מהו המינון הנכון?

דיאנה*

New member
ועוד דבר

אני לא בטוחה היכן לשרשר את ההודעה הזו. בכל אופן, ביום העיון שערך השרות למען הילד לפני כמה חודשים הם סיפרו על השינוי שהם עברו באופן הדרכת ההורים לגבי ההידברות עם הילדים על נושא האימוץ. בזמנו (כשהיית ילד) הם מאוד תמכו במסירת סיפור יפה לילד – בחרנו אותך מכל הילדים וכיו"ב. היום הם נטשו את הדרך הזו ותומכים ומדריכים בכיוון של דיבורים כנים ואמיתיים. למשל – במרבית המקרים ההורים לא בוחרים את הילד. הם מחכים המון זמן לילד וכמציעים להם ילד, למרות האפשרות לסרב, רובם מתאהבים מיד בילד שאותו מציגים בפניהם, בדיוק כפי שמתאהבים הורים בתינוק שיוצא מרחם אמו. ועוד יותר חשוב הם (בשרות) חוזרים ומדגישים שהדיבור על נושא האימוץ חשוב שיימשך במשך כל החיים. בכל תקופה בחיי הילד והמשפחה משתנים ההדגשים, משתנות המלים ומשתנות הבעיות. אגב, כמובן שהבת שלי היא כן הכי יפה והכי נחמדה. רק אצל אחרים זה לא תמיד כך

ענבל*

New member
בענין ספר האימוץ

לגבי ספר האימוץ, גם אנחנו עשינו ספר כזה לשהם (בת 4 מויאטנם), והיא אף פעם לא התלהבה ממנו יותר מדי. כשחזרנו מגואטמלה עם שירה, למשך תקופה מסויימת היא היתה מקריאה לה מדי ערב את הספר הזה. דרך חווית האימוץ של שירה היא פתאום יכלה להתחבר אל האימוץ של עצמה. יום אחד היא אמרה לי שהספר הזה כל כך עצוב, ואז התברר לי שהדף שקשה לה להתמודד איתו הוא בכלל שאמא ואבא עצובים כי עוד אין להם אף תינוק. האמת שכשהכנתי את הספר מאד התלבטתי אם לפתוח באמא ואבא העצובים, או באושר שאי שם בויאטנם נולדה תינוקת, אבל החלטתי להישאר נאמנה לכרונולוגיה, ומה לעשות, גם עם עצב צריך ללמוד להתמודד. ולגבי הענין ששירה חושבת שכולכם נולדתם בויאטנם, לפני שנסענו לגואטמלה, הבנו שהגיע הזמן להמחיש לשהם את משמעות התפוצות הרבות של המשפחה, ובעיקר, להראות לה שהיא לא שונה בכך שלא נולדה כאן. קנינו גלובוס מתנפח, והראינו לה איפה כל אחד נולד: היא בויאטנם, שירה בגואטמלה, אבא מדרום אפריקה, אמא מישראל, סבא מעירק, סבא שני מליטא, וכו´ וכו´. הכנסנו גם שכנים וחברים לעסק, ככה שבהחלט התקבלה התמונה שזה ענין שבשיגרה להיוולד בארץ אחרת. מכיוון שהגלובוס הזה הוא בעצם כדור מתנפח, הוא נמצא כל הזמן בין המשחקים שלהן, כל הזמן נוכח, ככה שנראה לי שהנושא נשאר במודעות גם כשלא מתעסקים איתו. ובקשר למעצבנים, באמת צריך ללמוד להשאיר אותם בשוליים של החיים.

מיכל@ל

New member
עוד מאמר מעולה על איך וכמה לדבר

אני מאוד אוהבת את המאמר הזה וממליצה לקרוא אותו.

למעלה