מהי תכלית חייכם?

dory30

Well-known member
אני לא מדבר רק על סוג העיסוק שלכם, אלא מה אתם טוענים ומנסים לשכנע את יתר האנשים שסביבכם? במקרה שלי, הדיסציפלינה האקדמית- לחקור ולנתח דברים. לא לפסוק לפני ששמעת את כל הצדדים המעורבים. להבין שלא הכל שחור או לבן, בשום תחום.

in bal1

Well-known member
אני לא מדבר רק על סוג העיסוק שלכם, אלא מה אתם טוענים ומנסים לשכנע את יתר האנשים שסביבכם? במקרה שלי, הדיסציפלינה האקדמית- לחקור ולנתח דברים. לא לפסוק לפני ששמעת את כל הצדדים המעורבים. להבין שלא הכל שחור או לבן, בשום תחום.
אני מנסה לטווח לאנשים סיטואציות חברתיות. וכך אולי אנשים יהיו יותר רגועים.

in bal1

Well-known member
אני חשבתי שהתכוונה מהמלה טווח, כלומר לתת אבחנה לפרופורציות. מה הכוונה לתווך סיטואציות חברתיות?
לתווך סיטיאציות חברתיות זה לנסות לעזור לאדם להבין מה נאמר.לפעמים דברים הנאמרים הם לא מובנים.ואז נוצרת סיטיאציה של אלימות.הרוב זו אלימות מילולית ובזה זה נגמר.אז אני מנסה לייצר מצב שזה לא יגיע לאלימות כלל.

dory30

Well-known member
לתווך סיטיאציות חברתיות זה לנסות לעזור לאדם להבין מה נאמר.לפעמים דברים הנאמרים הם לא מובנים.ואז נוצרת סיטיאציה של אלימות.הרוב זו אלימות מילולית ובזה זה נגמר.אז אני מנסה לייצר מצב שזה לא יגיע לאלימות כלל.
נכון. וזה תקף פי כמה בבירוקרטיה. כתוב בעברית, אך בשפה מקצועית פנימית שלא כולם מבינים את משמעותה.

נכון. וזה תקף פי כמה בבירוקרטיה. כתוב בעברית, אך בשפה מקצועית פנימית שלא כולם מבינים את משמעותה.
באמת רצוי מאוד בכפר שלי, שבו כל הזמן יש מלחמות ואלימות, גם פיסית. אני לא מבין סיטואציות חברתיות, ואחרים בכפר שלי לא מבינים סיטואציות חברתיות.

dory30

Well-known member
באמת רצוי מאוד בכפר שלי, שבו כל הזמן יש מלחמות ואלימות, גם פיסית. אני לא מבין סיטואציות חברתיות, ואחרים בכפר שלי לא מבינים סיטואציות חברתיות.
ואין מי שיעזור לכם עם זה? אגב, אני הכרתי מישהי שלימדה אסירים על מוזיקת בלוז. היא הייתה שדרנית ברדיו שאגב נקרא "מהות החיים".

ואין מי שיעזור לכם עם זה? אגב, אני הכרתי מישהי שלימדה אסירים על מוזיקת בלוז. היא הייתה שדרנית ברדיו שאגב נקרא "מהות החיים".
יש צוות עובדים סוציאליים, והם מענישים ומטפלים. העונשים קלים יחסית אבל מרתיעים מספיק. אנחנו בכפר אנשים עם בעיה קלה שלא לגמרי שולטים בהתנהגותם, ולכן בדרך כלל לא רצוי לפנות למשטרה בקשר אלינו. בפעמים שפניתי למשטרה, השוטרים דחו אותי בבוז והעליבו אותי. לפני כמה זמן שלחתי מכתבים למפקד התחנה וניסיתי להפעיל כוח מתון, זימנו אותי לתחנה והשוטר הקשיב לתלונותיי ואמר שהם יודעים על האלימות ומטפלים בדרכם.

