הבעיה עם ריצה בניגוד להליכה ואפילו לדילוג, שחלק ממהותה היא ההמשכיות. והריצעד נותן קצת תחושת בידוד לריצעד אחד. כלומר, הדבר שנוצר מהרבה ריצעדים מרגיש באמת כמו רצעוד ולא כמו ריצה. אז מה כן? לא ברור לי
הייתי אולי מחפשת בכיוון של מילה המסמנת "חלק" מרצף הריצה. ... לשלב עם רצ \ ריצה משהו כמו פרוסה, נתח, מנה, חלק, חתיכה, קרע, פיסה קטע? רק שלא ברור לי איך... או אולי סתם ריצוץ?
יש בסלנג (עגה??? דיון בפני עצמו) ביטוי בשם "ריצרוץ" והוא קשור בפעולת מעיים מסויימת... רוצים שאני אפרט? עד כמה שזכור לי מחבריי הבוטים ריצרוץ הוא סוג של שלשול. ותשאלו מה ההבדל? שלשול מוגדר כיציאה רכה לפחות שלוש פעמים ביום ואילו ריצרוץ הוא אותה יציאה , לאו דווקא רכה ולאו דווקא מספר פעמים ביום , בה הפסולת מופרשת מן הגוף באותה "ישיבה" בחתיכות קטנות שעוקבות אחת אחר השנייה , מה שנקרא "בתשלומים". התנצלותי הכנה אם הבכתי/פגעתי/הגעלתי מי מכם/ן אך ככל הנראה גם בנושא הלשון העברית יש צורך באישיות חזקה וקיבה חזקה לא פחות.
רק שעידן לא תשכח לקחת לריצה את המונח אולי הוא במטבח או על שידה מונח אולי מוחבָּא בפח אולי בקנה תותח פרחים בקנה מונחים בצריח ישובו לכפר בריצעד (זה שמו?) מונח שעוֹנה על צרכים, כך נניח, ישוב עמהם ויונח במקומו.