מהגר טרי - איפה כדאי להתמקם בהתחלה?

nozrat

New member
אוסטרליה יותר מידי מזכירה לי את ארה"ב

arieltr

New member
אוסטרליה מזכירה גם לי את ארה"ב

מן הסתם יש הבדלים וזה לא אחד לאחד כי אין דבר כזה, אבל בגדול, כן, אוסטרליה די מזכירה. לפני שהגעתי לכאן, משום מה, בדמיוני ראיתי את אוסטרליה כמשהו מאוד שונה ממה שגיליתי, וזה לא היה בהכרח לטובה. אני מניח שבסולם השלבים זה נקרא 'התפכחות'. כיום, מן הסתם אני כבר בשלב שלא קונה שום סיסמא מטופשת שינסו למכור לי כאן. אחד הדברים שלמדתי מאוד מהר זה שאוסטרליה מאוד חזקה במרקטינג, גם החוצה וגם פנימה. החוצה, סבבה שהתיירים יאכלו אותה. פנימה, זה כבר יותר מעצבן אותי היום. אבל עדיין זה הכל בהשוואה ל...

אני חושב שהכי 'נכון' שאני יכול לומר זה שאוסטרליה הולכת ונהית יותר דומה לארה"ב מאשר שונה ממנה. היא לא מציע משהו שונה או אלטרנטיבה אחרת ממה שקיים בארה"ב. פעם די חשבתי שאוסטרליה היא מן סוג של 'ארה"ב לעשירים' כי הגיוון והאפשרויות שקיימות שם לא קיימות כאן. היום אני עדיין חושב כך במידה מסויימת.

ANZ1

New member
דגלים כחול לבן אדום עם כוכבים

ארצות הברית, אוסטרליה, ניו זילנד
לכולם יש דגלים בצבעי כחול, לבן, אדום עם כוכבים
בכולן מדברים אנגלית
בכולן יש דולרים
בכולן יש דמוקרטיה וחופש אישי הוא הערך העליון
כולן מדינות קפטיליסטיות שמעודדות רווח אישי, המדינה היחידה שיש בה שלטון מהשמאל, היא דווקא ארצות הברית.
כולן מדינות הגירה מעורבבות ודי צעירות אך עם רוב לבן ברור.
אין כזה הבדל
ואסור להקשיב לשיווק של אף אחת מהן.
גם ניו זילנד היא לא באמת מקום כמו בפירסומות השיווק.
ארצות הברית היא לא רק ניו יורק ואוסטרליה היא לא סידני, אפשר למצוא בכל אחת מהם מקומות מאד דומים.
לגור באוקלנד \ מלבורן \ סיאטל מאד מאד דומה מרוב הבחינות, ממזג האויר עד האוירה מסביב.

arieltr

New member
חייל, תן הסיסמא?

private property זה 'טופ ואליו' בהחלט באוסטרליה. אם כי אני חושב שאני מבין רק חלקית את מה שאתה מכוון עליו. אולי סוציאליזם זו קללה בארה"ב אבל גם פה זו לא בדיוק ברכה, אלא יותר לכיוון סיסמא. והכיוון הכללי כאן הולך בדרכי ארה"ב, רק כמו שאתה יודע לוקח לאוסטרליה זמן לנוע...
אמנם שהיתי בארה"ב תקופה ממושכת אבל אינני עומד בקריטריונים שהצבת בפוסט ליד פה. בטח שלא בחיי המבוגרים. אבל זה לא באמת קריטי לשיחה זו.

לגבי ה- freedom , אין לי מושג על מה אתם מדברים בכלל. לאיזה Fרידום אתם מכוונים בכלל.
אם כבר, לטעמי, דווקא בגלל הרתיעה, הפוליטיקלי קורקט והפחד האוסטרלי משיחה בנושאים 'כבדים' שמחוץ למזה"א או קריקט או "וואו איזה קפה משובח", כי חס ושלום שלא 'יפגע' בטעות אף אחד אפשר לטעון שחופש הדיבור (סתם לדוגמא) הרבה הרבה יותר רחב בארה"ב. אני בטוח שאתה מכיר את הנוהל המקומי של "פרס לכל הילדים בגן...".

תמיד מצחיק אותי לשמוע מ'אוסטרלים' (בייחוד מרקע אנגלוסקסי) כמה הם מתעבים את ארה"ב, וכל הדימוי הנפלא הקיים במחשבותים. אבל במציאות כאן בשטח, ה-corporate culture מושרש היטב למעמקי החברה האוסטרלית, הקפיטליזם החזירי משתולל כאן בכיף, כסף ורווח זו השורה העיקרית גם כאן, וכמובן הזבל הטלויזיוני קיים בכל שנייה גם כאן ולא רק המדיה הזו.
בקיצור כל מה שנחשב כ'סמל אמריקאי מתועב' קיים בכל הצורות והאופנים גם כאן ולא בצורה שטחית בכלל.

