשרוף את הספר.. אולי אני מפונק ושקוע בפנטזיה שבה השפה האנגלית נורא רומנטית בכל הקשור לטכנולוגיה.. אבל... חייב ליהיות פתרון. מה דעתכם? מחכה לתשובה... :)

mermit

New member
רגע, שאני אבין...

אתה רוצה מד"ב ישראלי, אבל לא רוצה קונטקסט ישראלי? מה רע? משה, עידו, ירון ועינת לא נראים לך אנשים שיסתדרו עם אקדח חלקיקים? אני לא הייתי שורף ספר כזה, אם הוא היה ישראלי, ומתרחש בהקשר ישראלי. היה יותר צורם לי אם זה היה ספר ישראלי שמתעקש לשחק אותה הוליווד. אם, מצד שני, אתה לא רוצה שום קשר לציביליזציה העכשווית, אלא סיפור שמתרחש במקום שונה לגמרי על ציר הזמן או המקום, תמציא שמות שאין להם שום קשר לשום תרבות ארצנית. זה, באמת, כבר קצת יותר קשה.

אל תבין לא נכון...

אני אוהב את המדינה שלי. כאן נולדתי, גדלתי וכאן ככל הנראה אשאר.. אבל השפה העיברית לא ממש עושה חסד עם טכנולוגיה שזה דבר עיקרי במד"ב.. אחרי הכל מדובר בשפה שבה "פלאפל עם חומוס בפיתה" ו-"שני ציפורים על עץ" נשמע טבעי יותר מ-"אקדח חלקיקים" או יותר לימיינו: "דפדפן", "שח רחוק" (טלפון) וכו´... אבל אולי..אוכל לחיות עם זה... אחרי הכל כמה מהפיתוחים הטכנולוגים הגדולים ביותר פותחו על ידי ישראל..(מותר להתלהב קצת לא?:) הבעיה היא בשמות ותיאורים... אבל שוב לשאלתי... יש ספרי מד"ב (איכותי) ישראלי? (באיכות אני מתכוון לרמת השכנוע/אמינות מדעית, הידעתם שיותר מחצי הטכנולוגיה במסע בין כוכבים כבר קיימת. אביזרי תקשורת קטנים, שטחי איחסון נתונים, מסכי מגע, ועוד ועוד...)

לבעית השמות העבריים יש

פתרון מאד פשוט: תשתמש בשמות שקיימים גם באנגלית. אם עידו או נחמה מטרידים אותך, תשתמש בדן, רון, בן, שירלי, שרון וכו´. כיוון שזה טרנד אופנתי בימינו, לא תתקשה למצוא דוגמאות נוספות.

גרומיט

New member
יש מד"ב ישראלי

לא הרבה, אבל בהחלט יש. סיפורים קצרים פורסמו בכמות נכבדה במגזין המנוח "פנטסיה 2000" וממשיכים להתפרסם גם היום במקומות שונים ברשת (ראה למשל את מגזין "בלי פאניקה"). ספרים - גם פורסמו, אבל פחות. ישנם מספר ספרים של יבשם עזגד, לא מעט דיסטופיות עבריות גאות (למשל "הדרך לעין חרוד" של עמוס קינן, או "מלאכים באים" של יצחק בן-נר), לפחות ספר אחד של גיל הראבן, 2020 של חמוטל שבתאי ועוד כמה. צריך רק לחפש - ולא לצפות ליותר מדי. רוב ספרי המד"ב העבריים שקראתי לא היו ממש לטעמי.

אולי הסיפור שלי...

אולי...הסיפור שלי יהיה האיכותי הראשון.. סתם.. יש לי כמה רעיונות טובים לדעתי אבל חסר לי הידע הספרותי אז אני לא ממהר... בינתיים אתן לעתיד להמשיך לעבור את הדמיון...

אותואחד

New member
עוד ספר זה צבוע בקורונדי

וגם עתידות הידוע לשמצה.ולמרות שאני מסכים כללית עם ההצהרה שאין מדע בדיוני עברי טוב לפעמים יש חריגים-כמה מהסיפורים בספר הזה(צבוע בקורונדי)נחמדים מאוד.

snift

New member
איפה לומד הסטודנט ?

אולי ניתן לקשר אותך למישהו אצלך באזור.. אולי נוכל לארגן פעילות בקמפוס שלך ...

