מהי המשמעות של העיסוק המאגי שלכם עבורכם?

ToryMaster

New member
ומה זה אומר בעיניך?

זה נשמע לי כמו משל יהודי לעילא ולעילא, אז בוא נתייחס אליו כאחד, אפשר?

MetalSinagouge

New member
סורי?

Again you said glasnost! לא הבנתי למה התכוונת כששאלת אם אפשר להתייחס לזה כמשל. הסיפור אמיתי, לפחות בעיני מי שכתב אותו.

ToryMaster

New member
כוונתי:

אם נסתכל על זה בתור משל, מה "מוסר ההשכל" [מחוסר מילה טובה יותר] שיש לדעתך בסיפור?

MetalSinagouge

New member
אה-הא.

מוסר ההשכל הוא לא להקשיב למכשפי כורסא (כמוני וכמו המורה של לון). כי היא בעצם לא ביצעה זימון אף פעם אבל כן הייתה לה דעה. זה ספר ממש מומלץ שנקרא My Life With The Spirits. מסופר שם על עוד מעין זימון למציאת מכונית שנגנבה בשביל איזה זוג מישראל שלבן שלהם קוראים שלמה, אני כבר לא זוכר באיזה שד הוא השתמש אבל הוא אמר שלפי התצפיות שלו יוצא שרק לצייר את החותם של הרוח. Weird stuff.

charlila

New member
"למצוא את הרצון האמיתי"

משתלב בתכנה של אלוהים (so to speak) ובתכניות האבולוציה של העולם הזה. קידום מטרות חמריות עלול לסתור אותם, לקדם לא-ראויים (מבחינת החוקים הספורטיביים שנקבעו לעולם) וכך לעוות את ההתפתחות הכללית. מאגיה זה אמצעי - לא חמרי ולא רוחני. אפשר להשתמש בה בצורות שונות, לצרכים שונים. קצת תלוי במשתמשים. כמו שמספר דון-חואן, מורהו האגדי של קסטנדה, היו במכסיקו "המכשפים הקדומים" שהתמכרו לתאוותיהם, והתמוטטו ברגע שאיזשהו כובש השתלט על ארצם - התברר להם שעם כל הכישוף, הם לא עמידים בפני האויב הקטלני יותר מכל אחד אחר. אז קמו "הרואים החדשים" שהתארגנו כמחתרת, עם קונספירציה הולמת וכו', ולא רק ששרדו ושימרו את הידע - גם התארגנו להשיג מטרות פחות מפגרות ממילוי תאוות אישיות ("החירות המוחלטת").

Monsieur D

New member
אף אחד לא אמר שלהשיג דבר חומרי הוא רע

להפך, מה הטעם באומנות אם אי אפשר לנצל אותה כשבאמת צריך שינוי פיסי כאן ולא למעלה בשמים? רוב האנשים שמתחילים ללמוד את אומנות המאגיה כדי להשיג דברים חומריים נוטשים בסופו של דבר, ולמה? לא בגלל שהם נדרשים לתרגל - להפך, רוב המתחילים דווקא רוכשים את המיומנויות הבסיסיות. הבעיה היא, שלהטיל קסם זה הרבה עבודה, גם פיסית. מי יכול לפנות את הבית שלו מאנשים לכמה שעות, גם לסדר את כל הדברים שהוא צריך בסלון (בדר"כ , כי בחדר אין כל כך הרבה מקום) , גם לעבוד מאגית לשעה וקצת וגם אחר כך להחזיר הכל ולנקות, והתהליך הזה יקרה על כל דבר קטן שקורה בחיים? וכמה פעמים בתכל'ס אפשר להטיל כישוף? הפעם האחרונה שאני הטלתי כישוף למטרה חומרית הייתה לפני 4 חודשים, ואני מתכנן טקס חדש לשבוע הבא עכשיו תגיד לי, בשביל פעם בכמה זמן, מי ישב ויתרגל מדיטציה כל יום וימשיך וישמר מיומנות שהשיג רק בשביל כישוף בכמה זמן? ההערות בספרים האלה הם לא כדי שלא תטיל קסם ותתרחק ממטרות פיסיות , תפקידם להגיד לך שאם מטרתך היחידה לעשות לעצמך חיים קלים, עדיף שלא תתחיל ללמוד בכלל , כי בסופו של דבר - כמו הרבה אחרים התלמיד ינטוש ופשוט חבל על הזמן שלו. ולא, המורה של דוקט לא אמרה לו לוותר על הזימון כי זה לא מוסרי , היא אמרה לו לוותר כי הוא מתחיל, וכי הוא מתרגל טקסי גירוש רק כמה חודשים, וכי אין לו ידע מספיק. והנה ההוכחה - השמן אברמלין נכנס לו לעין , והוא יצא מהמעגל (ניסיון של מתחילים). המזומן אמר לו שהפעם הוא וויתר לו - פעם הבאה הוא לא. מזומן אחר אולי ולא היה נוהג ככה. אני הייתי אומר לתלמיד שלי בדיוק אותו דבר באותה סיטואציה.

MetalSinagouge

New member
גם אתה יצאת מהמעגל?

