מהו המינון הנכון?

אורנה ב.

New member
מהו המינון הנכון?

מהו המינון הנכון? שירה בת 3.3 יודעת שנולדה בויטנאם, אבל לעת עתה חושבת שגם אני נולדתי שם וגם סבתא וכל השאר. כשהיתה ילודה של אחים בגנון שלה, דברה על כך שתינוקות יוצאים מהבטן וזאת היתה העת בה הסברתי לה שהיא לא יצאה מהבטן שלי, אלא ``נבחרה`` והובאה. יש לה ספר אימוץ, אך לא תמיד היא מוכנה לדפדף בו. לעיתים אני שואלת את עצמי, האם בגלל העובדה שאני צריכה ``לצבוט``את עצמי בכדי להיזכר שהיא לא יצאה מרחמי, אני לא מעלה את נושא האימוץ במינון הנכון. לגבי התגובות של הסביבה, ישנה תגובה אחת שקיבלתי גם ממקורבים אלי שהרגיזה אותי במיוחד. לעיתים כששיתפתי אנשים בקשיים, ענו לי בציניות `` אז אולי את רוצה להחזיר אותה?``. לעיתים יש ציפיה מהורים מאמצים שיהיו הורים מושלמים ושוכחים שהורות היא התפקיד הקשה ביותר שקיים עלי אדמות! גם אם אנחנו הורים ``מאמצים`` אנחנו יכולים להיות רק ``הורים טובים דיינו`` יש לנו מגבלות וראש ירוק- בהחלט לא הכל ורוד. אני אישית עובדת במקצוע התפתחותי הנוגע לגיל הרך ואנשים מצפים שבאמתחתי יהיו כל התשובות. אני מנסה להתנער מרגשי האשמה על היותי מאמצת שאינה מושלמת אבל לעיתים זה קשה. יש לי הרבה התלבטויות וחרדות מהיום בו שירה תגיע עם שאלות נוקבות וכאבים שלא אוכל לרפא. לעת עתה כשאני מדברת על עברה אני מוצאת את עצמי ``מתבלבלת`` בפני אנשים עם הפועל כשהיא נולדה, היה כך וכך..... בשבילי היא נולדה לי - בגיל חודש ומהלב ולא מהרחם !
 

מיכל@ל

New member
לאן נעלמה התגובה שלי ../images/Emo10.gif

כתבתי וכתבתי ובסוף זה נעלם... אכתוב שוב בערב
 

מיכל@ל

New member
ובינתיים...

רעיונות איך לדבר עם ילדים על אימוץ [תקליקו על כל ראש פרק שמענין אתכם].http://adoption.about.com/cs/apstalk/index.htm
 

דיאנה*

New member
בכתובת הזו יש גם התייחסות לתגובות

מעצבנות. התייחסות טובה ורצינית שמאוד מתאימה לדרך התגובה שענבל המליצה עליה אתמול - כלומר שילוב של התייחסות למוגבלות הדובר ומירב תשומת הלב להשפעה על הילד. כדאי לחזור ולקרוא מדי פעם (גם את המאמר וגם את ההודעה של ענבל) ולתרגל. האמת היא שמתרגלים למרבית האמירות, אבל תמיד מישהו מצליח להפתיע או לתפוס אותנו ביום חלש. אפשר אז תמיד לשלב אצבעות מאחורי הגב מן מחווה פרטית שמשמעותה - "הייתי מעדיפה כמובן שתלך לעזאזל, אבל יש לי מחוייבות כלפי הילד/ה שלי ולכן אני עונה לך יפה..."
 

