מהי חלוקת הציונים ?

דולף

New member
בררררר, נבהלתי ילד חורף

עוד פעם אחת שאתה מקבל תלונה ממישהו שהעלבתי אותו או הודעה מתנשאת, ואתה חוסם אותי לשבוע? תחסוך לך את המאמץ. אני מכריז בזאת על מותו של דולף. ורגע אחד לפני שאני הולך תן לי לספר לך משהו, ככה בשקט, שאף אחד אחר לא שומע (רואה
). אין לך פה קהילה. יש לך פה פורום בנושא שהוא קרוב מאד לבסיס נתונים לפי הגדרתך מכיוון שהאנשים המתעניינים בפסיכומטרי אינם קבועים אלא מתחלפים. הפסיכומטרי הוא כלי שמעניין את רוב האנשים כאשר מגיע זמנם להשתמש בו, וברגע שהם מתקבלים (או איבדו תקווה להתקבל) למקצוע שהם רוצים, הם יילכו לקהילה אחרת. מאקראמה או סקס או השד יודע מה, לפי העדפתם האישית. בנושאים שקשורים למידע על הבחינה הפסיכומטרית, אני מעל כולם, מסיבות פרוזאיות. היתה לך הזדמנות להפוך את הפורום שלך למקור מידע אמין על הנושא אבל אתה בחרת להשתעשע בחלומות שיש לך פה קהילה שיוויונית אז תבלה. ודרך אגב, אם זה מאד מעניין אותך, בדוק את כל ההודעות שלי אל מול הפרסומים הרשמיים של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה. אם אתה לא טיפש גמור תגלה בודאי שהכל תואם. אחר כך בדוק את ההודעות "המשתלחות" או "המתנשאות" שלי ותגלה שהן באו רק לאחר שמישהו כתב בפורום הודעה מלאת אויר חם, בנושא שהוא לא מבין בו כלום, כמובן בניגוד למה שכתוב במפורש בפרסומים הרשמיים. אתה מבין, אף אחד לא אוהב מבחנים. בעיקר מבחנים שיקבעו אם הוא יתקבל ללמוד את המקצוע שהוא תמיד חלם ללמוד. רמת הטינה והרגשות השליליים בציבור אל הבחינה ואל אלה שמפיקים אותה היא כל כך גבוהה שאין הרבה דברים שאפשר לעשות כדי לשנות את זה. זה הטבע האנושי. לכן גם כשמופיע נציג רשמי של המרכז הארצי לבחינות, בסיטואציה רשמית, ומוסר אינפורמציה מדוייקת (ואני כמובן לא מדבר על הפורום מכיוון שכאן באמת אין דרך מדוייקת לוודא את זהות הכותב) תמיד יהיו כאלה שיגידו: "מה שהוא אומר זה לא נכון כי יש לו אינטרס כזה או אחר ..." ויבחרו להתעלם או לחשוב שהאמת הפוכה. מספיק לקרוא את ההודעות של asafpp בנושא האוגדן כדי להיווכח בזה. כמובן שלא ציפיתי שזה יהיה אחרת מכיוון שאני די מנוסה, גם בנושא הופעה כנציג רשמי, וגם בנושא של כתיבה באינטרנט. אבל אחת התכונות המונעות ממני להפוך למריר דכאוני ומסוגר היא היכולת להמשיך לקוות לפגוש מדי פעם (באופן וירטואלי כמובן) אנשים אינטליגנטים, חושבים ופתוחים, בתוך ים הטפשים, צרי האופקים והקטנוניים שאנו שוחים בו. גם פה היו מעט כאלה, ואם לא בכללי אז לפחות במסרים האישיים. כפי שכתבתי בהתחלה, אתה יכול לחסוך לך את הטרחה בלחסום אותי מכיוון שהניק "דולף" לא יופיע יותר בכללי בפורום שלך. אתה כמובן יכול למחוק הודעה זו מכיוון שבמידה מסויימת היא חושפת את ערוותך ברבים, ואתה גם יכול להחליט שלא. אתה יכול להגיב להודעה זו באופן כללי ופרטי. אתה גם יכול להחליט שלא. ואם ההודעה תשאר, הקוראים (לפחות אלו מהמחזורים הנוכחיים שעדיין מעוניינים בבחינה מחוסר ברירה) יוכלו לשלוח אלי הודעות במסרים האישיים (כפי שחלק עשו). ואם ההודעות שלהם יצביעו על אדם אינטליגנטי, פתוח וחושב, אני גם אשמח לענות להם. ואם לא, אז שייהנו.

