מהי הלהקה שאתם כל כך אוהבים???

• פותח הנושא lide
  • פורסם בתאריך

lide

New member
מהי הלהקה שאתם כל כך אוהבים???

1 מה באמת אתם אוהבים מהלהקה שאתם כל כך מתחברים אל השירים שלהם? 2 המילים, מה הם נתנו מה הם אוסיפו לכם בחיים עצמם? 3 אך זה שכל כך הרבה אנשים מגיעים להופעות? 4 איזה תחושת רגש נגרם כאשר שמעתם את השיר שבמשך שנים הוא יותר משתבח?. תשובות. 1 אני אוהב את השקט היופי, היצירתיות, את קולו של סולן הלהקה, את העטיפות האלבומים. 2 המילים זה החלק שהכי משך אותי אליהם. נתנו רגע מחשבה, אוסיפו את הנכונות להגיד דברים בזמן הנכון. 3 חשבתי רוב הזמן, שאתה אדם רגיל כותב שיר, מגיע להופעה, ושר אם עשרים אלף את אותו השיר שכתבת בחדר הקטן. 4 השיר שגרם לי להתחבר אל הלהקה הוא how to disappear completele

power play

New member
חח ..אהבתי! :)

איזה איש מרושע את\ה. אבל זה הצחיק אותי לשניה כי קלטתי ישר למה אתה חותר.

power play

New member
הלהקה (אזהרה-ארוך ומסובך)

1.יש לי תיאוריה (לא מדעית) מסובכת אבל שיהיה: כל סוגי המוזיקה (מזרחית,רוק,אלקטרוני וכו´) הם על תדר מסוים.. כשהתדר של צליל מסוים מגיע לבן אדם שאוהב אותו זה גורם לו להגיב. אנשים שאוהבים אותו סגנון מושפעים בדרך כלל באותה צורה ממנו. נסיון להוכיח: בכל השמעה של מוזיקה בפומבי כולם רוקדים באותו סגנון: לטינית-צ´ה צ´ה בני אדם שאוהבים אלקטרוני- ישר נהיים אנרגטיים כשהם שומעים fat boy slim (לדוגמה) רוק כבד-הממ פוגו? למה הנסיון שתבינו את כל הנ"ל? פה קבור הכלב. בני אדם שאוהבים רדיוהד הם לא בהכרח אנשים ששומעים רק אינדי או רק רוק אלטנרנטיבי,או רק רוק בכלל. (בשביל להגיע למסקנה הזאת צריך להכיר המון מעריצים שלהם) אנחנו אוהבים את רדיוהד ממליון סיבות. המעריצים שגילו אותם דרך KID A ו"בנו" אוהבים את התיחכום שלא מוצאים בכל שיר אלקטרוני. המעריצים מתחילת הקריירה של רדיוהד-מנבאי עתידות שידעו שפאבלו האני הוא אחד מאלבומי ה90´ שמקדים את זמנו. והמעריצים שאהבו את הצד של הרוק בשירים אוהבים את רדיוהד כי? אד וג´וני אולי לא משתמשים בדיסטורשן המון.. אבל כשהם כן..הם יודעים מתי איפה וכמה. ואני..אני אוהב את רדיוהד כי עשו לי חור שחור בתיאוריה. תום אולי לא בן אדם אומלל ופגיע ומסובך כמו שכולם חושבים.. אבל הוא מוציא את כל הרגשות האלו במילים של השירים. והמוזיקה של רדיוהד זה משהו חי ודינמי שההתפתחות שלו לא קשורה להתפתחות של המילים ברצף הזמן. הצלילים והתדרים מכלי הנגינה שונים אחד מהשני ומגוונים כמעט כמו הגיוון של כלי הנגינה שאתם שומעים אצלם. המוזיקה שלהם מורכבת וכך גם התדר שלה, בגלל זה אתם שומעים שיר מסוים כשיש לכם מצב רוח מסוים. אוי זה נהיה מסובך אפילו בשבילי..צריך יותר ממילים כדי שתבינו משהו מזה..אני מוותר. *סליחה על שגיאות כתיב וכו´ אם ישנם

יפה אמרת !

