אף אחד לא אמר שלהשיג דבר חומרי הוא רע
להפך, מה הטעם באומנות אם אי אפשר לנצל אותה כשבאמת צריך שינוי פיסי כאן ולא למעלה בשמים? רוב האנשים שמתחילים ללמוד את אומנות המאגיה כדי להשיג דברים חומריים נוטשים בסופו של דבר, ולמה? לא בגלל שהם נדרשים לתרגל - להפך, רוב המתחילים דווקא רוכשים את המיומנויות הבסיסיות. הבעיה היא, שלהטיל קסם זה הרבה עבודה, גם פיסית. מי יכול לפנות את הבית שלו מאנשים לכמה שעות, גם לסדר את כל הדברים שהוא צריך בסלון (בדר"כ , כי בחדר אין כל כך הרבה מקום) , גם לעבוד מאגית לשעה וקצת וגם אחר כך להחזיר הכל ולנקות, והתהליך הזה יקרה על כל דבר קטן שקורה בחיים? וכמה פעמים בתכל'ס אפשר להטיל כישוף? הפעם האחרונה שאני הטלתי כישוף למטרה חומרית הייתה לפני 4 חודשים, ואני מתכנן טקס חדש לשבוע הבא עכשיו תגיד לי, בשביל פעם בכמה זמן, מי ישב ויתרגל מדיטציה כל יום וימשיך וישמר מיומנות שהשיג רק בשביל כישוף בכמה זמן? ההערות בספרים האלה הם לא כדי שלא תטיל קסם ותתרחק ממטרות פיסיות , תפקידם להגיד לך שאם מטרתך היחידה לעשות לעצמך חיים קלים, עדיף שלא תתחיל ללמוד בכלל , כי בסופו של דבר - כמו הרבה אחרים התלמיד ינטוש ופשוט חבל על הזמן שלו. ולא, המורה של דוקט לא אמרה לו לוותר על הזימון כי זה לא מוסרי , היא אמרה לו לוותר כי הוא מתחיל, וכי הוא מתרגל טקסי גירוש רק כמה חודשים, וכי אין לו ידע מספיק. והנה ההוכחה - השמן אברמלין נכנס לו לעין , והוא יצא מהמעגל (ניסיון של מתחילים). המזומן אמר לו שהפעם הוא וויתר לו - פעם הבאה הוא לא. מזומן אחר אולי ולא היה נוהג ככה. אני הייתי אומר לתלמיד שלי בדיוק אותו דבר באותה סיטואציה.