מהגר טרי - איפה כדאי להתמקם בהתחלה?

nozrat

New member
מהגר טרי - איפה כדאי להתמקם בהתחלה?

היי

אנחנו בתוך תהליך הגירה לניו זילנד, ללא הצעת עבודה, וקוראים הרבה הרבה על האזור (בעיקר פה בפורום..)
באופן גורף אני רואה שההמלצה היא להגיע קודם לאזורים המרכזיים בעיקר אוקלנד, או לכל היותר וולינגטון או קרייסצ'רץ
מצד שני, ככל שאני חופרת יותר, אני רואה שאלה האזורים היקרים יותר בעיקר אוקלנד, ואחוזי האבטלה שם לא נמוכים ממקומות אחרים, מה שגורם לי לחשוב שאולי דווקא כדאי להתחיל באזורים אחרים כמו פרברי המילטון, שם ההוצאות שלנו יהיו נמוכות משמעותית, בעיקר בשנה הראשונה עד שנתמקם עם עבודה וכו', ועם אחוזי האבטלה הנמוכים שם נראה שהסיכוי למצוא שם עבודה אפילו גדול יותר מבאוקלנד (אנחנו לא אנשי היי-טק). אומנם יש שם פחות משרות אבל גם הרבה פחות אנשים.
מה דעתכם?

ANZ1

New member
כמה הערות

- ניו זילנד גדולה והמרחקים גדולים, רוב הסיכוי שהעיר שתעברו אליה, תהיה העיר שתגורו בה ותעבדו בה, זה לא כמו בישראל שאפשר לגור בפתח תקווה ולחפש עבודה בערים אחרות.
אפילו המילטון - אוקלנד זה שעתיים נסיעה בבוקר, תבחרו באיזו עיר אתם רוצים לגור ולשם תעברו.
- אם אתם ממש לא יודעים, ואם לא הייתם בניו זילנד, הייתי מציע תנחתו ותעשו טיול ככה תראו מקומות שונים, זה לא יגיד לכם איך לגור במקום מסוים, אבל אפשר לראות איך נראה המקום, הנוף והאנשים מסביב.
- המילטון זאת עיר משעממת, אפילו בהגדרה ניו זילנדית, אין ים, אין דברים מענינים, מוקפת בחוות חקלאיות, חור לפי ההגדרה, מקבילה לפתח תקווה הישראלית רק בלי הקירבה לעיר המרכזית, וזה גם ההגדרה של הניו זילנדים - חור משעמם.
- נכון שאוקלנד היא העיר הכי יקרה בניו זילנד, אבל גם המשכורות הכי גבוהות, זה תמיד הולך ביחד, מרויחים הרבה מוציאים הרבה, כך שאין הבדל.
- ובאוקלנד יש הכי הרבה אפשרויות תעסוקה מגוונות פי המון מאשר המילטון.
- לא כתבת מה אתם מחפשים, מה הטעם שלכם, אני למשל , אם הייתי צריך להגדיר, הייתי מגדיר שאני רוצה לגור ליד הים, שאני מחפש מזג אויר חמים, ואזור פעיל ומגוון וזה די מוציא את האי הדרומי ואת חצי האי הצפוני.
אגב, אם אתם מחפשים מקום דומה לאולקנד, אבל משום מה לא אוהבים את אוקלנד (לא שאפשר להגיד דבר כזה על אוקלנד שהיא פזורה על שטח עצום ויש בה המון דברים שונים) טאורנגה היא אוקלנד בקטן.

אבל בניו זילנד יש מאות ערים וישובים ומכיוון שלא נתתם שום פרמטר, אי אפשר להמליץ.
מה שכן, רוב המהגרים עוברים לאוקלנד, בגלל אפשרויות התעסוקה, בגלל הרב תרבותיות והקהילות השונות. , למשל קהילה יהודית
אבל לכם יש את כל ניו זילנד לבחור ממנה אם אין לכם הגדרות.

nozrat

New member
מחפשים מקום עם יוקר מחיה נמוך יחסית

כמה שניתן בניו זילנד, קהילה יהודית לא חובה. ים לא חובה.
אנחנו רוצים מקום עם סיכויים טובים למצוא עבודה.
רצוי עם סיכוי נמוך לרעידת אדמה (מה שכרגע שם בצד את וולינגטון, למרות שהיא נראית לנו עיר מדהימה)
מזג אוויר חמים זה פלוס אך על זה אפשר להתפשר

