מהו חוק זכויות החולה בקשר למלווה

../images/Emo77.gif שלילת רעיון ע"י הבאתו לאבסורד

הינה שיטה ידועה מצידו של מי שאינו יכול להתמודד איתו עניינית... אני מגיב במסגרת השרשור הזה כי בעיני זה מתחבר לנושא השקיפות אשר צריכה להתקיים בכל קבלת החלטות ו/או טיפולים הנוגעים לגורל אדם. בכל מקצוע אנשים חשופים לביקורת תמידית על מעשיהם, והם משלמים על טעויות שעשו, בין אם הן נעשו בזדון ובין אם בתום לב. אין שום סיבה בעולם שרופאים ייהנו מפריבילגיות מיוחדות בהקשר זה ! נהפוכו, דווקא בשל העובדה שהם עוסקים בחיי אדם, השקיפות והביקורת עליהם צריכים להיות מוקפדים במיוחד. אם חולה מעוניין מסיבותיו הוא שמישהו מטעמו יהיה נוכח בבדיקה, אין שום היגיון שלא להיענות לבקשתו, כל זה בתנאי שהצופה ישמור על כללי התנהגות ראויים אשר לא יפגעו בתהליך הבדיקה. זה לגמרי ברור שרופאים מעוניינים במידת האפשר להימנע מתביעות בגין רשלנות רפואית, אבל מה לעשות "שזה בא עם הטריטוריה", והדרך הנכונה להימנע מתביעות הינה להקפיד שלא לנהוג ברשלנות !!! ולא הדרך של כל מיני פעילויות חסויות בטוענה "שרק הם מבינים עניין".
 
../images/Emo88.gif אני כל החיים תמיד שילמתי על

טעויות שלי, שזה מקובל עליי, אך למצער, גם על טעויות של אחרים
כל אחד אמור לשלם על הטעויות שלו בלבד
אני כנראה נוסע בקרוב לזמן ממושך, לכן, אני רוצה לסכם את תרומתי (?) לפורום בדברים הבאים: ש ק י פ ו ת ו ג י ל ו י נ א ו ת בכל תחומי החיים. זכותו של כל אדם לדעת את כל פרטי הפרטים שנוגעים לגורלו הן בעבר, הן בהווה והן השלכות לעתיד. לאף אחד אין זכות להסתיר/לסנן מ/ל אדם אחר פרטים המתייחסים לגורלו
זכותו של כל אדם למידע בכלל ולמידע אודות עצמו בפרט גוברת על כל זכות אחרת, למעט במקרים ממש ממש ממש קיצוניים שדורשים הוכחה. היו שלום, כבר לא טכנופוב ...
 
עד כמה ?- תשובתי

מסכימה עם מה שכתב כאן הטכנופוב כי הקצנת רעיון והבאתו לאבסורד איננה דרך מתאימה לניתוח הסוגיה הזו : כך למשל, מדבריך הבנתי כי עדיפה - לדעתך- בדיקת החולה ללא נוכחות רופאים אחרים במהלך ביקור הרופאים, כדי שלא יפריעו לרופאים לעשות את העבודה. גם אל תוך הדיעה שהצגת, אני יכולה לצקת תכנים ואלמנטים של קיצוניות: אולי מעתה יש להמנע בכלל מלשוחח עם החולה ולהציג לו את חלופות הטיפול , משום שזה מפריע לעבודת הרופא??? אולי מעתה יש להפסיק לערוך רשומה רפואית כדי למנוע בזבוז "זמן רפואי" יקר??? אני מניחה שלא התכוונת להקצין את גישתך עד כדי כך, ולכן אינני מסכימה עם ה"הקצנה עד כדי אבסורד" שיצקת לתוך תשובתי הקודמת. לדעתי הפרטית (וזו כמובן זכותך לחשוב אחרת) נוכחות של אדם נוסף בחדר במהלך ביקור הרופאים היא אחת מזכויות החולה שיבשילו בעתיד: גם בעבר אף אחד לא האמין שיש טעם לתת לבעל ללוות יולדת בחדר הלידה, והיום זה נעשה דרך שגרה.
 
שי, אני מבינה ומסכימה לחלק...

שי, אני מבינה ומסכימה לחלק מן הדברים: אולם, נשאלת השאלה מדוע הצוות הרפואי מרגיש חופשי לערוך את הויכוחים מול עיני (ואוזני) החולה ואילו "תוספת" של "אדם בריא" המלווה את החולה תפריע לכל ההליך המחשבתי. אני חייבת לציין (במידה ואינך יודע) שבעברי עסקתי בפרקטיקה רפואית, ולכן אני בהחלט יכולה להבין חלק מהדברים שמנית ואף להסכים עמם. אולם, נראה לי כי השאלה שהעליתי כאן בתחילת דברי עשויה להאיר את הנושא באור מעט אחר. אשמח לשמוע את דעתך ודעתם של האחרים בפורום.
 

touti

New member
מהו חוק זכויות החולה בקשר למלווה

אחד בחדר בזמן ביקור רופאים ובדיקות שונות? תודה.
 
