מהירות מירבית בכביש

only god

New member
מהירות מירבית בכביש

שלום רב, האם יש התיחסות בתקנות התעבורה לגבי מהירות מקסימלית בכביש שבו יש קיר הפרדה מבטון בין הנתיבים בכיווני נסיעה הפוכים והוא בעל 2 נתיבים או יותר?

only god

New member
אני אחדד....

נסעתי בכביש עם קיר הפרדה מבטון. המהירות עפ"י השילוט (שלא ראיתי אותו) היא 70 קמ"ש. שוטרת עצרה אותי על מהירות 96 קמ"ש - מדידה בממל"ז, בפועל ניתן דו"ח על מהירות 91 קמ"ש לאחר הפחתה. הקנס - 750 ש"ח ו8 נק'. שאלתי היא - אם אני אבקש הפחתה בעבירה לרמה אחת מתחת - 250 ש"ח ללא נק' - בטענה כי תוואי הכביש נראה ככביש שבו המהירות המותרת הנה 90 קמ"ש. אם אבקש לההישפט כשאני מודה בעובדות אך לא בעבירה ואבקש מהשופט להפחית את חומרת העונש - מה הסיכויי שבקשתי תתקבל? אני נוהג כ40K ק"מ בשנה -יש לי עבירת תנועה אחת משנת 2004 מהירות של פחות מ20 קמ"ש מעל המותר ועבירת תנועה נוספת משנת 2000 שבה החלקתי בשלג ופגעתי ברכב. נשפטתי וקיבלתי שלילה לשנתיים על תנאי - מה שכמובן מעולם לא מומש. האם בהתחשב בק"מ הרב שאני עובר (כמעט פי 3 מהמוצע בארץ) אוכל לבקש להתחשב בי? אותי מטריד יותר עיניין הנקודות מאשר הקנס - מכיון שאני מתפרנס מנהיגה - וללא הרישיון אני עלול לאבד את פרנסתי. תודה למגיבים

asaforon

New member
עו"ד אורון - המהירות המותרת

המהירות המותרת בכביש בין עירוני הנה 80 קמ"ש. כאשר המדובר בכביש בין עירוני בו קיים שטח הפקדה בנוי המהירות המקסימלית הנה 90 קמ"ש. בכביש מהיר המהירות המקסימלית הנה 110 קמ"ש. בעיר המהירות המקסימלית הנה 50 קמ"ש. למרות נתונים אלו, כאשר יש תמרור המגביל את המהירות למהירות נמוכה יותר - התמרור הוא הקובע. בית המשפט הנו מקום מסוכן, ומי שמגיע אליו כשאינו מיוצג ע"י עו"ש שמומחיותו בתחום, עלול אבד את רשיונו, גם כאשר המדובר בעבירת קנס. מכיוון שהנקודות מסכנות את הרשיון, גם הן מומלץ לפנות לעו"ד. בברכה עו"ד א.אורון דוגמאות ופסיקה נוספת בנושא זה. תשובה זו אינה מהווה תחליף ליעוץ משפטי

למעלה