מהי תכלית חייכם?

dory30

Well-known member
תכלית? בוא לא נגזים.
פשוט אבא שלי סיפר לי שפעם במילואים (לפני שהיה מוציא לאור, כלומר איזור מלחמת יום כיפור ) מישהו שאל אותו בחצי צחוק חצי רצינות: "מהי תכלית חייך"? זה נתן לי רעיון לפוסט.

כתוב: הקם להורגך - השכם להורגו. כדי להגן עלינו או על מישהו מפני מישהו אחר מותר להרע לו, אבל אסור להרע לאחרים כדי שיהיה לנו טוב.

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
כתוב: הקם להורגך - השכם להורגו. כדי להגן עלינו או על מישהו מפני מישהו אחר מותר להרע לו, אבל אסור להרע לאחרים כדי שיהיה לנו טוב.
זה נכון בתאוריה. רצוי לפתור בעיות בדרכי נועם. אבל לעיתים יש אנשים ומוסדות שאי אפשר לחדור דרכם אלא אם דופקים להם פטיש בראש.

התכלית היחידה של חיי כל אדם הינה לעשות את דור ההמשך.
הגישה הזו נשמעת לי גרועה ולא מתחשבת בנעלות החיים, ואף גובלת בפשיזם ובגזענות. אדם צריך להיות שמח וליהנות מחייו, לעשות מעשים שהוא אוהב, ולהתחייב להיות מוסרי וטוב כלפי אנשים אחרים.

כוכבית מצויה

Well-known member
הגישה הזו נשמעת לי גרועה ולא מתחשבת בנעלות החיים,
אין דבר כזה "נעלות החיים"
ואף גובלת בפשיזם ובגזענות.
אף אחד לא דיבר כאן על צורת משטר או גזע, רק על תכלית הנובעת מהביולוגיה.
אדם צריך להיות שמח וליהנות מחייו, לעשות מעשים שהוא אוהב
רצוי אבל לא קשור לתכלית החיים
, ולהתחייב להיות מוסרי וטוב כלפי אנשים אחרים.
אין שום סיבה לעשות את זה.

dory30

Well-known member
הגישה הזו נשמעת לי גרועה ולא מתחשבת בנעלות החיים, ואף גובלת בפשיזם ובגזענות. אדם צריך להיות שמח וליהנות מחייו, לעשות מעשים שהוא אוהב, ולהתחייב להיות מוסרי וטוב כלפי אנשים אחרים.
שניכם טועים. לא כולם מעוניינים שיהיו להם ילדים (ובחלק מהמקרים, מוטב שלא היו עושים כלל או קצת פחות. אני לא חושב שזאת תפיסת עולם פשיסטית או גזענית. רק מה, לילודה מוגברת יש השלכות- בעיקר כלכליות.

שניכם טועים. לא כולם מעוניינים שיהיו להם ילדים (ובחלק מהמקרים, מוטב שלא היו עושים כלל או קצת פחות. אני לא חושב שזאת תפיסת עולם פשיסטית או גזענית. רק מה, לילודה מוגברת יש השלכות- בעיקר כלכליות.
לא חשבתי על האפשרות שכוכבית התכוונה שמטרת החיים לממש את הרצון לגדל ילדים. אם לזה הכוונה, יש בזה משהו. חשבתי שהתכוונה שמטרת החיים לאפשר לטבע לקיים את הדור הבא. מטרת החיים לדעתי קודם כל ההנאה והשמחה העצמיות של האדם או היצור החי עצמו, אבל יש ציווי מוסרי אלוהי שמחייב כל אחד, בין אם ירצה ויציית ובין אם לא, להתחשב ביצורים אחרים.

dory30

Well-known member
לא חשבתי על האפשרות שכוכבית התכוונה שמטרת החיים לממש את הרצון לגדל ילדים. אם לזה הכוונה, יש בזה משהו. חשבתי שהתכוונה שמטרת החיים לאפשר לטבע לקיים את הדור הבא. מטרת החיים לדעתי קודם כל ההנאה והשמחה העצמיות של האדם או היצור החי עצמו, אבל יש ציווי מוסרי אלוהי שמחייב כל אחד, בין אם ירצה ויציית ובין אם לא, להתחשב ביצורים אחרים.
בשיעור יוגה שעשיתי לפני 18 שנה (הרבה לפני שהתאמנתי בקביעות) למדתי שהאושר מגיע מבפנים והוא לא תלוי בקיומו של בן או בת זוג, ילדים, הורים, סוג המפלגה ששולטת במדינה או בהצלחה של קבוצת הכדורגל שאני אוהד. אבל כל אחד רשאי להאמין במה שבא לו, כל עוד הוא לא מטיף לאחרים בקנאות מיסיונרית.

בשיעור יוגה שעשיתי לפני 18 שנה (הרבה לפני שהתאמנתי בקביעות) למדתי שהאושר מגיע מבפנים והוא לא תלוי בקיומו של בן או בת זוג, ילדים, הורים, סוג המפלגה ששולטת במדינה או בהצלחה של קבוצת הכדורגל שאני אוהד. אבל כל אחד רשאי להאמין במה שבא לו, כל עוד הוא לא מטיף לאחרים בקנאות מיסיונרית.
אסור לו גם לעשות מעשים שמזיקים לאחרים. יש אנשים שיגידו שצריך להיות שמח בזכות דברים אמיתיים. יש בזה מן האמת, אבל הרבה מהאושר מגיע מבפנים. קשה מאוד להתמודד עם סבל פיזי חזק, אבל שמעתי שיש כתות שונות שמצליחות בעזרת עבודה רוחנית לחיות היטב בלי צרכים פיזיים כמו אכילה.

כוכבית מצויה

Well-known member
גם שולחן לא מעוניין שישימו עליו אוכל....

יש מה שנקרא סנקציות. לפעמים אדם שמתנהג בדרך אסורה ראוי לעונש הולם כדי לחנך ולהרתיע אותו. ביחד עם זה כדאי לנסות לפתור בדרכי נועם. כשמישהו מאיים עלינו וצריך להתגונן מפניו, לפעמים אין ברירה אלא להזיק לו.

למעלה