אני מנסה לטווח לאנשים סיטואציות חברתיות. וכך אולי אנשים יהיו יותר רגועים.אני לא מדבר רק על סוג העיסוק שלכם, אלא מה אתם טוענים ומנסים לשכנע את יתר האנשים שסביבכם? במקרה שלי, הדיסציפלינה האקדמית- לחקור ולנתח דברים. לא לפסוק לפני ששמעת את כל הצדדים המעורבים. להבין שלא הכל שחור או לבן, בשום תחום.
ענבל, מה זה לטווח לאנשים סיטואציות חברתיות? אגב, גם אני לא טוב בפירוש סיטואציות חברתיות.אני מנסה לטווח לאנשים סיטואציות חברתיות. וכך אולי אנשים יהיו יותר רגועים.
בדיוק עבור אנשים כמוך.ענבל, מה זה לטווח לאנשים סיטואציות חברתיות? אגב, גם אני לא טוב בפירוש סיטואציות חברתיות.
לתווך, כי לטווח זה לירות במטווח. אני מקווה שאת לא עוסקת בחיסולים, כמו גיבורת הספר שאני כותב...אני מנסה לטווח לאנשים סיטואציות חברתיות. וכך אולי אנשים יהיו יותר רגועים.
אני חשבתי שהתכוונה מהמלה טווח, כלומר לתת אבחנה לפרופורציות. מה הכוונה לתווך סיטואציות חברתיות?לתווך, כי לטווח זה לירות במטווח. אני מקווה שאת לא עוסקת בחיסולים, כמו גיבורת הספר שאני כותב...
לתווך סיטיאציות חברתיות זה לנסות לעזור לאדם להבין מה נאמר.לפעמים דברים הנאמרים הם לא מובנים.ואז נוצרת סיטיאציה של אלימות.הרוב זו אלימות מילולית ובזה זה נגמר.אז אני מנסה לייצר מצב שזה לא יגיע לאלימות כלל.אני חשבתי שהתכוונה מהמלה טווח, כלומר לתת אבחנה לפרופורציות. מה הכוונה לתווך סיטואציות חברתיות?
נכון. וזה תקף פי כמה בבירוקרטיה. כתוב בעברית, אך בשפה מקצועית פנימית שלא כולם מבינים את משמעותה.לתווך סיטיאציות חברתיות זה לנסות לעזור לאדם להבין מה נאמר.לפעמים דברים הנאמרים הם לא מובנים.ואז נוצרת סיטיאציה של אלימות.הרוב זו אלימות מילולית ובזה זה נגמר.אז אני מנסה לייצר מצב שזה לא יגיע לאלימות כלל.
נכון. וזה תקף פי כמה בבירוקרטיה. כתוב בעברית, אך בשפה מקצועית פנימית שלא כולם מבינים את משמעותה.
באמת רצוי מאוד בכפר שלי, שבו כל הזמן יש מלחמות ואלימות, גם פיסית. אני לא מבין סיטואציות חברתיות, ואחרים בכפר שלי לא מבינים סיטואציות חברתיות.לתווך סיטיאציות חברתיות זה לנסות לעזור לאדם להבין מה נאמר.לפעמים דברים הנאמרים הם לא מובנים.ואז נוצרת סיטיאציה של אלימות.הרוב זו אלימות מילולית ובזה זה נגמר.אז אני מנסה לייצר מצב שזה לא יגיע לאלימות כלל.
ואין מי שיעזור לכם עם זה? אגב, אני הכרתי מישהי שלימדה אסירים על מוזיקת בלוז. היא הייתה שדרנית ברדיו שאגב נקרא "מהות החיים".באמת רצוי מאוד בכפר שלי, שבו כל הזמן יש מלחמות ואלימות, גם פיסית. אני לא מבין סיטואציות חברתיות, ואחרים בכפר שלי לא מבינים סיטואציות חברתיות.
