שמע, אלה הכל הכללות, אבל בגדול אין הבדל מהותי בין השתיים
או יותר נכון, אוסטרליה לא מושכת לכיוון מאוד שונה מארה"ב. זה לא כאילו אוסטרליה היא מדינה עם אג'נדה כלכלית או חברתית חזקה שמאלה. יש פה את כל החולי והבעיות שקיימות בארה"ב או כל מדינה 'מערבית' אחרת לצורך העניין. הכיוון הוא ארה"ב.
חופש הנשק, או בוא נצמצם - נשק - הוא אמצעי חד וברור להשיג באופן דורסני את מבוקשך בדרך שאחרת תהיה יותר ארוכה. חופש הכסף או - כסף - הוא שווה ערך לנשק במובן הזה. אני לא בטוח אם כאן המקום להיכנס לדיון על כלכלה מודרנית, שוק חופשי, אדם סמית' וכדומה, אבל הפואנטה עומדת בעינה.
למעלה כתבתי שאוז וארה"ב זה לא אחד לאחד, כי אין דבר כזה לטעמי, אבל בגדול הן יותר אותו דבר מאשר הפוך. וכן אוסטרליה נעה לאט, זה חלק מהשמרנות וההססנות (הלפעמים בריאה לפעמים פחות) לדעתי, בהשוואה לארה"ב.
אגב, לטעמי כמובן, אוסטרליה בכלל לא מדינה ענקית, בטח שלא בקנה מידה הצפון אמריקאי. יבשה, גרגירי חול וסלעים - כן זו חתיכה ענקית. אבל כמדינה, אנשים, היסטוריה, אפשרויות, כמויות והבנת אותי כבר, זו מדינה סמול פלוס עד מדיום.
שלא תבין לא נכון, נהדר לי פה, לא אחליף את מלבורן בשום עיר אחרת שבסביבה הקרובה (עד 15,000קמ -+), ובכלל אולי רק בשתי ערים אחרות בסביבה הרחוקה (המנהל הנקניק נמצא באחת מהן עכשיו אוכל שטרודל תפוחים וצוחק המנייאק הזה) - אבל כל זה לא אומר שאני צריך ליפות את הדברים מעבר לנדרש.