נשמע מעניין .. השתדלתי לעקוב ולהבין, כל הכבוד
Culture Club - The Crying Game

power play

New member
יופי למדתי משהו

אולי זאת לא היתה ההודעה הכי מובנת בעולם אבל לפחות זה לא סקר.. הסקרים שעושים פה מתחילים לחזור על עצמם בטירוף. אתה יכול לספר לי עוד על הצלילים ההרמוניים? נכתב תחת השפעת טופי.

skin blues

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif הסבר מאאוווד יפה

כל פעם שאני שומעת את הצלילים הראשונים בשירים של רדיוהד, אני נשאבת אל תוך השיר. רדיוהד יודעים להכניס אותי לעולם אחר, לגרום לי לחשוב קצת אחרת. אני חושבת שחלק מהתפיסות שלי לגבי העולם בכלליות התגבשו טוב יותר בעזרת הליריקה של תום. לא פעם יצא לי לצטט שיר של רדיוהד. אני מאוד נתפסת למילים. הקשר המדהים בין המילים למנגינה במוזיקה שלהם בולט אולי יותר מאצל כל להקה אחרת שאני מכירה. בפעם הראשונה ששמעתי את let down חשבתי לעצמי שהשיר חמוד, המנגינה קצת קיטש. לא מהאהובים באלבום. ובכל זאת הקשבתי לו הרבה מכיוון שיש לי חברה שזה השיר האהוב עליה והיתי חייבת להבין למה.יום אחד זה היכה בי. הבנתי את השיר (בפירוש האישי שלי). the emptiest of feelings... זה היה מאוד מרגש בשבילי
יום נעים !

Major Thom

New member
להגיד שאני אוהבת הכל יהיה נורא

קיטשי ולא שווה. אז אני אעשה רשימה :) אני אוהבת.. את הליריקה, את המוסיקה, אז הדרך שבה ת´ום מצליח להגיד את מה שאני תמיד רציתי להגיד ואף פעם לא מצאתי את המילים, את השינויים בסגנון, את הדרך שבה הם הוציאו את קיד איי אחרי אוקיי קומפיוטר, את הנגינה המיוחדת כלכך של ג´וני, את השטויות שת´ום עושה באידיוטק, את פיטר האפייר, את הקליפים, את הפחד של ת´ום ממכוניות, את זה שפיל אמר פעם שמה שהוא הכי לא אוהב זה being on the back of the stage, את מיטינג פיפל (שסופסוף ראיתי!) את ההתנצלויות של קולין למראיין המסכן במיטינג פיפל, את אד, את המדבקות על כל הגיטרות של כולם, את הכובע של פיל בפאבלו האני, את הקליפ של נו סורפרייזס, את הקליפ של סטריטספיריט, את הקליפ של פופ איז דד, את זה שהם פתחו אותי למוסיקה חדשה לגמרי, את הציורים באמנזיאק, את הגישה שלהם לעולם, את הביסיידס, את ed´s scary song, את איך שאני יכולה לשמוע משהו שלהם בכל מצברוח, את זה שאני יודעת שהאלבום הבא שלהם יהיה טוב, ולא משנה מה יהיה בו, את העובדה שהם הלהקה שלי, הלהקה הראשונה שבאמת אהבתי, שאהבתי עד כדי כך. לילה. זה בטח יצא מאד רגשני, אתם לא חייבים לקרוא.
lush - runaway

lide

New member
ועוד משהו...

לא חייב להסתכל על זה כסקר, הנושה הזה מאוד עניין אותי תודה וסוף שבוע רגוע.

Eclipsed 0

New member
אם כבר הנושא עלה...

מה יש לת´ום עם מכוניות ותאונות דרכים ?

Major Thom

New member
הוא מפחד ממכוניות..

באחד הראיונות שאלו אותו:
Someone gets hit buy a car in Radiohead´s "Karma Police" video, as well as in U.N.K.L.E.´s "Rabbit In Your Headlights" (you sing on that one). And then there´s the track "Airbag". Is death by auto a recurring nightmare of yours or something? Isn´t it for everybody? The idea of dying unprepared like that is very frightening. Not having time to say goodbye. It seems just insane. Cars have lost the romance we grew up swallowing. Now they are just personal protection spaces, somewhere to sit in traffic and wait or play with death against complete strangesr. I used to be really, really bad about saying goodbye to people when they got in their cars. I still insist that my friends ring me when they get home to tell me they´re safe. But I used to be much worse. I would be frantic if someone was unusually late. The absolute worst thing about touring is insane taxi drivers with no seat belts in busy cities. I also find it very difficult to accept lifts from somebody. Just like Mummy told me.​
lush - last night

power play

New member
לא קשור למכוניות בהכרח..

הוא פשוט פסימי לגבי כל דבר שהוא לא בטוח בו. מין ´רואה שחורות´ כזה.. לפחות ככה זה נראה מהראיון שציטטת מתוכו.