מיכל@ל

New member
מה,את לא מושלמת ? ../images/Emo12.gif

ברוכה הבאה למועדון
גם אני מרגישה שאנשים חושבים שהורים מאמצים צריכים להיות מושלמים ואסור להם לקטר או להתלונן. את האמא הכי טובה שיכולה להיות לשירה ותקבלי את עצמך ככה,עם כל הדברים הנהדרים שיש בך וכן,גם עם החסרונות. מכירה את הספר :"הורה מתקבל על הדעת" ? שווה לקרוא אותו בשביל להבין עד כמה אנחנו לא מושלמים וטוב ונכון שכך. לגבי הכאבים שיעלו בעתיד - הם יעלו,שלא יהיה לך ספק בכך! וכל מה שאת עושה למענה זה לבנות לה בסיס שהוא כל כך יציב שאף זעזוע לא יפיל אותה ממנו,את עכשיו נותנת לה דרך האהבה העצומה שלך את הכלים להתמודד לכשיגיע הרגע,והוא יגיע... ולגבי המינון - אין תשובה אחת שמתאימה לכולם,כל הורה בנוי אחרת וכל ילד בנוי אחרת. אין לי ספק ששירה הפנימה היטב את מה שסיפרת לה האימוץ שלה,יכול להיות שהיא עדיין בודקת ולומדת מה המשמעות של סיפור זה על חייה ,אבל המסר נכנס. נורא קל ליפול למלכודת של "שיכחה" שלא ילדנו אותם,הכי קל לנסות לשכוח שיש להם עבר שהתחיל לפני שהגיעו אלינו,אבל עצם זה שאת מודעת לכך ומבינה מדוע את פועלת כך,זה כבר חצי הדרך... תמשיכי לדבר עם שירה על אימוץ גם בקונוטציות אחרות,כמו אימוץ חתול,בובה וכו,גם אם הנושא מועבר דרך סיפור או משחק,הוא מופנם וכשיגיע הרגע היא תפנה אליך ותשאל את כל השאלות .
 

דיאנה*

New member
הבלבול הידיעה וה שכחה

מיכל, כשכתבי על בלבול לא התכוונתי שאני שוכחת, אלא שבשבילי הבת שלי נולדה פעמיים. פעם ביום ההולדת שלה (איזה מזל שנולדה!!!!!!!) ופעם כשהגיעה לחיי. מין שתי ספירות שאני סופרת במקביל. הבלבול הוא רק בקשר לאמירות כמו מאז שהגיעה אני כבר... מאז שבאה לארץ, מאז שהפציעה לחיי, מאז שנולדה בליבי (טוב את זה אני לא אומרת בקול כי יחשבו שירדתי מן הפסים). אני זוכרת היטב את עובדת היותה מאומצת, את העובדה שעברה כל כך הרבה טרם הגיעה לחיי ואת הבלתי ידוע שמחכה לה בחיפושיה בעתיד. אני מקווה לשמור איתה על קווי תקשורת פתוחים, כפי שאת עושה עם בנותיך ולשם כך אני פה בפורום. כדי ללמוד, לתרגל במידה מסוימת ולהגדיל את רפרטואר התגובות שלי (טוב יש עוד סיבות – כמו תמיכה ושיתוף...). אני גם יודעת שלא את כל כאבי הלב שלה אוכל לפתור או לחסוך וכבר היום כואב לי על כך. מקווה להיות מסוגלת להיות קשובה ולתמוך.
 

דיאנה*

New member
אורנה, יש גבול!

