מהי אהבה?

מהי אהבה?

יש יאמרו שזו שאלת המליון דולר, אני מאמין שמי שיודע את התשובה הנכונה חי בשפע גדול אלפי מונים. מהי אהבה? אני אתן לשאלה להיות קצת ואלך לחשוב עליה. שיהיה לכם סוף שבוע מלא באהבה.

קצת סטטיסטיקה

בפורום הזה, כולל הארכיון, על 40 עמודיו מיכל 79 הודעות שהמילה אהבה הופיעה בהם. מתוך (בהערכה של קצת יותר ממאה לעמוד) 4500~ הודעות החל מ 21/3/2004 - אם אני מבין נכון עוד לפני שטלינגיט יקירתנו ניהלה את העסק, זה ממש מזמן (מיכל הררי יקירתינו דווקא כן הייתה כאן בניק kung fu) שזה אומר 1.8% (מעוגל למעלה), מעניין! ההודעה הראשונה שנושאת את המילה אהבה נמצאת בקישור הזה ,היא מתאריך 21/4/2004 וכתבתה אותה ויקי לוי, אם אני זוכר נכון היום מאמנת ב Coaching Academy. תודה ויקי על התרומה לנושא.

מניחה שלא ציפית לכזה שטף של תשובות

מהי אהבה? שאלה נהדרת. עכשיו, לאחר שחשבת עליה, האם אתה יכול לפרק אותה לשאלות משנה שהיו מעניינות אותך שאגיב/נגיב עליהן? חשבתי על הסטטיסטיקה שעשית. מייצגת רק את הפורום הזה. מה עם ביליוני טונות של ספרים, מאות ג'יגהבייט של רשומות בנט? אז מה היא אהבה? כמובן מניחה שאתה לא מצפה לתשובות מהמילון. אז גם אני הולכת לחשוב עליה. שבוע טוב. בינתיים המילים שקופצות לי באופן לא מבוקר בראש: לב הולם נשימות עמוקות ורחבות יותר עיניים נוצצות רצון להתחדשות רצון לשיתוף מוזה מרץ חוסר שינה געגוע כאב

את מניחה שציפיתי למשהו

ובכן השאלה חשובה מדי וחברי הפורום הם מקור שפע מפתיע ומעורר מחשבה ולצפות למשהו כמוהו כלוותר מראש על אפשרויות מסויימות ואת זה כמובן אני לא רוצה לעשות, אז תודה רוני על שהסבת את תשומת הלב לפתיחות והאהבה גם כלפי הכותבים הבאים בשירשור.
לעיניין פרוק השאלה ומה מעניין אותי, אז אותי מעניין מה שמעניין אותך בשאלה מה זו אהבה, קחי אותי לאן שבא לך. בנוגע לסטטיסטיקה, עיניין אותי כמה אנחנו כאן בפורום הזה מכניסים את האהבה לשיחה שלנו, כמובן שאם יש לך מידע כלל עולמי לגבי השימוש במילה אהבה יהיה מעניין לשמוע. ובאותו עיניין עוד סטטיסטיקה על הפורום 33 הודעות המכילות את המילה אוהב - 0.7% מכלל ההודעות (אפילו לא אחוז בודד) 65 הודעות המכילות את המילה אוהבת - 1.4% מכלל ההודעות שוב תודה רוני על ההרחבה המעשירה של המילה אהבה.

tlingit

New member
מוסיפה לסטטיסטיקה

שהמילה "אהבתי" מופיעה 50 פעמים... [אבל לא היה לי כוח לחשב איזה אחוז זה מכלל ההודעות וגם לא מה היחס בין "לא אהבתי" שלתחושתי הופיע פחות פעמים מאשר "אהבתי". אתה מוזמן להרים את הכפפה
]

הרמתי

אהבתי - 1.1% לא אהבתי - לא מופיע כלל (חיפשתי "לא אהבתי" עם גרשיים, מקווה שזו הדרך הנכונה)

tlingit

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

(עוד לא גיליתי את הדרך לחפש מחרוזת מילים בתפוז)

Yin

New member
אהבה...

