מהי ההתאמה הטובה ביותר לאהבה, מנסיונכם?

רינתי77

Active member
אני חושבת שיש פה ערבוב בין שני נושאים שונים.

חשיבותם של השוני והדמיון בין בני זוג הוא בקיום מערכת יחסים לטווח
הארוך, לא בהתאהבות עצמה. כשמתאהבים, פעמים רבות השוני
מהווה גורם משיכה בעל משקל ניכר. השונה והלא מוכר גורם לסקרנות ולמשיכה
אל ה"אקזוטי" והלא רגיל. יחד עם זאת, לאחר ההתאהבות, בהמשך מערכת היחסים,
אותו השוני שנמשכנו אליו כל כך, מהווה אבן נגף.

lefler11

New member
אז ככה:

ראשית אציין שאני דיברתי על מערכות יחסים (לא על התאהבות).

אני שוב מפנה לשרשור שקישרתי אליו בהודעה (de nada).

אני חוזר ומדגיש - רוב חיי הייתי שייך לאסכולה שטוענת שניגודים נמשכים (מבחנתי אם אני יותר מידי דומה למשהי - כנראה שאני פשוט אאבד עניין מאוד מהר...).

אבל גישתי השתנתה - אני לא מאמין יותר בחוקים ומספרים (לא משנה מה הנסיון לימד אותי) בכל הקשור למערכות יחסים.
לדעתי אושר וסיפוק הם שני המרכיבים הבסיסים והעיקריים בכל מערכת יחסים (כאשר שני המרכבים הללו הם הבסיס לקשר - כל שאר הדברים נוטים בסופו של יום להסתדר \ להפוך לשוליים).

עוד הערה בעניין: ברגע שהשוני בין שני בני הזוג יהיה ממש קיצוני (אני לא מדבר על תפיסה שונה לגבי דת \ פוליטקה וכו' - אלא על שוני תרבותי מהותי שבא לידי ביטוי בעיקר בצורת התנהגות וכבוד כלפי האחר) - הסיכוי למערכת יחסים תקינה שואף לאפס.

רינתי77

Active member
שוב, אני מזכירה שהשוני עליו דיברתי הינו

שוני ברקע של בני הזוג:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?ForumId=2294&MessageId=164636469

ולא שוני באישיות. כמו כן, אושר אינו מרכיב במערכת יחסים, אלא
מטרה שבני הזוג שואפים אליה וככל שהדמיון ברקע שלהם רב יותר,
כך יש סיכוי להגשים מטרה זו.

lefler11

New member
האם אתה

טוען (שלא לומר רומז
) שמה שעומד מאחורי האושר והסיפוק זה דמיון או שוני ?

לדעתי ממש לא בהכרח...

poseidon111

Active member
אני אומר שאני מרגיש נוח יותר עם אנשים

שיש לי איתם כמה שיותר נקודות משותפות.
גם בזוגיות.

lefler11

New member
וזה כמובן

בסדר ולגיטימי - ככה זה עובד אצל רוב האנשים שיצא לי להכיר בחיים שלי.

אצלי זה עובד קצת אחרת גם בגלל שלדעתי די קשה למצוא אנשים דומים לי (יש, אבל ממש לא הרבה...) וגם במידה ואני מוצא אותם - בדר"כ אני מאבד עניין בקשר יחסית מהר...

אני מרגיש נוח להיות עם אנשים שמכבדים ומעריכים אותי וגורמים לי לחייך והרבה - לא כל כך חשוב לי במה אותם אנשים מאמינים, מהי השכלתם, מאיזה מוצא הם, מאיזה רקע סוציו-אקונומי הם הגיעו ומהן דעותיהם הפוליטיות
(אנא שם לב שבכוונה לא הכללתי את המושג תרבות - כי התרבות מבחנתי היא הבסיס לכבוד ולהערכה).

somewoman

New member
לא לגמרי

זה גם תלוי באורך מערכת היחסים..
ככל שהיא ארוכה יותר, והאנשים שונים זה מזה, ההבדלים והפערים יורגשו יותר..

זה לפחות מהניסיון האישי שלי..

Anna begins cc

New member
איזה שרשור מעניין..

אחרי שקראתי את השאלה שלך הייתה לי תשובה מוכנה,
ואחרי שקראתי את כל שאר השרשור- התשובה שלי תפסה כיוון אחר לגמרי..

אני חושבת שהנסיון המועט שלי לא מאפשר לי לתת תשובה אמיתית ולעמוד מאחוריה כי כמו שקרה לא מעט פעמים בחיי- אני חושבת משהו אחד ואז החיים באים ומוכיחים לי משהו אחר לחלוטין.

באופן כללי (ועד שיוכח אחרת
) תמיד העדפתי אנשים שבאים מהעולם שלי.
קרובים אליי בגיל, דומים בטעמם המוזיקלי, נהנים מאותם דברים, מדברים באותה שפה.. השונה, הזר, האחר- לא משך אותי מעולם. אפילו מרתיע לעיתים.
יותר מזה אומר לך שלפעמים אני מוצאת את עצמי נמשכת למישהו רק בגלל שהוא מרגיש לי מאד מוכר, שהוא מבין את השפה שלי, או שעבר דרך דומה בחיים שלו (ואח"כ אני מגלה שזה הדבר היחיד המושך שיש בבנאדם..)

