מהי תרופת הסבתא היעילה ביותר שאתם מכירים?

מהי תרופת הסבתא היעילה ביותר שאתם מכירים?

זהו שרשור שבסופו של דבר יעלה לטאגליינס, לכן אשמח אם כמה שיותר אנשים יכתבו את תרופת הסבתא היעילה ביותר שלהם. לכל אחד יש את תרופת הסבתא היעילה שלו, הדבר היחידי שעוזר לו בזמן מצוקה- כשחולים, כשנעקצים, או כשסתם מרגישים חלושס. אז מהי התרופה שלכם???

yigalby

New member
כורכום ,קפה שחור לעצירת דימומים מחתכים

תה סרפד עצירת דימומים פנימיים בגוף - כולל מהרחם (אפשר גם ילקוט הרועים עניים מודלקות -קומפרס בתה חזק של בבונג או פיגם

קפה שחור מזכיר לי סיפור...

חברה שלי פתחה את הראש יום אחד.. והמליצו לה בכל מקום לשים קפה שחור לעצור את הדימום... אז היא שמה. הגיעה למיון... הרופאים אמרו לה לחזור הביתה... כי אי אפשר היה לתפור או לחבוש. הם טוענים שקפה השחור נספג בפנים ואי אפשר להוציא אותו ולכן אין מה לעשות... אז היא עד היום חיה עם הידיעה שיש לה מנת קפה בראש

עוז46

New member
יש לי מין סוג של לענה

דומה לשיבה אבל לא, דומה ללענת הבר אבל לא, אבל מר כלענה. אין על כאב בטן שישאר יותר מחמש דקות. כוס תה, כפית דבש, כפית סוכר, עלה לענה ( רק רבע עלה), חמש דקות וניגמר. הוציא מבית חולים כאבי בטן לא מפוענחים.

yigalby

New member
שלח תמונה

של השיבה אם אפשר נשמע טוב מאוד השיבה הרגילה לא עושה אותו הדבר?

עוז46

New member
מין של לענה

נאסף באחד הטיולים לאורך נחל בגליל העליון (לא זוכר איזה)

yigalby

New member
שיבה כנראה

נחשב לצמח שהובא לכאן ע"י הצלבנים. והשתקע ,איך לא? יש לו פריחה צהובה כזאת ? את האוזן ההיא אנלא מכיר

עוז46

New member
נכון השיבה שלי פורחת

אבל לא דומה בגדול העלה ולא פורח כל כך

עוז46

New member
ואי אפשר לטעות

טעם הלענה כטעם הלענה, מר רצח ולא עדין כשיבה.

עוז46

New member
וכנראה רק בשבילי

לדלקת בשן - שן שום חצויה מונחת בין החניכים והשפה, לשעתים שלוש והדלקת נעלמת. לברונקל, פרונקל וכו' - בצל מבושל רק חמש דקות בדיוק. קומפרסים חמים ככול הניתן עם גלדי הבצל.

0 אור 0

New member
רק בשבילך

אני ניסיתי את זה פעם וחטפתי כויה איומה בחניכיים

עוז46

New member
ואתמול יצאתי החוצה

מהמזגן מספר פעמים, ובבוקר הגרון נפוח והאף דולף. צריך לנסוע, אז בלי פקק ברנדי בתה. תה בת קורנית (תימוס) ולהרגע לואיזה ולטעם גרניום לימוני. עבר מייד.

כורכום לכאב גרון.

כשהגרון כואב מאד מאד. כף כורכום במחבת יבשה, לחמם. ומיד לשים שאת הפנים מעל למחבת, כשהם מכוסים במגבת. להזהר ששולי המגבת לא יעלו באש. לשאוף דרך הפה את אדי הכורכום החם, בנשימת כלב, ישר לגרון. זה גם מרגיע מיד את הכאב. גם מרפא את הדלקת בגרון. טוב, הומלץ לי ע"י רופא איור ודי. והאיור ודה היא כולה רפואה עתיקה. אבל בעצם, איני יודעת אם עונה על ההגדרה - עממית. מה שכן, היא באמת באה מן הזקנים. הזקנים המנוסים בה יודעים הרבה יותר מן הצעירים.

כורכום..

זה מסתדר לי מאד מה שאת אומרת, לא ניסיתי אבל נשמע כמו עיצה ממש טובה. הכורכום הוא אנטי דלקתי...

למעלה