על במאגיית כאוס כמעט שלא צריך את כל ההכנות האלה. מצד אחר הזרם הזה אף פעם לא טען דברים כאלה לעומת הגולדן דאון (דוגמא אחרונה שאני זוכר הייתה מהספר של סיסרו שהזכרת). אגב, קראת את הגואטיה המאויירת? הוא מספר שם על אותה חוויה, רק ששם הפרטים קצת שונים. אתה מלמד?

neophile

New member
למה נראה לך שלא צריך את ההכנות האלה

במאגיית כאוס ? מבחינתי מאגיית כאוס היא מעין מטה-פראדיגם שמכיל הכל ושום ודבר . אם אתה מתרגל גואטיה אתה פועל על פי הספר...ורצוי שתתרגל מאגיה טיקסית עוד לפני בייחוד טקסי הגירוש . מבחינתי מאגיית כאוס זאת לא גישה אקלקטית לפילוסופיות ופראקטיות מגוונות ששואבת מכל מני מקורות אלה גישת התייחסות לחומר המאגי הזמין מנקודת מבט שיכולה להכיל הכל ולא כלום . אין באמת כאוס בכאוס מג'יק זה רק גלאמור ...מקסם שווא שיש לו תפקיד בהטענה מאגית ,בייחוד כשלמאג יש בעיה עם ערוצי האנרגיה הזמינים(והיהודו-נוצרים מאוד) חוטא שכמוני !

MetalSinagouge

New member
לא התכוונתי בגואטיה..

האמת שאם כל ההתלהבות שהייתה לי ממאגיית כאוס בהתחלה, צריך נסיון במאגיה "אולד סקול" לפני וצריך להיות יצירתי בערך כמו כל מדען שהגה תאוריה מדעית מהפכנית (מכניקת קוואנטים, מישהו?) אחרת זה סתם אוננות על סיג'יל, זה גם לא כיף למרות שזה יכול להביא תוצאות. בוודאי שאין כאוס בCM, להפך. בנאדם שיודע (ואני מדגיש- יודע) ממה הוא לוקח, למה ומה זה אומר (כמו פיטר קרול וריי שרווין, שלשינהם הייתה השכלה טקסית).

neophile

New member
בלי חיבור רוחני אין מאג

לדעתי זאת טעות להציב את החומריות והרוחניות כניגודים , אנו כמאגים\מכשפים וכו' אמורים לדעת יותר מאחרים איך הרוח והחומר שלובים זה בזה . הבעיות נוצרות כאשר מתרחשים שינויים מכניים בלא מודעות זה בעצם המצב שבו נמצאת רוב האנושות רוב האנשים פועלים בלי להבין למה הם פועלים וכך המון אנרגיה מתבזבזת מפני שבהבנה יש מחזור אנרגיה כאשר יש הבנה , יש אחד שמבין , כאשר אין הבנה המכניות בראש . אין שום בעיה עם מטרות חומריות במסגרת העבודה המאגית אך ישנה בעיה כאשר ההתכווננות למטרות חומריות מונעת מהקסם לזרום וזה מה שקורה ...ההתלהבות מהאפשרות להרוויח כסף מהיר יוצרת מקסמי שווא ...ואז אין חיבור רוחני . ובלי חיבור רוחני .. זאת לא מאגיה , זה אולי כישוף (על פי הטרמינולוגיה שאני אימצתי)

neophile

New member
אם אין בזה רוח , זאת לא מאגיה

במקסימום היפנוזה עצמית

MaaYan B23

New member
אחח איזו תשובה..

גנבת לי אותה
אני רק רוצה לחזק בכך שאגיד שרוב העיקר במאגיה הוא תיעול נכון של "כוחה" וזה בעצם מה שהופך מאג למה שהוא. לגבי מובאות וסימוכין, בבקשה אל תקחו כל דבר כתורה מסיני. בדיוק כמו בכל ספר הסטוריה אחר - כל עוד יש סופר / עורך טוב, הוא יוכל לשכנע את הקורא לצדד בטענותיו, החוכמה היא לדעת להציב את השאלות הנכונות ובכך להפריכן או לאוששן.

MetalSinagouge

New member
Magick vs. Sorcery?

נראה לי שטעיתי באיות של כישוף. לא משנה. מה אם הנאה? האם זה מנוגד לרוחניות? נניח לדוגמא אם בנאדם "נהנה" מלרחף באסטרל.

MaaYan B23

New member
הנקודה היא...

שאדם שרוצה זאת רק ממטרת הנאה אינו יכול להגיע לזה בצורה טובה ומלאה. לחילופין, מי שכן מכיר את הדרך - יוכל גם להנות ממנה בדרכו שלו. כלומר, כן - אין שום ניגודיות. סה"כ חשוב לזכור שהדרך היא אקטיבית ולא כמו בלונה פארק שהמתקנים עושים בשבילך את העבודה.

MetalSinagouge

New member
לא רק להנאה,

ז"א אני חושב שזה חסר ערך לפתח כל מיני קישורים סתם (נניח פסיכוקינטיקה ושאר ירקות). מסע אסטרלי זה אותו דבר, יש לזה מטרה כלשהי. Uncle Al כתב שמי שצועד על דרך הת'למה חייב ללמוד להקרין. אגב, יש פה אנשים שעברו לפחות 4 שלבים של התוכנית של פראנץ בארדון? או שהתחילו ונמצאים על הדרך?

למעלה