מהי תיאוריית הדוקומנטים?

ניתן לפשר

בין שיטת התעודות לאמונה ניתן אולי לפשר, אני גם מסכים שלרב ברויאר יש חלק נכבד בזה, אבל הציטוטים שלו שהובאו לעיל אינם ציטוטים שלו, אלא דברים שנאמרו על שיטתו... אני לא מסכים למשל, עם מה שנאמר - שהרב ברויאר מסכים עם הסתירות שחוקרי תורת התעודות מצאו במקרא - הוא לוקח את העקרונות הספרותיים וכדו', אבל לא מסכים נקודתית עם הסתירות הספציפיות שמצאו... \ במקרה יצא לי ללמוד בישיבת הגוש, שם הרב ברויאר מעביר את שיעוריו, אז אני מכיר קצת...

shukfr

New member
פשוט לא נכון

זו טעות. גם אם למדת בגוש. אנא קרא את כתביו (תוכל להתחיל במאמריו במגדים - אבל יש רבים אחרים), בהם הוא חוזר אין ספור פעמים על כך שממצאי אנשי ביקורת המקרא בודאי נכונים, הסתירות שהן מצביעים עליהם הן סתירות. לא רק שהרב "מסכים נקודתית" עם הסתירות, הוא אף שם כנר לרגליו לחדדן על מנת ללמוד מכך את פניה השונים של הנהגת ה'. אני קובע באחריות שלא ייתכן ששמעת את שיעוריו (אני לא מדבר על שמיעה מקרית) אם כתבת את מה שכתבת. הרב ברויאר לא מבקש לפשר בין תורת התעודות לאמונה. הוא חושב שתורת התעודות היא ברכה גדולה (והוא מיצר על כך שעולם התורה נלחם בה במקום לאמץ את תגליותיה כמוצא שלל רב) והיא גילוי רזי תורה בדורות אלו - שמחמת שלא זכינו ודחינו אותה נמסרה לסט"א. בבקשה אל תכתוב תגובות אם אינך בקי בדבר מסויים - זה גם מסירת דבר לא נכון בשם אומרו וגם לא רציני. אל תעלב

אני מקווה בקרוב

(לקבל אישור ו) להעלות לפה דוגמה יפה לשיטת הבחינות שהכין מישהו מנח"ת על קריעת ים-סוף, משהו יפה. ממש בקרוב.

למעלה