במהלך ביקור רופאים...

מחד עומדת זכותו של כל פרט שיהיה נוכח מלווה מטעמו בעת בדיקת רופא. מאידך, קיימת גם זכותם של החולים האחרים לפרטיות: לפיכך, ידרש איזון בין שני העקרונות הללו. לדעתי, לאור מיעוט המשאבים בבתי החולים בארץ, כל עוד אין חדרים פרטיים לכל חולה, המצב הקיים כיום סביר אם כי לא אופטימלי. נראה כי הנחית הרופאים למלווים לעזוב את החדר נובעת משתי סיבות: האחת- נוחותם של הרופאים, והשניה - פרטיותם של החולים האחרים. האם זה נראה לך לא מתאים שמוציאים את המלווים מהחדר? מה דעתך? מה מפריע לך בכך?
 

touti

New member
יש לזה פיתרון

הרופא בודק את שני החולים שבחדר כשאני מחכה בחוץ, וכשהוא בודק את אמי הוא קורא לי. נשמע טוב, לא? אין לי בעיה עם פרטיות של חולים אחרים בחדר, אבל אני רוצה להיות מעורה בכל שלב ובכל מחשבה שקשורה למצב הרפואי של אמי. אני רוצה לשמוע מה הוא שואל, אומר, בודק ואת כיוון החשיבה שלו. נשמע מציק לרופא? אולי, אבל אמי חשובה לי יותר מנוחיות הרופא. אני מלווה אותה בכל שלב ובכל רגע וכשצריך גם נשארת בלילות. אני לא בגדר מכר או מבקר שלה, והרופא התרגל לנוכחות שלי וזה מה יש. כולנו יודעים מה קורה בבתי חולים, כולנו מודעים לפוליטיקה ולמשחקי הכבוד שבין המחלקות ובין הרופאים ואני דואגת לכך שאמי לא תיפול בין הכיסאות. ואכן, הגעתי להסכמה עם הרופא, שבזמן הביקור(הגדול) אני יוצאת ומיד אחר כך הוא יושב איתי ומשוחח איתי לפרטי פרטים ומעדכן אותי בכל שלב. קחי לדוגמא חולה שמדברת בשפה זרה ואין לה תקשורת מילולית עם הרופא הן בגלל קשיי נשימה והן בגלל בעית שפה, המלווה שלה היא המתורגמנית שלה, תסכימי איתי שנוכחותה בגדר חיונית בזמן הביקור? לא הייתי מוציאה אותה מהחדר בזמן ביקור. אז מה דעתך? בברכת רפואה שלימה לכל החולים.
 

ליכטמן

New member
נוכחות מלווה בחדר בעת ביקור רופאים

את צודקת בהחלט, אך השאלה האם אפשר להגדיר נושא זה באמצעות חקיקה או הוראות משרד הבריאות, או תיאום מקומי בכל מקרה. אני מעריך כי במקרה של בעית שפה כמעט ואין בעיה של אישור נוכחות מלווה מעניין לשמוע התייחסות של רופא מבית חולים לנושא זה.
 
יש חוזר מינהל רפואה

של משרד הבריאות המתייחס לזכות (ואף לחובה) לנוכחות מלווה בעת בדיקות רפואיות "בתחום צנעת הפרט". ניתן למצוא באתר משרד הבריאות ברשת - תחת "חוזרים ונהלים" - חוזר 40/2001
 

ליכטמן

New member
בדיקה גופנית - חוזר מינהל רפואה

אני מכיר את החוזר. חשוב לזכור כי הנדון של החוזר הוא "בדיקה גופנית בתחום צנעת הפרט". כפי שאני מבין מדובר על מקרה בו מבוצעת בדיקה גופנית, ומטרתו להבטיח שהרופא לא נמצא לבד עם הנבדק ויש נוכחות של אדם נוסף. הפניה של touti היתה למקרה של ביקור רופאים באשפוז ואני לא בטוח שהחוזר מתייחס למקרה זה.
 
הדעה שלי היא...

הדעה שלי היא שישנה חשיבות ניכרת לנוכחות אדם נוסף מטעם החולה בעת ביקור החולים על ידי הצוות הרפואי ומנהל המחלקה. זה עשוי לחסוך חלק ניכר מהמקרים של רשלנות רפואית. אולם, למרבה הצער, נראה כי הרופאים ומערך הרפואה עדיין אינם בשלים למהלך כזה. על מנת לקדם את העניין הזה יש כמה אפשרויות: האחת - פעילות מאורגנת ברמה הציבורית (למשל על ידי האגודה לזכויות החולה), השניה - הסדרת הנושא בצורה מקומית, על ידי שיחה עם הרופאים במקום: תוך הקפדה על שמירת הפרטיות של החולים האחרים.
 

ליכטמן

New member
זכויות בקשר למלווה

ממליץ לעיין בהודעה שפורסמה בפורום של האגודה לזכויות החולה היום והמתייחסת לנושא http://www.patients-rights.org/
 
למעלה