ANZ1

New member
חיפוש מקום

סיכוי נמוך לרעידת אדמה - ככל שמתרחקים צפונה מהאי הדרומי וולוינגטון הסיכוי יורד, לכאורה נורתלנד הוא האזור הכי עונה על ההגדרה.
מקום עם יוקר מחייה נמוך, ככל מתרחקים מהערים הגדולות ובעיקר מאוקלנד,
ביחד עם הדרישה הראשונה, נורתלנד הוא מקום מאד זול למחייה, הוא גם המקום היחידי שגם אפשר למצוא בתים מאד בזול וגם אפשר לגור בהם עם הבידוד הניו זילנדי.
מציאת עבודה זה הפוך, עבודה יש בעיקר ליד הערים הגדולות, למרות שלא כתבתם במה אתם עובדים, יש גם תעשיות בצפון.
לכאורה מתאים לכם צפון ניו זילנד, חמים, שקט ומאד זול, בקשר לעבודה אי אפשר לדעת.
כי שוב, במקום זול המשכורות יהיו יותר נמוכות.
אבל תבדקו גם בWHANGAREI או בעיירות יותר קטנות בצפון , או ב TAURANGA

kiwi2b

New member
אני חושבת שחשוב גם איזה טיפוס אתם

של עיר גדולה או של מקום קטן.
אני במקום קטן בנורת'לנד הייתי מתחרפנת. לא שאלה מקומות רעים, פשוט המאפיינים שלהם לא מתאימים לי
. יתרון נוסף של עיר גדולה (או לפחות גדולה יחסית) הוא שיש מגוון מוצאים ומבטאים. אתה לא מגיע למקום ואתה כמעט היחיד שחריג. בעיר גדולה גם יש אפשרויות להישאר בעיר ולעבוד באותה עבודה, אבל לעבור שכונה (נגיד אם לא מרוצים מהאוירה או מבית הספר המקומי).
זה שלא שאני מנסה לשכנע אותך לגור דווקא באוקלנד (על אף שאני גרה באוקלנד ואני מרוצה), אבל אני חושבת שאולי כדאי לשקול להגיע לאוקלנד ומכאן להתחיל לחפש גם במקומות אחרים (פאנגריי, המילטון ואחרים שהומלצו לך).
בהצלחה!
&nbsp

nozrat

New member
אוקלנד זו בהחלט אופציה

החשיבה שלי הייתה שעד שנמצא עבודה, דבר שיכול לקחת זמן, נגור במקום עם יוקר מחיה זול, וככה לא לגמור את החסכונות שלנו כ"כ מהר על שכר דירה יקר.
אם נגור באזור המילטון, לנסוע שעתיים לראיון עבודה באוקלנד זה לא ביג דיל

בגדול, אנחנו לא אוהבים לגור בעיר. אבל אני יודעת שערים בישראל זה לא כמו הערים בניו זילנד, ככה שאנחנו מגיעים בראש פתוח

ANZ1

New member
לדעתי הפוך

לדעתי מגורים זמניים בהמילטון יהיו לכם יותר יקרים.
אתם תצטרכו לקנות ולהחזיק רכב, וזאת הוצאה גדולה, באוקלנד אפשר להתניע בתחבורה ציבורית.
בגלל שאין דברים מענינים בהמילטון אתם תוציאו הרבה יותר כסף על בילויים או דברים כדי לא להרגיש מסכנים.
ובכלל אם תבדקי, תראי שאותו בית בפרבר של המילטון אפשר לשכור באותו הכסף בפרבר רחוק של אוקלנד.
לדעתי ואין בעיה לבדוק באתרים, בית ישן של 3 חדרי שינה, בפרבר רחוק , יעלה לכם כ350-400 דולר ניו זילנדי לשבוע בשני המקרים.

kiwi2b

New member
אם אתם לא אוהבים לגור בעיר אז לא אוכל

להמליץ על מקומות, אבל מה שכתבת בסוף הוא מאוד נכון, החווייה האורבנית בניו זילנד שונה מאוד. וראש פתוח זה תמיד טוב
.

ANZ1

New member
אגב, שאלה מענינת

אם אין לכם הצעת עבודה, ואין לכם ניסיון בניו זילנד, ויש לכם מקצוע ברשימת המקצועות בטווח ארוך,
אז לדעתי, גם אם יש לכם תואר שני או דוקטורט וגם אם יש לכם את המקסימום ניסיון בעבודה,
אתם לא מגיעים ל140 נקודות.
כמה נקודות יש לכם ?
אתם יודעים שאי אפשר להגר בפחות מ140 נקודות בלי הצעת עבודה ?

nozrat

New member
אנחנו עובדים עם יועץ הגירה

לפי החישוב שלו יש לי 145 נקודות. אני סומכת עליו, מקווה שלא אתאכזב.

shnets

New member
דעתי היא שתעזבי אותך משטויות כמו עבודה, אבטלה והרבה\מעט אנשי

ם.
אם כבר נותנים במעבר אז שלב ראשון לכו על מזג האויר המתאים לכם, אח"כ על מקום מגורים מועדף (ישוב קטן, פרבר או הצנטרום של הפיילה). עבודה בכל מקרה לא תמצאו, אבל מאחר ובסוף (כמעט) כולם מסתדרים אז זה יהיה במקום נעים, שנוח לכם לגור בו.

ANZ1

New member
סביר להניח...

