מהירות הורדה באלחוטי

thunderbug1

New member
מהירות הורדה באלחוטי

התקנתי נתב-מודם חדש TP-Link VR200 והגדרתי כל מה שצריך. מכשיר זה מחליף את TP-Link WR1043ND ונתב דילינק של בזק שהיה מוגדר כמודם.
כל ההגדרות של הרשת זהות לרשת שהייתה לי עד עכשיו - שם רשת, ערוץ, רוחב ערוץ, WPA2 AES, מוגדר רק רשת N וכו'.
הבעיה היא בהורדה באלחוטי. כשאני מחוברת חוטית אני מקבלת את כל רוחב הפס 5MB/s אבל באלחוטי משם מה זה נחתך ל- 2MB/s. המחשב נמצא ממש באותו שולחן של הנתב וכמו כן גם במחשב נוסף קרוב לנתב באותו חדר אותה הגבלה. יש לי כמובן קליטה מצויינת, והמצחיק הוא שבבדיקות מהירות אני מקבלת את כל רוחב הפס. זה קורה רק בהורדות.
זכרתי שעם הנתב הקודם קיבלתי את מלוא המהירות גם באלחוט ולכן שוב חיברתי את הנתב + מודם הישנים כדי לוודא, וכן, אין שוב הגבלה. אני יכולה רק להניח שזה משהו עם הנתב החדש שמגביל, איזו הגדרה שאני מפספסת. קראתי שאנשים שדווקא כיבו את אפשרות ה- WMM נפתרה הבעיה וחשבתי לנסות. רק מה, בנתב הזה זה מסומן כברירת מחדל ולא ניתן לשינוי (אפור).
אשמח אם למישהו יש רעיונות.

זהו הסימולטור של הנתב אם זה יעזור:
http://uk.tp-link.com/resources/simulator/Archer-VR200_V1_Emulator/index.htm

thunderbug1

New member
תוספת

אציין שכשרוחב הפס מוגדר כ- 20 או Auto מהירות ההורדה עולה מ- 2MB/s ל- 2.7MB/s
עדיין לא 5MB/s. עם הנתב הקודם עם רוחב פס 40 קיבלתי את כל המהירות.

cheif

Member
מנהל
קושחה

תבדקי אם יש לנתב קושחה חדש - ואם כן תעדכני.

thunderbug1

New member
הנתב מעודכן

הנתב משתמש בגירסה האחרונה שהיא גם הראשונה לנתב זה.

הנתב משתמש בטכנולוגיית Beamforming - יש מצב שזה דווקא משחק לרעתי?

cheif

Member
מנהל
לא נראה לי שזו הבעיה

האם יש אפשרות לעדכן את ה-DRIVER של כרטיס הרשת האלחוטי?

thunderbug1

New member
הכרטיס האלחוטי מעודכן עם הדרייבר האחרון

עובד נהדר ובמלוא המהירות עם הנתב הקודם (1043ND) ועם הוטבוקס במקום אחר, רק לא עם הנתב החדש. זה אגב גם המצב במחשב השני. הדבר היחידי שאני חושדת בו כרגע זה WMM שלצערי אי אפשר לנטרל כדי לבדוק. כאילו שיש סוג של QOS מופעל שמגביל הורדות.

rafid1

Active member
מנהל
...ושההצפנה זהה בשני הצדדים - WPA2

נסי לשנות לסוג השני ששם...

rafid1

Active member
מנהל
יש רק עוד אחד נורמאלי - Enterprise

שווה לבדוק גם ללא הצפנה בכלל, לראות אם זו הסיבה.

thunderbug1

New member
-->

כבר ניסיתי ללא הצפנה וזה לא עזר, אולי 0.1MB/s יותר.
Enterprise אני חייבת להכניס RADIUS Server IP וסיסמא - אין לי מושג מה להכניס בשדה.

rafid1

Active member
מנהל
אם לא עזר, זה לא זה...

נסי לבדוק עם P2P (ביטורנט, SLACKWARE) לוודא שזה לא הגבלה בשרת המרוחק

thunderbug1

New member
אנסה אחרי שאחזור מהעבודה

לא חושבת שזו הגבלה מצד השרת המרוחק (כולל אתר מיקרוסופט) שאת אותם קבצים אני מורידה במלוא המהירות בחיבור קווי לנתב.
אני אחפש טורנט עם הרבה סידים או אם אתה מכיר אחד טוב שאוכל לבדוק איתו, בבקשה ציין פה.
בדדיקות מהירות תמיד מראות שאני מקבלת את כל המהירות, לכן אני נוטה לכיוון QOS ו- WMM כי רק הורדות מושפעות. כשאחזור הביתה אנסה טורנט.

thunderbug1

New member
תודה רבה על הקישור, אנסה כשאחזור

יהיה מעניין לראות עם אקבל את כל המהירות לעומת הורדות ישירות.

thunderbug1

New member
בדקתי עם קובץ הטורנט שנתת

זה נע בין 2MB/s ל- 3MB/s שזה די התקדמות לפחות, אני אנסה שוב בבוקר, אולי המהירות תהיה יותר גבוהה אפילו.
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
כללית, תווך אלחוטי לא ממש אידאלי להורדות

מה מהירות הלינק ? כדי להגיע לתוצאה סבירה , 54Mbps זה המינימום. תוודאי שהחיבור אכן מתבצע בתקן N בשני הצדדים.

סנגיב

New member
באיזו מהירות מתחבר הכרטיס האלחוטי לרשת ? (בסטטוס של

כרטיס הרשת)

למעלה