מהי תקופת התיישנות לעבירת תעבורה

אר נון

New member
מהי תקופת התיישנות לעבירת תעבורה

מסוג ברירת קנס ב. האם כשנקבע משפט ונדחה פעמיים מסיבות שלא קשורות אלי.. עוצרת את ההתיישנות ?

אר נון

New member
ובעבירות שלא היה עליהם משפט עדיין

או שלא טופלו או נדונו .. כמה זמן יש עליהם התיישנות? נניח שבמהלך המשפט אחרי 4 שנים טוענת התביעה לעבירה נוספת.... האם זה חוקי ?

asaforon

New member
התישנות

ההתישנות תלויה במספר גורמים . לגבי הנקודות: העבירות נכנסות לתוקף ביום ההרשעה, אך מועדם הנו מיום העבירה. אם אין לחובתך עבסירות נוספות, אזי הנקודות נמחקו. אם מספר הנקודות מחייבות סנקציה (החישוב עפ"י מועדי העבירות) הן לא ימחקו. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי.

be_roo

New member
אתה בטוח לגבי מועד חישוב הנקודות?

עד כמה שידוע לי זו פרצה שנסגרה עם שיטת הניקוד המחודשת. בעבר נקודות אכן היו נרשמות ביום ההרשעה אבל חיושב תוקפן היה מיום ביצוע העבירה. זו פרצה שנהגים ניצלו כדי לגרום לנקודות להיות לא רלוונטיות (לבקש להשפט, לגרור את המשפט, ועד שיש הרשעה הנקודות ממילא כבר לא תקפות). לפי מה שזכור לי הפרצה הזו נסגרה. אני טועה?

asaforon

New member
לעניין מועד חידוש הנקודות

אחדד את הנקודה בעניין מועד חישוב הנקודות. החיוב בנקודות, נעשה לאחר "הרשעה" בעבירה (כלומר, תשלום הקנס ולחילופין חלוף 90 ימים ללא בקשה להישפט ולחילופין הרשעה בבית משפט). יחד עם זאת "המועד הקובע" הנו מועד ביצוע העבירה. בחישוב מצבור הנקודות, מתייחסים אך ורק למועד העבירה. לעניין טענתך, הרי "דחיית הקץ" (דחיית ההרשעה) - אין בה תועלת של ממש, ואדגים. נניח בצעתי עבירת חגורה ביום 1.1.05 , שלמתי את הדו"ח מייד , וחוייבת ב 6 נקודות. למחרת היום (2.1.05) קבלתי דוח על מהירות - ועל כן אני אמור להיות מחוייב ב 8 נקודות, ובמצטבר ב 14 (ולהענש בקורס..). אם אבקש להישפט ואחדה את ההרשעה עד ליום 1.1.08. אמנם חלפו שנתיים מיום העבירה הראשונה, ולכן היא "היתה אמורה" להימחק, אלא שביום 1.1.08 תעודכן העבירה השניה כעבירה שבוצעה ביום 2.1.05 - וכיוון ושתי העבירות בוצעו תוך פרק זמן של שנתיים תחוייב בקורס (כך שלא היתה תועלת בדחיית המשפט). קצת מסובך... בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום אין בתשובות באתר כדי להוות תחליף ליעוץ משפטי.

אר נון

New member
עוד שאלה לגבי נקודות

עבירה שנעברה לפני 4 שנים. ורק עכשיו ניתן עליה פס"ד. האם יש עליה נקודות? כי בכל זאת ההגיון אומר שאמנם אתה חייב לשלם את הקנס אבל הנקודות היו אמורים כבר להתבטל . לדעתי :)?

למעלה