מהי אשת קריירה?

shandy

New member
מהי אשת קריירה?

אנחנו כותבים פה, על נשות קריירה, שלכל אחת מאיתנו תפיסה שונה מהי אשת קריירה. האם לדעתכם כל אשה שעובדת היא אשת קריירה, או מדובר בתעסוקות מסוימות האם אשת קריירה, היא אשה שכל האנרגיות שלה מושקעות בעבודה, או אשה שגם עובדת אבל משקיעה אנרגיות וזמן בתחומים אחרים האם נוכל לצאת מכאן עם הגדרה מוסכמת על כולם, והאם זה בכלל חשוב שתהיה הגדרה כזו מה דעתכם?

missB

New member
שאלה קשה

ספק בעיני אם נצליח להגיע להסכמה שמקובלת על כולם. אני יכולה רק להציג את דעתי. קריירה לדעתי היא עבודה שאוהבים לעשות, שהיא חלק מתכנון ארוך טווח של איפה ומה את/ה רואה את עצמך עושה. זה לא אומר שלאשת קריירה לא יכולות להיות עוד פעילויות אבל היא כן משקיעה הרבה מחשבה, אנרגיה ומאמץ בעבודתה כיוון שזו חשובה לה והיא רואה בה חלק מהגדרת העצמי שלה.

יונית א

New member
לא תאמיני../images/Emo9.gif

אני מסכימה להגדרה שלך. בעיקר- לאמירה האחרונה שהיא רואה בה חלק מהגדרת העצמי שלה. אני חושבת,(חפיף מהיר של צהרי יום) שההבדל בין "עבודה" ל"קריירה" זו בדיוק הנקודה שציינת.

קריירה בעברית../images/Emo35.gif

נדמה לי שקריירה זה משהו מתפתח. אשת קריירה היא זו שמרשה לעצמה להתפתח מעבר לעבודה נטו. השתלמויות, לימודים, ישיבות עבודה, אתגרים..ראש גדול. כמובן שכל אשה משקיעה בקריירה שלה את כמות האנרגיה לה היא ניזקקת, אצל אחת זה בא בטבעיות ובקלות והאחרת תמצא את עצמה עם הלשון בחוץ בסוף היום, זה כבר תלוי במערך הכוחות האישי של כל אחת. זו דעתי לעת עתה.

siv30

New member
אני דווקא לא מסכימה איתך

קריירה היא מה שאתה מחשיבה כקריירה. יש עקרות בית שזה יעודן בחיים ומאחר וכך הן תופסות את הטיפול בבית כמבצע צבאי אליו יש להערך ברמות שאפילו אני כאישה עובדת לא נערכת. קריירה היא למעשה סדר יום, מצב מנטלי (state of mind) שאת מתכווננת אליו ולא תלוי בשום הגדרה חיצונית.

יונית א

New member
לא מסכימה איתך -סיו

מציעה שלמרות שלך נורא ברור עם מי את לא מסכימה לעיתים אפילו אפשר לראות מהשרשור (תחת איזה ענף זה יושב) אבל קשה לעיתים להבין למי מכוונים הדברים. אני לא מסכימה איתך-סיו קריירה אינה סדר יום או מצב מנטלי, לדעתי. קריירה צריכה קודם כל להיות קשורה לעבודה,ל עשיה ולא רק להוויה. אלמנט הגדילה, צמיחה, התפתחות, קידום ,משוב ועוד-חשובים או אף הכרחים קריירה קשורה לתפיסת האדם את עצמו בעבודתו ולמקום שזו תופסת בתוך מירקם חייו.

