מהי ההגדרה ל"מחבל"?

יש הבדל עצום בין רצוי למצוי

נכון, שבשטחים הכבושים מתבצעים כל יום עוולות לא פשוטות, המצב שם דורש תיקון ותכנון. אבל אין הדבר אומר שאין חוק, קיימים בשטחים הכבושים חוקים וגם בתוך כל הבלגן יש גם סדר. נכון, המצב בשטחים איננו טוב ויש לשנות אותו מן היסוד אך לא צריך להגזים בחשיבות שנותנים לאי הסדר, אני משייך את עצמי לשמאל, אך משתדל לבחון בכלים רציונאלים את הדרכים לפתור את הבעיה. מעבר לזה, אני ממליץ לך לנהוג כמוני, יש דיון מוסרי ויש דיון מהותי, לפעמים אנחנו שופטים פעולות בצורה מוסרית ולפעמים בצורה מהותית.

התיקון היחיד הוא סיום הכיבוש

כינון שלום וסיום הכיבוש. ישנה ההצעה הסעודית, והיא מהווה בסיס ריאלי ורציונלי בהחלט. השאר זה שטויות. איזה "חוק" ראית בחברון? איך זה שבכלל נתנו לפושעים האלה להשתלט על רכוש זר? למה חיכו כל כך הרבה זמן עד שפינו אותם? זה "חוק" זה? ומה ההמשך? הרי הפכו את המבנים לבלתי ניתנים לאכלוס, כדי שהמתנחבלים לא יפלשו לשם שוב. אבל מה עם הבעלים החוקיים? איך הם ישתמשו ברכוש שלהם? איך הם בכלל, ומתי, יוכלו לחיות בשקט ברחוב שלהם, בלי ההתעללות המתמשכת של המתנחבלים היהודיים בחסות הצבא? החוק הבינלאומי אומר חד-משמעית שאסור למדינה שכבשה שטח במלחמה לאכלס בשטח זה את אזרחיה, נקודה. על איזה "חוק" אתה מדבר? ומה זו ההפרדה המשונה בין "מוסרי" לבין "מהותי"?
אם משהו בעליל אינו מוסרי, אז איזה תוקף חוקי ("מהותי") יכול להיות לו? אני דוחה את ההמלצה שלך להחליף דיון מהותי במשחקי מילים חסרי משמעות. זה לא שיעור אזרחות בבי"ס ימני.

sniper 7

New member
היוזמה הסעודית

כוללת בתוכה את זכות השיבה, שתגרום במהרה לישראל להפוך לפלסטין.

אתה מסלף

מדובר בפתרון בעיית הפליטים במסגרת משא-ומתן. היוזמה הסעודית היא מסגרת, בסיס, להסדר כולל וסופי לסיום המלחמות - אפשר בהחלט לקבל מסגרת זו ולדון על כל פרט ופרט. ישראל אינה יכולה לדחות אותה רשמית, והיא מגמגמת איזשהו מס-שפתיים, אבל למעשה היא דוחה את היוזמה מכל וכל, כי ישראל פשוט מעדיפה את המשך השליטה הקולוניאלית בשטחים הכבושים.

sniper 7

New member
בלה בלה בלה בלה.

כמה צפוי. כתבת 3 שורות שלמות מבלי להגיד בעצם כלום. אפשר לקבל תשובה רציונלית? היוזמה הסעודית כוללת בתוכה את זכות השיבה, כן או לא? זכות השיבה היא לא יותר מאשר תירוץ שקוף להפיכת ישראל לפלסטין, נכון או לא נכון? ניסיון העבר לימד אותנו שנסיגות מביאות אך ורק טרור ושום דבר אחר, נכון או לא נכון? מלבד זאת, אני דוחה מכל וכל גם את רעיון הקמת מדינה ל"עם" ה""פלסטיני"". הייתי רושם לך מה הפתרון לטעמי, אבל הנהלת הפורום לא תאשר את ההודעה (וגם ככה יקחו כמה ימים עד שהיא תתפרסם) וזה יהיה חבל.

sniper 7

New member
עד מתי נשכנע את המשוכנעים?

חבל שאתה לא מנסה אפילו להגן על העמדות שלך.

"נשכנע"? ../images/Emo6.gif

אל תצחיק אותי. חזרה אינסופית על אותן מנטרות שחוקות אינה נקראת "שכנוע", אלא "הצפה".

אז ככה,

פגיעה במדינה כוללת מכלול של תנאים מגוונים, בעבר נעשה ניסיון להכניס לקטגוריות שונות את רמות הפגיעה במדינה אך ללא הצלחה. המצב כיום כולל מספר יסודות שאינם מצטברים אך יכולים להיות משלימים: - פגיעה ביישויות המדינה, המבניים (צבאיים, ממשלתיים ועירוניים) והסמליים (דגל, אתר וכו') - פגיעה באזרחי המדינה שלא כחלק ממלחמה, ע"פ הדין הבינלאומי, ע"י פעילות מכוונת כגון: אמצעים לא קונבנציונליים ואמצעים קונבנציונליים. - פגיעה במי שעונה להגדרה לוחם, שלא בשעת לחימה. - פגיעה במי שעונה להגדרה לוחם ואינו מבצע פעולה תוקפנית כנגד אותה יישות. - בעל סממנים המשייכים אותו לאירגון והוא מבצע בפועל פעולות הפוגעות בצורה ממשית במדינה.

