מהנדס המים חזי ביליק מתארח בפורום

צריכה משותפת

מרבית הצריכה המשותפת של הבניין היא עבור הגינה. ואולם, אין הפרדה בין הצריכה לגינה לבין צריכה משותפת אחרת. כל צרכן משלם עבור ביוב בכמות השווה למלוא צריכת המים הביתית שלו, בתוספת חלקו היחסי בצריכה המשותפת (הצריכה המשותפת מחולקת שווה בשווה בין כלל הדירות בבניין), פחות הצריכה לגינון.
 
לאופירה ונתי

לא ידוע לי על אפשרות להתנתק מהמונה המשותף. חשבון המים שלכפ נראה לי גבוה יחסית לתיאור הצריכה. ייתכן שיש נזילות בצנרת בין מד המים הראשי של הבניין לבין מדי המים הדירתיים. (צנרת בת 50 שנה...) כדאי לבדוק זאת. אפשר להיעזר במומחים של האגודה לתרבות הדיור.
 
חיוב עבור מים וביוב

אינך אמור לשלם עבור המים המשמשים להשקיית הגינה. ייתכן שאין לך הקצבה לגינון. אם לא מופיע בחשבון המים חיוב בסעיף גינון, עליך להסדיר הקצבה במחלקת הגביה העירונית בהתאם לגודל הגינה שלך.
 
מהנדס המים חזי ביליק מתארח בפורום

מחר, יום חמישי, 4.11 בתום התוכנית, יתארח בפורום מר חזי ביליק - מהנדס מים שיענה לשאלותיכם בנושא חיסכון במים. חיסכון במים חוסך הרבה כסף - החל מהמקלחת וכלה בהשקיית הגינה. אז איך חוסכים? תשאלו את חזי ביליק...
 
השקיית גינה

לאחרונה אני חשה שעקב מזג האוויר ההפכפך בישראל, הוצאות המים על הגינה רבות מאשר בשנים הקודמות. האם יש דרך להתאים את ניהול משק המים למזג האוויר בישראל?
 
מחיר המים והתאמת ההשקיה

אפשר לצמצם את שטח הדשא, שהינו זללן גדול של מים, ולשתול צמחים ים תיכוניים, הזקוקים לפחות מים. היום ישנן משתלות המתמחות בצמחים חסכניים במים. צמחים אלה פרחוניים ויפים, לא פחות מהצמחים האירופאיים "המפונקים". ניתן לחסוך כמויות גדולות של מים בהשקיית הגינה אם משקים אותה בטפטוף, ולא בהמטרה. אפשר לקבל עלון הסברה לחיסכון במים בגינון בנציבות המים, טלפון: 03-6369776 אם לא הסתדרת הקצבת מים לגינה, את משלמת לפי המחיר הגבוה. אפשר להסדיר זאת במשרדי הגבייה ברשות המקומית.
 

הכי לבן

New member
מדיח או שטיפת כלים ידנית?

אני אמא לשלושה ילדים בגילאי יסודי ותיכון. בסופו של יום אני עומדת מול כיור מלא כלים. האם אחסוך במים אם ארכוש מדיח כלים או ששיטת שטיפת הכלים הידנית עדיפה?
 
מקלחת ארוכה/קצרה

עדיפה מקלחת אחת, רצוי שלא תהיה ארוכה. כך חוסכים במים עד שמגיעים המים החמים. אפשר להתקין חסכם על ראש המקלחת. החסכם חוסך כשליש מכמות המים, מבלי לפגוע בהנאת המתקלח (או המתקלחת
)
 
המים ברמת השרון

אני תושב רמת השרון .לפני כמה שבועות , ואני בטוח כי שמעת בנושא, עלה לדיון נושא זיהום המים החמור בבארות בעיר כתוצאה מדליפת חומר כימי( לצורך השאלה אתייחס לרמת השרון בלבד , אם כי הרשה לי להניח שזה לא המקום היחיד בארץ שבו המים מזוהמים) . מספר אנשים במועצה טוענים שהמצב חמור יותר , אך הם לא רוצים לזרוע פאניקה. שאלתי היא פשוטה : היות והמים אינם ראויים ,משפחה ממוצעת צריכה כרגע לפחות 25 בקבוקי מים בשבוע לצרכי שתיה בלבד . כיצד אנו אמורים לחסוך ללא תקצוב מהמדינה ( מדובר בהוצאה שבועית של כ-50 שקלים)?
 
מי שתיה

גם אני תושב רמת השרון, ואני מכיר היטב את הבעיה. החומר שנמצא במים (פרכלורט) מזיק רק אם שותים אותו לאורך זמן רב. על פי הנחיות משרד הבריאות ניתן לשתות את המים ברמת השרון לתקופת זמן מוגבלת נוספת (מספר חודשים). אם החלטת לשתות מים מבקבוקים, אין דרך לחסוך בהוצאה זו. אינני בקיא בתחשיב של בקבוקים גדולים (במתקנים מיוחדים של מים מינרליים של החברות השונות) בהשוואה לקניית המים בבקבוקים של ליטר וחצי.
 
יש לי עוד שאלה

איך זה שטעמם של המים תפל כל כך? לפעמים מרגישים כאילו שותים גרגירי אבק וחול. אני מוציאה הרבה כסף על מים מינרלים כי המים ממש אינם ראויים לשתיה. יש פיתרון אחר?
 
טעמם של המים

אינני יודע איפה את גרה ולכן לא יכול להשיב. ככלל, על טעם וריח אין להתווכח. למים במקומות שונים יש טעמים שונים. המים המסופקים לשתיה במדינת ישראל נבדקים בקפדנות וראויים לשתייה. במקרה של תקלה משרד הבריאות מורה מיד על סגירת מקור המים המזוהם.
 

ramibbb

New member
מקלחות חסכוניות

האם יש איזשהו פתרון לנושא המים הקרים המבוזבזים במקלחת עד הגעתם של המים החמים ???
 

vered73

New member
שאלה בנושא חיובי הביוב

שלום, 1. התעריף שלנו בראשל"צ על פי החשבון שקיבלתי היום הוא 2.73 ש"ח לקוב. האם התעריף שבתכנית היה מומלץ או שאצלנו זה לא חוקי? 2. כמות הצריכה הביתית שלנו (מים) היתה 22 קוב, ואנחנו 5 אנשים (חישבנו שזה מתאים לממוצע). הביוב לעומת זאת הוא 28. האם המדידה נעשית פר דירה או לפי ממוצע לדירה? תודה מראש על תשובתך.
 
למעלה