מהי חלוקת הציונים ?

פלטרון

New member
מהי חלוקת הציונים ?

האם נכון שעל כל ציון פסיכומטרי של 800 , יש ציון פסיכומטרי 200 . ז"א - שהחלוקה היא סימטרית באופן מדוייק . או שלא ? פלטרון

Minerva

New member
המממ...*מהרהרת*

ענייני סטטיסטיקה. לא מבינה בזה הרבה, אבל... בעקרון כן. אם היו לוקחים את כלל האוכלוסיה (המערבית, יש להניח) ונותנים לעשות מבחן פסיכומטרי, הממוצע היה 500... אה, בעצם זה לא אומר שעל כל ציון 800 היה ציון 200... כי... גם ציון 800, 400 ו300 יתנו ממוצע 500... ומצד שלישי הגרף של הפעמון אמור להיות סימטרי ביחס לקו X=500... אז בעצם כן. ומצד רביעי, יש להניח שלא כל העולם המערבי ניגש למבחני פסיכומטרי, אלא רק אלה שמעוניינים לרכוש השכלה גבוהה, אז... ממוצע הציונים של אלה שניגשים ודאי גבוה יותר...
*מבולבלת קצת* אני אסתום עכשיו.

pallidfool

New member
כמו שאמרתי, זה לא נכון.

פעמונים וסטטיסטיקה זה נחמד, אבל לא עונה על השאלה. ציון 200 מקבל מי שטעה בהכל - חד וחלק. ציון 800 - מי שצדק בהכל. אין שום סיבה שמספר האנשים שצדקו בהכל יהיה זהה לאלה שטעו בהכל.

CJNG

New member
מצטער לאכזב אותך אבל - כן זה עובד

נכון, זה לא נראה הגיוני - אבל ככה בנויה הבחינה, כדי לפצל את האוכלוסיה הנבחנת ביחס הפעמון המפורסם של גאוס. אם אפילו בכיתה של 30 נבחנים הפעמון עובד בצורה חלקה (כאשר לפעמים יש להסיט אותו לכיוון המרכז לשם הדיוק), אז על אחת כמה וכמה שהוא יעבוד עם אלפי נבחנים ועם מבחן שתוכנן במיוחד לשם כך. אז נכון זה קשה לדמיין שזה באמת קורה, אבל תאמין לי שהמרכז הארצי עובד קשה על כך שזה יקרה. ונכון שלא שומעים על כאלה שקיבלו 200 - אבל זה לא אומר שהם לא קיימים! אולי אני ואתם לא מכירים אותם, אולי אין להם אינטרנט, אבל כן - הם שם, ואל לנו להתעלם מהם...

pallidfool

New member
אתה מתחמק מהסבר

כיצד המרכז מבטיח שעל כל אחד שמקבל 200, יהיה אחד שיקבל 800? שים לב - לא בצורה ממוצעת - לא לפי עקומת הפעמון של גאוס (שכלל לא מתאימה! זכור שהכל קירוב עבור מספר נבחנים סופי, ובכל מקרה, ע"פ העקומה של גאוס יש סיכוי כלשהו לקבל כל ציון, דבר שכמובן לא מתאפשר, כמו לקבל 150) - אלא בצורה מוחלטת ומושלמת?

עקומת גאוס..

עקומת גאוס לגבי ציוני פיסוכמטרי מתפלגת כדלקמן: בציר ה-x נמצאים הציונים והם נעים מ-200 עד 800 ואילו בציר ה-y זה אחוז האנשים שמקבלים כל ציון בבחינה עצמה, ובשכלול כל המבחנים. (והמטרה היא שאותו אחוז כל הזמן יקבל את אותו הציון, כלומר שבכל הבחינות ובכל המועדים, בנפרד כל אחד ובשקלול שלהם, יהיה נניח 10% שיקבלו מעל 700 כל הזמן, נניח). בכל מקרה כפי שאת יודעת פעמון גאוס מגיע למקסימום באמצע (לא 500, בערך 530, בגלל סטיות למינהם) והוא סימטריאלי בשני צדדיו ולכן אותו אחוז בדיוק מקבלים 200 ו-800, מכלל אלו שניגשים לפסיכו, כמובן. כל כל השיטה של הפסיכו עובדת על פעמון גאוס (לא רק הציונים, גם רמת השאלות, סוגיהן ובכלל כמעט כל מה שקשור לפסיכו), וזאת בעצם השיטה היחידה שבזכותה מצליח הפסיכו להתפלג ולהיות כל כך פרופוציונאלי כלפי כלל האוכלוסיה הניגשת. אני מקווה שזה היה ברור.. אם יש לך עוד שאלות אני אשמח להסביר.

pallidfool

New member
לא...