מה זה: "אז אולי את רוצה להחזיר אותה". איך הגבת? אם כל הצורך והחשיבות שבחינוך הסביבה ובשמירה על יחסים תקינים עם מכירים, אני לא בטוחה שהייתי ממשיכה לדבר עם מישהו שהיה אומר לי דבר כזה. לבטח הייתי עונה באופן בוטה. ובקשר לשאר הדברים שלך - מאוד הזדהיתי עם ה"בלבול" בין ´כשהקטנה נולדה´ ובין ´כשהיא הגיעה לארץ´, ´נכנסה לחיים שלי´. זה נכון - יום אחד הילדה נולדה לי מהלב (אצלי היא הייתה בת שבעה חודשים כשראיתי אותה לראשונה ובת תשעה חודשים כשהגיעה הביתה). לידה של הלב אינה קלה יותר, רופפת יותר או שברירית יותר מלידה מן הרחם או מהווגינה. ועל הציפייה להיות הורים מושלמים - אם בגלל העובדה שאנחנו הורים מאמצים או בגלל העיסוק - תודה לאל שאנחנו לא כאלו. כאדם שעוסק במקצוע התפתחותי את הרי יודעת שמה שמאפשר למסייע המקצועי לעשות את תפקידו, מעבר לשנות הלימוד שלו, הוא היכולת לתפוס מרחק, לנסות להגיש סיוע מתוך קרקע מוצקה שאינה מתערערת כאשר המטופל שלו מתערער. זה לא קורה בבית. בבית הגבולות מיטשטשים וכל פגיעה בילד או כישלון הופכים למאוד אישיים. אם בעבודה את מחוייבת למירב האובייקטיביות, בבית זה מקסימום הסובייקטיביות וטוב שכך, מאיפה לדעתכם מגיעות כל הנשיקות והחיבוקים? מהמקום הזה כנראה מגיעות גם החרדות ואפילו, מותר לומר, השגיאות, קוצר הרוח ושאר מגבלות אנושיות. אני כותבת את זה לא רק לך אלא גם לי כמובן. מדי פעם כל הורה שרוצה להיות מושלם (ומי לא) צריך לשנן את זה לעצמו. שינון מוצלח, דיאנה.
 

י . ר א ש

New member
הורים מאמצים הם ../images/Emo39.gif

לדעתי בדרך כלל הורים יותר "טובים" מהורים רגילים .יותר משקיעים,יותר קשובים לכל ניוואנס בהתנהגות הילד וגם לקושי שב"לידה" של המאומץ יש קשר ישיר לכך. גם אמא שלי {ושיהיה ברור לך- בשבילי "אמא" זו כמובן האמא שגידלה אותי}עבדה במקצוע דומה לשלך {ולא בטוח שזה כל כך יעודד אותך}.אפשר לומר שלא הצליח לה מי יודע מה, וכפי הנראה גם לגנטיקה יש משקל רב. יחד עם זאת כל מקרה לגופו כמובן. הכעסים שלי הם לא להורים המאמצים אלא בכלל למצב שהיה לי קשה לקבל במשך השנים. זה שפה ושם עושים "טעויות" בגידול הילדים-זה קורה בכל משפחה ובלי קשר לאימוץ.בכל מקרה-דברי הרבה עם בתך למרות הקושי ולמרות הרגשות שאת מרגישה,וגם אם היא לא שואלת תעלי את את הנושא.חשוב מאוד לדבר לפחות פעם בשבוע.בהצלחה.
 

דיאנה*

New member
הצליח להם בגדול (להורים שלך)

שלא תעיז לרדת על עצמך. יותר מדי זמן התרגלת להיות במקום נמוך. תפסיק עם זה. אני לא מאמינה שאתה לא מודע לכל היופי שיש בך וממש לא אכפת לי מאין כל זה הגיע. לילה טוב.
 

י . ר א ש

New member
אני לא

מאחל לך, דיאנה יקרה, לעבור עם הילדים שלך את מה שההורים שלי עברו במשך 25 שנה עד שהגעתי לכל מיני דברים שיש לי ולהורים שלי היום. בכל מקרה ,תודה, ועשית לי חם בלב.
 

דיאנה*

New member
אני כן

חושבת שאתה בחור מאוד מיוחד. הבת שלי עומדת להתעורר בעוד דקה. קראתי את כל מה שכתבת בלילה בהרבה כאב וגם באיזו מין גאווה על שהצלחת להחלץ ממקומות כל כך שחורים. זה מצריך תגובה יותר רצינית. אכתוב לך בערב. בינתיים אכתוב רק שזה נכון שיש גן שאחראי על התמכרויות וכד´, אבל לא ידוע איך הוא פועל בדיוק והוא לא מסביר את כל סוגי השימוש בסם. כלומר יש גם נפילות שתלויות במצבי חיים. ואם אדם גדל מגיל ארבע בתחושה של חוסר שייכות וכעס אז הוא יעשה את הכל כדי להפסיק לכאוב - כולל פתרונות מאוד מחורבנים כמו סמים והשתייכות לחבורות של צעירים כואבים אחרים שיתנו לו תחושת שייכות. ומה שאני מתכוונת זה שגם אנשים נפלאים יכולים ליפול. אני שמחה על מה שכתבת לי כאן, ואני מקווה שמה שאתה כותב יעזור לי ולאחרים להגיע להידברות יותר טובה עם הילדים שלנו. עוד יותר אני שמחה על הבת הקטנה שלך שמכניסה כל כך הרבה אור לחיים שלך. זהו, הבת שלי קוראת לי - נשתמע בערב. וכן, גם אתה מצליח בכל פעם לחמם לי את הלב. צ´או.
 