פעילות? איזה..שיגור מהחלון?../images/Emo98.gif

איזו פעילות קיימת במד"ב? בכל אופן.. אני לומד אי שם בצפון... אבל מעדיף להשאר מסתורי. תודה

Boojie

New member
אז ככה:

ראשית, האגודה. האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה (חתיכת שם, אה?) מארגנת שני כנסים בשנה (אייקון בסוכות, במשותף עם אגודת חובבי מסע בין כוכבים, ופנטסי.קון בפסח, שעוסק בפנטזיה) פלוס פעילויות שונות ומשונות כמו הרצאות, והקרנת שר הטבעות הקרבה ובאה, את הוצאת "המימד העשירי" וכן הלאה. עוד פרטים אפשר למצוא באתר האגודה. כמו כן, אפשר למצוא באתר האגודה מאמר שמרכז פעילויות מד"ב לחודש דצמבר - יוזמה ברוכה שאני מקווה שתימשך. בנוסף, יש פעילויות שמאורגנות על ידי תאים מקומיים בכמה ערים. אתה לא מגלה מאיפה אתה, אז יקשה עלי להציע לך תא רלוונטי, אבל אני מאמינה שבירור קל בפורום האגודה יעלה משהו בחכתך. ואם לא, אתה תמיד יכול לארגן תא משלך.
ולפעמים יש גם פעילויות בלתי תלויות - למשל, לפני כמה זמן ארגנו אני, החבר שלי ואסטרו-נעמי Murder mystery party (מין משחק תפקידים של תעלומת רצח מד"בית), זו הפעם השניה. היה מגניב ומצחיק מאד. והכי כיף: פורום-קונים. אנשי הפורומים שמכירים אחד את השני היטב מסביבת האינטרנט, מקיימים פעם בכמה זמן קון (יעני, כנס, התאספות, מסיבה, הילולת שיכורים - מחק את המיותר. או לא.) בבית אחד החברים. הפורום-קון הגדול האחרון התקיים בביתי והכיל אנשים מפורום אורט, הפורום הזה, ועוד כמה מקורות בלתי תלויים... כמו כן ארגנו Snift וTanath פורום קון אצלם, שלא ממש שמענו ממנו רשמים, אבל אני חוששת שהיו בו מעט משתתפים, בגלל הודעה מאוחרת מדי.
בקיצור, שווה לעקוב. יש פעילות, רק צריך לשים לב, ובטוח תמצא...

Tanath

New member
רשמים

היו שני סוגי אייריש קרים
, יותר טובים מהרגיל, ולא היו האנשים המתאימים לגמור את כל מה שהכנו (במיוחד חייש). אכן הגיעו מעט מאוד אנשים, וחלקם נרדמו מהר מאוד, אבל לא באשמתנו. היה נחמד ופעם הבאה ההתראה תגיע הרבה יותר מוקדם.

הייזל

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

האמת..נשמע מעניין...

לא נראה לי שיהיה לי זמן בקרוב בגלל הסמסטר הנוכחי.. אני סטודנט באיזור הצפון. אבל אשמח לקבל מידע על פעילויות בסביבתי, במיוחד אם יש גישה לכסאות גלגלים.

Boojie

New member
אני ממליצה לך את הדברים הבאים:

1. שתירשם לרשימת הדיוור של האגודה: [email protected] ברשימה זו נשלחות הודעות לגבי פעילויות מתוכננות של האגודה. בנוסף, אם תעשה כרטיס חבר תקבל גם הודעות חודשיות הביתה שמרכזות את פעילויות האגודה. יש לקחת בחשבון שלפחות כרגע אין לאגודה הרבה פעילויות באיזור הצפון. 2. שתבדוק איזה מהתאים המקומיים מתאים למקום מגוריך (כמו שהצעתי לך כבר, בפורום האגודה) ותצטרף אליו. ככה תקבל מהם הודעות על כל הפעילויות שהם מארגנים.

גרעאפס

New member
בקשר לשפה העברית.

אני משתעשע בכתיבת מדע בדיוני הומוריסטי ואני מוצא את השפה העברית שימושית מאד לעניין זה. דווקא בגלל חוסר הרומנטיות של השפה, כהגדרתך, או חוסר הדרמטיות שבה, היא אידיאלית לכתיבה צינית שמלגלגת על הכל, כולל עצמה. למשל, פעם אחת קראתי לגיבור שלי יחזקאל בן אפרים בן שמואל. בכלל, אני משתמש הרבה באנלוגיות והקבלות לסיפורים תנכיים, משני טעמים. האחד, שהקבלות כאלו משרתות נאמנה את המטרה הקומית. השני, התנ"ך הוא אחד מיצירות האומנות המיוחדות של האנושות, והיא נכתבה בשפה העברית, ולכן אני גאה מאד לכתוב בשפה הקדושה הזו.

למעלה