מהי ההגדרה של תזונה צמחית?

אין קשר לתרבות,אלא לעובדות וצדק או חוסר צדק

פירותניים אוכלים פירות בעיקר. שוב ההגדרות ממילא לא מעניינות. נותר לומר: אוכל מהחי לא אוכל מהחי

1winnie

New member
אם היתה בך טיפת תרבות - היית מבין

זה בהחלט קשור לתרבות וברוך ה' לא אתה קובע את כללי התרבות החברה קובעת, והיא גם קובעת את כללי הצדק. לא מוצא כן בעיניך - אל תהיה חלק מאותה חברה ותקים לעצמך חברה חדשה. עד שאתה לא עושה את זה, חובתך להתנהג לפי כללי החברה. הדברים שנאמרו פה הם פשוט נכונים!

מוסר וצדק הם אבסולוטיים ולא קשורים לתרבות

ומקום. אחרת מה שאת תעשי לאחר תהיי מוכנה גם לקבל זאת על עצמך,עובדה שאת לא רוצה לקבל על עצמך את מה שעובר על בעח אחרים. ומי שאומר שאילו שלא פוגעים פאנטיים זה רק כדי להשקעט מצפונו,כי הוא עדיין פוגע באחרים וכנראה לא מתכוון להפסיק,לכן כל מי שלא נוח לו עם מצפונו והאמת מציקה לו אז הוא "יעני" בורח,הבעיה שהוא בורח מעצמו ומהאמת שמוטחת לו בפנים ולא משום דבר אחר. מי שיודע שהוא חרא משתנה ולא מחפש תירוצים בירח איך להמשיך לאכול מוות והפרשותיו,הרי לא הוא כלוא כל חייו בחצי מטר על חצי מטר,מעונה ולוקחים מגופו הפרשות. כנראה שכחתם שביצה יוצאת מכוס של תרנגולת וחלב יוצת מפטמה של פרה,עם כל תהליכי החיים שעוברים בה,מחזור דם וכן הלאה,רק הגועל לחשוב על זה מעביר חלחלה ועוד לא דיברנו על חוסר הצדק והזוועות שבכך.

1winnie

New member
תסלח לי אם לא אטרח לקרוא את דברי ההבל

סליחה, אבל אלו דברי הבל ממישהו שאין לו מושג וטיפת מושג על מה הוא מדבר אז צר לי - לא טרחתי ולא אטרח לקרוא הייתי באמת צוחקת, אם זה לא היה עצוב ופתאטי אנא - תפסיק את זה, ותפסיק לעורר דחיה כל כך אתה עושה נזק אדיר לכל הטבעוניים ולטבעונות בכלל

חלאב עם הקטע הפתטי של עושה נזק וזיוני שכל

קשה לשמוע את האמת אז ממציאים סיפורי שלגיה? כל פעם התרצנים מקשרים למשהו אחר ולא מסתכלים לנושא עצמו ולתוכן הדברים. דברי ההבל היחידים הם שלך ועובדה שאת לפתע לא מוכנה לסבול,לפתע שאת תהיי הנפגעת לא תקבלי,תרבות ומקום,כי ככה זה האדם הצבוע ברגע שהוא מרגיש על בשרו הוא כבר רוצה אמת מוחלטת בשבילו. המוסר תמיד היה ויהיה אבסולוטי,רק חוסר המוסר קיים אצל אנשים שונים ובדרגות שונות. פעם אונס היה נורמה,אז מה עדיין זה לא היה מוסרי בכלל גם העבדת השחורים עי הלבנים הייתה נורמה,אז מה עדיין זה לא היה מוסרי גם אז כמו גם היום וגם שואת בעח הגדולה ביותר אינה מוסרית כמו אז כנל גם היום המוסר אבסולוטי לא יחסי ולא נעליים.

1winnie

New member
יופי - אתה גם מנבל את הפה

לא מופתעת, כי זה היה צפוי ואני בוודאי לא אטרח לקרוא דברים של מי שמנבל את פיו סליחה, אבל אתה ממש דוחה

אני יודע כבר מניסיון שהתרצן הוצמד לקיר

כבר אין לו מה לענות ואז הוא מתרץ את בבריחה ללא הקשר ותוכן. תמיד אני מהר מגלה מיהו השחקן תיאטרון וצבוע ומי הוא האמיתי שבאמת בעל אידיולוגיה,מי בעל תאוות וחומר ונוחות ומי באמת לא יפגע באחרים,קל לדעת לפי הבריחה מהנושא והסטתו למשהו שלא קשור בכלל.