asafpp

New member
תגידו לי הוא באמת כזה?

או שהוא מנסה לחקות את דולף משאלתיאל קוואק?

asafpp

New member
וילד חורף תהיה חזק העם איתך!

אמנם אנחנו צ´חצ´חים צרי אופק וחסרי אינטלגנציה (דולפי, כתבתי את זה נכון?) אבל יש לנו לב ואנחנו איתך.

>>>>

"בנושאים שקשורים למידע על הבחינה הפסיכומטרית, אני מעל כולם, מסיבות פרוזאיות" פה מתחילה ונגמרת הבעיה בתפיסה שלך. אם להאמין לכל מה שאתה אומר שאתה באמת יודע יותר טוב מכולם בקשר להרבה נושאים הקשורים לנהלים של הבחינה, זה עדיין לא נותן לך רשות להתנשא ולהעליב גולשים אחרים. בכל מגילותיך הארוכות לא רשמת סיבה אחת מוצדקת למה אתה מתיחס לכל מי שאתה לא מסכים איתו בצורה גועלית? נו, אולי הפעם לא תקשקש על המון נושאים מסביב במקום לענות לי על השאלה הזאת? אולי בכ"ז תגיד לי מאיפה יש לך זכות לזלזל ולפגוע באחרים? או שתמשיך במגמתך לרשום מגילות שבכלל לא קשורות להודעות שעליהן אתה מגיב. ילד חורף

asafpp

New member
לילד חורף

אחי, הוא לא עונה... הוא הרי הכריז על מותו. שאני אביא חבר´ה מקדישא שיעשו לו טקס אשכבה?

asafpp

New member
חבל רק כשמדובר בבחורה

אתה פתאם מתערב ומפריע לך הסגנון המעליב שלו... לפני שבועיים זה לא הפריע לך. מה גם שמדובר בסוחר שרוצה למכור אוגדנים. לא נורא, כולנו רגישים יותר כשמדובר בבנות.

התשובה נמצאת בגוף השאלה ../images/Emo13.gif

"כיצד המרכז מבטיח שעל כל אחד שמקבל 200, יהיה אחד שיקבל 800?" פה בדיוק התשובה! המרכז הוא זה שקובע את הציונים ולכן יכול לקבוע למי יהיה ציון כזה ולמי יהיה ציון אחר, הכל בהתאם לעקומת גאוס (ברמת העקרון הכללית למרות שהשיטה כנראה יותר מסובכת מסתם לנרמל את כל הציונים ולכן זה בכ"ז לא יוצא פעמון גאוס). יכול להיות מאוד שבצורת חישוב כזאת יש אנשים שפתרו מס´ תשובות נכונות שונה אבל בכ"ז קיבלו את אותו הציון. מי אמר לך ששני אנשים שפתרו נכון מס´ שונה של שאלות חייבים לקבל ציון שונה לא משנה מה? מי אמר לך שבכל מועד בכלל יש אנשים שטועים בהכל ויש אנשים שצודקים בהכל? אתה מניח הנחות הגיוניות אבל הן לא מובנות מאליהן ואתה בטח יודע שאי אפשר להסתמך על הנחות כאלה כדי להוכיח משהו. אלא אם כן זה מידע שהבאת מהמרכז הארצי. לפי מה שהבנתי, נעשה גם חישוב סטטיסטיקה נפרד לכל שאלה ולפי זה נקבע משקל כל שאלה. בקיצור, אני בטוח שזה הרבה יותר מסובך ממה שאנחנו חושבים ונבין את אופן החישוב רק אם יהיה לנו מידע מבפנים. זו ממש לא משוואה פשוטה. ילד חורף

אני חייב לציין ש...

