ילד חורף, הניתוח הפסיכולוגי
היה משעשע למדי. אבל אני מעדיף לעבור לדיון ענייני. ישנם מספר סוגי ויכוחים אינטלקטואלים ואני אתמקד בשניים. אחד הוא ויכוח על דעות והשני הוא ויכוח על עובדות. כאשר הויכוח הוא על דיעות אין בהכרח מישהו שדעתו "יותר טובה" או "פחות טובה" מדעתו של השני. וכל אחד שמנסה להציג את זה ככה חוטא לאמת. כאשר הויכוח הוא על עובדות יש לו מעמד סביר כל עוד לשני המתדיינים ישנה אותה גישה מוגבלת לעובדות שעליהן מתווכחים. כאשר אחד מהם מייצר את העובדות שעליהן דנים, והשני רק שמע, למד, חשב ... (בחר את הפועל הנראה לך) אין שום מקום לויכוח. בהודעה הראשונה שלי בנושא שתלתי רמז קל לכך שאין מקום לויכוח בנושא הזה. יש שני סוגי אנשים שממשיכים להתווכח במצב כזה: 1. אנשים שאינם מבינים רמזים. 2. אנשים קטני אמונה ויהירים מצד אחד (שלא מאמינים להצהרות של אחרים לגבי מקום עבודתם למשל
), ואנשים המשוכנעים שהם יודעים הכל יותר טוב. דרך אגב, יש סוג שלישי. הסוג השלישי הוא קצת קטן אמונה, אבל הוא מברר היטב לפני שהוא מתפרץ לדלת פתוחה. הוא שואל (למשל): "תגיד, למה אתה חושב שאתה יודע יותר טוב ממני? האם אתה עובד שם? האם אתה יכול להוכיח את זה?" אבל לא נתקלנו כאן בסוג השלישי ולכן נעזוב את זה. לפי המסר האישי שקיבלתי מההיא ולא אחרת אני יודע (שים לב, יודע, לא חושב) שהיא מבינה רמזים. בדיוק כפי שחשבתי. וזה אומר שהיא שייכת לקבוצה השניה, ומישהו ששייך לקבוצה השניה לא מעורר בי שום רצון, סבלנות, וכוח, לשחק איתו/איתה. פתחת פה פורום פסיכומטרי. לגבי הפסיכומטרי ישנן הרבה אמונות טפלות, שמועות ומידע חלקי שמסתובב. פשוט משום שזה כלי (אולי עדיף להגיד כרגע, היה כלי, ועכשיו הוא רק כלי אופציונלי) שפתח/סגר את הדרך לאנשים למשהו מאד נכסף. מכל מיני סיבות, החלטתי להפציע כאן מעת לעת, ולהזים או לתקן חלק מהשטויות שנאמרות. שים לב! אני מופיע כאן בעילום שם בעיקר משום שאני לא מתכוון לפתוח פה צינור דו סיטרי נוסף וקבוע לשאלות ודיונים בנושא הפסיכומטרי. הצינור היחיד הרשמי שהמרכז הארצי לבחינות ולהערכה מקיים הוא המדור לפניות ציבור אליו ניתן לפנות לפי הקישורים ששמת בפורום. אני לא מתכוון להכנס לדיונים על נושאים שהם בגדר של דיעה. אני כן מתכוון להכנס לעיתים ולהתייחס לשטויות מסמרות שיער שנכתבות לגבי עובדות חד משמעיות. במקרים כאלה, אם אתה רוצה לסייע למתווכחים, כדאי שתרמוז להם בעדינות שחבל להתווכח איתי על עובדות. זה, אם אתה מעוניין שמדי פעם יופיע בפורום שלך מישהו שיש לו גישה מיד ראשונה למידע מדויק מהמקור. לעומת זאת, אתה בהחלט יכול להחליט שאתה מעדיף שהפורום הזה יישאר פורום של אנשים שמשוחחים באופן שיוויוני לחלוטין, הרבה פעמים על דברים שהם אינם מבינים בהם, ובמקרה כזה, המשך בדרך שסומנה על ידי ההודעה שלך. זה לא ימנע ממני להגיע לכאן מעת לעת ולהשתעשע אבל זה יהפוך את זה פחות לצינור מידע ויותר לבימת סטנד אפ. אה כן, כמובן שאתה יכול שלא להאמין לי. אבל במקרה כזה כל מה שאתה צריך לעשות הוא לפנות אלי במסרים האישיים, ואני אחזיר לך במסר אישי את מספר הטלפון שבו תוכל לוודא באופן מוחלט את העובדה שהכותב בשם "דולף" אכן עובד במרכז הארצי לבחינות ולהערכה, בתפקיד שמאפשר לו לדעת את העובדות עליהן הוא מדבר לעיתים בפורום שלך. וכדי שנשמור על השעשוע ועל עילום השם, זה יהיה כמובן דרך אדם שלישי ולא ישירות דרכי
אה, ודרך אגב, בשרשור שאליו הפנית בהודעה אחרת בשרשור זה, שהופיע בפורום, בנושא התפלגות הציונים, יש טעויות, אפילו אם הן נאמרות על ידי אנשים שמתיימרים (או שבאמת יש להם אבל זה לא משנה במקרה זה) להיות בעלי ציונים פסיכומטריים גבוהים מאד. אתה מבין, יש דברים שעדיף לשאול את מי שעושה אותם ולא את מי שחושב שהוא יודע. דרך אגב, זה נוגע להרבה מאד שאלות שנשאלות כאן ותמיד ישנו ה"חכם" שיש לו את התשובה האולטימטיבית. גם אם היא פשוט לא נכונה קטגורית. ואם זה ממש מסמר שיער, אז לפעמים אני אגיב פה. או שלא. שיהיה לכולם יום יפה.