Eclipsed 0

New member
זו רק אני,

או שהדברים שהוא אומר בראיונות כמעט יותר מעניינים מהשירים ?

polyethylene

New member
לקח לי הרבה זמן לחשוב על תשובה...

היום עליתי על אוטובוס לכיוון דיזינגוף סנטר, ותוך כדי התקדמות לכיוון סוף האוטובוס, עיניי נתפסות על קעקוע בזרועה של בחורה צעירה. קעקוע ענקי שתופס את מקומה של כל הזרוע, בצבעי אדום שחור, משהו מיוחד, משהו שגרם לי לעצור ולחזור אליה. ואני ידעתי למה חזרתי אליה, חזרתי כי הקעקוע היה של הציור meeting people is easy... שני הברנשים שלוחצים ידים... אז נעמדתי על ידה ואמרתי לה בפשטות - "קעקוע מדהים". ואחרי שהיא בהתה לרגע בחולצת ה ok computer שלי היא חייכה ואמרה - "תודה, אני מבינה שאת כבר מכירה את הציור הזה". אז התחלנו לדבר, שיחה של שתי זרות באוטובוס, ושאלתי אותה אם היא הייתה בהופעות, ומה שהיא ענתה לי גרם לי להבין עד כמה כולנו שונים אחד מהשני, היא אמרה לי שלמרות שהיא יכלה ללכת להופעות ולעמוד עם עוד כמה אלפי אנשים היא בחרה שלא ללכת, כי האהבה שלה ללהקה היא אהבה שונה או כמו שהיא הגדירה את זה, "היכולת לשים את הדיסק בחדר, ולקבל הופעה פרטית..." אז החלפנו מספרי טלפון, וכולי תקווה שעוד יצא לי לדבר איתה, תיאוריה מעניינת הייתה לה... ומה הקשר לשאלה של lide
לא יודעת, עליה אני אנסה לענות עכשיו... הקשר שלי לרדיוהד התחיל כשיצא "פאבלו האני" אז קשה לי לומר שהשירים המדהימים הם מה שחיברו אותי אליהם, אני מאמינה שיש קשר ישיר לעובדה שהייתי נערה בת 14 שגדלה בחור בשם "מצפה רמון" והבחירות המוסיקליות שלי שם נבעו מלהיות אנטי, ולא לשמוע כמו כולם את east 17 ומייקל ג´קסון, אז קיבלתי דרך ידיד את קלטת הדמו של "פאבלו האני" ונדלקתי על המוסיקה, מן הסתם כי זה היה שונה מכל מה שהכרתי... כשיצא "דה בנדס" כבר הבנתי שזו לא עוד להקה שחוזרת על עצמה אלא אנשים שמגוונים ומחדשים, נכנסתי עמוק יותר אל המוסיקה שלהם, קניתי סינגלים, פוסטרים, חולצות, אספתי כתבות, קלטות וידאו - בקיצור - גרופי ממוצעת... כשיצא "אוקיי קומפיוטר" כבר עבר לי עניין ההערצה, ונפלתי אל התהום של ההבנה, הבנתי כל שיר בצורה שהייתי צריכה באותו רגע, מצאתי נחמה בשירים מסוימים ושמחתי עם שירים אחרים, לכל מצב רוח אצלי היה את השיר הרדיוהדי המושלם, והכי מכולם אהבתי ואני אוהבת את street spirit, זה שיר שעד היום אני יכולה לשמוע בלופים עצבניים של יותר משעה... אני לא יודעת למה דווקא רדיוהד, הם פשוט היו במקום הנכון ובזמן הנכון בשבילי, מבחינתי הם עדיין במקום הנכון בשבילי, 10 שנים אחרי שהקשבתי לשיר הראשון שלהם, אני עדיין יכולה לשים את blow out ולהתרגש ממנו כמו בפעם הראשונה
אני אוהבת אותם, את הליריקות הכל כך לא צפויות ולא מובנות (בחלקן), את היכולת של אנשים לפרש כל שיר בצורה שתתאים רק לו/לה, את הרמת הכתפיים הילדותית משהו של ת´ום, את החיוך המצטנע (והנדיר) שלו, את הקליפים, את הבי-סיידים, את האלבומים, את ההופעות, את האנשים שאני מכירה בזכותם. והרשימה תמשך לנצח, אז אני לא אמשיך אותה...
blur - the collectors edition

למעלה