עובדה: עקומת גאוס נותנת סיכוי חיובי כלשהו לכל ערך על הציר, ולכן לא יכול להיות שציוני הפסיכומטרי מתפלגים על פי עקומה זו. האם אתה טוען שהמרכז הארצי יכול לנבא ולסדר מראש את הבחינה כך שמספרי אלה שמקבלים 200 ואלה שמקבלים 800 יהיה זהה? כלומר, אם אני מועד לפי כל בדיקה ראשונית לקבל 800, אך בעת הבחינה התעטשתי ולכן סימנתי את התשובה הלא נכונה, המערכת המתוחכמת של המרכז הארצי תנבא זאת? אם היא תנבא שלא אקבל 800, איך היא עושה זאת? גאוס יודע? הוא חי לפני כמאתיים שנים. כבר אז ידעו שאתעטש? יכול להיות, שסטטיסטית, יש התאמה גבוהה בין מספרי אלה שמקבלים 200 ואלה שמקבלים 800. בהנחה (הנכונה) שמקבלים 800 אם ורק אם צודקים בהכל, ומקבלים 200 אם ורק אם טועים בהכל, אין -שום- ערבות לזהות מוחלטת בין המספרים. אם אני לא טועה (ואולי כן, אבל אני חושב שלא) הטבלה שמפרסם המרכז הארצי כלל אינה סימטרית לגבי כל ציון שנבחר, דבר ששולל, כמובן, את התפלגות הציונים ע"פ עקומת גאוס וע"פ כל עקומה סמטרית אחרת.

והנה בדיוק הטעות שלך..

אף אחד לא טוען שמי ענה על הכל נכונה יקבל 800 ומי שענה על הכל לא נכון יקבל 200. 800 מקבלים אלה שענו על אחוז השאלות הכי גדול, באיזשהי שיטת חישוב של המרכז הארצי,ולפיכך 200 מקבלים אלה שענו על האחוז הקטן ביותר, לפי אותה שיטה. אף אחד לא אמר שזה 100% תשובות נכונות זה 800 ו-0% תשובות זה 200 או במילים יותר פשוטות: בוא ונניח שרק אני, אתה, וזרובבל נבחנים בבחינת הפסיכומטרי. אני עניתי נכונה רק על 10 שאלות מתוך כל כל המבחן, אתה ענית נכונה על כל השאלות חוץ מ-1 וזרובבל ענה נניח על 60% מהשאלות נכון. אני אקבל 200, אתה תקבל 800, וזרובבל יקירינו יקבל 500 (בערך 530 ליתר דיוק, עקב בעיות סטיה בשיטה, אבל בוא נניח ו-500). אם נוסיף גם את שמוליק לרשימה (כלומר עכשו רק ארבעתנו נבחנים) , שענה נניח על כל השאלות נכון, וכל היתר נשאיר אותו דבר, אז שמוליק יקבל 800, אני אקבל 200 ואתה וזרובבל תקבלו את אותו הציון סביב התפלגות של 500 (530..) - כלומר 650 לך ו- 350 לו, וזאת על מנת לשמור על ההמוצע!!! ואם נניח יתווסף מישהו שענה רק על שאלה אחת נכונה, הוא יקבל את ה-200, שמוליק את ה-800 ואנחנו שלושתנו נתפלג סביב ה-500.. וככה הציונים של שלושתנו יזוזו בהתאם לכל ציון חדש שיתקבל למרות שמס´ התשובות הנכונות שענינו כלל לא משתנה. ואיך אתה חושב שהם עושים שהציון שלך לא יהיה שונה או מושפע ממועד למועד?? מכיוון שכמות האנשים שנוספת כל מועד לרשימה הזאתי היא כל כך גדולה, ככה שהשינוי שחל בציונים הישנים הוא לא משמעותי, ולכן הציונים שלך, החדשים, פשוט "מתלבשים" על העקומה שנבנת ממועד למועד, הלא היא עקומת גאוס שמותאמת בדיוק לשיטה הזו. יותר ברור? עוד שאלות?