שלפני שניגשתי למרצה שלי - גם אני חשבתי בדיוק כמוך ולכן לא הסתדר לי כל העניין הזה עם פעמון גאוס.

dovyair

New member
בערך

אמנם ההתפלגות היא די סימטרית, היא אינה מדוייקת לחלוטין. צורת ההתפלגות לא נשמרת לחלוטין, אלא משתדלים שהממוצע ישאר בטווח מסוים, כך שאם כולם הוציאו מעל 700, יורידו את כולם.

אם הבנתי אותך הכון

אתה מציג דעה מאוד מוצקה על סמך מה שנראה לך הגיוני ולא על סמך ידע מבוסס. מאיפה לך שזה ככה באמת? אני שאלתי את המרצה שלי להסתברות לגבי אופן החישוב והוא הסביר לי ששיטת חישוב הניקוד היא לא אף אחת מהשיטות שהוצגו כאן בשרשור אלא שיטה מאוד מאוד מסובכת ומורכבת וכוללת הרבה שלבים של חישובים. ועוד הערה, הציון של הפסיכומטרי אינו מחושב רק יחסית לכל הנבחנים באותו מעד , אלא יחסית לכל הבחנים גם במועדים קודמים. (זה כתוב באתר של המרכז) זה ממש לא פשוט כמו שאנשים מנסים להציג את זה כאן ילד חורף

דולף

New member
ילד חורף הבנת אותו נכון

והדיעה שהוא הציג היא נכונה. האם זה מבוסס על ידע או ניחוש אינטליגנטי? לא יודע, לא מכיר אותו. אבל 800 מקבלים רק אלה שענו נכון על כל השאלות. וחוץ מזה, שיטת חישוב הציונים היא אכן מאד מאד מורכבת. אחת הסיבות היא שהציון צריך להיות יחסית לכל הנבחנים בכל המועדים בעבר ולא רק יחסית למועד מסוים. למה? מאד פשוט. כאשר בשנת לימודים מסוימת ניגשים מועמדים, הבחינות שלהם היו יכולות להיערך בכל שנה שהיא בעבר (אול לפחות ב-7 שנים האחרונות
). ואם זה ככה צריך לדאוג שציוניהם יהיו בני השוואה ולא יהיה מצב שאם נבחנת במועד מסוים או בשנה מסויימת, תרויח או תידפק.