דווקא את הדברים החיוביים, באופן גורס, לא השכילו לקחת מאמריקה ולהטמיע אותם בחברה המקומית וחבל.

Sweet Hereafter

New member
תראה...

אז אני מבין שגרת תקופה בארה"ב כילד. זה יפה. עדיין, כמו שאתה כנראה מבין, זה לא שווה ערך לחיים בארה"ב כמבוגר. לאן אני מכוון? שהשוואה בין המדינות שלא על בסיס חיים בשתיהן היא קצת... איך אומרים?... שטחית? סיסמתית? את אוסטרליה אני מניח שאתה מכיר לא רע בכלל, מה שנותן תוקף כלשהו להצהרות שלך לגביה. את ארה"ב אתה כנראה מכיר בצורה בלתי אמצעית דרך עיניים והתנסות של ילד (ואני מניח שזה גם מתייחס לתקופה של לפני כמה עשורים). מעבר לזה אתה מכיר את ארה"ב כמו רובנו - כתייר וכצרכן תקשורת ברמה זו או אחרת. לא שאני מזלזל, חלילה, אבל כמו שציינת בעצמך, וכמו שקורה לרבים (גם לי), התרשמות כזאת עלולה לעתים להיות די רחוקה מהדבר האמיתי (אם יש בכלל דבר כזה).

בנוגע לערכים, אני פשוט הערתי לאנז1 שכתב שבארה"ב הערך העליון הוא חופש אישי. אני אתן דוגמא למצב שבו יש התנגשות ערכים. מישהו בארה"ב מחליט להתנחל בשטח פרטי של מישהו אחר. חופשי, אז מותר לו - לא? אז זהו, שזה מפר את זכות הקניין הפרטי של בעל השטח, שלא ממש מעוניין באורח שהגיע. איזה ערך גובר? הקניין הפרטי, כי מותר לבעל השטח לירות בפולש. אני לא טוען שבאוסטרליה זה לגמרי אחרת. אולי זה לא. ההערה הזאת לא היתה קשורה לדיון שמשווה בין השתיים.

חופש ביטוי זה פן אחד של נושא החופש האישי. חופש אישי אומר שאדם רשאי ללכת אחר נטיות לבו (בתחומים מסויימים) מבלי להיקלע להתנגשות עם חוקי המדינה. למשל, אדם רשאי לבטא את היותו הומוסקסואל, להחזיק בכל דת שהיא וכו' וכו'. לא בכל המדינות זה כך. מהבחינה הזאת אני חושב שאין הבדל גדול בין אוסטרליה וארה"ב. זה שאנשים מצנזרים את עצמם בגלל מוסכמות חברתיות לא אומר שאין כאן חופש ביטוי. אתה יכול לכתוב מכתב לעיתון ולהביע כמעט כל דעה, וכל עוד אתה לא מוציא דיבה או מפר הסכם סודיות שחתמת עליו או סתם מסית נגד ציבור כלשהו, סביר להניח שלא ימנעו ממך את הפרסום ולא יפתחו נגדך בהליכים.

אני חושב שעדיין יש הבדל גדול בין אוסטרליה לארה"ב בנושא הערבות ההדדית VS אינדיבידואליזם. זה לא שכולם כאן סוציאליסטים, אבל עדיין הסטייט אוף מיינד של המדינה כמדינה הוא הרבה יותר סוציאל-דמוקרטי מאשר בארה"ב (גם כשהליברלז בשלטון). ע"ע סנטרלינק. נכון שהכלכלה כאן היא קפיטליסטית והכיוון בטווח הארוך הוא כמו בארה"ב אבל אני חושב שמה שמחזק את הרושם ה"קפיטליסטי-חזירי" הוא העובדה שיש כאן מוביליות סוציו-אקונומית נמוכה מאוד וזה כנראה משהו שמושרש חזק מאוד בתרבות הבריטית, שהתרבות האוסטרלית - אם יש דבר כזה - היא סעיף שלה (בשעה שהתרבות האמריקאית נולדה כאנטי-תזה אליה).

oriyahoo

New member
בתור אחד שגר באוסטרליה - לא מתאים לך תשובה כזאת..