דולף

New member
למה אנשים מתעקשים להמציא את הגלגל

מחדש, ובסוף גם יוצא להם משהו כזה עקום שאי אפשר להסיע עליו שום דבר? כל מי שעשה בחינה פסיכומטרית קיבל תעודת ציון. בתעודת הציון ישנה טבלה נפלאה
ובה ישנה התפלגות הציונים בבחינה הפסיכומטרית. מבט מהיר בטבלה מגלה משהו מעניין (אותי זה לא מעניין אבל את מי ששאל אולי): בין הציונים 200 - 349, כלומר 150 הנקודות התחתונות בהתפלגות הציונים, ישנם 3 אחוז מהנבחנים. לעומת זאת בין הציונים 650 - 800 ישנם בערך 15 אחוז (מי שיסתכל בטבלה יבין למה אני כותב בערך). מכאן נובע שכנראה שהעקומה לא סימטרית בין 200 ל 800 (15 שונה מ 3 באופן די משמעותי לדעתי). הסיבה? מי שעונה על כל השאלות מקבל 800. מי שלא עונה על אף שאלה מקבל את הציון הנפלא 200. למה? כי צריך שיהיה הבדל בין מי שלא ענה על אף שאלה למי שענה רק על שאלה אחת נכון וכן הלאה. אבל כדי לקבל 200 אתה צריך לא למלא אף תשובה או להתאמץ ולא לענות על אף תשובה נכון. אם תנחש את כל התשובות ואין לך שום ידע כלשהו הסיכוי שלך הוא לענות על 25% מהשאלות נכון (1 מ 4 תשובות נכונה). ולכן הציונים הנמוכים ביותר שיתקבלו באופן צפוי יהיו יותר באיזור של קצת פחות מ-300 (לפי חישוב הציונים שהמרכז הארצי מפרסם באוגדן הבחינות שלו). ומי שחושב שאני טועה, אשמח להתערב איתו על כל סכום שהוא ינקוב. רק לפני שהוא יתערב, שיזכור את הפתגם שבכל התערבות יש אחד טיפש ואחד רמאי, ואני לא טיפש

עומד מאחורי כל מה שכתבתי..

עברתי קורס שלם בהסבתרות שנושא שעסקנו בו במשך חודשיים שלמים היה בדיוק הפסיכומטרי וכיצד מתפלגים הציונים.. אני הסברתי את זה הכי טוב שיכלתי, אני מוכנה להסביר עוד פעם אם מישהו לא מבין, ובכל מקרה: בשיא הבטחון אני אומרת לך שגם אם ענית על 100 שאלות נכון, אבל זה הכי גרוע, ואף אחד לא ענה על פחות מזה, אתה תקבל 200, למרות שלא ענית על הכל לא נכון. צריך עוד הסברים יקירי? בוא לאישי.. חבל לי לבזבז את הפורום על הוויכוחים האלה.

גם אני שמעתי את אותו דבר בקורס

אבל אחרי זה המרצה אמר לי שבפועל השיטה יותר מסובכת ממה שהוא הציג בכיתה אבל זה הרעיון בכלליות. הסטייה מעקומת גאוס נובעת משיקלולים של גורמים נוספים בצורה מסוימת כלשהי.

דולף

New member
את ולא אחרת

את בחור או בחורה? "עומד" בשורת הנושא ו"מוכנה" בגוף ההודעה. המממ, מעניין. אם את בחורה, אז יקירתי, את מדברת על משהו שלמדת באיזה שהוא קורס בהסתברות, ואני מדבר על הציונים של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה. הרמז (לגבי ההתערבות) שהכנסתי להודעה שלי לא מספיק? אני צריך גם לכתוב לך לאיזו מחלקה אני שייך? באמת חבל על הויכוחים האלה. אח, כמה אני אוהב את אלה שמבינים בכל דבר יותר טוב מאחרים. גם מאלה שעושים אותם. בעיקר אם הן בחורות. ואני מניח שעדיין יהיה לך משהו להגיד גם עכשיו? נכון?