הפגיעה הקשה ביותר במדינה היא

המשכת הכיבוש הנפשע, ובעיקר סרטן ההתנחלויות, המהווים מכשול עיקרי לכינון שלום עם שכנינו, וגורם עיקרי להמשך שפיכות הדמים ולמצב הבלתי יציב הנוכחי. פגיעה חמורה נוספת במדינה היא - הגזירות הכלכליות, הפוגעות בעיקר בשכבות החלשות, כמו "תכנית ויסקונסין" הנפשעת. פגיעה נוספת היא הרס הסביבה! כביש 6 הנפשע, המרינה בהרצליה וכד'. עוד אחת: האפלייה הגזענית בארץ ביחס למיעוט הערבי. היא מטפחת איבה בין שני העמים, מה שללא ספק מהווה פגיעה חמורה בחלק גדול מאזרחיה, וגם במדינה בכללה (אם יש דבר כזה! מה זה "המדינה" אם לא אנחנו, האנשים?!)

שכחת עוד משהו.

אנו (האזרחים, בישראל) אשמים בהתחממות הגלובלית, המצאנו את פצצת האטום ברשעותנו
וגרמנו לאלפי דולפינים להלכד יחד עם הטונה
כמה (עוד) אפשר עם ההלקאה העצמית? נשאר לך מקום אחד בגוף ללא צלקות?? "המשכת הכיבוש הנפשע, ובעיקר סרטן ההתנחלויות, המהווים מכשול עיקרי לכינון שלום עם שכנינו, וגורם עיקרי להמשך שפיכות הדמים ולמצב הבלתי יציב הנוכחי" נו ונניח נפטרת מכל ההתנחלויות, נתת חצי ירושלים בנוסף, ואת כל הגולן, עם זכות לשאיבה ממי הכנרת לסורים... נראה לך שכאן הסכסוך יסתיים? תמשיך לחלום. ואני אמשיך להקשיב לערבים, כדאי שתנסה לשם שינוי. מה שלא מועיל לא מזיק.

נא לדייק

1. פצצת האטום לא הומצאה בישראל. 2. אלפי דולפינים לא נלכדו בישראל. 3. מה שציינתי ב-1 ו-2 אינו מקל על הצרות שיש לנו. 4. אין כאן שום הלקאה "עצמית": אני לא המצאתי אף אחת מהצרות שמניתי, אני לא הבאתי אותן. אני מבקש רפואה ולא הלקאה. 5. ההנחלויות יפונו במסגרת הסדר שלום. 6. אינך יכול "לתת" מה שלא שלך, כולל "חצי ירושלים". צריך להחזיר את השטחים הכבושים, לא "לתת". 7. לפני שאתה בא "לשנות" מישהו, תתחיל מעצמך. 8. להבדיל ממך, אני מקשיב להכל. שמעת על ההצעה הסעודית? 9. תודה על כך שגילית לנו את עמדות הימין. קודם לא ידענו

L m a o

New member
תיקון

6. אתה לא יכול "להחזיר" משהו למישהו שלא לקחת משהו ממנו. השטח נכבש מירדן- הוא יוחזר לירדן, לפלסטין הוא יינתן.

L m a o

New member
הכיבוש הנפשע

חלאס, זה היה של ירדן, הם ויתרו על זה, זה שלנו. לא אתם הייתם שם לפני 67. התנחלויות? כמה יש? בניה ערבית בלתי חוקית, כמה יש? ליד הבית שלי יש כפר שלם, הם מתפרסים על דונמים בלי לקנותם. אפלייה? אם מישהו לא מוכן להפגש עם נציג ערבי כי הארגון שלו שלח קסאם שהרג את אחיו, זו אפליה? לכל דבר יש תוצאות.

תשובה ל"מחבל"

