מהאנושיות דרך הלאומיות אל החייתיות

GRADLER

New member
שאלה פשוטה:

האם ליבוביץ' האמין, כמאמין תמים, שהאל "יהוה" הוא האלוהים?
כלומר, מתכנן היסודות הכימיים הוא גם מי שדיבר אל משה ואמר לו לרגום את המקושש באבנים, לשרוף את קורח וכו.
לשון אחר, האם ליבוביץ' כפר באפשרות שמוצאו של האל "יהוה", כשאר האלים, בדמיון האנושי ובאסטרטגיית ניהול חברתי של מתכנן המנהל הציבורי בעולם העתיק?

GRADLER

New member
האם באותה הקלות תוכל להעתיק

את תשובתך הפשוטה למקום שבו שאלתי הפשוטה
תתייחס לחסיד תולדות הארון הממוצע בגילאים 13-28?
או חוזר בתשובה קלאסי - נער מזרחי מהפריפריה?

u r i el

New member
עוד תשובה פשוטה :

אין כל קשר להשתייכותו של המאמין, לגילו, למינו, למוצעו או למקום מגוריו וכד' - כל זמן שהוא דתי.
חוקי המשחק הדתי כוללים מיניה וביה אמונה זו.

GRADLER

New member
אתה מחוסר חוש סוציולוגי.

בדיפולט לגיל, למעמד חברתי, למעמד סוציואקונומי יש ידיעות ורצונות
שונים ואף מנוגדים לאלה של האזרחים הכלליים בכל הקשור למצע הערכי המונח בביס הליכוד החברתי. ראש מערכת, אדמיניסטרטור, בכל חברה ובכל זמן, שבטית-פגאנית, דמוקרטית-קפיטליסטית, קומוניסטית, מונותאיסטית, הוא בעל פרופיל פסיכולוגי השונה משל האזרחים העובדים. זה חוק טבע. הוא פשוט אדם אחר.

אין לי שמץ של מושג מה הקונצנזוס בעניין זה

אבל לי נראה שכל עוד היתה מלחמה קרה בין המעצמות- הן טרחו לחזק את מראית העין המייחדת אותן לטובה- המערב חיזק את היסודות הדמוקרטיים וברית המועצות חיזקה את היסודות של השוויון.
עכשיו כשברית המועצות התפרקה- אף אחד לא טורח לחזק לא את הדמוקרטיה ולא את השוויון.
המתח הבין גושי תוך כדי איום גרעיני נראה לי כמו הדבר הטוב ביותר שקרה לאנושות במאה השנים האחרונות- הוא הביא שלום דה פקטו (מלחמה קרה) אחרי מלחמות עולם בלתי נתפסות, אנרגיה גרעינית, טכנולוגיית חלל ואינספור טכנולוגיות שנגזרות ממנה, חיזק הגשמה של ערכים דמוקרטיים\שוויון וכ"ו וכ"ו

GRADLER

New member
רועי. אני חייב להודות.

נתת כאן ניתח מבריק של הרבה מאוד דברים במעט מאוד מילים.

למעלה