זוגיות טובה בעיניי, מתחילה משילוב של חברות טובה ותשוקה,
תשוקה אפשר להרגיש עם כל אדם, לא משנה מי הוא או מה, רק משנה הכימיה הפיזית ביניכם,
אבל חברות זה קצת יותר קשה,
ואני מאמינה שככל שיש דמיון בדעות, באמונות, ברקע, בהיסטוריה, בתפיסות- כך קל יותר לבסס חברות אמיתית.

יחד עם זאת, אחרי שאמרתי את זה,
אולי אמצא את עצמי עם שמאלני(ת), יפה(\ת) נפש, עוכר(ת) ישראל ונשגב(ת) שיוכיח לי שמתוך השוני צומחים הקשרים הכי יפים?..

בקיצור- כשאני אדע, אני אעדכן אותך, טוב?..:)

שבת שלום

http://www.youtube.com/watch?v=J2oEmPP5dTM

lefler11

New member
אנה

עוד לא הבנת שאיפה שאני נמצא תמיד יהיה מעניין

Follow the white rabbit...

אני חושב שהשרשור שהפנתי אליו למעלה היה גם הפעם הראשונה שתקשרנו אחד עם השני - נכון ?

וואו - יש לי אחלה שיר בשבילך

http://www.youtube.com/watch?v=Tj72paG_IoM

Anna begins cc

New member
עם כל הכבוד, אדון לפלר יקירי,

העניין שמצאתי בשרשור הזה מקורו בנשגבת אחת בעלת מזג חם ועולם פנימי מרתק.. חייבת לתת את הקרדיט למי שמגיע לו..

אבל מה? אחלה שיר

אנה, אם אתה מוצאת שמאלני יפה נפש נשגב

פשוט תצרי איתי קשר.

אני מבטיחה לדאוג לך לזיווג מוצלח עם ימני לאומן וקצת גזענן (במידה הנכונה), פאשיסטה כמו שאומרת הנשגבה.

Anna begins cc

New member
סגור.

אני מודה שבסביבה ההו-כה-ירושלמית שלי אין כל כך הרבה שמאלנים כאלה בנמצא, אבל עיניי פקוחות.. אני אצוד לך אחד.

Andy Friese

New member
דווקא אני לא רואה בדעות פוליטיות שונות

כפערים בהשקפות עולם (בניגוד ליחס לדת לדוגמא).

אם נוציא לרגע את הקיצוניים משני הצדדים, אני לא חושב יש הרבה הבדל באידיאולוגיות בין הימין לשמאל.

האוטופיה של שני הצדדים היא זהה, או כמעט זהה.
השוני הוא רק בדרך הפתרון.

Anna begins cc

New member
תראה,

קודם כל, אני מתייחסת לדעות פוליטיות ככלי ללמוד על האדם,
לא בהכרח מתייחסת לדעות עצמן (כי הן פחות רלוונטיות בעיניי. לא משנה לי מה הוא שם בקלפי כשהוא ישן לידי בלילה, אם לומר את האמת.)

שנית, אתה אומר "אם נוציא את הקיצוניים משני הצדדים" וזה טוב ויפה, אבל יש יותר מדי קיצוניים מכדי שנבטל אותם בהינף יד.
אני לא אוכל להסתדר לא עם שמאלני קיצוני ולא עם ימני קיצוני, ולצערי אני נתקלת בלא מעט כאלה ביום-יום שלי.

לבסוף, הדרך לפתרון היא מהותית, בעיניי.
הדרך לפתרון מלמדת על מי אתה כאדם.. אם אתה אדם שמסוגל לנקוט בדרכים מסויימות או להעדיף דרכים אחרות.
היא מלמדת על החמלה שבך, על הערכים שלך, על האידיאולוגיות שלך, על המוסר שלך, על סדרי העדיפויות שלך.
כל אלו דברים קריטים בעיניי בבן זוג.

את מסתדרת איתי מצויין,

ויש בי אלמנטים שמאלנים קיצונים מובהקיים.
אין בכך כדי להעיד על דבר.
אדם הוא לא סך כל דעתו הפוליטית.
ויותר מכך להיות יפה נפש במובן המקורי והטהור של המילה
אינה בלעדית לשמאל.

Anna begins cc

New member
נכון,

אבל בוודאי את מודעת לכך שנושא הפוליטיקה מעולם לא עלה ביננו באופן רציני. אנחנו יכולות לצחוק על העוכרת והמתנחלת לנצח,
אבל מעולם לא באמת פתחנו דיון פוליטי.
מבחינתי זה נובע משתי סיבות- הראשונה היא שאין טעם. אני חושבת ששתינו דעתניות מספיק בשביל להבין שדיון כזה ביננו יהיה עקר לחלוטין (ויש לנו מספיק נושאים אחרים לדבר עליהם)
ושנית כי בקשר שלנו אני מכירה אותך מספיק טוב כך שעמדתך הפוליטית לא משנה. גם אם תאמרי בריש גלי "תנו את כל מדינת ישראל לערבים ובואו נתחפף מפה כולנו" זה לא יוריד בעיניי מכל תכונותייך הטובות. החמלה שלך, הרגש שלך, התשוקה שבך..
(וכן, יכול להיות שכשאכפת לך ממישהו באמת אתה מוכן לקבל גם את כל הדברים שמעולם לא היית סובל מאדם זר..)

ובעצם, כשאני חושבת על זה, אני מניחה שהמשפט שכתבת בתגובתך הוא הנכון ביותר לסיטואציה- ההבדלים תופסים מקום זניח לעומת האכפתיות של בני הזוג והמוכנות שלהם ללכת אחד לקראת השני או להתמודד עם קושי.

(את רואה? את חכמה, בגלל זה אני משאירה אותך בסביבה.
)

למעלה