יש צוות עובדים סוציאליים, והם מענישים ומטפלים. העונשים קלים יחסית אבל מרתיעים מספיק. אנחנו בכפר אנשים עם בעיה קלה שלא לגמרי שולטים בהתנהגותם, ולכן בדרך כלל לא רצוי לפנות למשטרה בקשר אלינו. בפעמים שפניתי למשטרה, השוטרים דחו אותי בבוז והעליבו אותי. לפני כמה זמן שלחתי מכתבים למפקד התחנה וניסיתי להפעיל כוח מתון, זימנו אותי לתחנה והשוטר הקשיב לתלונותיי ואמר שהם יודעים על האלימות ומטפלים בדרכם.ואין מי שיעזור לכם עם זה? אגב, אני הכרתי מישהי שלימדה אסירים על מוזיקת בלוז. היא הייתה שדרנית ברדיו שאגב נקרא "מהות החיים".
איך מתקדם הספר שאתה כותב, מה קורה בו בינתיים?לתווך, כי לטווח זה לירות במטווח. אני מקווה שאת לא עוסקת בחיסולים, כמו גיבורת הספר שאני כותב...
זה לא תכלית חיי, אבל הולך בסדר. כנראה שהיא תאושפז בבית משוגעים עקב נסיון לירות על הרב בחתונה (בגלל פוסט טראומה).איך מתקדם הספר שאתה כותב, מה קורה בו בינתיים?
יש לך רעיונות מעניינים. איזה זוג ניסה להתחתן שם, ואיזה תרחיש גרם למחסלת פוסט טראומה? לדעתי, דווקא כדאי שבסוף היא תשתקם ותחסל רעים ומזיקים ולא תתדרדר לחיסול אנשים טובים. אז יהיה סוף שמח.זה לא תכלית חיי, אבל הולך בסדר. כנראה שהיא תאושפז בבית משוגעים עקב נסיון לירות על הרב בחתונה (בגלל פוסט טראומה).
היא הכלה. על התרחיש אני צריך לעבוד. הרעיון הוא להתחיל משם סדרת ספרים, כאילו שבית המשוגעים הוא כמו מלון בדרך לתחנה הבאה שלה.יש לך רעיונות מעניינים. איזה זוג ניסה להתחתן שם, ואיזה תרחיש גרם למחסלת פוסט טראומה? לדעתי, דווקא כדאי שבסוף היא תשתקם ותחסל רעים ומזיקים ולא תתדרדר לחיסול אנשים טובים. אז יהיה סוף שמח.
האם היא אוהבת את בן זוגה ורוצה להינשא לו? האם הם התחתנו? אלו תופעות קשות יש בינתיים במצבה הנפשי לקראת התדרדרות לבית משוגעים? אני מאחל לך שתצליח לכתוב סדרת ספרים. אני בקושי רב יכול לכתוב ספר אחד, תמיד יוצא לי קצר מאוד. אמרו לי שמהרבה בחינות לפעמים יותר קשה לתמצת ולכתוב קצר.היא הכלה. על התרחיש אני צריך לעבוד. הרעיון הוא להתחיל משם סדרת ספרים, כאילו שבית המשוגעים הוא כמו מלון בדרך לתחנה הבאה שלה.
אולי כדאי שבמשך העלילה היא תשתגע ותנסה לחסל אנשים טובים, ובסוף תשתקם ותחזור לחסל רעים ומזיקים כדי להציל את החברה ואז יהיה סוף שמח.האם היא אוהבת את בן זוגה ורוצה להינשא לו? האם הם התחתנו? אלו תופעות קשות יש בינתיים במצבה הנפשי לקראת התדרדרות לבית משוגעים? אני מאחל לך שתצליח לכתוב סדרת ספרים. אני בקושי רב יכול לכתוב ספר אחד, תמיד יוצא לי קצר מאוד. אמרו לי שמהרבה בחינות לפעמים יותר קשה לתמצת ולכתוב קצר.
מסכים שמומלץ לא להיות מנוול. אבל יש מקרים מאוד ספציפיים שגם האדם הכי פציפיסט צריך להילחם ולהיות מנוול. גם אני כזה לפעמים, כשאין ברירה.הכי חשוב: להיות מוסריים כלפי אנשים אחרים. מי שאינו טוב לאחרים - לא שוות כל הנאותיו העצמיות. אחר כך: רוחניות - לדבר על דברים באופן גלוי ולשאוף לאהבה, ליצירה וליופי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.