שש שבע

New member
אני דוקא כן מסכימה עם סיון

הרב נחום דיאמנט הוא רב ויועץ נישואין מאוד מצליח גם אצל זוגות חילוניים, הוא גם מרצה ולא רק לפני אנשים דתיים, פעם באחת ההרצאות שלו, שאלה אותו אישה מה עושה אישתו , אז הוא אמר (ותסלחו לי אם זה לא ציטוט מדויק) אישתי מנהל מעון שבו 12 ילדים בגילאים שונים, לכל ילד צרכים מיוחדים, היא מכינה להם את הארוחות, עוזרת להם בשיעורים, ומי שמתקשה היא לו מורה פרטית, לקטנים שבהם היא עוזרת להתלבש, היא עוזרת להתרחץ, ומי שלא יכול לבד היא רוחצת ממש. היא דואגת שיהיה להם לבוש מתאים בחורף ובקיץ, ולכן גם יוצאת איתם לקניות בעת הצורך. היא משוחחת עם המורים שלהם, מלווה אותם לחוגים, לחברים, היא גם יושבת מידי פעם על כל אחד מהם לשיחת נפש. בערב, היא עוזרת להם להתארגן ללינה, לקטנים היא קוראת סיפור, עם הגדולים עוברת על חוויות היום. לפעמים היא גוערת בהם, לפעמים היא נותנת ציון לשבח...." "וואו, אמרה השואלת "אישתך היא כנראה אישה מאוד מיוחדת,.." "כן, את צודקת" אומר לה הרב דיאמנט "היא אישה מיוחדת, ואגב הילדים האלה הם הילדים הפרטיים שלנו..." ואם לא הבנתן את הפואנטה אז הוא דוקא אומר אותה "למה להיות אחות בחדר תינוקות ולנקות קקי ופיפי ולרחוץ אותם זה קריירה, אבל את התינוקות שלך בבית זה "אני נחנקת בבית"...." ? בקיצור, דעתי כשל סיון. אם את מחליטה שזה מה שאת רוצה. וזה מה שאת עושה בכיף זו הקריירה שלך.

יונית א

New member
אי הסכמה ראשונית על ההגדרות

יש עקרת בית יש אימא במשרה מלאה יש עבודה יש קריירה. כל אחת מהן,הינה תחום אחר (משיק וחופף לעיתים) אבל תחומים נפרדים של הגדרות מילוליות ורעיוניות. את כותבת : " אם את מחליטה שזה מה שאת רוצה, וזה מה שאת עושה בכייף, זו הקריירה שלך" אם אני מחליטה שבכייף לי לשבת בסוטול על שפת הברכה, לשתות קפוצ'ינו בבתי קפה ולהסתובב בחנויות העיר- גם אם זה נוטל ממני את מרבית שעות היממה, קשה לי לראות בכך קריירה או עבודה. אין לי דבר ,אגב, נגד מי שבוחרת להיות אם במשרה מלאה ,אם בחרה בכך לאורך כל חייה או לתקופה מוגבלת של 20 שנה . אני לא חושבת שזוהי פעילות שגורמת לחנק . אני רק לא חושבת שזו קריירה. יש לי חברה, שעובדת במשרה מלאה במקום עבודה - אבל בעיניה זו אינה קריירה אלא עבודה. מאידך היא "אימא מקצוענית"-היא יוצאת לכל טיול כהורה מלווה, חברה בוועדי הורים, קוראת (רק) ספרות הדרכתית להורים, בקיאה בכל מאמר שפורסם על אחוזי הכימיקלים בחלב, משתתפת בבתי ספר להורים . היא בפירוש רואה בהורות שלה קריירה. היא בוחרת באיזו שנה להיות פעילה באיזה ועד הורים. היא מתאמת עמדות, מתכננת קדימה(השנה אני לא אהיה בועד של כיתה ה כי אני רוצה להיות חלק מהתוכנית של סיום כיתה ו) ומה מקדם אותה למטרה של יו"ר ועד הורים עירוני, ארצי וכו. בשבילה העבודה היא מקום פרנסה. ההורות עבורה היא קריירה. ואני מקבלת את ההגדרה במקרה דנן, כי היא מתכננת את היעדים שלה, היא מתפתחת, היא מכשירה את עצמה ומתפתחת (בעיניה יש התפתחות מועד הורי בית ספר, לועד מקומי ועוד). אבל בכל זאת, לא רבות הן כאלו.

shandy

New member
קריירה ע"פ אבן שושן

אנחנו כותבות בפורום נשים וקריירה, אך מתקשות להגדיר מהי אשת קריירה נקודה מענינית למחשבה לדעתי ע"פ מילון אבן שושן המרוכז קרירה היא : 1. דרכו של אדם לקראת הצלחות חיצוניות 2. מקצוע, מעמד בעבודה קריריסט: אדם הרודף אחרי קרירה, הדואד לרוחיו ולהצלחתו הפרטית, ללא התחשבות במוסר החברתי בודאי שקריירה היא חלק מהגדרה עצמית, כמו סגנון לבוש, וסוגי בישול וכד' כל מה שאני עוסקת בו, הוא חלק מההגדרה העצמית שלי לדעתי קריירה היא בדרגה אחת מעל עבודה, כלומר, 1. המכוונות שלך היא לשם 2. השקעת הזמן גדולה יותר ביחס לעיסוקים אחרים 3.תמורת קריירה את מקבלת כסף או שווה כסף 4. בסדרי העדיפויות הקריירה תהיה בראש הסדר 5. הפסקת העיסוק תגרום למשבר מה דעתכם?