יש שני הסברים שאני אוהב: 1. נתינה ללא תנאי - סימפטום 2. גוף אנרגטי מאוחד - מקור אני חושב שאהבה היא הוויה (being), היא לא רגש - אבל יש המשייכים אליה כמה תחושות. עדי

שאלה

למה הכוונה ב סימפטום? למה הכוונה בגטף אנרגטי מאוחד - מקור? איך היית מתאר את ההבדל בין אהבה הBeing לאהבה הרגש או התחושה? איך יכול משהו לדעת כשהוא אוהב וכיצד הוא יכול להבדיל האם הוא במצב הוויתי של אהבה או שהוא חש או מרגיש אהבה?

Yin

New member
הכוונה היא

שאהבה היא במקור הוויה אנרגטית - של גוף אנרגטי מאוחד לאדם וליקיריו וברמות אחרות כולם הופכים ליקיריו, אחד הסימטומים הוא לתת ליקיריך מבלי לדרוש דבר. לגבי רגשות - אני לא מגיע מהפן הפסיכולוגי, אבל אפילו שם יש 4 או 7 רגשות בסיסיים: כעס, פחד, שמחה, דחייה... (אנסה למצוא יותר מאוחר את המאמר על הרגשות ואם אמצא אוכל להביא דברים בשם אומרם). אהבה אינו רגש. יש כאלו שמשום מה מחליטים להכליל אותו כרגש, רק שאני מתחיל לשאול מסתבר שהאהבה או מקרה פרטי שלה - מערכת יחסים רומנטית, או הורית - מולידה כל מיני רגשות. לגבי השאלה של איך אפשר לדעת - כשאגיע לשם אוכל לשתף, כרגע זה חלקי מידי.

ליפט

New member
א-ה-ב-ה...פתאום היא מתפרצת...

סתם. זה רק גרם לי לשיר. אהבה - הצעת הגדרה, ע"פ וויין דאייר: היכולת והנכונות להרשות לאלה הקרובים לליבך להיות מה שהם בוחרים להיות מבלי לדרוש מהם שישיבעו את רצונך, יגשימו את ציפיותיך.

תודה ליפט על הכיוון הלירי

את אומרת "סתם. זה גרם לי לשיר", יש בה משהו שגורם לרצות לשיר, אולי זה לא סתם?

