מהי משמעות הנפת דגל אש"ף

THE WIZARD 55

New member
מהי משמעות הנפת דגל אש"ף

ברחבי ישראל.. איך אתם רואים את זה? השאלה מופנית לכולם, ערבים ויהודים... תודה על שיתוף הפעולה.. לילה טוב ...

שלא יטעו אותך הציונים

זה לא הדגל של אש"ף, הדגל קיים מלפני אש"ף, אש"ף שהכיר בישראל וחתם איתה על הסכמים, זה היה הדגל של השריף חוסיין במרד הערבי הגדול של 1916, השתמשו בו הפלשתינים כסמל לתנועה הלאומית ב 1917, מפלגת הבעת' הסורית ראתה בדגל כסמל לחירות והאחדות הערבית, בוועידה הפלשתינית בעזה ב 1948 הוכר הדגל כדגלו של העם הפלשתיני והכירה בו הליגה הערבית, ב 1964 אימץ אש"ף את הדגל וב 1988 החליטו באש"ף שזה היה דגל המדינה שהוכרז על הקמתה חד צדדית, הנפת הדגל ברחבי ישראל ע"י חלק מאזרחיה הוא ביטוי ללאום שלהם ולהזדהות שלהם עם העם שחיי בגבולות 67' ובמחנות הפליטים.

אתה מתכוון לחוסיין ההאשמי הסוכן הבריטי

ואבא וסבא של הסוכנים הבריטיים שנרצחו בידי 'אחיהם' הערבים - המלך עבדאללה בירדן והמלך פייסל ה-2 בעיראק? כדאי עוד להתעכב על הצבעים של הדגל הפלסטיני: שלושת הצבעים שחור, ירוק ולבן מסמלים את שלוש הח'ליפויות - בית עבאס, בית אומאייה והפאטמים. הצבע האדום מסמל את שושלת ההאשמים. הצבעים האלה הפכו לצבעים פאן-ערביים והם מופיעים בקומבינציות שונות בדגליהן של מדינות ערביות רבות כמו ירדן, סודן, סוריה, איחוד האמירויות, סהארה המערבית וכד'. ספק אם מישהו מהמפגינים הערבים ביישות הציונית יודע שהוא מניף דגל עם צבעי ההאשמים השנואים.

לא ממש סוכן

כי אם היה סוכן היה מקבל את מה שהבטיחו לו, יש המון פירושים לצבעים, מקור הצבעים קשור לאיסלאם, מלחמות הנביא, ח'ליפות, לפני האיסלאם וכו'.

רגע, אז מה בעצם רע כ"כ בדגל הזה?

והאם הוא מייצג בדרך כלשהי את האוכלוסייה הערבית-נוצרית או לא? (האשמים וח'ליפויות אלה סמלים מוסלמיים כמדומני)

שום דבר רע כשאזרחי מדינות ערב מניפים אותו

דגל זה סמל של מדינה, ואם הם מניפים דגל של מדינה אחרת ושל רשות עויינת זה אומר שהם לא שייכים למדינה שלנו, אלא לאויבינו. זה כמו שהגרמנים הסודטים הניפו את דגל גרמניה ולא את דגל צ'כיה או כמו שנגיד בארה"ב איזשהו מיעוט היה מניף את דגל בריה"מ במקום את הדגל האמריקאי. זאת אמירה חד-משמעית המתארת את המצב העובדתי: המיעוט הפלסטיני בישראל לא שייך למדינה ישראל.

תכל'ס אני נאלץ להסכים איתך...

אילו היו מניפים שם גם את דגל ישראל, זה היה אחרת - אבל כשהוא נעדר משם, בהחלט יש כאן אמירה שאינה משתמעת לשתי פנים.....
השאלה היא מה אתה ודומיך הייתם אומרים אם בהפגנות של אותם ערבים היו מניפים בעיקר דגלי ישראל. מספיק שאדם אחד בודד היה שולף דגל פלסטין, וכבר הייתם זועקים שהחאג' אמינים רוצים להשתלט על המדינה....