missB

New member
יש דברים שקשה להגדיר

אם תחשבי היטב תגלי שיש הרבה מושגים בחיי היום יום שלנו שקשה מאוד להגדיר אותם במלים. או לחילופין - שכל אחד מגדיר אותם אחרת. מה זו אהבה למשל? בכל מקרה, אני לא כל כך מסכימה עם סעיפים 2-5 שלך, לא כי הם לא נכונים אלא כי הם לא ייחודיים לקריירה בלבד. גם בעבודה שאינה קריירה השקעת הזמן גדולה מעיסוקים אחרים, מקבלים תמורתה כסף והפסקת עבודה עשויה לגרום למשבר מסיבות וגורמים שונים. לגבי היות הקריירה בראש סדר העדיפויות - אם אני אשת קריירה שמשקיעה בה והיא מאוד חשובה לי אבל בעיני המשפחה קודמת ותמיד תהיה ראשונה בסדר העדיפויות שלי - האם זה עושה אותי פחות קרייריסטית?

יונית א

New member
למה אנחנו "בורחות" (ים) מההגדרה

של קריירה? אולי בגלל הקונוטציה השלילית כפי שציינה שנדי קודם מהמילון את הקרייריסט. אולי כי יש כל מיני תפיסות עולם שרכשנו או ירשנו שעושות לנו קצת פריחה להגדיר. כי אם יש הגדרה יש מחויבות למה שעומד מאחוריה. וכן- אם בעינייך המשפחה קודמת ותמיד תהיה ראשונה בסדר העדיפות שלך. אולי זה עושה אותך פחות קרייריסטית? (וזה לא רע או טוב, או איזושהי התייחסות ערכית. כי לכל אחד סולם העדיפויות הנכון לו.) אולי לא כל מי שרוצה להצליח בעבודתו ומחוייב לה-הוא קרייריסט? אולי באמת המינון והדגשים הם הפרמטרים המשמעותיים למהי קריירה? לי אין בעיה עם ההגדרה ,הראשונית. למרות שיכול להיות שאם אצטרך להסתכל במראה, על עצמי מול ההגדרה אמצא שאני ממש לא קרייריסטית. אז לא. לא נורא.

missB

New member
זה לא שבורחים מהגדרות

אלא שכמו שראינו, כל אחד מגדיר עצמו אחרת. אני למשל כן מחשיבה את עצמי קרייריסטית. העבודה שלי חשובה לי, היא חלק ממי שאני וחלק מהתכנון העתידי שלי לגבי עצמי. אבל בעיני יש גם דברים חשובים יותר מקריירה, כמו משפחה. אז בעיני אנשים המגדירים קריירה אחרת, אולי זה עושה אותי פחות קרייריסטית ממה שאני רואה את עצמי. אבל זה לא ממש אכפת לי. כמו שאמרה שש -שבע למי אכפת מהגדרות? כל עוד לנו טוב עם עצמנו, זה מספיק.

shandy

New member
אני לא קרייריסטית

מיס ב, גם לי העבודה חשובה, כמו לך, ובכל זאת בעיני אני לא קרייריסטית, כי בעיני זו אשה שמשקיעה את כל כולה בקריירה, לכן מבחינתי עקרת בית היא קריירה על משקל התיזה שלך, אם אני אחשוב שאני גאון במטימטיקה, אז אני באמת גאון? אני חושבת שצריך להיות איזה שהוא בסיס משותף מעבר להרגשה אישית, איזה הגדרה עם קריטריונים מסוימים

missB

New member
את יודעת מה הבעיה?