ליפט

New member
אהבה היא אנרגית החיים

אדם ללא אהבה למישהו ו/או למשהו הוא כמו בלון בלי אויר. כתבתי "סתם" לא בגלל שתשובתי היתה סתמית. כהנחת יסוד, אני לא מאמינה שבחיים קיים "סתם". סתם = לכאורה ללא סיבה נראית לעין. אין בי היומרה להגדיר אהבה, אך אני בהחלט מוכנה לאתגר וזורמת עם המחשבות...נראה מה יצא. פאולו קואלו בספרו האחרון (אני חושבת) והמדהים בהחלט - "הזאהיר", כתב על אנרגית האהבה - מומלץ ביותר. במקביל לקריאת הספר הזדמן לי לצפות בתוכנית מענינת לא פחות שנקראה "על סף המוות" וסקרה מקרים לא מעטים, בהם חוו אנשים ברחבי העולם מוות קליני. כשאת סיפוריהם המרתקים והדומים כל-כך, ניסו להסביר אנשי מדע תוך נסיון להבין מהי "נשמה". מה שבלט מאוד וחזר על עצמו בתיאוריהם של אנשים שונים כ"כ זה מזה היה התאור של ההרגשה בעולם ההוא, כולם תארו תחושה של שלווה אינסופית, כולם השתמשו בדרך כזו או אחרת באמירה "חשתי עטוף/ה אהבה טהורה". ונדמה שהיה לי ברור למה הכוונה, כאילו זה משהו שהוא build in בתוכנו כיצורים חיים (רציתי לכתוב "אנושיים" אך אינני בטוחה שאין היא קיימת אצל בעלי חיים) וכל חיינו מנסים למצוא דרכים לתת לה להתבטא, לפעום, להתקיים, כל חיינו שואפים אליה. כאילו לקבל לגיטימציה לקיומנו כילדי האלוהים, כבני אדם, באשר אנו. אהבה גורמת לנו להרגיש טוב עם עצמנו, אהבה נותנת תחושה של הגשמה בסיסית בחיינו. כמי שיצא לה לעבוד במחלקת ילדים באחד מבתי החולים, נתקלתי במקרים עצובים ביותר של ילדים שנזנחו לאחר לידתם ובשל בעיות רפואיות נותרו במחלקה ולא הועברו לטיפול הרשויות מיידית. בתיק הרפואי שלהם חזרו הרופאים וכתבו "חסרה אהבת אם" "חסר חום ומגע אנושי" אשר התבטא בהתנהגות התינוקות הללו. וזאת על אף העובדה שאנו, הצוות, היינו רגישים לענין והשתדלנו באמת. בא לי פשוט לבכות ואולי זה בגלל שזה מה שעצוב באמת בחיים, לחוות יצור שאינו יודע אהבה". אהבה בעיניי היא קבלה, קבלה ללא תנאי. אני חושבת שהיה זה סטיבן קובי שבספרו תאר מקרה בו הלין גבר על חוסר אהבתו לאשתו מזה שנים. סטיבן קובי המליץ לו "פשוט לאהוב" להיות ב- being של אדם אוהב... כשביקשתי להיות ב- being של אדם אוהב כלפי החיים, כלפי אנשים בכלל וכ"ו מצאתי את עצמי שלווה, רגועה כאילו נתתי למשהו שכבר קיים שם באופן בסיסי להתבטא, פתאום עלה לו גם חיוך נוכח התנהגות מכעיסה של הסובבים אותי, מצאתי עצמי נחשפת לטבע סביבי באור אחר...כאילו נחשפת לחיים במלוא תפארתם. היה שם משהו שפשוט מקבל, נותן מרחב ומקום ללא גבול. פשוט לתת לאחר להיות (מה שמחזיר אותי להגדרה של וויין דאייר). והאהבה הראשונה, האהבה הכי גדולה היא האהבה שלנו לעצמנו, המקום שאנו נותנים לעצמנו פשוט להיות ולקבל את מי שאנו. אין בעיניי דבר עוצמתי יותר מזה. כשאנו אוהבים את עצמנו איננו מתפשרים על ערכינו, על יעודנו, על צרכינו, על הטוב. כשנושא זה עולה באימונים שמתי לב שהפרוש הראשון שאנשים נוטים לתת לאהבה עצמית הוא סוג של אגואיזם ואפילו ניכור. אני חשבת שאנו מתבלבלים בנוגע לאופן בו אהבה אמורה להתקיים בחיינו ומכאן ההגדרות השונות והרבות שלה. אחת חושבת שאם בעלה אוהב אותה הוא צריך לקנות לה פרחים בכל יום שישי , אחרת רואה ביטוי לאהבתו כשיתקשר 5 פעמים ביום לומר לה "אני אוהב אותך", אחד יכול להעריך את אהבת בת זוגו באם תרתם למטרותיו הכלכליות והתנאי לאחר יכול להיות שתחכה לו בסוף היום אם ארוחה מפנקת וחמה. כל אחד מאיתנו בעצם רוצה שיכירו בצרכים שלו, שיקבלו אותו, שיתנו לו את ההרגשה שאין פלא גדול יותר מקיומו. הענין הוא שאף אחד לא יכול לתת לנו זאת מלבד אנו עצמנו. הענין הוא שעד שאנו לא חווים אהבה עצמית, אנו לא יודעים מהי מהותו של הדבר הזה שאנו כ"כ מחפשים ובנסיון למצוא אנו מתמכרים לסיפורים, לטלנובלות ושאר עשבים. אנו מגבילים את מקורותיה של האהבה, אנו מגבילים את צורותיה וביטוייה. טוב, אני מרגישה שאני יכולה להמשיך ולחקור עם עצמי את הנושא עוד שעות...אבל מישהו צריך להכין את הסנדוויצ'ים בבית הזה ...באהבה כמובן. אז אם לסכם אומר שאהבה בעיניי היא אנרגיה מאפשרת, היא סם החיים באמת וחוזרת להגדרה של דאייר. אגב, נזכרתי שבמטריקס 2, הצרפתי אמר: "מדהים כמה דמיון יש בין דפוסי האהבה לדפוסי חוסר השפיות" - עוד פתח לדיון. ועוד קטנה לסיום, למה כ"כ חשוב לנו להגדיר? אלברט איינשטיין אמר: כשהתאוריה ידועה - כלום לא פועל. וכשהכל פועל כשורה - אף אחד לא יודע למה. אולי העיקר שהיא פשוט קיימת? ללא מילים. יום נפלא ומלא אהבה.

