מהי אהבה?

הי שרית

איזה כייף שהגעת ובדיוק בזמן לחגיגת אהבה

Y A R A

New member
האהבה מתקיימת כשהיא לא מוגדרת

מהי אהבה? אני לא יודעת כיצד לענות על השאלה. עם זאת, אני כן יודעת לזהות תכונות שלה. וזה מזכיר לי את משנת אפלטון הנוגעת לצורה ותכונותיה. לדוגמה: עיגול הוא צורה מופשטת, קיומו בעולם מתבטא בגלגל, מעגל, אך לעולם לא נוכל לאחוז בצורה המופשטת שלהם קרי העיגול.(וזה ממש על קצה קצו של המזלג....) לכן, כשאני רואה חיבוק- זו אהבה, כשאני רואה תינוק מחייך- זו אהבה, כשאני רואה טבע תמים- זו אהבה, כשכלב מכשכש בזנב לקראתי- זו אהבה. כשמישהו שואל אותי מהי אהבה- זו אהבה......לכל אחת מן האהבות האלה מיתר משלה הפורט על חלק אחר בליבי ובנשמתי וגם בגופי. האהבה היא בכל והכל בה. ועכשיו סתם משהו שקופץ לנגד עיני באותיות עצמן- המילה אהבה מורכבת מ- ה' אבה..........מה דעתכם? המון אהבה לכולכם ותודה על האהבה שלכם

מהי אהבה?

ישבתי וחשבתי על השאלה הזו הרבה. בתור אדם שעוסק ביחסים בין אנשים אני שומע ומשמיע את המילה אהבה הרבה פעמים ביום ותמיד ידעתי שאני לא באמת יודע מהי אהבה. קיבלתי הרבה תשובות מהרבה אנשים בדיוק כפי שקיבלתי כאן. לפני כמה חודשים יצא לי לעבוד מאוחר בלילה ותיקשרתי מידע חלקי על אהבה אשמח לשמוע מה אתם חושבים. אז מהי אהבה? האם היא רגש כפי שהרבה אומרים? נבדוק... שמתי לב שאני לא יכול להרגיש שני רגשות בבת אחת, לדוגמא שמחה וכאב, אולי ההפרש בינהם היה מליונית השנייה וזה רץ מאחד לשני אך תמיד היה רגש אחד בלבד נוכח. לעומת זאת אהבה, גם כשאהבתי יכולתי להרגיש רגשות שונים, יכולתי לאהוב ולכאוב, לאהוב ולכעוס. אז אהבה ניתן לחוש ביחד עם רגשות, אז היא לא רגש. אז מהי? האם היא ערך? ערכים מאופיינים בכך שהם מופשטים ואינם ניתנים למימוש. מה שאנו ממשים הם סמלים פיזיים שאנו בוחרים, כמו חברות, לאדם מסויים צריכה להיות שיחות טלפון לפחות פעם ביום על מנת שיחשוב שיש לו חבר ולאדם שני מספיק שיחה פעם בשבוע. כל סמל הוא בסדר ונכון כיוון שהוא אישי. דרך אגב פה נתקעים הרבה מערכות יחסים כיוון שהסמלים לא זהים אצל שני האנשים ולכן הם לא מבינים שהאדם ממול מפגין את הסמל שלו לערך המשותף לשניהם. ואהבה? האם קרה לכם ששמעתם מישהו אומר או חשתם בעצמכם אהבה לאדם בלי שום סמל פיזי, סתם כך? לי כן אז אהבה קיימת לא בצורה של סמל פיזי אלא בדרך אחרת. שימו לב גם למתי אתם חשים באהבה. אם תיהיו כנים עם עצמכם ועירניים תראו שאתם מתחילים לחוש אהבה רק אחרי שאמרת לאדם או לעצמכם "אני אוהב אותך.." כלומר אהבה נוצרת ברגע שאנו אומרים שאנו אוהבים. מכיוון שאנו בוראים את המציאות שלנו אין בכך הרבה חידוש , אך לי זה היה מפתיע. אז אהבה היא לא רגש ולא ערך, אז מהי? בגדול אומר שאהבה היא האנרגיה של היקום. היקום הזה נברא מאהבה ומתקיים בזכות אהבה, כאשר אני אוהב, וזה לא משנה את מי או מה אני בורא אנרגיה ולכן אנחנו חשים אנרגטיים ובהיי. הארגיה היא הדלק שמניע אותנו אם תשפכו לתוך המנוע שלכם הרבה אנרגיה הוא יעבוד יותר טוב, וזו הצמיחה. לכן לסיכום אנרגיה היא הגורם לשינוי. שימו לב שכל הרגשות נובעות מתוך אהבה. ההפך מאהבה היא לא שנאה שהיא רגש אלא אדישות. אם אני שונא מישהו אני משקיע בו אנרגיה בדיוק כפי שאני אוהב אותו רק הכיוון שלה הפוך. ומכיוון שאני חש אהבה רק כשאני אוהב מישהו או משהו אחר אז מסקנה היא שכדי לחוות אהבה אני צריך לתת אותה למישהו אחר. ולכן אהבו אחד את השני את הכשן ממול את האדם שתחך אתכם בכביש אל ההוא שקילל אתכם, כי גם הוא הביע אהבה, אהבה ללא תנאי והיא תחזור אליכם ותצמיח אתכם ותאיר את ללבכם ועולמכם הרבה אהבה

למעלה