דוקא לי יש משהו להגיד

חבל שלא הקשבת לה ובמקום לשלוח לה הודעה במסר אישי החלטת לשלוח הודעה שחצנית שובניסטית ומעליבה. אתה יודע, יש מה שנקרא בפסיכולוגיה "מנגנון השלכה". אנשים משתמשים שלא במודע במנגנון זה כדי להאשים אחרים בחסרונות שיש להם בעצמם. יש גם ביטוי כזה שקשור לנושא - "הפוסל - במומו פוסל". אם עדיין לא הבנת למה אני מתכוון תקרא את השורות האחרונות בהודעה שלך. אם אתה רוצה להמשיך את הדיון בצורה ענינית בפורום אתה מוזמן. אחרת, אני מציע לך להענות להצעתה הבוגרת של "אני ולא אחרת" ולהמשיך את הויכוח במסרים אישיים. ילד חורף

דולף

New member
ילד חורף, הניתוח הפסיכולוגי

היה משעשע למדי. אבל אני מעדיף לעבור לדיון ענייני. ישנם מספר סוגי ויכוחים אינטלקטואלים ואני אתמקד בשניים. אחד הוא ויכוח על דעות והשני הוא ויכוח על עובדות. כאשר הויכוח הוא על דיעות אין בהכרח מישהו שדעתו "יותר טובה" או "פחות טובה" מדעתו של השני. וכל אחד שמנסה להציג את זה ככה חוטא לאמת. כאשר הויכוח הוא על עובדות יש לו מעמד סביר כל עוד לשני המתדיינים ישנה אותה גישה מוגבלת לעובדות שעליהן מתווכחים. כאשר אחד מהם מייצר את העובדות שעליהן דנים, והשני רק שמע, למד, חשב ... (בחר את הפועל הנראה לך) אין שום מקום לויכוח. בהודעה הראשונה שלי בנושא שתלתי רמז קל לכך שאין מקום לויכוח בנושא הזה. יש שני סוגי אנשים שממשיכים להתווכח במצב כזה: 1. אנשים שאינם מבינים רמזים. 2. אנשים קטני אמונה ויהירים מצד אחד (שלא מאמינים להצהרות של אחרים לגבי מקום עבודתם למשל
), ואנשים המשוכנעים שהם יודעים הכל יותר טוב. דרך אגב, יש סוג שלישי. הסוג השלישי הוא קצת קטן אמונה, אבל הוא מברר היטב לפני שהוא מתפרץ לדלת פתוחה. הוא שואל (למשל): "תגיד, למה אתה חושב שאתה יודע יותר טוב ממני? האם אתה עובד שם? האם אתה יכול להוכיח את זה?" אבל לא נתקלנו כאן בסוג השלישי ולכן נעזוב את זה. לפי המסר האישי שקיבלתי מההיא ולא אחרת אני יודע (שים לב, יודע, לא חושב) שהיא מבינה רמזים. בדיוק כפי שחשבתי. וזה אומר שהיא שייכת לקבוצה השניה, ומישהו ששייך לקבוצה השניה לא מעורר בי שום רצון, סבלנות, וכוח, לשחק איתו/איתה. פתחת פה פורום פסיכומטרי. לגבי הפסיכומטרי ישנן הרבה אמונות טפלות, שמועות ומידע חלקי שמסתובב. פשוט משום שזה כלי (אולי עדיף להגיד כרגע, היה כלי, ועכשיו הוא רק כלי אופציונלי) שפתח/סגר את הדרך לאנשים למשהו מאד נכסף. מכל מיני סיבות, החלטתי להפציע כאן מעת לעת, ולהזים או לתקן חלק מהשטויות שנאמרות. שים לב! אני מופיע כאן בעילום שם בעיקר משום שאני לא מתכוון לפתוח פה צינור דו סיטרי נוסף וקבוע לשאלות ודיונים בנושא הפסיכומטרי. הצינור היחיד הרשמי שהמרכז הארצי לבחינות ולהערכה מקיים הוא המדור לפניות ציבור אליו ניתן לפנות לפי הקישורים ששמת בפורום. אני לא מתכוון להכנס לדיונים על נושאים שהם בגדר של דיעה. אני כן מתכוון להכנס לעיתים ולהתייחס לשטויות מסמרות שיער שנכתבות לגבי עובדות חד משמעיות. במקרים כאלה, אם אתה רוצה לסייע למתווכחים, כדאי שתרמוז להם בעדינות שחבל להתווכח איתי על עובדות. זה, אם אתה מעוניין שמדי פעם יופיע בפורום שלך מישהו שיש לו גישה מיד ראשונה למידע מדויק מהמקור. לעומת זאת, אתה בהחלט יכול להחליט שאתה מעדיף שהפורום הזה יישאר פורום של אנשים שמשוחחים באופן שיוויוני לחלוטין, הרבה פעמים על דברים שהם אינם מבינים בהם, ובמקרה כזה, המשך בדרך שסומנה על ידי ההודעה שלך. זה לא ימנע ממני להגיע לכאן מעת לעת ולהשתעשע אבל זה יהפוך את זה פחות לצינור מידע ויותר לבימת סטנד אפ. אה כן, כמובן שאתה יכול שלא להאמין לי. אבל במקרה כזה כל מה שאתה צריך לעשות הוא לפנות אלי במסרים האישיים, ואני אחזיר לך במסר אישי את מספר הטלפון שבו תוכל לוודא באופן מוחלט את העובדה שהכותב בשם "דולף" אכן עובד במרכז הארצי לבחינות ולהערכה, בתפקיד שמאפשר לו לדעת את העובדות עליהן הוא מדבר לעיתים בפורום שלך. וכדי שנשמור על השעשוע ועל עילום השם, זה יהיה כמובן דרך אדם שלישי ולא ישירות דרכי
אה, ודרך אגב, בשרשור שאליו הפנית בהודעה אחרת בשרשור זה, שהופיע בפורום, בנושא התפלגות הציונים, יש טעויות, אפילו אם הן נאמרות על ידי אנשים שמתיימרים (או שבאמת יש להם אבל זה לא משנה במקרה זה) להיות בעלי ציונים פסיכומטריים גבוהים מאד. אתה מבין, יש דברים שעדיף לשאול את מי שעושה אותם ולא את מי שחושב שהוא יודע. דרך אגב, זה נוגע להרבה מאד שאלות שנשאלות כאן ותמיד ישנו ה"חכם" שיש לו את התשובה האולטימטיבית. גם אם היא פשוט לא נכונה קטגורית. ואם זה ממש מסמר שיער, אז לפעמים אני אגיב פה. או שלא. שיהיה לכולם יום יפה.