זה לא תכלית חיי, אבל הולך בסדר. כנראה שהיא תאושפז בבית משוגעים עקב נסיון לירות על הרב בחתונה (בגלל פוסט טראומה).
יש לך רעיונות מעניינים. איזה זוג ניסה להתחתן שם, ואיזה תרחיש גרם למחסלת פוסט טראומה? לדעתי, דווקא כדאי שבסוף היא תשתקם ותחסל רעים ומזיקים ולא תתדרדר לחיסול אנשים טובים. אז יהיה סוף שמח.

dory30

Well-known member
יש לך רעיונות מעניינים. איזה זוג ניסה להתחתן שם, ואיזה תרחיש גרם למחסלת פוסט טראומה? לדעתי, דווקא כדאי שבסוף היא תשתקם ותחסל רעים ומזיקים ולא תתדרדר לחיסול אנשים טובים. אז יהיה סוף שמח.
היא הכלה. על התרחיש אני צריך לעבוד. הרעיון הוא להתחיל משם סדרת ספרים, כאילו שבית המשוגעים הוא כמו מלון בדרך לתחנה הבאה שלה.

היא הכלה. על התרחיש אני צריך לעבוד. הרעיון הוא להתחיל משם סדרת ספרים, כאילו שבית המשוגעים הוא כמו מלון בדרך לתחנה הבאה שלה.
האם היא אוהבת את בן זוגה ורוצה להינשא לו? האם הם התחתנו? אלו תופעות קשות יש בינתיים במצבה הנפשי לקראת התדרדרות לבית משוגעים? אני מאחל לך שתצליח לכתוב סדרת ספרים. אני בקושי רב יכול לכתוב ספר אחד, תמיד יוצא לי קצר מאוד. אמרו לי שמהרבה בחינות לפעמים יותר קשה לתמצת ולכתוב קצר.

נערך לאחרונה ב:
האם היא אוהבת את בן זוגה ורוצה להינשא לו? האם הם התחתנו? אלו תופעות קשות יש בינתיים במצבה הנפשי לקראת התדרדרות לבית משוגעים? אני מאחל לך שתצליח לכתוב סדרת ספרים. אני בקושי רב יכול לכתוב ספר אחד, תמיד יוצא לי קצר מאוד. אמרו לי שמהרבה בחינות לפעמים יותר קשה לתמצת ולכתוב קצר.
אולי כדאי שבמשך העלילה היא תשתגע ותנסה לחסל אנשים טובים, ובסוף תשתקם ותחזור לחסל רעים ומזיקים כדי להציל את החברה ואז יהיה סוף שמח.

הכי חשוב: להיות מוסריים כלפי אנשים אחרים. מי שאינו טוב לאחרים - לא שוות כל הנאותיו העצמיות. אחר כך: רוחניות - לדבר על דברים באופן גלוי ולשאוף לאהבה, ליצירה וליופי.

dory30

Well-known member
הכי חשוב: להיות מוסריים כלפי אנשים אחרים. מי שאינו טוב לאחרים - לא שוות כל הנאותיו העצמיות. אחר כך: רוחניות - לדבר על דברים באופן גלוי ולשאוף לאהבה, ליצירה וליופי.
מסכים שמומלץ לא להיות מנוול. אבל יש מקרים מאוד ספציפיים שגם האדם הכי פציפיסט צריך להילחם ולהיות מנוול. גם אני כזה לפעמים, כשאין ברירה.

Lucifer LightBringer

Well-known member
תכלית? בוא לא נגזים.

נגיד מה גורם לך לקום בבוקר?
התקווה שלי היא לפתור בעיה מאוד קשה במתמטיקה שאחרים כשלו בה לפניי.
עם הגיל זה רק נהיה יותר קשה, או לפחות זה מה שהמתמטיקאי הארדי טען.

אני אוהב ללמוד תחומים טכניים-מתמטיים, מבחינה פוליטית אין לי עמדה מה עדיף.
הייתה לי בעיה בתיזה בתואר השני במתמטיקה שנכשלתי בה (היה מאוד קשה להבין את המנחה שלי).
בפיסיקה אפילו לא התחלתי לנסות לפתור בעיה לתיזה בלי שנכשלתי בקורס כלשהוא 4 פעמים.
אני חושב שעדיף לנסות להיות קצת מחוץ למיינסטרים במחקר.

קניתי PS5 ועד עכשיו לא מצאתי זמן פנוי לשחק הוקי קרח בו.

אבל כפי שפילוסופים יודעים תכלית או משמעות הם דבר שאנו יוצקים לחיינו וייתכן שיום אחד מה שהיה חשוב לנו אתמול כבר לא יהיה חשוב לנו היום...

למעלה