גם ארה"ב וגם אוסטרליה הם שתי מדינות ענק עם עשרת (אם לא מאות) אזורי "תרבות" שונים.
טקסס לא דומה לניו יורק של דומה לפריסקו, וסידני לא דומה לאדלייד שלא דומה לפרת' שבטח לא דומות לאורנ'ג או אליס ספרינגס...
&nbsp
יש לפחות היום 3 הבדלים אדירים באופן גורף (שלא משנה איפה אתה גר) בין השתים (כשאחד טיפה ירד מאז אובמה קייר) -
1. ביטוח בריאות ממלכתי וכל הסובב(מדיקייר וסנטרלינק)
2. מיסוי ובנקאות
3. חופש הנשק...
על 1 אין מה להרחיב. על 3 תלוי באיזה צד אתה (אוהב נשק או נגד הקונספט שכל אחד רשאי לשאת נשק אבל גם כאן אין מה להרחיב) אבל על 2 דווקא יש -
&nbsp
אוסטרליה היא היום (ואולי זה ישתנה בקרוב) - אחת המדינות האחרונות בעולם המערבי שהבנקאות שלה עדיין הגיונית. נכון שצריך להצהיר על הכנסת כסף מסוים אבל לא נכנסים לך לתחתונים ולא אומרים לך מה לכן או לא לעשות עם הכסף שלך וכמעט כל אחד יכול לפתוח כאן חשבון בנק בלי הרבה בלאגן. המיסוי באוסטרליה (למרות שלא ממש אוהבים את הנושא..) - הוא בסה"כ הגיוני והוגן.
בארה"ב אם אתה אזרח, יכנסו לך לאמא של התחתונים גם אם אתה כבר לא חי שם שנים. חובות הדיווח הזויות ואתה צריך סיבה ממש טובה כדי שיתנו לך לפתוח שם חשבון בנק (וגם אז יחקרו לך את התחת). שלא לדבר שמבחינתם זה ששמת כסף, שלך, בבנק בשווצריה - זה עדיין לגיטימי להשתלטלך עליו אם בא להם (בהגזמה קלה).
&nbsp
בקיצור, על מנת להשוות בין השתים - צריך לפחות להחליט באיזה קריטריונים משווים.
&nbsp
בתור אחד שבמקור רצה להגר לארה"ב - היום אין מאושר ממני שבסופו של דבר הגעתי לכאן ולא לשם. ארה"ב, לעניות דעתי הולכת בכיוון הלא נכון הרבה יותר מהר מאוסטרליה.

arieltr

New member
שמע, אלה הכל הכללות, אבל בגדול אין הבדל מהותי בין השתיים

או יותר נכון, אוסטרליה לא מושכת לכיוון מאוד שונה מארה"ב. זה לא כאילו אוסטרליה היא מדינה עם אג'נדה כלכלית או חברתית חזקה שמאלה. יש פה את כל החולי והבעיות שקיימות בארה"ב או כל מדינה 'מערבית' אחרת לצורך העניין. הכיוון הוא ארה"ב.

חופש הנשק, או בוא נצמצם - נשק - הוא אמצעי חד וברור להשיג באופן דורסני את מבוקשך בדרך שאחרת תהיה יותר ארוכה. חופש הכסף או - כסף - הוא שווה ערך לנשק במובן הזה. אני לא בטוח אם כאן המקום להיכנס לדיון על כלכלה מודרנית, שוק חופשי, אדם סמית' וכדומה, אבל הפואנטה עומדת בעינה.

למעלה כתבתי שאוז וארה"ב זה לא אחד לאחד, כי אין דבר כזה לטעמי, אבל בגדול הן יותר אותו דבר מאשר הפוך. וכן אוסטרליה נעה לאט, זה חלק מהשמרנות וההססנות (הלפעמים בריאה לפעמים פחות) לדעתי, בהשוואה לארה"ב.
אגב, לטעמי כמובן, אוסטרליה בכלל לא מדינה ענקית, בטח שלא בקנה מידה הצפון אמריקאי. יבשה, גרגירי חול וסלעים - כן זו חתיכה ענקית. אבל כמדינה, אנשים, היסטוריה, אפשרויות, כמויות והבנת אותי כבר, זו מדינה סמול פלוס עד מדיום.

שלא תבין לא נכון, נהדר לי פה, לא אחליף את מלבורן בשום עיר אחרת שבסביבה הקרובה (עד 15,000קמ -+), ובכלל אולי רק בשתי ערים אחרות בסביבה הרחוקה (המנהל הנקניק נמצא באחת מהן עכשיו אוכל שטרודל תפוחים וצוחק המנייאק הזה) - אבל כל זה לא אומר שאני צריך ליפות את הדברים מעבר לנדרש.

oriyahoo

New member
תלוי מה זה אצלך הבדל גדול?