אני לא מבינה איך עוד יש לך כוח

תתעלמי זה מה שאני עושה. ובנימה אופטימית וויני לתמונות של המאפים שלך יש ריח של עוד... אולי תנדבי מתכון לחלה מלחם כוסמין וסדנא מצולמת אם יש לך? (רצוי בלי ביצים

1winnie

New member
תודה ../images/Emo13.gif יש לי מתכון

אבל לא מצולם. סדנת צילום אני עוד לא עושה (גם ככה אני לא אוהבת לצלם....) בקשר לחלת כוסמין - יש לי באמת מתכון, כי לפעמים אני מכינה לאורחים שאוכלים רק מקמח כוסמין ואם אני זוכרת נכון כרגע, החלה באמת ללא ביצים, אבל אני צריכה לבדוק. המתכון הוא קל, אם תרצי אין לי בעיה לתת - בשמחה

p e b b l e

New member
תגידי, יש תמונות מפשטידת הקישואים?

אני הכנתי את הקיש עם בטטות ותרד ויצא אחלה. הכנתי בצק על בסיס הבצק שהיא מציעה ב"בצק אלים" רק שהשתמשתי רק בקמח כוסמין ושמתי הרבה פחות מרגרינה מכמות החמאה שהיא משתמשת, יוצא אחלה בצק.

יש תמונה !

החור זה נשנוש של בן הזוג. כל פעם שאני עושה משהו הוא חייב לטעום :)) עם הקישואים שיניתי קצת את המתכון: לא שמתי גבינת טופו אלא רק את הגוש. ולא הוספתי חרדל כי נגמר לי אבל כן שמתי טחינה. צריך לסחוט את הקישואים טוב כדי שהשפטידה לא תהיה רכה מדי. בגלל זה אני חושבת שלא צריך גבינה. שמתי 3 קישואים בצל אחד לבן טחינה והשאר כמו במתכון של הבצל ללא גבינת הטופו והחרדל. הבצק של בצק אלים לפשטידה נראה לי פשוט סיפור לעשות את זה על הגז. אולי אני אנסה פעם אחרת. עשית את זה כמו המתכון של הבצל ? איך בישלת את התרד ואת הבטטה לפני?

p e b b l e

New member
החור הופך את הקיש למאוד אותנטי

גם לי נראה סיפור לעשות על הגז, אבל בפוסט היא מציעה אפשרות נוספת בה במקום ערבוב על הגז, הכנסה לתנור בתבנית של הקיש וזה אכן מפשט עניינים בעיני. עשיתי בול כמו המתכון של הבצל (רק בלי הבצל). את הבטטות (2 די קטנות) קילפתי, חתכתי לקוביות, ערבבתי עם מלח, פלפל ושמן זית והכנסתי לתנור עד שהתרככו. את התרד הקפצתי עם קצת שום ושמן זית עד שהוא התקווצ'ץ'. נראה לי שהנסיון הבא יהיה עם ירקות קלויים.

1winnie

New member
בבקשה - פתחתי שרשור

עם מתכון, הסברים וגם תמונה תהנו

צריך להגיד

בלי קללות? ניבולי פה? והשמצות? אני ככה קרובה למחוק את הגועל הנפש שהולך פה.

תמתן את ה"דיבור"

הדעות שלך לגיטימיות ככל שיהיו, לא נשמעות בנועם. אנחנו מבינים שכל דאגתך היא לחיות, לחוסר הצדק וכו'. אבל, לא כולם בעולם הזה חייבים להסכים איתך, לא על נושא זה ולא אל שום נושא. קיבלת בעבר רמז עדין ואם צריך ארמוז שוב. דיי לאלימות על גבי הפורום. חוץ מזה, אני לא מבינה, אתה כועס וכועס וכולם פה צמחונים וטבעונים אז על מה אתה באטרף?

"אלימות" בפורום?

לכו לצפות בסרטונים על תשיית החלב,תעשיית הביתים ושאר תעשיות שם יש אלימות,מי ששוץף לאלימות זו חובה עליו להפסיק זאת כשם שלא היה רוצה בעצמו לסבול כך.

למעלה