dynamike

New member
מעניין

שבדיון שהיה פה על "פסיכומטרי מכל הבחינות" של המרכז הארצי היקר שלך לא ראית לנכון לתת שום רמז על היותך עובד של המרכז הארצי, למרות שזה היה גם כך די ברור. זה בדיוק הבעיה של המרכז הארצי, במקום להיות פתוחים לביקורת וקשובים לציבור, הפרצוף האמיתי שלו מתגלה ביהירות של ההודעות שלך. אגב, האם המרכז הארצי הוא ארגון ללא מטרות רווח? האר את עיני..

דולף

New member
התגובה שלך dynamike

מראה בדיוק למה אני לא מעונין לפתוח פה ערוץ תקשורת דו כיווני, ולכן התגובה שלי אליך הולכת להיות התגובה האחרונה בשרשור הזה (אלא אם כן יהיה משהו אחר שיהיה לי להגיד
). בדיון על האוגדן, כל מה שמסרתי היה עובדות (וגם קצת הערות יהירות, כאשר אנשים התעקשו לא להבין, או להתווכח עם מה שאינו נתון לויכוח - אבל זה בהחלט לא בגלל שאני עובד שם, כי יש אצלנו הרבה אנשים צנועים, אלא בגלל שזו אחת המגרעות הגדולות ביותר שלי). קרא את ההודעה שלך. שים לב כמה טינה מבצבצת בין השורות. "המרכז הארצי היקר שלך" ... "במקום להיות פתוחים לביקורת וקשובים לציבור" ... "הפרצוף האמיתי שלו מתגלה ביהירות... " האם זו הדרך שלך להשיג שיתוף פעולה? מעניין. ולא, אני לא מתכוון להאיר את עיניך בשום דבר. אני מתכוון לכתוב על מה שאני חושב שבא לי לכתוב. אני לא מקבל שכר בעד מה שאני עושה עכשיו. אני מבלה. אלו שעות הפנאי שלי. כל מה שאתה רוצה לדעת על המרכז הארצי לבחינות ולהערכה נמצא באתר האינטרנט של המרכז, ומה שלא נמצא שם, ניתן להשיג על ידי מכתב למדור לפניות ציבור שלו. מסקרן אותך? תתאמץ קצת. אה, לא בדיוק כל דבר שאתה רוצה לדעת. למשל את מפתח התשובות הנכונות של הבחינה הבאה לא תוכל לקבל.