פלטרון

New member
כנסו לכאן שנייה

אוקיי - תודה רבה לכולם על תשובותיהם . אני כמובן לא רוצה להתחיל לרשום תשובה אישית בפורום לכל דבר שלא הבנתי - אז הנה הסיכום : 1. נתחיל איתך ילד חורף - אין לך מושג איזה חיוך קיבלתי כשקראתי "כותבים ותיקים ומכובדים כמו .. פלטרון" - ואני עוד באותה קטגוריה כמו פומפיה - קטונתי ... אבל ברצינות. אז תודה - לפחות חייכתי הלילה . 2. הויכוח של רוב הכותבים נסוב סביב הנקודה הלא נכונה ( עניין הפעמון הגאוסי ). אני אכתוב כאן כיצד אני הבנתי את שיטת חלוקת הציונים ( ואני כנראה טועה - אני בעצמי מעריך זאת ) : א. ניגשים כולם למבחן . ב. בודקים לפי תשובות נכונות ולא נכונות - וכל אחד מקבל "ציון" לפי 22/25 תשובות נכונות לכל אחד מ-3 הפרקים בהתאמה . ג. איכשהו ( ואני לא בטוח איך - יכול להיות וכל תשובה מורידה 3 נקודות , ויכול להיות ומחליטים שטעות ראשונה שווה רק מינוס 2 נקודות , וכל טעות נוספת שווה 4 עד הטעות העשירית , והחל ממנה שוב כל טעות שווה 2 .. או משהו מסובך אחר - לא יודע ) ... איפה ייתי - אהה כן - עוברים משיטת ציונים של 22/25 לשיטת ניקוד של 140 ( מתוך 150 ) ד. מבצעים את (ג) לכל אחד מ-3 הפרקים . ה. עכשיו יש לנו רשימת נבחנים ולכ אחד מהם 3 ציונים שנעים בין 50 ל-150 . אז משקללים בהתאם ( אנגלית 20% ו-40% ל-2 האחרים ). ו. עכשיו יש לנו רשימת נבחנים ולכל אחד מהם ציון בין 50 ל-150 ( שהוא כבר שיקלול של כל המבחן ) . כעת מסדרים ברשימה ארוכה - ראשונים אלו שיש להם 150 - אחרונים אלו שיש להם 50 . שימו לב - לאו דווקא יש מישהן עם 150 או עם 50 ! אבל בהחלט יש ראשון ואחרון לרשימה ( ברור ... ) . ז. כעת מחליטים על איזשהו גרף דיסקרטי סימטרי סביב 500 , שסכום ערכיו הוא 1. הסבר : ------- דיסקרטי - כי אין ציון 678.56 - אז רק ערכים שלמים סימטרי - מבטיח את התכונה של "על כל אחד שקיבל 300 יש מישהו שקיבל 700)" סביב 500 - מבטיח שהממוצע הוא 500 ( ואז 300 ו-700 , ולא למשל 300 ו-800 ). סכום ערכיו 1 - סכום ההסתברויות = 1. 3 הערות : ---------- 1. שימו לב - כל החישובים של שנים קודמות לא נכנס לשום שיקול שהצגתי . אז כנראה שהרעיון יותרמסובך - מן הסתם . 2. סעיף (ז) - הגרף לאו דווקא פעמון גאוס . 3. מישהו / מישהי למעלה בשירשור ציין משהו מאוד חשוב שעונה על שאלתי בוודאות ( אם מה שנכתב נכון ) : אם % האנשים שמקבלים 700-800 שונה מ-% האנשים שמקבלים 200-300 ועוד באופן כה גס (נכתב כי 3% לעומת 15% - אם אני לא טועה ) - אז הרעיון של "על כל 300 יש 700" יורד מהפרק "לא-ל-ת-ר" ( מזכיר לי פרק מקרובים קרובים ...עם רבקה מיכאלי - לא משנה - סיפור אחר ) . OK - כנראה שלא כל מה שכתבתי כאן נכון . אבל מסתבר שגם אתם לא כל-כך הגעתם להסכמה - אז מה עושים עכשיו ?? תודה לככככככככל מי שענה פלטרון

פלטרון

New member
ואפרופו פסיכומטרי

קשה לי להאמין שבשביל להוציא 800 צריך לא לטעות באף תשובה. כל מי שלא טעה באף תשובה יקבל 800 - אין ספק . אבל לא נראה לי שכל מי שקיבל 800 לא טעה באף תשובה . לילה טוב פלטרון

droradi

New member
ה-800 הוא מוחלט

דווקא כן - ה-800 הוא ציון מוחלט, בניגוד לציונים האחרים. 800 בפסיכומטרי = 100%.

פלטרון

New member
התכוונת אליי

התכוונת למה שכתבתי בהודעה "כנסו לכאן שנייה..." ? כי אם כן - אז ראשית אני שמח שקלעתי בול ( לטעמך ) , אבל מעלינו יושב בחור בשם droradi שגווקא חושב שה-800 הוא ציון אבסולוטי , במובן ש 800= 0 טעויות ... ואין אפס ! ( CLEVER !! ... CLEVER
) כמו שנאמר... בואו נסכים שלא להסכים למרות שמעניין אותי מי יכול לשבור את הויכוח הזה ולומר באופן וודאי ( אולי מתחום עיסוקו בנושא ) מהי האמת . פלטרון

למעלה