שאת קובעת מראש הגדרה שמונעת ממך להיות קרייריסטית ואז את חייבת להגדיר את עצמך כלא קרייריסטית. למה שארצה לעשות זאת? ההבדל בין קריירה לבין גאונות היא שלאחד יש הגדרה חד משמעית שניתנת למדידה ובחינה ולשניה - אין. אז את אולי יכולה לראות עצמך כגאונה במתמטיקה או בכל תחום אחר אבל אם לא תצליחי להוכיח זאת במבחן מתאים - אז רק את תחיי עם האשליה הזו. לעומת זאת קרייריסטיות מוגדרת אחרת על ידי אנשים שונים. אם את מגדירה זאת כמישהו שאצלו העבודה נמצאת במקום ראשון גבוה מעל כל דבר אחר, את שוללת מהרבה (אולי אפילו רב) אנשים את האפשרות להגדיר את עצמם קרייריסטים. מאחר ואין מדד חיצוני מוסכם ומוגדר אני ממשיכה לדבוק בהגדרתי הראשונית - אני רואה עצמי קרייריסטית כיוון שעבודתי חשובה לי ומהווה חלק מהותי מאישיותי וחיי, יש לי יעדים קצרי וארוכי טווח והיא ממוקמת גבוה בסדר העדיפות שלי, אם כי לא במקום הראשון. אבל באמת שלא מפריע לי שתגדירי אותי אחרת, זה לא שאני צריכה אישור ממישהו נכון?

shandy

New member
את שואלת אותי אם את צריכה אישור?

את צריכה לדעת זאת טוב ממני לא מבינה מה את רוצה לאמר כאן אלא אם כן את מנסה עלי תרגילי ניתוח אישיות ובעיות, ואני לא הכתובת לזה. אז אם טוב לך בהגדרה שלך, יבושם לך אני אשאר בהגדרה שלי, גם אם היא לא נראית לך

שש שבע

New member
ההגדרות של אבן שושן לא תמיד מדויקות

וגם הוא לא ידע להגדיר קריירה. . פעם אמרו עלי שאני "רולה" היום יש לזה הגדרה אחרת "אסרטיבית" יאללה קישטה,שיפסיקו לבלבל במוח, כל יום הגדרה אחרת, פעם שאלו אותי "למה את לא הולכת לניהול?" והתכוונו על זה בחינוך כשעוד לימדתי " היית יכולה לעשות קריריה נהדרת" נהדרת למי? שטויות, הכל בולשיט, צריך להנות ממה שאת עושה, ואם את לא, כפרת עוונות אם זה קריירה או לא, מענין את סבתא שלי איך יקראו לזה.

siv30

New member
יונית אני לא מצליחה להבין את החלוקה

גם למובטל יש קריירה מבחינתי, לשבת על חוף הים או לחפש עבודה או מה שתבחרי. החלוקה שאת עושה היא מלאכותית לטעמי וגם אם היא נראית לך נכונה, קונספטואלית את מגבילה את החשיבה למסגרות מקובלות. אני בעד פריצת מסגרות.

יונית א

New member
יתכן שלמובטל תהיה קריירה במובטלות

אם הוא ישאוף להתמקצע בנושא. ילמד איך למצות את האבטלה שלו ישאוף להתקדם ממובטל של 3 חודשים בשנה למובטל של שנה שלמה. ומרבית שעות היממה (שנה, חודש) הוא יהיה עסוק בכך- אני בהחלט חושבת שהוא בחר להפוך את האבטלה לקריירה. (יחד עם הבעיה המילולית שקריירה אמורה להיות בעבודה כלשהי והגדרה ראשונית של אבטלה כאי -עבודה..). ציינתי קודם את חברתי, שהפכה את ההורות שלה לקריירה במלא מובן המילה. כך שאני בכלל לא תוחמת את הקריירה לתחומי עיסוק שפרנסה בצידם. תנסי להסביר לי איך יושב על שפת הים או בבית קפה זו קריירה כעינייך? חוץ מזה שזה מה שאדם בחר לעשות. האם כל עשיה היא קריירה בעינייך? בעצם אולי אפילו לא עשיה, כל הוויה?

shandy

New member
פרדוקס

מובטל לא יפתח קריירה במובטלות בטלה זה עשיה של האי עשיה קריירת מובטלות זה עבודה מאד קשה, לא מתאים למובטל

siv30

New member
הייי כפרה לא לזלזל, במצב של היום גם

מובטלות זו קריירה שלמה

למעלה