dynamike

New member
טינה? איזה טינה?

הבנתי את מהותך לכן לא אמשיך להגיב לדבריך.

../images/Emo26.gif

אם הייתי מתיחס לכל מה שכתבת אז הייתי כותב עכשיו מגילה, אני גם אתעלם מהטון של הודעתך ומקווה שתסתפק בתגובה רק לדברים שממש צרמו באוזניי (יותר נכון בעיניי): "אם אתה רוצה לסייע למתווכחים, כדאי שתרמוז להם בעדינות שחבל להתווכח איתי על עובדות" מה אתה אומר.... ועל סמך מה אני אמור להגיד את זה לאנשים? אני מכיר אותך? מבחינתי אתה יכול להיות במציאות ילדה בת 14 עם זנב, כרס ושיער כתום. איך אני אמור להבטיח למישהו שאתה באמת מי שאתה? וגם אם אתה עובד במרכז - מאיפה אני יודע עד כמה אתה מעורב ויודע על מה אתה מדבר? וגם אם אני אפנה למרכז ובאמת יגידו לי שיש עובד שקוראים לו דולף מי אמר שזה אתה?גם אם קיים מישהו כזה - אולי יש לו אח קטן שאוהב לעבוד על אנשים באינטרנט? כי ככה זה באמת נשמע. סגנון ההודעות שלך לא מחמיא לך ולא נותן לך יותר מדי קרדיט לגבי מה שאתה אומר ולכן חברי פורום רבים מפקפקים בכל מה שאתה אומר. בהזדמנות זו הייתי מציע לך ללמוד מגולשים ותיקים ומכובדים כמו פלטרון, pallidfool פומפיה ועוד איך מתנהגים בקהילה ואיך מתיחסים לאנשים גם בויכוחים שאתה יודע שאתה צודק. גם אם אתה באמת עובד במרכז והמידע שאתה מפזר הוא באמת 100% נכון, אתה לא תורם שום דבר לפורום מכיוון שאף אחד לא סומך על המידע הזה בגלל שכמו שאמרתי - אתה לא נשמע כ"כ אמין ובטח ובטח לא אתה תהפוך את הפורום למשהו כזה או אחר. וגם אם אתה באמת עובד שיודע על מה הוא מדבר ותביא הוכחות, אתה קודם כל ולפני הכל צריך להבין: פורום זה לא בסיס נתונים, זה קהילה לפני הכל. ואם לא תדע להתיחס לגולשים בצורה שיוויונית ותמשיך לחשוב שאתה מעל כולם אז אין לך מה לחפש פה. לא מענין אותי מי אתה ומה אתה יכול לתרום. קודם כל תהיה בנאדם, מי שלא יכבד גולשים אחרים אין לו מה לחפש פה, לא משנה כמה הוא יכול לתרום. "זה לא ימנע ממני להגיע לכאן מעת לעת ולהשתעשע אבל זה יהפוך את זה פחות לצינור מידע ויותר לבימת סטנד אפ" אין לי בעיה שתכתוב הודעות שישעשעו אותך כל עוד זה קשור לפסיכומטרי ולא פוגע באחרים. עוד פעם אחת שאני מקבל תלונה מוצדקת עליך מאחד הגולשים או שאתה מגיע לפורום הזה ומעליב או רושם הודעה מתנשאת לאחד הגולשים בפורום הודעתך תימחק ותחסם מכניסה לפורום למשך שבוע. ראה הוזהרת.

למעלה