אם אתם מתכננים להגיע ולמצוא עבודה תוך חודש
תתכוננו לאכזבה
הרבה מהגרים לא מוצאים עבודה בחצי השנה הראשונה או יותר
וכאלו עם נקודת פתיחה עדיפה על שלכם, כמו כאלו שאנגלית היא שפת אם שלהם.
התחום היחידי שאפשר למצוא בקלות חסית עבודה, זה בעיקר בתוכנה, גם כי יש ביקוש וגם כי לא צריך רישוי מקומי.

אגב, אני חייב לציין שאתם לא נשמעים כמהגרים ישראלים רגילים לניו זילנד.
מי שבדרך כלל מגיע לניו זילנד, זה כי הוא אוהב את הנוף, אוהב את האוירה, את הרוגע
לא באים למצוא קרירה, בשביל זה נוסעים למדינות אחרות.

nozrat

New member
העצות שלך חשובות ולבטח ישמשו אותי, אבל ההנחות לגביי שגויות

1. אנגלית אצלי אינה שפת אם אך מזה 5 שנים אני עובדת בחברה אמריקאית שכל התקשורת בה באנגלית. האנגלית שלי טובה מאד.
2. אנחנו רוצים להגר בשביל איזון בית-עבודה, שקט וביטחון
3. אני אשת קריירה היום, מפרנסת יחידה למשפחה, מרוויחה הרבה מאד כסף אבל לא רואה את הילדים שלי כמעט בכלל באמצע שבוע. מזה אני בורחת.
4. אנחנו לא מחפשים קריירה, אלא לחיות במקום בו יום עבודה כברירת מחדל מסתיים ב-4-5, וכך שני ההורים בבית אחה"צ. לכאורה דרישה הגיונית אבל אני יכולה לספור על יד אחת את מקומות העבודה שבאמת מציעים זאת בארץ (עם משכורת סבירה).
5. נקודת הפתיחה שלנו היא שיקח לנו כשנה למצוא עבודה סבירה. בגלל זה, כפי שכתבתי בהודעה הראשונה, בחישוב הכסף שאני אצטרך שיהיה לי אני בונה על שנה של חיפושים. בגלל זה אני רוצה להתחיל במקום עם יוקר מחיה נמוך.

לרבים מחברינו אנחנו נשמעים לא הגיוניים ולא רגילים, ואנחנו חוטפים המון ביקורת ותוקפנות על זה שאנחנו רק מעלים בדעתינו לחפש אלטרנטיבה לארצינו מולדתינו אהובתנו.
אולי אנחנו לא מהגרים ישראלים רגילים, ואולי כל זה נשמע לא הגיוני, אבל זה אנחנו.

לי נשמע שאתם בדרך הנכונה.

המניעים שלכם להגירה, והציפיות שלכם ממנה, הם מציאותיים וברי-השגה.
ANZ1 נוטה לעתים להציג את חצי הכוס הריקה של ההגירה - וזה שירות חשוב לאנשים שמגיעים להגירה עם הנחות לא ריאליות...

nozrat

New member
תודה - זה אכן חשוב לדעת את החסרונות לפני שמגיעים

הרי את חצי הכוס המלאה של ניו זילנד לא קשה למצוא..

zaske

New member
למה לא אוסטרליה?

לגבי החברים שלכם - לא לדאוג, הם לא יהיו איתכם בקשר כנראה בגלל פער השעות.
לגבי רמת האנגלית שלך - נו, אז את חושבת שהיא טובה. כותב פוסט זה גם עבד 4.5 שנים בקורפורייט אמריקאי, כל התקשורת באנגלית - חרטא. תגיעי אל הקיווים והאוזים ותגלי שאמריקאית זה לא אוזית ולא קיווית ויש לך מה להשלים וללמוד.
מעבר לזה אמנם לא ניו זילנדי, אבל חלק גדול מהדיון מתאים גם לאוסטרליה - לא הייתי ממליץ לעבור למשהו שהוא לא עיר גדולה יחסית, מהשיקולים שמנו כאן -
א. לא יודע כמה כדאי להיות הזר היחיד בסביבה, סביר להניח שלא יעשו לך כלום, אבל אולי סתם לא יהיה נעים.
ב. עבודה יותר קל בהערכה גסה למצוא במרחק סביר מהערים הגדולות
ג. ערי אוסטרליה (וגם ניו זילנד ממה ששמעתי) שונות בתכלית מערי ישראל, ובהחלט אפשר לקבל תחושה של מרחב גם ב"עיר".
ד. לגבי סעיף 4 - בואי נגיד ככה, כסף לא גדל על עצים ב2 המדינות, וכדאי להתנהל נכון מבחינת קריירה כנראה בשתי המדינות. לא יודע איך אצל השכנים מדרום, אבל אצלנו יוקר המחיה עולה. צריך לעבוד (או לזכות בלוטו, או לדעת מתי להשקיע בנדל"ן אפילו שמיקימאוס10 לא מסכים), אבל בתור מהנדס תוכנה בכיר, אני חייב להגיד לך שלצאת בשעה 5 כל יום (לפעמים קצת לפני, לפעמים ממש קצת אחרי), זה היה בחזקת מדע בדיוני בישראל, ואני בהחלט מבין לליבכם בסעיף זה.

למעלה