י . ר א ש

New member
כנראה

שמהרגע שיכולתי לחשוב חשבתי על פתיחת התיק,ואולי האימוץ והשייכות קצת יותר מדי נהלו את חיי. והרי אומצתי בארץ ומי כמוכם מכיר את הדרישות הגבוהות מהזוג המאמץ ,והרי תבינו שגדלתי במה שנקרא "משפחה טובה". כשהגעתי לגיל 18 לא היה לי הכוח הנפשי הדרוש לכך. חפשתי שייכות בחבורות רחוב וברחתי מהמציאות אל עולם הסמים. בגיל 20 שוחררתי מהצבא בגלל אי התאמה למסגרת. מתוך השירות הקצר הייתי כשנה ורבע בכלא צבאי-ושם הייתי בטיפול שיחות אצל ים אנשים שנגמרים ב"לוג" {פסיכו,סוציו,קרימינו..}. כתוצאה מכך ובכלל חשבתי עם שחרורי לפתוח את תיק האימוץ ואולי למצוא את השקט ע"י הידיעה. באגודה למען הילד קבלו אותי די בקרירות. האישה שטיפלה בתיק {רחל ... פרידלנדר או משהו} שאלה שאלות יותר משנתנה תשובות. אני אמרתי לה שבאתי מתוך סקרנות ותו לא. לא הרחבתי בקטע של סגירת מעגלים וכדומה. לאחר כשלוש פגישות סיפרה לי רחל כי אמי הביולוגית מארץ במערב אירופה {היא אמרה את שם הארץ}. האם{שמה-סוזן-י.ר.}, היתה צעירה בת 16 כשנכנסה להריון מהחבר שלה ,שהיה מארץ שכנה.מאחר וסוזן היתה יהודיה,ממשפחה שומרת מסורת, והבחור לא,הציעו קרובי משפחתה הישראלים מצפון הארץ ,שתבוא ללדת בישראל. וכך, גם לא יראו אותה אנשי הקהילה בארצה בהריון,וגם הילד יגדל כיהודי בישראל. אחרי הלידה התקשתה סוזן להפרד מהתינוק {מתועד בתיק!},ונשארה איתו כחדשיים-שלושה נוספים. {טעות רצינית-י.ר.}. לבסוף נפלה ההחלטה ואז באו הוריי העכשוויים ובחרו את התינוק הכי יפה והכי נחמד...{קצת ציניות..}. המשך יבוא אבל זה בעצם העיקר. נ.ב. מיכל הכל בסדר לשאול. ברור לי שהשאלות באות מכוונה טובה ולא ממציצנות בברכה
 

מיכל@ל

New member
וזה הספיק ?

תמיד חשבתי שסגירת מעגל אפשרית רק כשמתקים מפגש,אצלך החלק הזה חסר ונראה לי דווקא שאחרי שהלכת כל כך רחוק כדי למצוא את עצמך ,הפזל עדיין לא הושלם. אתה יודע ? אני קוראת את מה שכתבת ואני מרגישה שזה בדיוק התסריט שהכי מפחיד הורים מאמצים. גם לי עולים לפעמים פחדים שאחת מהבנות תרגיש יום אחד שהיא לא ממש שיכת ותחפש את עצמה במקומות אחרים,הכאב הכי גדול אצלי נמצא כל הזמן בנקודה הזאת. אני מוצאת את עצמי אומרת לעדי כל פעם שזה המקום שלה ולכאן היא שיכת,אבל אני תמיד מרגישה שהייתי רוצה לתת עוד קצת ,הכל רק כדי שהיא לא תרגיש אף פעם שאולי זה לא המקום הנכון... אתה יכול לנסות לשים את האצבע מתי התחלת להרגיש שאתה לא שייך ולמה ?
 