השלם הוא יותר מסך חלקיו!

הירהרתי בדבר, באיזה אופן השלם הוא יותר מסך חלקיו? מה יש בספה שהיא ספה ולא סתם ערמה של בד ספוג עץ סיכות ומסמרים מה יש בכירכרה שהיא לא סתם שסי, גלגלים, תא נוסעים וריפוד? מהי התוספת שיש לשלם שאין לסך חלקיו - אין זה יכול להיות חלק נוסף שכן אז היה זה אחד מחלקיו הכלול בסך חלקיו. התשובה היא אם כן - יחסי גומלין. בשלם ישנם יחסי גומלין בין החלקים שאין ב"סתם" סך חלקיו. יחסי הגומלין הם אלה המאפשרים לשלם להיות מה שהוא, לתת את התפוקה האמיתית שלשמה הוא קיים כשלם ולא רק כסך חלקיו. על מנת שהשלם אכן יגיע לכלל שלמות על יחסי הגומלין בין החלקים להיות הרמוניים - יחסי גומלין הרמוניים הם בבחינת "זה נהנה וזה לא חסר" - נתינה אמיתית לאחר כך שיהיה לו כל הדרוש על מנת לממש את מלא הפוטנציאל שלו ולתרום את תרומתו המלאה לשלם ומכיוון שתרם את תרומתו המלאה לשלם תרם גם לכל חלקיו ובכלל זה החלק הנותן, ויוצא שגם הוא מקבל את כל הדרוש לו על מנת לתרום תרומה מלאה לשלם. ואולי זוהו פן של האהבה - לתת לאחר מתוך נתינה אמיתית שכל מטרתה היא להיות שם עבורו כך שיוכל לממש את מלא הפוטנציאל שלו - במילים אחרות לתרום את תרומתו המלאה לשלם - באופן בילתי נמנע יקבל גם הראשון אהבה בחזרה. אך מהו השלם בבני אדם? האדם עצמו? זוגיות? משפחה? קהילה? עם? אנושות? ואולי העולם בכלל לא רק אנשים? ואולי בכל רמה יש את השלם שלה ואת אופן האהבה הדרוש להיות השלם יותר מסך חלקיו? לאהוב - זה להיות שלם עם מה שיש - להיות החלק המשלים - באמצעות האהבה שלך למה שיש בעולם שלך אתה והעולם סביבה הופכים לשלם מושלם והרמוני. לאהוב את הגוף שלך - זה להיות שלם עם הגוף שלך לאהוב את בן/בת הזוג שלך - זה להיות זוג לאהוב את הילדים, האחים וההורים שלך - זה להיות משפחה לאהוב את החברים שלך והשכנים שלך - זה להיות קהילה לאהוב את האנשים הזרים ברחוב, אלו שלא היית רואה בהם חברים ברגיל או בני שיח - זה להיות עם לאהוב כל אדם באשר הוא, ללא הבדל דת גזע, מין או לאום רק בגלל היותו בן אנוש - זה להיות אנושי - להיות חלק בשלם הנקרא אנושות אנחנו העולם, כבר אמרו פעם בשיר, לאהוב זה תמיד אותו הדבר רק בדרך אחרת - מי שיודע לאהוב את עצמו - לאהוב את מה שיש - ידע לאהוב את העולם. באהבה ובנימה אופטימית זו.