המקור: שיר השירים פרק ב "ב אֲנִי חֲבַצֶּלֶת הַשָּׁרוֹן, שׁוֹשַׁנַּת הָעֲמָקִים׃ 2 כְּשׁוֹשַׁנָּה בֵּין הַחוֹחִים, כֵּן רַעְיָתִי בֵּין הַבָּנוֹת׃ 3 כְּתַפּוּחַ בַּעֲצֵי הַיַּעַר, כֵּן דּוֹדִי בֵּין הַבָּנִים; בְּצִלּוֹ חִמַּדְתִּי וְיָשַׁבְתִּי, וּפִרְיוֹ מָתוֹק לְחִכִּי׃ 4 הֱבִיאַנִי אֶל־בֵּית הַיָּיִן, וְדִגְלוֹ עָלַי אַהֲבָה׃ 5 סַמְּכוּנִי בָּאֲשִׁישׁוֹת, רַפְּדוּנִי בַּתַּפּוּחִים; כִּי־חוֹלַת אַהֲבָה אָנִי׃ 6 שְׂמֹאלוֹ תַּחַת לְרֹאשִׁי, וִימִינוֹ תְּחַבְּקֵנִי׃ 7 הִשְׁבַּעְתִּי אֶתְכֶם בְּנוֹת יְרוּשָׁלִַם בִּצְבָאוֹת, אוֹ בְּאַיְלוֹת הַשָּׂדֶה; אִם־תָּעִירוּ וְאִם־תְּעוֹרְרוּ אֶת־הָאַהֲבָה עַד שֶׁתֶּחְפָּץ׃ ס 8 קוֹל דּוֹדִי, הִנֵּה־זֶה בָּא; מְדַלֵּג עַל־הֶהָרִים, מְקַפֵּץ עַל־הַגְּבָעוֹת׃ 9 דּוֹמֶה דוֹדִי לִצְבִי, אוֹ לְעֹפֶר הָאַיָּלִים; הִנֵּה־זֶה עוֹמֵד אַחַר כָּתְלֵנוּ, מַשְׁגִּיחַ מִן־הַחֲלֹּנוֹת, מֵצִיץ מִן־הַחֲרַכִּים׃ 10 עָנָה דוֹדִי וְאָמַר לִי; קוּמִי לָךְ רַעְיָתִי יָפָתִי וּלְכִי־לָךְ׃ 11 כִּי־הִנֵּה הַסְּתוֹ (הַסְּתָיו) עָבָר; הַגֶּשֶׁם חָלַף הָלַךְ לוֹ׃ 12 הַנִּצָּנִים נִרְאוּ בָאָרֶץ, עֵת הַזָּמִיר הִגִּיעַ; וְקוֹל הַתּוֹר נִשְׁמַע בְּאַרְצֵנוּ׃ 13 הַתְּאֵנָה חָנְטָה פַגֶּיהָ, וְהַגְּפָנִים סְמָדַר נָתְנוּ רֵיחַ; קוּמִי לְכִי (לָךְ) רַעְיָתִי יָפָתִי וּלְכִי־לָךְ׃ ס 14 יוֹנָתִי בְּחַגְוֵי הַסֶּלַע, בְּסֵתֶר הַמַּדְרֵגָה, הַרְאִינִי אֶת־מַרְאַיִךְ, הַשְׁמִיעִינִי אֶת־קוֹלֵךְ; כִּי־קוֹלֵךְ עָרֵב וּמַרְאֵיךְ נָאוֶה׃ ס 15 אֶחֱזוּ־לָנוּ שׁוּעָלִים, שׁוּעָלִים קְטַנִּים מְחַבְּלִים כְּרָמִים; וּכְרָמֵינוּ סְמָדַר׃ 16 דּוֹדִי לִי וַאֲנִי לוֹ, הָרֹעֶה בַּשּׁוֹשַׁנִּים׃ 17 עַד שֶׁיָּפוּחַ הַיּוֹם, וְנָסוּ הַצְּלָלִים; סֹב דְּמֵה־לְךָ דוֹדִי לִצְבִי, אוֹ לְעֹפֶר הָאַיָּלִים עַל־הָרֵי בָתֶר׃ ס " בתחילת האופוריה של 67 המציאו מילה זו להבעת זלזול בפלסטינים שניסו להלחם בכיבוש. אך עם השנים קיבלה המילה גוון אימתני יותר - להצדקת המלחמה המתמשכת שלנו למען המשך הכיבוש הקולוניאלי. משמעות המילה הורחבה לכל נציגי הצד השני, שנלחם בנו, כולל אזרחים ערבים שנפגעו "בטעות". לאחרונה הוכנסה ללכסיקון מילה נוספת: חמושים. זה יכול להיות שוטר פלסטיני או כל פלסטיני חמוש אחר, שנהרג בפשיטה שגרתית של צה"ל בשטחים הכבושים, כולל ילדים עם רובה צעצוע.

Original DNA

New member
להלן ההגדרות מתוך המילון

"מחבל"= ר' ערך ג'ורג' וו. בוש "פיגוע"= פלישת אימפריאליסטית של מדינה חזקה(לרוב מעצמה) למדינה אחרת על מנת לנצלה, לגזול את משאביה וכל זה כדי לחזק את האליטה השלטת במדינה הפולשת.

EverMan

New member
קל למדי.

מחבל - אדם שפועל ע"מ לפגוע באנשים, ללא קשר לאישיותם וזהותם, באופן לא מבוקר על רקע לאומני. אדם שרוצה לפגוע בכל דרך, ע"מ ליצור אג'נדה פוליטית כלשהי. ופיגוע הוא אותה פגיעה שהמחבל מבצע.

למעלה