י . ר א ש

New member
נכון,אבל....... ../images/Emo42.gif

זה לא בדיוק הספיק לסגור את הצורך של מאיפה באתי,ויתכן שבקרוב אכנס לזה בצורה יותר רצינית. ההמשך לקודם {בקצרה} הוא שהיו המון סרובים של השירות ושל קרובי המשפחה בארץ לאפשר את הפגישה ואני המשכתי בדרך הבטוחה למטה לזרועותיהם המחבקות {והחונקות} של ההרואין והקוקאין.ספור האהבה הרצחני הזה הסתיים בשנתיים בכלא, שנתיים שבהן עברתי גמילה מהסם וחשבתי וכתבתי {לעצמי} המון. בדיעבד,ככל שישמע מוזר,שנתיים מהטובות בחיי. דרך אגב,ההורים תמיד עמדו לצדי בכל מצב ועם כל האי נעימות,ואין הרבה הורים ביולוגים שהיו תומכים כך. ופה מגיעה ה
לחיי. כשהשתחררתי הכרתי אשה נהדרת,ונולדה לנו ילדה,היום בת חצי שנה. אצלי הדבר שתמיד הכי הפריע היה קשר הדם,והשמש היפה שנולדה נתנה לי להרגיש שיש עוד מישהו בדם שלי.ובמובן מסוים נסגר לי מעגל שמאד הטריד אותי כל החיים. אני חושב שלא דיברו אתי מספיק.כמו שכתבה כאן מישהי הרי המאמצים מרגישים בכל מאודם שהילד הוא שלהם,ובעצם זה לא כל כך נוח לדבר כל הזמן על האמא "השניה". ואם הילד לא שואל ההורים מסיקים בטעות שהילד מרגיש כמו שהם מרגישים, ועובר עוד שבוע בלי לדבר ועוד חודש ועוד חודשיים...וכשילד לא שואל זה לא בגלל שאין לא שאלות אלא כי הוא מרגיש שכולם יותר "מרוצים" כשלא מדברים על "האמא השניה". אני מאד מבין את החששות {המוצדקים} שלך. מבטיח לחשוב עוד בנושא השייכות.
 

מיכל@ל

New member
ירוקי

מדהים בעיני שהצלחת ליישם כל כך הרבה תובנות שרוב האנשים לא מגיעים אליהן גם בגיל שישים... יש לא מעט אנשים שנאבקים שנים כדי לצאת מתוך הבור שהם כרו לעצמם,צריך אופי מיוחד וכוחות בלתי נדלים כדי להגיע להישגים שהגעת אליהם. מאוד התרגשתי לקרוא על הבת שלך,החיבור שסיפרת עליו אופיני למאומצים בוגרים,שמעתי עשרות פעמים את אותה גירסה המספרת על סגירת המעגל כשנולד ילד שהוא המשך גנטי . אני רוצה לאמר לך תודה גדולה על האומץ שלך לשתף ולקחת חלק כל כך חשוב בתהליכם שהקבוצה עוברת.
 

ענבל*

New member
לראש

אני מרגישה שאתה כמו שבלול שהסתתר לו בקונכיה, ועכשיו מעיז להוציא את המחושים ולעשות איתנו הכרות, וזה ממש מרתק אותי. אני חושבת שבעיקר מעניין אותי לשמוע קולות של מאומצים בוגרים, כדי להבין יותר טוב חוויות והרגשות שיעברו יום אחד על הבנות שלי. נכון שאצל כל אחד זה אחרת, אבל יש המון משותף בחוויה הכללית. אם אתה כבר בככיוון של ההיפתחות הזו, אולי אתה יכול לספר לנו בן כמה אתה, באיזה גיל אומצת, או כל דבר שאתה מוכן לשתף איתנו. כשאתה כותב על המשקל הרב של הגנטיקה, נשמע שאתה לוקח המון אחריות, עד האשמה עצמית על הקשיים במהלך החיים. אני מקוה שתצליח לוותר לעצמך, לא לקחת אחריות על הכל, כדי שתוכל להמריא למעלה. אני מאד אשמח ללמוד דרכך את עצמי. אשמח לשמוע עוד.
 