שירי אהבה - מה הם אומרים?

ישנם מלא שירי אהבה, לפחות כאלו שמסווגים כשירי אהבה בחנויות תקליטורים המגירות והראשם של אנשים. האהבה היא חמקנית מכדי לספר עליה באופן ישיר - ולראיה רוני מבקשת לפרט את השאלה עדי מבקש לחוות אותה בתרם יוכל לספר כיצד זה מרגיש ובכל זאת אנו שרים עליה, אז אולי נוכל ללמוד עליה דרך השירים קחו לכם רשימה של שירים שהמילה אהבה מופיעה בהם (עם מילים) שיר שאני אהבתי "אהבה קטנה אחת" "...אבל אהבה אחת קטנה יכולה לעשות נפלאות, היא יכולה לברוא את האהבות הבאות.."

Yin

New member
הורד/בט מידלר

תרגום שלי ------------- הורד יש האומרים אהבה היא כמו נהר שמטביע את הסוּף העדין. יש האומרים אהבה היא כמו תער שמשאיר את נשמתך מדממת. יש האומרים אהבה היא רעב, צורך מתמשך בכאב. אני אומר אהבה היא פרח ואת היא זרעו היחיד. זה הלב שמפחד משברון שלעולם לא למד לרקוד זה החלום שמפחד מערות שלעולם לא לקח סיכון זה האחד שלא ילקח שלא נראה נותן והנשמה שפוחדת מהמוות לעולם לא תלמד לחיות כשהלילה הפך לבודד והדרך התארכה לה ואתה חושב שאהבה היא רק לחזקים בעלי המזל, רק זכור שבחורף עמוק מתחת לשלג המר נמצא הזרע שעם אהבתה של השמש באביב יהפוך לורד -------------- והנה המילים באנגלית. תודה ענת, עדי

tlingit

New member
על שירים וסטטיסטיקות

(סתם כי עלה עניין הסטטיסטיקה וגם השירים) קראתי פעם שהמילה הנפוצה ביותר בשירי אהבה היא... "אני" (
בניגוד לציפיה של עורך המחקר שזו תהיה המילה "אתה") גם אותי המידע הזה הפתיע ולכן השאיר אצלי הרבה חומר למחשבה ותועלות בצידה

אני מתחבר לעניין "אני"../images/Emo151.gif

כי מהחוויה האישית שלי, כשאני חש אהבה או נמצא במצב של אהבה, אני יותר קרוב לעצמי, ממש אוהב אותי וטוב לי.

../images/Emo204.gifמהי אהבה?

היי לכולם שמחה להיות איתכם. אני יודעת מהי אהבה עבורי ואיך אני יוצרת אותה בחיי. פעם השתתפתי בקורס שהבחין בין כל רגש לבין אהבה.שם נאמר שאהבה היא לא רגש אלא מקום שאני בא ממנו ויוצר אותו בחיי. עבורי לאהוב זה להיות אהבה ליצור אהבה לבוא מבפנים מאהבה. כמובן הביטוי הפיזי הוא שלי:לחבק,לגעת,להקשיב,לתת,לקבל,להיות בשביל ועוד הרבה ערכים וביטויים פיזיים. אזזזזז אני באה מאהבה אליכם ותודה על המקום הניפלא הזה. שרית טהורי מאמנת אונטולוגית

tlingit

New member
ברוכה הבאה שרית טהורי ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

למעלה