אני חושב שאנחנו מסכימים שבמאקרו - יש הרבה דמיון, הבעיה היא, שכאינדיבידואל, במקרה הזה הרבה יותר מעניין המיקרו.
ודווקא במיקרו יש כמה וכמה הבדלים לטובת אוסטרליה -
&nbsp
אוסטרליה יותר (אולי אפילו הרבה יותר) סוציאלית מארה"ב - אם זה כל נושא סנטקלינק/מדיקייד או כל נושא הקומישן האוזינג. אני חושב (וזה מתצפית ולא משהו שאני מבסס על נתונים) שסטטיסטית (ביחס לגודל האוכלוסיה) - כאן יש הרבה פחות חסרי בית מארה"ב.
&nbsp
למרות התפיסה שארה"ב יותר מתקדמת מאוסטרליה, אני חייב להעיר שלדעתי זו ממש תפיסה שגויה. שנה שעברה נסעתי לכנס הכי גדול בתחום שלי בשאיפה ללמוד ולהביא לכאן דברים חדשים ובסופו של דבר מצאתי את עצמי מלמד אותם מה לעשות כי הם בין 5-10 שנים אחורה !!!
משיחה עם אנשים אחרים, מסתבר שזה לא רק בתחום שלי. ברור שיש חריגים, אבל אם אתה טוען שהאוסטרלים לא חושבים מחוץ לקופסא - אז האמריקאים אפילו לא מודעים לזה שהם בתוך קופסא (בעיקר בגלל זה הם בטוחים שהם המציאו את הגלגל) - הכל כמובן בהכללה.
זה מתקשר גם לנושא האפשרויות - אם אתה שואל אותי, בתור אחד שניסה וראה כבר כמה דברים - דווקא בגלל המיקום והגודל (שבגללו יש לא מעט חברות שלא מעוניינות להיכנס להרפתקה שנקראת אוסטרליה) - יש כאן (שוב, ברמת המיקרו) - **הרבה** יותר הזדמנויות מאשר בארה"ב למי שבא לכאן.
כפי שצייתני בפוסט הקודם - כל הנושא של בנקאות ומיסוי - אוסטרליה לוקחת ברוורס...
&nbsp
בקיצור, לא בא לשכנע אותך, אבל למי שקורא כדאי לדעת מה כדאי להשוות.
&nbsp

Sweet Hereafter

New member
I mean lived, not visited or worked

Even if you did, and haven't lived in Australia - what does "resemble" really mean?

arieltr

New member
אם כבר צימצמת, אז לך על כל הקופה

גלנורקי, על הצומת עם גן עדן.
לתקוע דגל ולא לזוז.

לפני בערך 4-5 היתה פה גברת בפורום שגרה בסביבת גלנורקי עם האיש והילדים.

shnets

New member
ואני שואל כמה ימי שמש יש בקור חתולים הזה?

לטעמי - אחלה לבקר. קרררררררר לגור.

arieltr

New member
די נו, מויישה, יצאנו כבר מהמדבר

ארבעים שנה נוטפים זיעה, וואחד תקופה להזיע על בסיס יומי, הספיק לנו. מה לא? נשרפנו לדורות.

חוצמזה, מה יש'ך חתולים?

ravivka

New member
=top of the lake Glenorchy

If you seen that tv sereas you will not look at glenorchy the same way again
as for where to live I for New Zealand, I also think that finding a place you love is the right way forward and come with the state of maind that you want to become part of that chosen place comunty and doors will be opened
good luch Raviv

arieltr

New member
הגיע באמת הזמן שהשר לענייני פסגות מושלגות

ישהה לאלתר את מחקריו באפריקה ואוסטרליה, וירד דרומה לעשות קצת סדר בגלנורקי.
יותר מדי פסגות מחכות לטיפולך המסור.

ravivka

New member
Come cristmass inshaala

כן אני יודע אריאל - אבל כרגע אנו עסוקים רוני נסעה לשלושה חודשים לדבלין לעבוד בטריניי קולדג ואני נשארתי לשפץ את הבית הראשון שרכשנו יום לפני נסיעתה ומקווה לעבור בעוד עשרה ימים
יש מספר מסלולים באזור אספיירניג, אני מקווה שעד חופשת חג המולד וראש השנה ברכי יחלימו סופית מהטיול הקודם
ואז התמונות של פסגות מושלגות יגיעו
יום נעים רביב

למעלה