לא בהכרח

הייתי אומר שזה מבטא זיקה לאומית-תרבותית ערבית-פלסטינית לצד שייכות מדינתית למדינת ישראל וזה בסדר. כמו שההסתדרות הניפה בעבר דגלים אדומים לצד דגלי הלאום. אבל עובדה היא שהם סילקו כל סימן של שייכות לישראל. פעם המפלגה הקומוניסטית היתה מניפה את דגל המדינה בהפגנותיה, אבל את זה הם הורידו כבר לפני הרבה זמן זמן בדיוק כדי לסמן את אי-שייכותם ליישות הציונית.

mgre

New member
גם צלב הקרס היה קיים לפני שימושו ע"י הנאצים

מה אתה מנסה להגיד פה?

אקרא אני אהרוג אותך

אתה מדבר על דגל אחר בכלל תשמע תשמע כל מי שראה את אותו דגל של המהפכה סיפר את הסיפור שלך עד שעשיתי פדיחות לכמה כאלה כל טיפש יראה שסדר הצבעים שונה מדגל פלסטין בדגל המהפכה הצבע הלבן הוא למטה והשחור באמצע הצבעים נבחרו בגלל שאין מדינה ערבית שבדגל שלה אין את הצבעים האלה לכולם יש או שחור או לבן או ירוק או אדום או כולם ביחד (דגל פלסטין וירדן)

זה מסר של שלום ואהבה ליהוד

בייחוד כשהוא מלווה בשריפת דגלי הסהיונייה כדי שלמפגיני השלום יהיה יותר חם בלילה הקריר, ובשירה בציבור עם שירי אהבה ושלום כגון: "ברא ברא סהיונייה מן בלדנא פלסטינייה" או "ברוח ודם נפדיק יא פלסטין". והשיר הבלתי נשכח המבטא אהבה אין קץ למדינה: "יא סדאם יא חביב, אודרוב אודרוב תל אביב".

רואים שאתה לא מבקר בהפגנות של אחיך../images/Emo8.gif

לא איכפת לי שתתייהד, רק אל תסתשהד.

אתה רציני? ../images/Emo6.gif

טוב, כנראה שזה חלק מהבעייה - מספיק שכמה עשרות אנשים (בהפגנה של אלפים) צורחים את הסיסמאות האלה - וכל עם ישראל יודע אותן בע"פ וכולם חושבים שמטרת ההפגנה היתה הסיסמאות....

אני רואה את זה כקריאת תיגר לאומנית פלשתינית

על ישראל על ידי אזרחיה הפלשתינים, כלומר חתרנות, אני רואה את זה כהזדהות עם השאיפות הלאומיות שאחת מהן - הצפת ישראל בפליטים פלשתינים היא בעצם השאיפה לחסל את ישראל במילים אחרות. אני רואה את זה כהתנגדות לקיומה של ישראל כביתו הלאומי של העם היהודי. אני רואה את זה כניסיון של להפוך כל דבר לאישי/גזעני/לאומי כאשר אין שום קשר. כמובן שהמסקנות שלי נטועות כולן בקונטקסט של הנפת הדגל, מי מניף אותו, מתי הוא מניף אותו, למה הוא מניף אותו וכו'. מבחינתי, מי שמניף לי דגל פלשתין מול העיניים, הוא אוייב לכל דבר ואם הוא רוצה להלחם על "שיוויון", הוא יכשל וטוב שכך.

זו אכן חתרנות, זה בדיוק כמו להצהיר:

"כאן, הכל כולל הכל וזה אומר גם היכן שהציונים יושבים זה פלשתין, אני מתייחס לארץ/המדינה הזו כאילו היא פלשתין ואני חותר/שואף ולא אפסיק להאבק עד שכל השטח יהיה חלק ממדינת פלשתין, אתם הציונים, אתם זרים ופולשים, אין לכם זכות למדינה משלכם" מי שזו הגישה שלו, הוא אויב שלי, וזה אומר שבסיטואציה ובתנאים המתאימים, אני בהחלט אנצל זאת ברמה המעשית, ואנצל את אותה סיטואציה עד למקסימום.

respecta1

New member
כמו שיובל אמר, הקשר.

אם בהפגנות לאומניות כמו כל אלה שראינו בזמן האחרון צריך לראות את זה כקריאת תיגר על המדינה, והזדהות עם אויביה.

האמת שכבר התרגלתי לזה.....

המסר בעיני הוא משהו כמו: "אל תנסו להתחנף אלינו ולומר שאנחנו חלק מכם - כי העובדות הן שאנחנו לא. זה מכעיס אתכם? יופי לכם. תתרגלו, בדיוק כמו שאנחנו התרגלנו לדגל המעפן שלכם..." אני צודק?

למעלה