dory30
Well-known member
פשוט אבא שלי סיפר לי שפעם במילואים (לפני שהיה מוציא לאור, כלומר איזור מלחמת יום כיפור ) מישהו שאל אותו בחצי צחוק חצי רצינות: "מהי תכלית חייך"? זה נתן לי רעיון לפוסט.תכלית? בוא לא נגזים.
פשוט אבא שלי סיפר לי שפעם במילואים (לפני שהיה מוציא לאור, כלומר איזור מלחמת יום כיפור ) מישהו שאל אותו בחצי צחוק חצי רצינות: "מהי תכלית חייך"? זה נתן לי רעיון לפוסט.תכלית? בוא לא נגזים.
זה נכון בתאוריה. רצוי לפתור בעיות בדרכי נועם. אבל לעיתים יש אנשים ומוסדות שאי אפשר לחדור דרכם אלא אם דופקים להם פטיש בראש.כתוב: הקם להורגך - השכם להורגו. כדי להגן עלינו או על מישהו מפני מישהו אחר מותר להרע לו, אבל אסור להרע לאחרים כדי שיהיה לנו טוב.
הגישה הזו נשמעת לי גרועה ולא מתחשבת בנעלות החיים, ואף גובלת בפשיזם ובגזענות. אדם צריך להיות שמח וליהנות מחייו, לעשות מעשים שהוא אוהב, ולהתחייב להיות מוסרי וטוב כלפי אנשים אחרים.התכלית היחידה של חיי כל אדם הינה לעשות את דור ההמשך.
אין דבר כזה "נעלות החיים"הגישה הזו נשמעת לי גרועה ולא מתחשבת בנעלות החיים,
אף אחד לא דיבר כאן על צורת משטר או גזע, רק על תכלית הנובעת מהביולוגיה.ואף גובלת בפשיזם ובגזענות.
רצוי אבל לא קשור לתכלית החייםאדם צריך להיות שמח וליהנות מחייו, לעשות מעשים שהוא אוהב
אין שום סיבה לעשות את זה., ולהתחייב להיות מוסרי וטוב כלפי אנשים אחרים.
שניכם טועים. לא כולם מעוניינים שיהיו להם ילדים (ובחלק מהמקרים, מוטב שלא היו עושים כלל או קצת פחות. אני לא חושב שזאת תפיסת עולם פשיסטית או גזענית. רק מה, לילודה מוגברת יש השלכות- בעיקר כלכליות.הגישה הזו נשמעת לי גרועה ולא מתחשבת בנעלות החיים, ואף גובלת בפשיזם ובגזענות. אדם צריך להיות שמח וליהנות מחייו, לעשות מעשים שהוא אוהב, ולהתחייב להיות מוסרי וטוב כלפי אנשים אחרים.
לא חשבתי על האפשרות שכוכבית התכוונה שמטרת החיים לממש את הרצון לגדל ילדים. אם לזה הכוונה, יש בזה משהו. חשבתי שהתכוונה שמטרת החיים לאפשר לטבע לקיים את הדור הבא. מטרת החיים לדעתי קודם כל ההנאה והשמחה העצמיות של האדם או היצור החי עצמו, אבל יש ציווי מוסרי אלוהי שמחייב כל אחד, בין אם ירצה ויציית ובין אם לא, להתחשב ביצורים אחרים.שניכם טועים. לא כולם מעוניינים שיהיו להם ילדים (ובחלק מהמקרים, מוטב שלא היו עושים כלל או קצת פחות. אני לא חושב שזאת תפיסת עולם פשיסטית או גזענית. רק מה, לילודה מוגברת יש השלכות- בעיקר כלכליות.
בשיעור יוגה שעשיתי לפני 18 שנה (הרבה לפני שהתאמנתי בקביעות) למדתי שהאושר מגיע מבפנים והוא לא תלוי בקיומו של בן או בת זוג, ילדים, הורים, סוג המפלגה ששולטת במדינה או בהצלחה של קבוצת הכדורגל שאני אוהד. אבל כל אחד רשאי להאמין במה שבא לו, כל עוד הוא לא מטיף לאחרים בקנאות מיסיונרית.לא חשבתי על האפשרות שכוכבית התכוונה שמטרת החיים לממש את הרצון לגדל ילדים. אם לזה הכוונה, יש בזה משהו. חשבתי שהתכוונה שמטרת החיים לאפשר לטבע לקיים את הדור הבא. מטרת החיים לדעתי קודם כל ההנאה והשמחה העצמיות של האדם או היצור החי עצמו, אבל יש ציווי מוסרי אלוהי שמחייב כל אחד, בין אם ירצה ויציית ובין אם לא, להתחשב ביצורים אחרים.
אסור לו גם לעשות מעשים שמזיקים לאחרים. יש אנשים שיגידו שצריך להיות שמח בזכות דברים אמיתיים. יש בזה מן האמת, אבל הרבה מהאושר מגיע מבפנים. קשה מאוד להתמודד עם סבל פיזי חזק, אבל שמעתי שיש כתות שונות שמצליחות בעזרת עבודה רוחנית לחיות היטב בלי צרכים פיזיים כמו אכילה.בשיעור יוגה שעשיתי לפני 18 שנה (הרבה לפני שהתאמנתי בקביעות) למדתי שהאושר מגיע מבפנים והוא לא תלוי בקיומו של בן או בת זוג, ילדים, הורים, סוג המפלגה ששולטת במדינה או בהצלחה של קבוצת הכדורגל שאני אוהד. אבל כל אחד רשאי להאמין במה שבא לו, כל עוד הוא לא מטיף לאחרים בקנאות מיסיונרית.
גם שולחן לא מעוניין שישימו עליו אוכל....שניכם טועים. לא כולם מעוניינים שיהיו להם ילדים (ובחלק מהמקרים, מוטב שלא היו עושים כלל או קצת פחות. אני לא חושב שזאת תפיסת עולם פשיסטית או גזענית. רק מה, לילודה מוגברת יש השלכות- בעיקר כלכליות.
אמירה שמזכירה שירה של חזי לסקלי. יש בדיחה ידועה על האיש שבוכה לאלוהים שאינו זוכה בפיס, כשלמעשה מעולם לא מילא כרטיס.גם שולחן לא מעוניין שישימו עליו אוכל....
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.