י . ר א ש

New member
הגנטיקה

זה אחד הדברים שבודאי לא יעודדו הורים מאמצים.אני גדלתי עם עוד אח ועוד אחות,ויש ביננו שוני עצום.כמו כן יש שוני עצום של כולנו מהחברה ומהסביבה שבה גדלנו. כמו כן מחקרים הוכיחו על קיום גן של התמכרויות ושל פשע,ותודי שבתור הורה מאמץ שרוצה לגדל ילד לחיים יפים זה די מפחיד. אני לא כל כך מתמצא ברשת אבל בטח יהיו פה מי שיעזרו לך למצוא מאמרים שיגידו גם אחרת...כמו בכל נושא. בסוף גלגל החיים אומר את שלו. בברכה
 

דיאנה*

New member
היי ראש,

אני רוצה שוב להודות לך על שנתת בנו אמון וסיפרת את כל הסיפור הקשה שלך. כן, אני עדיין חושבת שנדרש המון אומץ כדי לצאת מבור כזה עמוק ולראות את האור, שלא לדבר על השמש. כמו אורנה אני חושבת שבכתיבה שלך יש ים של רגישות ועומק ואהבה (גם בכעס זה היה קיים, כנראה שכגודל הכוח לאהוב כך גודל החשיפה לפגיעה). כל אלו תכונות שלך יותר מאשר הנפילה לסם – שזו אסטרטגיה (מחורבנת כאמור) להתגבר על כאב. אני לא מתכוונת שאתה לא צריך לקחת אחריות עד דרכי הפעולה שלך, ונראה שכבר לקחת, אלא שאתה חייב לקחת בעלות גם על כל שאר החבילה שלך. זה חשוב במיוחד היום כשאתה כבר אבא. היכולת שלך לאהוב את עצמך תקנה לבת שלך ביטחון בעצמה (נשמע פלצני – אבל אמת). יש לי הרבה מה לומר בנושא גנטיקה, ורציתי לכתוב זאת בזמנו גם לד.ס., אבל אין לי כוח להיכנס לנושא המורכב הזה. ורק בקיצור - אמרתי כבר שאני מפרידה בין תכונות ובין דרכי פעולה. לפעמים אתה גדל כך שהאפשרות היחידה להתבלט, או לקבל אישור חברתי, או תחושת השתייכות, היא ירידה לשוליים. זה יכול להיות סביבה, זה יכול להיות גם נסיבות חיים כמו שלך למשל, וכל משבר אחר. יכול להיות שאם מישהו היה מדריך אז את ההורים שלך אחרת, הכל היה מקבל כיוון שונה. מי יודע. לא רק גן יכול להביא לתהומות של יאוש – גם מידה גדולה של רגישות יכולה להסביר מדוע אדם אחד ינקוט בדרך פעולה כזו ואחר יתעלם לחלוטין מן הקושי. ודבר אחרון. אני לא בטוחה שהורים מאמצים הם הורים יותר טובים מהורים ביולוגים. הם כן עשו דרך יותר ארוכה להורות ונאבקו על הזכות להיות הורים. לא כל ההורים המאמצים משתתפים בפורום שכזה ולא כולם פיתחו מודעות לייחוד שבאימוץ. באופן טבעי ההורים שמשתתפים בפורום כמו שלנו הם הורים שמחפשים מידע בנושא ומן הסתם הגיעו עם מודעות, ומאומצים בוגרים כמוך עוזרים מאוד לזכור לא לעבור לסדר היום. אז המון תודה פרח נדיר.
 

י . ר א ש

New member
התודות מגיעות לך

בעיקר לך על צורת המבט שלך. הדרך שבה את מתיחסת לדברים בלי לנסות ליפות אותם, והרצון שלך האמיתי לעזור ולהיעזר. תודה ובוקר טוב
 
למעלה