"מדריך דרך"

צימעס

New member
"מדריך דרך"

אתמול נתקלתי בצרוף מילים זה, ותהיתי אם זה ביוט או גיבוב. זה היה לפני השינה, ואת שאר הזמן עד להרדמות ניצלתי כדי לנסח את פניתי בנידון למועצת אח"לה, אבל אני לא כל כך זוכרת את הנוסח. נראה לי שלא אפנה.

קא זו או

New member
תראה - לאמיתו של דבר

מדריך / דרך אינו הומונים, שהרי כתיבתם והגייתם שונה, ובוודאי אין משמעותם דומה [זה דווקא טוב להומונים]. עם זאת, לדעתי, כאשר שתי מלים מאותו שדה סמנטי, שגם הקרבה הצלילית בינהן גבוהה יחסית ושמשמעותן שונה [אין מדריך ודרך אותו הדבר, כידוע], אפשר לדבר על הומונים. לא מוצלח, נכון.. אך..

אבל

מדריך ודרך שייכים לאותו שורש, ומשום כך משמעותם קרובה. בצמד הזה אין שתי התכונות ההכרחיות להומונימים: כתיב והגייה זהים, ומשמעות שונה. בדרך כלל מדובר במילים שרק במקרה נשמעות ונכתבות אותו הדבר, ואין ביניהן שום קשר סמנטי.

קא זו או

New member
אני מנסה להרחיב את ההגדרה

אבל זה לא הולך. מדוע מדריך ודרך קרובים במשמעותם, אגב? מדריך = אדם/ספר/חפץ אשר מורה כיצד : להפעיל מכשיר, להגיע ממקום למקום, להתפתח, לשנות, להכין עוגה דרך = שביל/משעול כבוש/סלול המוביל מנקודה א לנקודה ב'. במשמעות המטאפורית של המילה דרך נמצא גם: סגנון חיים, צורת חיים וכו' כלומר המשמעות לא ממש דומה. אני חושב שיש צליליות דומה בין שתי המלים. אבל אם לא אז לא. נגיד שיש כאן דמיון מצלולי ונסתפק בזה.

מוגג

New member
בכיצור, בלבלת במוח ובזבזת

זמן אח"לה יקר. השליכוהו לבור!

קא זו או

New member
את זה אתה אומר כמלכת הלב

או כאותו מלך יהודי עתיק שזרק את ירמיהו לבור הכלא. החלט מהר פן תאחר. תפקיד נכבד הענקת לי.

מוגג

New member
אני חשבתי דוקא

על דבל'ה גליקמן ב"מוגבלות המוחות" (זהו זה, שם, שם). מלכת הלבבות הורתה על עריפת ראשים - סוגה שונה לגמרי.

קא זו או

New member
זהו זה, שם, שם

לצעריח מעולם לא חלקתי את "חווית זהו זה" עם אחרים. במלים אחרות - בכלל לא יודע על מה אתה מדבר. לגבי מלכת הלבבות - אתה צודק, אבל - האין זה אותו הדבר? אבל התנחמתי בעובדה שאתה לא שולל את זכותי להידמות לירמיהו.

פּלפּל

New member
וגם כאן, כאן

ז"א, כאן. איכות הקלטה לא ממש טובה, אבל שומעים, אם פותחים רמקולים.

קא זו או

New member
שמעתי, צחקתי ושמתי לב

שאפשר בהחלט להשתמש במערכון הזה גם כדי ללמד את סיומת : מָןאו את ההברה מָן, ובוודאי להתעסק עם החרוז.

קא זו או

New member
בינתיים המחשב שלי לא מצליח לפתוח

אבל אנסה מאוחר יותר שוב, אולי. תודה

צימעס

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif חרצית! חרצית! ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

זה מה שפתח את מגרת הזכרון הזהו-זהו (בעצם - של הפרק הזה) הסתומה שלי.

מדריך+מורה דרך

זה גיבוב. לא? כשמנסחים משהו בדקות שלפני ההירדמות אין סיכוי לזכור את זה בבוקר. כך זה אצלי בכל אופן. אבל תגידי, לא עדיף להירדם עם משהו יותר חביב להיטרד בו?

קא זו או

New member
כן ולא, לדעתי

אם המדריך מורה דרך אז כן, אבל אם זה מדריך להרכבת מחשב נראה לי שלא.

למעלה